Carlos'un frikikleri dünyada sayılıdır.. Frikiklerine videolar yapılmış.. Belkide gelmiş geçmiş en iyi frikik atan adamlar arasında gösteriliyor.. Ama ben şu ana kadar Carlos'un Real'de ki gibi noktalardan frikik atma fırsatı bulduğunu göremedim.
Printable View
Carlos'un frikikleri dünyada sayılıdır.. Frikiklerine videolar yapılmış.. Belkide gelmiş geçmiş en iyi frikik atan adamlar arasında gösteriliyor.. Ama ben şu ana kadar Carlos'un Real'de ki gibi noktalardan frikik atma fırsatı bulduğunu göremedim.
R.Carlos ile altı maç kazandım attığı frikikler ile.... Daha ne olsun bu açıdan iyi değerlendirilmiş. Ama bende yaşlandıkça özelliği gidiyor gibi.
Roberto' nun frikikleri eskisi kadar isabetli değil. Etkili vuramıyor.
kralın kafası nasıl 20 den 18-17 lere iniyorsa carlosunkide 16 lara inmeli özelliklede 3 yıldır birr tane frikiği tehlikeli olmamış adamın frikiği 15 inmeli buda alextir
Onu bunu bilmem R.Carlos 950k alıyor senede kanıma dokunuyor valla :D:D Alex pek abartılmamış bence ama Kezman'ı biraz abartmışlar..
sevgili dostum ceza alanına çok da yakın olmayan ama kaleyi iyi gören bir noktadan serbest vuruş kazansan ve bu serbest vuruşu kullanmak için türkiye liginden istediğin oyuncuyu seçme şansın olsa bu atışı türkiye liginden kime attırırdın.
eğer elini vicdanına koyup sayacağım 3 kişiden içinde roberto carlos olmazdı diyorsan ...haklsın
"etkili vuramıyor" cümlen doğrudur.
roberto carlosun elbette 25 yaşındaki gibi vuracak hali yok ama türkiyede bu alandaki en iyi oyunculardan biri olduğu konusunda şüphe yok....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bir de oyuncu özellikleri tartışılırken
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
frikikten türkiyede kaç tane gol attı tartışmasının çok doğru olduğu kanısında değilim..
çünkü verilen değerlendirme puanı kaç gol attığına göre değil atışın ne kadar etkili kullanıldığına bakılarak yapılıyor..
Frikikleri vuruş tarzına ve vurduğu yerlere bakarsan daha iyi vurabilecek bir oyuncu yok Türkiye'de.. Yahu Adriano desen anlıyacağımda İbrahimovic ne alaka kaçtane frikik atmış hayatı boyunca.. Uzaktan sert vurabilir ama frikik bambaşka birşey.. Fransa'ya attığı bir gol vardı Carlos'un hatırlarsınız, O golü atsın hadi İbrahimovic yada başka herhangi biri.. Roberto Carlos bu ligte en etkili frikik vurabilen oyuncudur bence.. Ve kaleciler onun frikiklerini tutamaz en fazla çeler..Sezon başından beri vurduğu frikiklerde de ya çok az farkla dışarı gitmiştir yada kaleci köşeden zor bela çıkarmıştır..
