Sence büyüklerin kadroları nasıl o yıllarda , her nasıl olursa olsun şuan ki Antalya'yı yarı finalde eleyecek güçte oldukları kesindir :) ZTK'da kalan 3 mçata BJK'yi geçersek bir ihtimal Final görebiliriz
Sence büyüklerin kadroları nasıl o yıllarda , her nasıl olursa olsun şuan ki Antalya'yı yarı finalde eleyecek güçte oldukları kesindir :) ZTK'da kalan 3 mçata BJK'yi geçersek bir ihtimal Final görebiliriz
Sezonun ilk yarısında aldığımız mağlubiyetler onlara karşı aslında gerçek bir göstergeydi :) Antalyaspor'dan 2 gömlek yukarıdalar. Beşkitaş ambargo koymuş durumda lige. Fenerbahçe ve Galatasaray ise bir tık daha aşağıda Beşiktaş'tan. Ancak 1-2 sezon sonra Galatasaray ciddi bir takım olacak. Sağda solda çok iyi kiralık oyuncuları var. Özellikle forvette. Beşiktaş'ı geçersem GS'yi de FB'yi de geçerim gibi geliyor. En azından final görürüm. Kupa maçlarında genelde kondisyon sorunu nedeniyle büyükler biraz daha zayıf takımlarla oynuyorlar. Tek avantajım bu olacak kupada.
Avrupa da her sezon final etaplarını (en az çeyrek) görebilecek kalitede oyunculara sahipler ama tabi bu işin birde yönetimsel tarafı olunca her daim bunu elde edemiyorlar.
Süpriz olur mu olur bi avrupa bileti takımın çehresini değiştirebilir önümüzdeki sezn gerek itibar gerek maddi kaynak bakımından
Messi'yi Ronaldo'yu falan getirelim 35 36 yaşlarındadırlar gelirler :zuhaha
Kupada aldığımız başarılı sonuçların ardından ligde bir şansım olabileceğini düşünüyordum artık. Takım daha bir derli toplu davranıyordu. Bize iyi bir başlangıç gerekiyordu ikinci yarı için.Kupada toparlanan moraller ile bunu sağlayabilirdik.
https://copy.com/PgRzROy2jonI/Antalyaspor/TSL.png
Spor Toto Süper Lig - 17. Maç - 1461 Trabzon - D
Ligin dibine demir atmış rakibimize karşı üstün bir oyun sergiledik maç boyunca. Musa Saygın, Guédioura ve Baptista'nın golleri ile deplasmandan 3-0 gibi farklı bir skorla galip dönüyorduk.Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler, Puan Durumu
Spor Toto Süper Lig - 18. Maç - Karabükspor - E
Kupada diğer grupta ikincilik için mücadele eden rakibimiz ile aramızda 3 puan vardı. Rakibimi bu puan farkını kapatmak; biz ise alacağımız galibiyet ile aşağılardan kopmak istiyorduk.Başa baş geçen mücadeleden 35. dakikada Guédioura ve 89. dakikada Baptista'nın serbest vuruştan attığı gol ile sahadan 2-0 galip ayrılıyor ve rakibimizi hayalleri yıkık bir şekilde evine gönderiyorduk.
Spoiler: Maç Özeti ve İstatistikleri
https://copy.com/PgRzROy2jonI/Antalyaspor/ZTK.png
Türkiye Kupası Grup Aşaması - 4. Maç - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - D
Grupta 3 puanla arkamda olan ve ligde düşme potasına yakın seyreden rakibimiz karşısında Bir üst turu garantileyebilmek adına mutlak galibiyet bekliyordum.İstediğimiz galibiyeti çekişmeli geçen mücadelenin ardından Martinez ve Musa'nın golleri ile 2-0 galibiyete ulaştık. özellikle ikinci yarının hemen başında 10 kişi kalmamız bütün planlarımızı altüst etsede maçtan galibiyeti çıkarmayı bildik ve bu galibiyet ile çok büyük bir ihtimalle çıkmayı garantiledik.Spoiler: Maç Özeti ve Türkiye Kupası Grupları
Spor Toto Süper Lig - 19. Maç - Kayseri Erciyesspor - D
Ligin en az mağlup olan takımlarından olan Erciyesspor deplasmanına gidiyorduk. Yağışın olmadığı ancak -3 derecede karlı zeminde oynadığımız maçtan 3 puanı 3 golle almayı başarıyorduk. Musa( 2 ) ve Tayfun attığı goller ile katkıda bulunurken skora; rakibimizin topa sahip olma oranına rağmen pozisyonları cömertçe harcaması ve sadece 1 pozisyonlarının golle sonuçlanmasıyla sahadan 3-1 galip ayrıldık.
Spoiler: Maç Özeti ve İstatistikler
İkinci yarıya mükemmel bir seri ile giriş yapmıştık. Kupa maçı da dahil dörtte dört yapabilmek bizi bir hayli mutlu etmişti. Bunun devamını dört gözle bekliyordum...