bende hiç hatırlamıyorum üstelik burakla konuşurken msn de bana lig maçlarını izlemediğinden bahsetmişti sadece avrupa maçlarını izliyormuş ee öyleyse nerden görmüş zor bela çıkardığını anlamıyorum :)
burak dostum sen belki farkında olmadan belkide takım sevginin büyüklüğünden dolayı fenerbahçeye fanatiklik içgüdüsüyle yorumlar yapıyorsun bak bende galatasaraylıyım ama hiç demiyorum hakan şükür 7-8 sene önce hiç durmadan tam saha press yapıyordu rakip defansın 2 dk pas yapmasına izin vermiyordu bunun için dayanıklılığı 18-19 olsun demiyorum çünkü o eskidendi artık bu özelliği9-10 lara kadar düştü
sende carlosun belki yıllardır düşüşte olan frikik atma yeteneğini görmek istemiyorsun
ben alexin bir sürü özelliği gerçek dışı düşürelim dedim sen karşı çıktın benim amacım alexi kötülemek değildi hatta bana göre ligin en iyi oyuncusuydu sonra ben alex için kafamdaki özellikleri yazdım 167 ca çıktı mesela ama ben şunu yaptım 3 yıldır bir tane tehlike dahi yaratamadığı uzun şutunu 12 ye indirdim kaleciyle karşı karşıya iken köşelere bıraktığı plaselerini bitiriciliğini 19 a yükselttim 3 yıldır bir tane tehlike yaratamadığı frikiğini15 e indirdim inanılmaz derecedeki off the ball ve önsezi yeteneğini 19 20 lere yükselttim
senden allah aşkına şu taraftarlığını bir kenara bırak üzerindeki formayı çıkarda sonra TARAFSIZ yorumlar yap
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ha bide sen fenerbahçeyi korumak zorunda değilsin ya fenerbahçeyi ligin en iyi avrupanın en elit takımı yapmak amacında olma yahu buradaki amaç gerçekçi olmak sana bıraksak milandan daha iyi takım yapacaksın
Fenerbahçe'nin seyrettiğim maçlarında R.Carlos'un frikiklerinin genelde barajdan döndüğünü gözlemliyorum.Bir tane hatırladığım var bir maçta son dakikalarda vurdu;Az farkla üst direği yalamıştı.Hatırladığım en etkilisi bu.
İzlediğim avrupa kupası maçlarında gördüm..
Üzerimde forma yok.. Bu araştırmayı Carlos İspanyadayken yapmışlar.. Ve sizler Carlos TR'ye gelince özelliklerini yarıya düşürelim gibi birşey diyorsunuz..
Dayanıkllılık gibi hız gibi fiziksel özellikler düşüş gösterebilir.. Ama teknik ve duran top özelliklerinin çok çok az kendine bakmayan oyuncularda düşebileceğini düşünüyorum..
Roberto Carlos'un long shout 19 frikikte min.17 olması gerektiğini düşünüyorum.. Fiziksel özellikler gerçek oranlarda düşürülsün tamam derim.. Pozisyon alma özelliği düşürülsün tamam derim. Konsantrasyon özelliği düşürülsün yine tamam derim ama kusura bakmayın sizin bahsettiğiniz kişi
Roberto Carlos sıradan bir oyuncu değil, Real Madrid'den geldi... Bu adam Zidane'nin, Beckham'ın, Figo'nun aynı anda sahada olduğu takımda bir çok kez frikik kullanmış ve bunlarında bir çoğunu gole çevirmiş bir adam..
Sadece avrupa maçlarını izlememe(daha doğrusu lig maçlarını izleme imkanım olmamasına)rağmen kullandığı frikiklerden birinin bile kaleyle alakasız bir yere gittiğini görmedim ki kaleyi direk gol noktalarından gören yerlerden genelde Alex vurdu, daha zor ve uzak pozisyonları Carlos vurdu..
çok güzel cevap yazmışsın katılıyorum
(zaten benim söylemim roberto carlos olayı değil genel olarak fenerbahçeli oyuncuları korumak gibi bir misyon edindiğini düşünmüştüm bir an)
carlosu ii tespit etmişsin okumaktan zevk aldım güzel bir yorum
alexe dün fenerbahçe-galatasaray maçını yorumladı...diğer oyuncularda yorumladı..
dikkat ettinizmi..diğerleri klasik işte...farkı dahada açabilirdik..3 puan aldık..yolumuza devam etmek istiyoruz gibi klasik cümleler kurdular...ama alex... fenerin neden maçı kopardığını izah etti..sanki rıdvan dilmen konuşuyor gibiydi...
aslında sadece dün için değil genel olarakta futbol yorumu ve oyunu okuması çok iyi hem internet sitesinde hemde birkaç röpötajında daha bu becerisini görmüştüm..
tabiii ilerleyen zaman ne gösterir.. daha kaç yaşına kadar oynar...futbolu bıraktıktan sonra ne yapar bilemeyiz..gelecek mühendisi değiliz hiç birimiz..
ama dün ki oyunu okuma becerisini yorumlarını gördükten sonra alexin iyi bir antröner..teknik drektörde olabileceğini hissettim..ne dersiniz alexe böyle bir özellikte verilmeli mii..
şöyle 35inden sonra oyunda tektik direktör veyaantrenör olarak kalması doğru olabilir...
anyısını yıllar önce apdullah içinde düşünmüştüm.. beni yanıltmadı..şimdi yanılmıyorsan genç ve yıldızmı bilmiyorum..birinin milli takımantrenörü olmuş....
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Fenebahçe Semih'le coşuyor
http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/im...semih28000.jpg
Bu sezon ilk 11'de forma giydiği 9 maçın 7'sinde gol atma başarısı gösteren Semih, sarı-lacivertli ekibin ilk 11 kişilik kadrosunun vazgeçilmezleri arasına girdi.
9.12.2007
Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, takımının gol yollarındaki en etkili isimlerinden birisi oldu. Bu sezon ilk 11’de forma giydiği 9 maçın 7’sinde gol atma başarısı gösteren Semih, sarı-lacivertli ekibin ilk 11 kişilik kadrosunun vazgeçilmezleri arasına girdi. 1999-2000 sezonunda Fenerbahçe PAF takımına transfer edilen, 2002-2003 sezonundan bu yana aralıksız (A) takımda yer alan Semih, bu sezon kendisine verilen şansları iyi değerlendirerek büyük bir çıkış yakaladı. Fenerbahçe’nin, Turkcell Süper Lig’de en golcü oyuncusu olan Semih, ligde 7, Avrupa kupalarında da 1 gol attı.
Sakatlığı nedeniyle sezonun ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında kadroda yer almayan Semih, ilk 11’de yer aldığı 2. haftadaki Gaziantepspor mücadelesinde ilk golünü attı. Üst üste 3 hafta yedekler arasında yer bulup, 6. haftadaki Bursaspor maçında yine ilk 11’de sahaya çıkan Semih, deplasmandaki maçı da golsüz geçmedi.
Bursaspor maçından sonra Zico’nun üst üste 2 hafta yine yedekler arasında yer verdiği Semih, 9. hafta Konyaspor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkarak takımının maçtaki ilk golüne imzasını attı. Ligin 9. haftasından itibaren her hafta ilk 11’de yer alan Semih, Konyaspor maçından sonraki haftalarda da rakiplerinin filelerine toplam 4 gol attı.
Fenerbahçe formasıyla dün akşam ilk kez bir Galatasaray derbisinde ilk 11’de sahaya çıkan Semih’in bu sezon ilk 11 oynadığı maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
HAFTARAKİPSKOR(FB-RAKİP)2. haftaGaziantepspor2-0 (Kemal, Semih)6. haftaBursaspor (D)1-1 (Semih)9. haftaKonyaspor4-1 (Semih, Alex, Vederson, Edu)10. haftaKasımpaşa (D)2-1 (Tümer, Deivid)11. haftaBeşiktaş2-1 (Deivid, Semih)12. haftaKayserispor (D)1-2 (Semih)13. haftaAnkaraspor4-1 (Alex 3, Semih)14. haftaDenizlispor (D)1-0 (Ali)15. haftaGalatasaray2-0 (Semih, Deivid)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
bu haber bugünkü fanatik gazetesinden alıntıdır..
semihin özellikleri konusunda çalışıyorum...daha 10 hafta daha izleyeceğim..ama artık semihin performansı ne meyda ne FM nede futbol yorumcularına söyleyecek söz bırakmıyor sankiii...