Spoelir haliyle bende gözükmüyor yanlış okumadıysam 4 seri galibiyet almışız , Beşiktaş'ın Gs ve Fb'den yukarıda olmasına hiç şaşırmadım alt yapısı olan bir takım gelecekte demekki iyi değerlendirmiş
Son maçlar çok iyi devamıda böyle olur inşallah:)
3 sezon Ertuğrul Sağlam döktürdü Beşiktaşla. Şimdi Arsenal'de :) Bu sezonda kaldıkları yerden devam ediyorlar. Sistemi güzel kurdular ve işe yarayacak yabancı oyuncuları da getiriyorlar.
Umarım :) Beklentimizi bir hayli yükseltti bu seri galibiyetler. Bu moralle en azından bir 3-4 maç daha gideriz gibime geliyor. Ondan sonrası sıkıntı olabilir. Kupa ve büyük takımlarla maçlarımız var...
takım iyi bir hava yakalamış hocam sezon sonuna kadar devam ederis böyle umarım
Türkiye Kupası Grup Aşaması - 5. Maç - Mersin IY - D
Rakibimizin sert oyununa karşı gol yollarında etkili olmaya çalıştık. Forvetlerimize de düzgün şut şansı bırakmasa da rakibimiz 20. dakikada Alegre'nin köşe vuruşunda defansın ceza sahası dışına yuvarladığı topa gelişine vurarak attığı enfes gol ile sahadan 1-0 galip ayrıldık. Bu galibiyet ile Türkiye Kupası'nda yarı finale kalmayı matematiksel olarak da garantilemiş olduk. Sert geçen mücadelede hakem kartlarını bizim aleyhimize daha cömertçe kullandı. Rakibin 24 faulüne karşı yaptığımız 14 faule rağmen 5 sarı kart ile cezalandırıldık.Spoiler: Maç Özeti,İstatistikleri, Türkiye Kupası Grupları ve Maçları
Spor Toto Süper Lig - 20. Maç - Gaziantepspor - E
Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren rakibimiz karşısında kupada gösterdiğimiz başarılı performansın morali ile savaşacaktık. Alacağımız galibiyet bizi de üst sıralara yaklaştırmış olacaktı. Kötü bir ilk yarı geçirdiğimiz sezonda ayakta durabilmemiz için bu maçta galibiyete ihtiyacımız vardı. İki takımda açık bir oyun sergiliyorlardı. Çekişmeli geçen mücadelede gollerin gelmesi için biraz beklemek zorunda kaldı taraftarlar ancak gösterilen mücadele ve sergilenen açık oyun fazlasıyla keyifli bir mücadele olmasını sağladı maçın. Maç boyunca beklenen gol 44. dakikada köşe vuruşunda ön direkte iyi yükselen Zeki Doyaner'in attığı gol sayesinde öne geçtik. İlk yarıyı bu golle kapattıktan sonra 2. yarıya dikkatli olmaları için oyuncularımı uyararak çıkarttım. Ancak yarının hemen başında konsantre olamayan takımımız kalesinde golü gördü ve 46. dakikada durum 1-1 oldu. İlk yarı gibi çekişmeli geçen mücadelede 67. dakikada rakibimizin kendi kalesine attığı gol ile 2-1 öne geçtik. 70. dakikada ise Musa Saygın sahneye çıktı ve bitiriciliğini konuşturdu. Skor 3-1 olmuş rahatlamıştım artık. Her ne kadar Gaziantep maçın sonuna kadar maçtan kopmasa da maçta başka gol sesi çıkmadı ve sahadan 3-1 ile ayrılmış olduk. Bu galibiyet ile ligdeki yükselişimiz adım adım devam ediyordu.
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler ve Puan Durumu
Türkiye Kupası Grup Aşaması - 6. Maç - Beşiktaş JK - D
Kupada Liderlik mücadelesi vardı önümüzde. Beşiktaş açık bir şekilde favori gösteriliyordu. Maçın özellikle ikinci yarısında oynadıkları oyunda bunu ispatlar nitelikteydi. Rakibimize karşı ilk yarıda aslında gayet denk bir mücadele verdik. 18. dakikada rakibimizin süper forveti Hugo Leonardo'yu tutamadık ve 0-1 oldu skor. maçtan kopmadık ve Gökhan Gönül'ün attığı güzel gol ile durumu 39. dakikada 1-1'e getirdik. İkinci yarıya büyük umutla girmiştik. Ancak ikinci yarı adeta ezilen taraf olduk. Birde hakem çok basit penaltılar verince hezimet kaçınılmaz oldu. Beklerimizden Caner Bulut 4 faulü ve sarı kartı olunca, üstüne birde uyarı alınca oyuncuyu çıkarmak zorunda kaldım. ve ne olduysa bu dakikadan sonra oldu. Maçın kontrolü tamamen Beşiktaş'ın eline geçti. Sazı eline alan Kerim Frei adeta bir resital yaptı. 62. dakikada durumu 1-2 yapan golü attı. Oyuna Caner'in yerine giren Baptista ise penaltıya sebebiyet verince skor 1-3 oldu 76. dakikada. Kontra oyuna geçtiğimiz maçta Guédioura 81. dakikada durumu 2-3'e getirse de kalan dakikalarda 1i penaltıdan olmak üzere 2 gol daha gördük kalemizde ve sahadan 2-5 yenik ayrıldık ve grubu 2. sırada tamamladık.