2-6-9-10-11-12-13-14-15....
bunlar sayı cetveli değil...semihin gol attığı haftalar..7 hafta arka arkara golll büyüleyici bir performans....herhalde kezman böyle oynasa...160 ca 190 pa verirdiniz....önümüzdeki senerde semihe yapılan haksızlıklar bitcek inancındayım..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
özür diliyorum...14. hafta ve 10. haftalarda gol atmamıştı atmamıştı düzeltiyorm
Gökhan Gönül'ün uzun taç atma yeteneği gerçekten çok yüksek. İlhan abi bu konuda haklı çıktı. 18 değer vermişti uzun taç için yanılmıyorsam, bence bu değeri hakediyor. Dünkü maçın ilk golünde Gökhan'ın Semih'e attığı taç var ki, Maraton gösterdi, tam 32 metre... Ve pozisyon gidiyor, gol oluyor. Bu pozisyon dışında Gökhan maç içinde hep uzun taçlar attı, buna şahit olduk. Bu özelliğin 17-18 civarında olması gerekiyor.
R.Carlos'un ek özelliklerde firkiklere çok sert vurur seçeneği var mı var (yoksa eklenmeli) Carlos'unda frikiklerinin tek özelliği bu demekki biz Carlos'a frikik özelliğini 1 versek bile yine uzaklardan çok sert frikiler kullanarak golü bulucak bunu 17de tutarak 3-5 frikiğinden birinin gol olmasını neden sağlayalım bunun neresinde gerçeklik ?
Volkan Demirel, Gurhan Gursoy hakkinda bilgi vermek istiyorum.
Gurhan Gursoy,
Details
http://img338.imageshack.us/img338/4...detailshl1.jpg
Person Data
http://img138.imageshack.us/img138/1...onaldatyo4.jpg
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve Volkan hakkinda soylemek istediklerim, fiziksel olarak kuvvetli birisi,
guclu, balansi iyi bu yuzden de rahat yukselebiliyor, hava toplarina cikarken balansinin ve kuvvetinin verdigi avantaj sayesinde hava toplarini rahatlikla alabiliyor, yani bir ikili mucadelede bir cok kez daha avantajli oldugunu gorduk.
hava toplarina artik gozle gorulur bir sekilde cokca ve rahatca cikmaya basladigini gorebiliyorsunuz.
Avrupa maclari dahil buna.
Volkan fizigi guclu ve balansi da bu nedenden dolayi saglam oldugu icin toplara da cok rahat bir sekilde iyi ve sert vuruslar yapabiliyor,
bir cok kalecimizde gordugumuz o zorlanma olmuyo, aksine tek pas alarak uzun kaleci vurusu yapabiliyor.
Volkan Demirel
Goalkeeping
http://img338.imageshack.us/img338/4...keepingik0.jpg
Fysiek
http://img338.imageshack.us/img338/3...kvolkanev0.jpg
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
volkanin kaleci atislarindan olusan bir video hazirladim, arada hava toplarina cikislari da var, ama elimdeki olan maclarin videolarindan aldim.
yakinda eklerim, belki yardimci olur...
volkan kicking 10 puan seviyesinde olmasi gercekten uzucu bi okadarda komik aslinda, hic mi izlemiyoruz VOLKAN Demirel'i?