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler ve Puan Durumu
Bu yenilginin ardından rakibimizde belli olmuştu. Galatasaray ile yarı final mücadelesi içinde olacaktık. Ancak kupa maçlarından önce ligde de karşı karşıya gelecektik Türk Telekom Arena'da.
Spor Toto Süper Lig - 21. Maç - Çaykur Rizespor A.Ş. - E
Evimizde kupa mücadelesini unutturmamız gerekiyordu taraftarımıza. Büyük bir hırsla sahaya çıkan oyuncularım taraftarımızında desteğiyle farklı bir galibiyete imza attı. Berkay, Cagiano ve Musa'nın golleri ile sahadan 4-1 galip ayrılıyorduk. Bu galibiyet ile 2. yarıya 5 maçlık seri galibiyet ile başlamış oluyorduk.Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler ve Puan Durumu
Seriye bağlamışız tebrikler , ligdeki konumu daha üstlere çek artık hocam :)
Puan durumunu göremiyom kaçıncıyız :)
Seri çok güzel oldu. Önümde şimdi üst üste 2 maç var kritik. Beşiktaş ve Galatasaray. yenilgi bekliyorum da bir hezimet yaşamadığım sürece devam ederim gibi geliyor seriye. Takım güzel toparladı çünkü.
Halil hala göremiyor musun Spoiler'leri? yoksa işyeri ile mi alakalıymış sorun ?
şuan 21 maçta 9G 5B 7M ile 32 puanla 7. sıradayız +4 averajla.şöyle yazayım üstümdekileri
1. Beşiktaş 48
2. Galatasaray 42
3. Fenerbahçe 41
4. Bursaspor 37
5. Kayserispor 35
6. Gençlerbirliği 34
7. Antalyaspor 32
Ligde galibiyetlere devam ediyoruz.:)Böyle gidersek Avrupaya gideriz:)
Şimdi gördüm Beşiktaş kopmuş ilk kaç avrupa kuplarına katılıyor
İlk 5 kesin gidiyor. 6.da kupadaki duruma göre gidiyor. Kupada kazara finale kalıp Beşiktaş ile eşleşirsek kesin AL'ye gidiyoruz :) ilk 5 için bastıracağım bakalım ne olacak sonumuz. He olur da GS - BJK finali olursa 6.lıkta yeter bana.
Düşmeyelim derken avrupaya gideceğiz (:
Ligde ilk 3 zor olur ama 4. olabiliriz... ve umarim kupa'da da GS karsisinda iyi sonuclar aliriz :)
Kaç takım değiştirdik şuana kadar? :) Bu kadar yıl ilerlemen mükemmel bir başarı hocam tebrik ederim. Antalyaspor'u da iyi yerlere getirdikten sonra yeni maceralara atılmanı bekliyorum. :)
Kusura bakmayın arkadaşlar. Haftasonu ilgilenemedim.
Güzel bir ivme yakaladık. Avrupa için bastıracağız sonuna kadar. en fazla 4.luk için yarışabiliriz zaten. BJK-GS-FB bırakmaz ilk 3'ü.
9. sezondayız şuan. yönettiğimiz 3. takım oldu Antalyaspor. İlk yarıdaki vasat performansın ardından ilerisi için ışık olacak güzel ivme yakaladık. Antalyaspor ile ilk başta mali pozisyonu değerlendirmemiz lazım. ondan sonrası adım adım gelecektir.
Spor Toto Süper Lig - 22. Maç - Beşiktaş JK - E
Kupada bizi ağır hezimete uğratan rakibimizi ağırlayacaktık bugün. Bu sefer iyi bir performans bekliyordum oyuncularımdan. İlk yarıda başa baş mücadele veren oyuncularım bir köşe vuruşunda rakip oyuncunun kendi kalesine gol atmasını sağlayınca 1-0 öne geçiyorduk. İlk yarıyı bu şekilde kapatıyorduk. İkinci yarıda iyi bir Beşiktaş bekliyordum. ikinci yarılarda açılıyordu rakibimiz. Nitekimde öyle oldu. Top kontrolünü eline alan rakibimiz üzerimizde baskıyı arttırdı. Bu baskıya dayanıyoruz derken savunmada yaptığımız bir hata ile Nadir Çiftçi'yi durduramadık ve durumu 1-1'e getirmesine izin verdik. Bu dakikadan sonra baskıya devam eden Beşiktaş daha fazla şans bulamadı ve maç 1-1 beraberlikle sona erdi. Maç sonrasında yapılan açıklamada statta yaklaşık 30.000 kişinin olduğu ve hem kişi hemde hasılat rekoru kırıldığı belirtildi. Bu beraberlik ise aynı zamanda 6 maçlık yenilmezlik serimizin oluşmasını sağladı.Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler, Puan Durumu, Rekorlar
Spor Toto Süper Lig - 23. Maç - Galatasaray SK - D
Kupa maçları öncesinde ligdeki provamızı yapacaktık rakibimizle. Takımım kendini iyi bir şekilde toparlamıştı 2. yarıda. En büyük sınavlardan birine çıkacaktım bu sezon için. Kupa maçlarından önce rakibimizin gözünü korkutmalıydık. Küçük lokma olmadığımızı göstermemiz gerekiyordu. Güzel bir maç bizi bekliyordu. Maçın ilk 20-25 dakikası baskı altında kaldık. Top kontrolünü çok fazla elimizde tutamadığımız için organize olamıyorduk. Ancak 25. dakikadan sonra 10 dakikalık bir bölümde top kontrolünü elimize alınca iyi sağlı sollu gitmeye başladık rakibimizin üstüne. Bu ataklardan birinde sağ kanattan Tayfun Aksoy'un ceza sahası dışına doğru gelen eski Galatasaray'lı İbrahim Coşkun'un önüne doğru attığı topa gelişine mükemmel bir füze vuran İbrahim, skoru 1-0 yapıyor ve eski takımından muhteşem bir öç alıyordu adeta. Golden sonra 5 dakika daha baskıya devam etsek de top kontrolünü kaybedince Galatasaray üzerimize tekrar gelmeye çalıştı. Ama skora etki edecek bir atakta bulunamadı.
İkinci yarıya çıkmadan oyuncularıma teşekkür edip ufak bir de uyarıda bulundum. İkinci yarıda rakibimizin bastıracağını özellikle kalede ve savunmada dikkatli olmamız gerektiğini söyledim. Bu maçtan alacağımız sonuç kupada bize yol gösterici olacaktı. ikinci yarıya baskılı başladık. Kazandığımız bir köşe atışında arka direkte rakip savunma karşılarken ceza sahası dışında topla buluşan Tayfun Aksoy gelişine yaptığı vuruşla mükemmel bir gol atıyor ve durumu 2-0 yapıyordu. Galatasaray golden sonra baskısını arttırmıştı. 4 dakika içinde 2 mutlak gol şansını harcıyordu rakibimiz. Yakaladığımız bir hızlı atakta köşe vuruşu kazanıyorduk. Arka direkte Esposito'dan önce araya giren defans kafayı vursa da top ceza sahasından çıkmadı. Kafalarda dolanan top Esposito'nun önünde kaldı. Ceza sahası çizgisinde bekleyen Alegre'ye açtı topu. Gelişine yaptığı vuruşta rakibimizi yine avladık ve durumu 3-0 yaptık. Bu dakikadan sonra Galatasaray oyunun hakimiyetini iyice eline aldı. Sağlı sollu yaptığı ataklarda defansımız arasında iyi açıklar buldu. Yakaladıkları mutlak gol şanslarında kalecimiz Necati adeta devleşti ve rakibimizin şutlarına geçit vermedi. Taki 88. dakikaya kadar. Alaittin Bölükbaşı'nın attığı ara topa güzel koşu yapan Stensland, topu kontrol edip güzel bir bitiricilikle skoru 3-1'e getiriyordu. Ancak daha maç bitmemişti. son sözü söyleyen ise Martinez oldu. Rakip köşe gönderi yakınlarında kullandığımız taç atışından sonra Tayfun Aksoy'un ortaladığı topa iyi yükselen Martinez yaptığı kafa vuruşu ile ağları birkez daha havalandırıyordu. Bu gol ile birlikte maç bitiyor ve Necati'nin de mükemmel performansı sayesinde sahadan 4-1 galibiyetle ayrılıyorduk. Arena'da oyuncularımızı destekleyen bir grup taraftarımızın ve oyuncularımızın sevinci görülmeye değerdi. Ligin ikinci yarısında Akdeniz'in Akrepleri saldırıya geçmişti artık.
Spoiler: Goller, Maç Özeti, İstatistikler, Puan Durumu, Rekorlar
İbocum ne atmış öyle ya :) Profili nasıl elamanın ,görebilme imkanımız var mı ?
Spor Toto Süper Lig - 24. Maç - İstnabul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü - E
Hakemin adeta katlettiği ve ilerleyişimizin bariz bir şekilde önünde durmaya çalıştığı maçtan zorda olsa 1 puan almayı bildik. Rakibin kalemizi hızlı ataklarla yokladığı maçta Mustafa Sevim 21. dakikada rakibimizi 0-1 öne geçirdi. 30. dakikada ise hakem defansımız Fethi Altay'ı son adamken rakip oyuncuya müdahalesi olmamasına rağmen yerde kalmasıyla direk kırmızıyı çıkarması; sahtekarlıktan rakibe sarı çıkartılmasını beklerken adeta çıldırttı. Hırsımdan 4. hakemle ağız dalaşına bile girdim. 10 kişi kalmamıza rağmen yine de baskılı oyunumuzu bırakmadık. ilk yarı böylece kapanırken ikinci yarıda maçın hemen başında Mehmet Topçu ile 0-2'yi yakaladı rakibimiz. Bu dakikadan sonra iyice hırslanan oyuncularım maçın kontrolünü 10 kişi olsalarda ellerine aldılar ve 50. dakikada Martinez rakip ağları havalandıran golü buldu. 1-2 yapmıştık durumu. üstüste ataklarımızla bastırmaya devam ediyorduk. Ancak istediğimiz gol bir türlü gelmiyordu. Maç gidiyor derken 87. dakikada tekrar sahneye çıkan Martinez skoru 2-2 yaparak maça dengeyi getiriyor. 90+2. dakika geçilirken rakibin cezasahası içinde Martinez'e yaptığı hareket sonrası yerde kalmasını es geçen hakem rengini fazlasıyla belli etmişti. Maçı bitirdiği gibi soluğu yanında aldığım hocaya veryansın ediyordum bütün oyuncularla birlikte. Maçın kaderini değiştirmiş belkide olası bir 3 puanı elimizden almıştı.