Volkan'in mental ozelliklerine bakilinca,
*yere saglam basmasindan, balansinin yuskek olusundan(positioning),
*kendini guclu kuvvetli hissetmesinden(bravery),
*olaylara kolayca karismasindan(aggression),
*Onemli maclarda iyi oynamasindan(concentration),
*hava toplarina cikmak icin kararlilik cok onemli ve gozle gorur bi sekilde cogu kez dogru karari veriyor (1,2,3,4,5, 20 mactir boyle) Decisions yukselmeli
http://img526.imageshack.us/img526/1...lvolkanec9.jpg
http://img526.imageshack.us/img526/1...ecce82515d.jpg
hehe sen özellikleri kafana göre yorumluyon bakıyorum
yufusislam fanatiklik içgüdüsü içerisinde yazma yazılarını fenerbahçeli arkadaşlar takımlarını çok seviyorlar anlıyorumda bu yanlış bir politika
birincisi consantrasyon 90 dk içinde maça ne kadar bağlı kalabilmesidir bağlı kalmış olsa mesela shalke maçında ayağından kaçırmaz antep maçında o uzun şutu yemez vs kaleciler için çok önemli bir özelliktir bu ve mesela rüştü bu konuda çok zyıftır eğer takımı rakibine baskı kurmuşsa ve top rüştüye gelmiyorsa rüştü oyundan soğur ve top ona nadir gelirse hata yapar zamanlama hatası karar verme hatası falan bu volkanda da var
kendini güçlü kuvvetli hisseden adam cesur olacak diye bir kaide yoktur mesela ben futbol oynadığım zamanlar stoperlere fiziki üstünlük kurmama rağmen tekmeye kafa uzatmazdım
streng balance iyidi ama bravery i berbattı mesela
keza sabri gattuso bülent orhan ak gibi adamlar çok cesurdur ama hiç güçlü değildir
sevgili dostum gattuso güçlü oyuncu değil dedin ya artık diyecek bişey bulamıyorum...güçten anladığın bilek gücü falan değilde fizik gücü ise gattusodan iyi kaç kişi var.adam girdiği ikili mücadelelerin bir çoğunu kazanır kazanamasada adamı geçirmez...onun adı gattuso ve oynadığı bölgede (pek kimse kıymetini bilmesede) dünyanın en iyilerinden...
yusufu tanımam ama insanlar bu tarz fanaklikle itham etmenide doğru bulmuyorum...
fenerbahçe araştırmacısı yok diyorsun ama burada yazmak için fenernbahçe araştırmacısı olma şartı yokya her takımdan herkes düşündüğünü yazıyor..ama sen sana katılmayanları ya işini yapmamakla suçluyorsun yada fanatiklikle ... herkes senin fikrine katılacakta hemen senin önerilerin dikkate alınacak diye bir şart yok..
2008 FM de benimde fenerbahçe araştırmacılarına eleştrim oldu...örneğin semihi beğenmedim...az buldum...örneğin kezmanı abartı buldum...
ama insanları hemen fanatiksiniz...işinizi yapmıyorsunuz diye suçlamanında manası yok..
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=S3vqN_kee6U[/YOUTUBE]
bu youtube code'larini kullandigim halde olmuyor, ayarlarsaniz sevinirm...
not:onizleme yaptim, gorunuyor direct video halinde, ama cevabi verdigimde text olarak cikti?
haklisin, eccentricity cok fazla gorunuyo volkan bir Oscar Cordoba degil...
ama kicking, balans, aggression, bravery, aeral ability bu ozellikler VOLKAN DEMIRELi anlatiyor ki ustunde durulmali...
goruntulerde olan bu maclarda degil, son galatasaray maci dahil, bu sezon tum maclarda boyle volkan formayi kaptiktan itibaren, ondan once kafasi karisik oldugundan formsuzdu...
bir shalke macindan dolayi teknik 3 yapilarak volkanin her dakika topu ayagindan kacirmasini mi izleyecegiz oyunda?
bi hem tragekomik hemde ayip diyebilirim :) arastirma acisindan,
1-2 kere olmus olabilir bu bir cok kalecideki sorun...
bu da ayri bir konu
Volkan'a yukarida verilen degerler hakkinda:
Verdiginiz ozelliklere gore Volkan'in CA'si 152 olmasi gerekiyor.
Yani bu CA, Paul Robinson, Abbondanzieri, Toldo, Oswaldo Sanchez, Francisco Guillerme Ochoa, Igor Akinfeev, Ricardo ile benzer seviyeye koyuyor Volkan'i.