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler, Puan Durumu
Spor Toto Süper Lig - 25. Maç - Gençlerbirliği SK - D
Dişli rakibimize karşı iyi bir mücadele göstermemiz gerekiyordu. 5. sırada bulunan rakibimizi egale edersek Avrupa bileti için büyük bir şans yakalamış olacağız. Ancak rakibin hücum gücü gayet yüksekti. Hızlı oyunculara sahiptiler. Beklediğimiz gibi bir oyun ortaya çıktı. ilk yarıda bariz bir üstünlük kuran rakibimiz 22. dakikada Tiago Fernandes'in golü ile 0-1 öne geçti. ikinci yarıda daha derli toplu oynayan takımımız 58. dakikada Alegre'nin golü ile durumu 1-1'e getirdi. bu dakikadan sonra baskımız artarken 70. dakikada Ali Sarıtaş'ın ikinci sarı karttan atılması ile herşey değişti. Daha baskın olan rakibimize karşı 82. dakikaya kadar direnebildik. Kadir Bekmezci durumu 1-2 yapan golü atıyordu. Maç bu şekilde bitecek derken defansta yapılan bir paslaşma hatasında araya giren Alegre güzel bir bitiricilikle skora tekrar eşitliği getirdi ve 85. dakikada durum 2-2 oldu. Bu dakikadan sonra iyice kapandık ve rakibe başka şansta vermeyince sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldık. Bu zorlu deplasmandan puan çıkarabildiğim için mutluydum.
İbrahim normalde de o pozisyonda mı oynuyordu yoksa oyun o yöne mi götürmüş kendisini :) Bence fena olmayan bir profile sahip ;) Defansif oyun kurucu olarak kullanılabilir
İbrahim normal şartlarda Defansif Ortasaha pozisyonunda oynuyordu. ancak pozisyon eğitimiyle Orta Saha eğitimi verdim. 4-4-2 oynuyorum çunku. ve dediğin gibi Defansif Oyun kurucu oynatıyorum kadroya aldığım zaman.
ilk sezonda zaten sakatlıklardan ötürü yarım sezon yoktu. 10 maça çıkabildi. bu sezonda daha çok yedek kalıyor. stabil bir performansı yok çünkü.
Türkiye Kupası Yarı Final - Maç 1- Galatasaray SK - E
Sonunda beklediğimiz an geldi çattı. Şampiyonluk yarışında çok büyük bir darbe vurduğumuz rakibimizle kupa mücadelesi içinde olacaktık. Gruplardan büyük bir başarı gösterip yarı Finali yakaladık. Önümüzde büyük bir takım vardı. Türkiye'nin tek 4.5 itibarlı takımıydı. Ancak ligde aldığımız zafer bize fazlasıyla umut olmuştu. Bu sefer kendi evimizde oynayacaktık. Oyuncularımı ilk maçta iyi bir skor almaları için sahaya yolladım. ilk yarıda çok çekişmeli bir mücadele vardı. Kıran kırana bir orta saha rekabeti göze çarpıyordu. İki takımda uzun toplarla yada uzaktan şutlarla etkili olmaya çalışıyordu. Ancak bunu ilk başaran Alaittin Bölükbaşı olmuştu ve ceza sahası dışından güzel bir bitiricilikle skoru 0-1 yapıyordu. Golden sonra aynı mücadele ilk yarıda devam etti ve başka gol olmayınca bu skorla devreyi kapattık. Devre arasında oyuncularıma kendilerine gelmelerini Galatasaray'ı 2 hafta önce devirmiş bir takım olduğumuzu ve kendilerinden beklendiği gibi oynadıkları takdirde istediğimiz golleri bulacağımıza inandığımı söyledim. Sanırım bu söylemlerim işe yaramıştı...
İkinci yarıda fırtına gibi esmeye başlamıştık. İlk yarıya nazaran çok daha etkili ve baskılı oynuyorduk. ve sonunda 56. dakikada kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Ali Sarıtaş çok iyi yükseldi ve beklediğimiz golü attı. Esposito adeta gol kaçırma rekoru kırıyordu. Bu nedenle kendisini aynı dakika içinde oyundan alıyorduk. İleriki dakikalarda Galatasaray sadece uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı. Son dakikaya kadar baskımız devam etti ve maç bitiyor derken 89. dakikada yapılan bir ortada ceza sahasında oluşan karambolde topa son dokunan Kubilay Aktaş oldu ve Antalyayı sevince boğan golü attı. skor 2-1'e gelmişti. Geri kalan fakikalarda skorda bir değişiklik olmayınca ilk maçtan 2-1 galip ayrılıyorduk. İkinci maç çok daha zorlu olacaktı. Ancak orada da kendimizi göstermekti niyetimiz.
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler
Spor Toto Süper Lig - 26. Maç - Mersin IY - E
İlk yarısında inanılmaz pozisyonlar kaçırdığımız maçta ikinci yarıda zorlansakta galip gelmeyi bildik. Tayfun Aksoy( 2 - 1'i kendi kalesine :) ) ve Cagiano'nun attığı goller ile sahadan 2-1 galip ayrılıyorduk.
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler
Türkiye Kupası Yarı Final - Maç 2 - Galatasaray SK - D
Finale 1 adım kalmıştı. Bu kritik mücadelede başarıya aç bir takım olarak zaferle ayrılmak istiyorduk. Buradan alacağımız galibiyet büyük ihtimalle bize Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazandıracaktı. Diğer maçta Karabük'ün Beşiktaş karşısında bir varlık göstereceğini düşünmüyordum. Maça hızlı başlamıştık. 7. Dakikada kazandığımız köşe vuruşunda ilk maçtakinin birebir kopyası bir gol ile Ali Sarıtaş bizi 1-0 öne geçiriyordu. Bu gol ile en azından deplasman golü kuralını devre dışı bırakmıştık. İki takımda bu gol ile daha açık oynamaya başladı ve rakip kalelerde ciddi pozisyonlar yaşatmaya başlamışlardı. Ancak ilk yarıda başka gol olmayınca devre arasına önde giriyorduk. Oyuncularıma dikkatli olmalarını Galatasaray'ın üzerimizde kesin bir baskı kurmaya çalışacağını söyledim.
Oyuncularım bunun bilincinde çıktıkları 2. yarıda hızlı ataklar ile karşılık vermeye çalıştı baskıya. dakikalar 53'ü gösterdiğinde Esposito'nun yerine giren Bülent Cevahir skoru 2-0'a taşıdı. Maçı artık koparmıştık. Galatasaray'ın kalan dakikalarda 4 gol atması gerekiyordu. Rakibimizin üzerimizde baskı kurmasını engellemeye çalışsakta 74. dakikada Jerez ile skoru 2-1 yapıyordu rakibimiz. Ancak santranın ardından defansı hazırlıksız yakalayan eski Galatasaray'lı genç forvetimiz Musa Saygın aldığı güzel pası golle sonuçlandırınca farkı tekrar açtık ve skoru 3-1'e taşıdık. Stadda adeta bir sessizlik vardı. Final kapısını sonuna kadar aralamıştık artık. Geriye kalan dakikalarda morali iyice bozulan rakibimiz oyun kurmakta zorlanınca 90 dakikanın sonunda Arena'da sevinç içinde olan taraf biz oluyorduk. Galatasaray'a hem ligde hemde kupada havlu attırıyorduk...
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler, Kupa Maçları
İlk yarının aksine toparlanan takımımız muhteşem bir çıkış yakalamıştık. Artık kupayla aramızda tek bir takım kalmıştı. Son 3 sezonun ligde ve kupada tek hakimi; Beşiktaş....
GS ye taktiğin tutuyor,Maçlar süper:)
Galatasaray'ı her kulvarda yenmişsin. :) Bu iyi oyunu diğer takımlara karşıda oynamak lazım. :)
Spor Toto Süper Lig - 27. Maç - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - E
Rakibimizden üstün oynadığımız maçta elimize geçen pozisyonları cömertçe harcadık. Ancak yinede 24. dakikada kullandığımız köşe vuruşunda Fethi Altay'ın kafa golü ile sahadan 1-0 galip ayrılmasını bildik.
Spor Toto Süper Lig - 28. Maç - Bursaspor - D
Ligin sonuna doğru yaklaşırken üzerimizdeki baskı gitgide artıyordu. Ligi ilk 6'da bitirmek çok büyük avantaj sağlayacaktı bize. 2. maç eksiğimiz vardı. 2 maçta 6 puan toplarsak çok iyi bir avantaj elde edecektik bu yolda. Bu şartlarda kiritik Bursaspor maçına çıkıyorduk. Ancak gerçektende kötü bir performans gösteriyorduk. Oyuncularım artık üzerlerindeki baskıyı ve son dönemdeki yüksek performansın getirdiği yorgunluğu yaşamaya başlıyorlardı. Şansımızında yardımıyla rakibimizin ilk yarıda kendi kalesine attığı golle öne geçtik. Ancak 80. dakikada maçın hakettiği skoru Artun Akçakın sağlıyordu. Bu vasat mücadelede olması gerektiği gibi 1-1 bitiyordu.
Erteleme maçımızla birlikte aynı dakikalarda Kupanın diğer ayağı oynanmaktaydı. Beşiktaş Karabükspor'a yine acımamış ve finale adını yazdırmıştı. Lig sonunda büyük bir kapışma bizi bekliyordu.