Volkan'in ayak gucu konusunda katiliyorum. Kesinlikle yukselmesi gereken bir ozellik.
Ancak Volkan'in bu yaptiginiz profiline baktigimda, bu kalecinin nesi eksik diye sormak geciyor icimden. Ozellikler oyle seviyelere cekilmis ki, Volkan'in eksik bir yonu yok. Eksik yonu pek olmayan kaleci de normal olarak 150+ CA seviyesinde bir kaleci oluyor. Yani dunyanin sayili, ve en kaliteli kalecileri arasinda yer aliyor. Ilk olarak sorulmasi gereken, bizim gercekten bu kalitede bir kalecimiz var mi? Yani, Volkan su anda Premier lig'de, Serie A'da veya Primeira Division'da iyi bir takimda banko oynayacak bir kaleci mi?
Bu ozellikleri verirken aklinizda, Volkan'in hangi yonunun zayif oldugunu dusunun. Ilk olarak sorunu kaleci teknigi mi, fiziksel mi yoksa zihinsel mi? Bu kategorilerden birisini, veya ikisini sectikten sonra, bu kategorilerden hangi ozelliklerin zayif olduguna karar verin.
Ilk olarak bu zayif ozelliklerin, 7-9 seviyesinde olmasi gerekli. Yani lig standardinin altinda olmasi gerekli.
One cikmayan, ancak Volkan'i ligimizde etkili kaleci yapan ozellikleri de 10-13 seviyesinde yapmak gerekli.
Volkan'in en iyi ozellikleri de 14+ seviyesinde olmali. Yani en one cikan, Volkan'in performansini en cok etkileyen ozellikleri bu seviyede olmali.
Ayirca:
Konsantrasyon: Onemli maclarda iyi oynamasi ile ilgisi maalesef yok. Aksine, onemli olmayan maclarda kendisini ne kadar konsantre tutabildigi acisindan bu ozellik degerlendirilmeli. Volkan icin onemli maclar yuksek olabilir ancak bu nedenle konsantrasyon'un yuksek olmasi gerektigi mantigi gecerli degil.
Agresiflik: Olaylara kolaylikla karismasi, agresifliginin bir gostergesi degildir. Agresiflik, topa agresifce girmekle dogar. Mesela Ugur Ucar agresif bir oyuncudur ama "olaylara" karismaz.
Positioning: Yere saglam basmasi ve dengesinin yuksek olmasi ile, pozisyon almanin baglantisi nedir? Iyi pozisyon alan kaleci, genelde plonjon yaparak kurtaris yapmak zorunda kalmaz. Kalesinde olusan tehlikenin nereden geldigini iyi bilir ve ona gore kurtaris yapmak icin iyi pozisyon alir. Bu bence konsantrasyon ile beraber Volkan'in futbolunun en zayif yonlerindendir.
Reflekslerin yukselmesi ongorulmus. Peki Van der Sar'in refleksleri mi daha iyi, Volkan'in mi? Paul Robinson'un mu daha iyi yoksa Volkan'in mi?
Hava hakimiyetinin yukselmesi ongorulmus. Yine sorayim, Van der Sar'in hava hakimiyeti mi daha iyi Volkan'in mi? Yani kisacasi, Abbiati'nin mi Volkan'in mi?
Konuyu toparlamak amacli bir kac soru iletmek istiyorum, Volkan'in bu profiline gore, zayif yonu nedir? Bu zayif yon, gercekle bagdasmaktamidir? Ve bu zayif yonun seviyesi yeterince zayifmidir?
Volkan'in gecen seneden sonra toparlandigina ben de katiliyorum. Hatta ayak gucu konusunda yazdiklariniza da katiliyorum. Ancak siz de takdir edersiniz ki Volkan'i 150+ seviyesinde bir kaleci yapmak ne gercekci, ne de mantikli olur. Bu durumda, hangi ozelliklerini abarttiginizi siz soyleyin.