Spoiler: Kupada Durum
Spor Toto Süper Lig - 29. Maç - Eskişehirspor - D
Ligin dibine demir atmış rakibimiz karşısında ilk defa oynuyorduk bu sezon. son haftalarda 2 kez karşılaşacaktık rakibimizle. deplasmanda rahat bir oyun sergileyerek Guédioura ve Bülent Cevahir'in golleri ile sahadan 2-1 galip ayrılıyorduk. Rakibin tek golünü 80. dakikada Jimmy Durmaz atıyordu.
4. olursan Avrupa Ligine gidebiliyor musun ?
son maçlarda güzel bir seri yakalamışsın. Tebrikler ;)
BTaktiğimiz çok güzel tuttu Galatasaray'a karşı. Teknik Direktör Galderisi'nin ise sonu oldum açıkçası. Adamı 2 kupadan birden ettim. Başkan sezon sonunda şutlar gibime geliyor :)
Şimdi bir tek Beşiktaş kaldı. Onlara karşı savunmada sıkıntı yaşıyorum çünkü hızlı adamlar kullanıyorlar. benimde ağır savunmama hiç iyi gelmiyor. Aralara çok iyi kaçıyorlar. Birde Kerim Frei'in hakkını teslim edeceğim adam sağ kanadımı adeta felç ediyor. Her pozisyon içinde olduğunda 2-3 oyuncuyu çarşı-pazar gezmeye yolluyor :)
Bu sezon iyi yerlere geldik.Sezon başındaki duruma rağmen burada olmak gerçekten güzel. Gelecek sezon için para bulursak geleceğe yatırım olarak biraz pahalı da olsa transferler yapmaya çalışacağım. Tabi peşinde olduğum bir iki sürpriz oyuncuda var şimdiden orta sahaya.
İlk 2 ŞL, 3-5 AL direk. 6. sıradaki takımda Kupadaki duruma göre. Kupadan gitmeyi garantiledim zaten Beşiktaş'ın finale çıkmasıyla. Yensemde yenilsem de AL'deyim artık :)
Kupayı alırsan çok iyi olur, Avrupa'yı garantilersin. :)
Spor Toto Süper Lig - 30. Maç - Kasımpaşa A.Ş. - E
Taraftarlar için inanılmaz keyifli geçen mücadelede tam 7 gol seyrettik. İki takımda gayet açık bir oyun sergilediler. Maçın ilk golü 5. dakikada Metehan Kestir tarafından geldi. Ancak 2 dakika sonra Esposito ile cevap vererek durumu 1-1'e getirdik. İki takımda karşılıklı saldırmaya devam ediyordu ancak golü bulan taraf 26. dakikada Himcisnchi ile Kasımpaşa oldu. ilk yarı 1-2 ile kapanırken devre arasında takımı motive edecek konuşmalarda bulundum. AL'ni her ne kadar garantilesekte ligde iyi yerde olmak zorundaydık.
İkinci yarıya ise hızlı başlayan taraf biz olduk ve 51. dakikada Martinez ile eşitliği sağlarken, 52. dakikada skoru 3-2'ye getiren golü Esposito atıyordu. ilk yarıdan farksız geçen mücadelede bu sefer sahneye 76. dakikada Metehan Kestir çıkıyor ve skora 3-3 ile dengeyi getiriyordu. kalan süreye rağmen maçta goller bitmemişti. ve bu golden 4 dakika sonra 81. dakikada sahneye Musa Saygın çıkıyor ve takımımıza zaferi getiren golü atıyordu. Başka golde olmayınca bu çekişmeli mücadeleden 4-3 galip ayrılıyor ve çok değerli 3 puanı kurtarıyorduk.
Dördüncü ile aranda 2 puan kalmış. Bu sezon dördüncü bitirmek çok iyi olacak. :)
Spor Toto Süper Lig - 31. Maç - Akhisar Belediyespor - D
Son 3 maça girdiğimizde Kayserispor ve Gençlerbirliği ile sıralama mücadelesi içindeydik. Bu mücadeleden karlı çıkmak için minimum puan kaybına ihtiyacımız vardı. İki takımda tutuk oynuyordu.Akhisar Belediye ligde kalmayı garantilemişti ama yinede rahat değillerdi karşımızda. Oyuncularımızda da farklı bir gerginlik mevcuttu. Yinede bu gerginlik içinde 27. dakikada Esposito ile durumu 1-0 yaptık. Fakat çok uzun sürmedi bu durum ve 35. dakikada Rudy ile skora 1-1 eşitlik geldi. ilk yarı böyle kapanırken oyuncularıma ruhsuz bir şekilde oynadıklarını söyledim. Bununda etkisiyle ikinci yarıda daha iyi oynamaya başladık ve 64. dakikada Guédioura, 75. dakikada da Tayfun Aksoy ile skoru 3-1'e taşıdık. Maçta bu skorla tamamlandı. Kayserispor'un da berabere kalması ile 3'lü averaj sayesinde kendimizi 4. sırada bulduk.