Son olarak da Volkan'in onunde oynayan 4'lu Edu, Lugano, Deniz ve Aurelio'nun bu sezon birbirlerine alismis olmasi ve ozellikle defansif bir taktikle oynanan maclarda Volkan'in nispeten daha rahat oynadigini gormek de mumkun. Volkan'in profilini yaparken bunlari goz onune koydunuz mu acaba? Volkan bugun Fenerbahce kalesinde degil de, Kasimpasaspor kalesinde oynasa benzer performansi gosterecegine inaniyormusunuz? Iste bu nedenle, oyuncularin zayif yonlerini once belirlemek, zayif yapmak, ondan sonra da iyi yonlerini abartmadan yansitmak onemli.
Senin o dediğini yaparsak bütün frikikleri sert bir şekilde dağlara taşlara gider..
Burada oyunun bir eksiğine değinmek istiyorum.. Frikiklerin mesafesine göre vurucu ayarlayamıyoruz malesef.. Eğer bu özellik olsaydı uzaktan frikikleri Roberto Carlos'a Yakından frikikleride Alex'e verirdik..
Sen sanıyormusunki ligde yada avrupada bütün frikikleri Carlos kullansa yine hiç golü olmayacaktı.. Şahsen sanmıyorum.. Alex'in frikikleride yumuşak ve kavisli gidiyor.. yakın mesafelerden veya frikikleri orta olarak kullanırken son derece isabetli olduklarını görüyoruz.. Bu nedenle yakın mesafeden Alex vuruyor.. Carlos ise daha zor ve uzak mesafelerden daha çok kullanıyor.. Bunun dışında yakından kullandığı frikiklerde genelde barajı delip gol atmayı planlıyor..
Bu şekilde bir özellik oyuna eklenmiş olsaydı ve şu anda gerçek hayattaki gibi daha basit pozisyonlar Alex'e daha zor pozisyonlar Carlos'a verilebilseydi senin istediğin şey olmuş olurdu(Carlos'un frikikten az gol atması sağlanırdı).
reflex konusunda haklisin, current ability konusunda da haklisin.
ancak fiziksel acidan volkanin, abbiatidan ustunlugu olduguna eminim.
ki her milan, man utd gibi buyuk takimlarin kalecisi volkandan iyi olacak diye bir kayde yok saniri :)
kicking, balans, aeral ability, agression, bunlar yuksek seviyede olmali, artik ligimize layik gordugunuz ust seviyeler neyse o dur...
yani gozle gorurlu bu ozellikleri yoktan saymamliyiz ki :)
+ teknik 3 yapilmis, ki boylece bir cok geri pasi ayaginin altindan kacirsin diye?!
- bu cok uzucu bir durum arastirma acisindan, yani bir macta boyle oldu diye her dakika ayni durum mu olmali??
- teknigi tekrardan 0(sifirlayip) volkanin kickingi 11 den cok yukarlara cekilmeli.
volkan cok rustu gibi hizli, orkun gibi kivrak bir kaleci degil, ama onlardan kat kat kuvvetli bir kaleci.
positionin, sizin dediginiz gibi dogrudur, ama bu bahsettikleriniz sadeceler degil,
volkan bana gore hizli olmamasindan dolayi pozisyonunu hic kaybetmiyor, ama rustu recber kaybediyor, bu yuzden hizini ve reflexlerini kullanip topu son anda celmeye calisiyor...(dunku porto maci dahil son 14 fenerbahce sezonu dahil)
reflex 15de haklisiniz,
ama
*kicking,
*aeral ability,
*balans,
*strenght
*aggression,
throwing, bunlar artirilmali
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ugur Boral'in ozelliklerine bakmadim, her iki ayagini da cok cok iyi kullaniyor...
* Runs with ball from left
* Discusses with officials
* shoots with power
* curls ball
eklenmeli diye dusunuyorum, yaniliyormuyum?