Spor Toto Süper Lig - 32. Maç - Fenerbahçe SK - D
İki takımında kaybettiği taktirde elinden kaçıracağı çok fazla şey vardı. Fenerbahçe şampiyonluğu Beşiktaşa kaptırmış olacak; biz ise 6.lığa geri düşebilirdik. bu stres içinde çıktığımız maçında sert geçmesini bekliyorduk. Ama Shota'nın takımı adeta bir kasap olarak sahaya çıkmıştı.
ilk yarıda Fenerbahçe'nin üstün oyunu tartışılmazdı. Sahamıza çekilip kontralarla etkili olmak istedik. bunuda 27. dakikada Musa Saygın'ın güzel golü ile başardık. Golden sonra oyun iyice sertleşmeye başladı. Bir pozisyonda sert bir hareket ile Sassu yerde kaldı ancak hakem pozisyona devam dedi ve köşe vuruşu kararı verildi. Çok sinirliydim çünkü oyuncum değiştirilecek kadar ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Bunu görmezden gelmek büyük bir suçtu. kullanılan korner sonrası da Sezer Özmen golü atınca iyice kudurmuştum. Devreyi bitiren düdük çaldığı gibi hakemin yanına gidip maçı katlettiğini söyledim.
İkinci yarıya çıkmadan oyuncularımdaki hırsı görmüştüm. Yedikleri golde ve olan olaydan ötürü çok kızgındılar. Sadece onlara bu hırslarını sahaya yansıtmalarını söyledim. Bunuda ikinci yarıda fazlasıyla başardılar. İkinci yarıda Fenerbahçe ile çekinmeden dişe diş bir mücadeleye girdik. dakika 56'yı gösterirken Musa Saygın tekrar sahneye çıktı ve mükemmel bir füze ile durumu 2-1'e taşıdı. Skora rağmen çekinmeden oynuyorduk. Dakika 75'i gösterirken Ömer Bayram'a yapılan müdahele sonrası oyuncuyu çıkarmak zorunda kaldım. Hakem faulü vermişti bu sefer ancak kartını cebinde tutmuştu yine. Rakibin bu sertliğine nasıl göz yumabiliyordu anlamıyorum. Bizim en ufak müdahelemize çalıyordu çünkü. Pozisyonun devamında kazandığımız köşe atışında arka direkte çok iyi saklanan Zeki Doyaner güzel bir kafa vuruşu ile skoru 3-1'e getirdi. Fenerbahçe taraftarlarının yuhalamaları arasında sevinen taraf bizdik. Geri kalan kısımda da rakibimize şans tanımadık ve sahadan 3-1 galibiyetle ayrılarak hem kendi adımıza avantaj elde etmiş olduk. Hem de 2. takımı da şampiyonluktan etmiş oldum.
Spor Toto Süper Lig - 33. Maç - Kayserispor - D
Arka arkaya gelen deplasmanlar arasında en önemli deplasmanlardan biriydi sıralamadai yerimizi belirleyecek. Zorlanacağımız aşikardı. Tutuk oynadığımız maçta şansımızın da yardımıyla sahadan 1-1 beraberlikle ayrılıyorduk. 27. dakikada rakibin kendi kalesine attığı gol ile 1-0 öne geçsekte 44. dakikada Deniz Türüç'ün golüne engel olamadık ve ikinci yarıda da başka gol olmayınca sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldık. Her iki takımada yaramamıştı bu sonuç.
Spor Toto Süper Lig - 34. Maç - Eskişehirspor - D
Son hafta inanılmaz kritik maçlara sahne oluyordu. IBB 28 puanla 15. sıradayken, Eskişehir 26 puanla 16; Gaziantep Bld ise 25 puanla 17. sıradaydı. Üst sıralarda ise Biz ve Gençlerbirliği aynı puanda Kayseri ise 2 puan gerimizdeydi. Maçlar ise şöyleydi.
IBB - Bursaspor
Mersin IY - Kayserispor
Gençlerbirliği - Gaziantep Bld
Antalyaspor - Eskişehir
Bu koşullarda bir sürü varyasyon oluşuyordu. IBB ligde kalma şansını tamamen elinde bulundururken Eskişehir ve Antep Bld. rakiplerinden gelecek sonuçları da bekleyeceklerdi. Yukarıda ise Gençlerbirliği ile ikili averajda üstünlük kurmuştuk ancak hala sıralamada 4.lukten 6.lığa düşme şansımız mevcuttu. Böyle kritik bir haftada sıkı mücadeleler bizi bekliyordu.
Eskişehirspor hiç çekinmeden üzerimize geliyordu kaybedecek çok fazla birşeyleri yoktu artık ama kazanacakları çok fazla şey vardı. Ancak geride bıraktıkları açıklar başlarına bela oluyordu ve bu açıklardan birinde 15. dakikada Martinez ile skoru 1-0'a taşıyorduk. Kazandığımız bir köşe vuruşunuda 28. dakikada Cagiano ile gole çevirince 2-0 oluyordu skor. Ancak Eskişehir hala direncini kaybetmemiş ve bastırıyordu. Bu baskıyada 35. dakikaya kadar dayanbildik ve takibimizde olan Park Jong-Duk'un golüne engel olamadık. İlk yarı bu şekilde kapanırken oyuncularımı ciddi bir şekilde uyardım.
2. yarıda da maçın temposu değişmedi. Eskişehir'i durduramıyordum. 77. dakikada yine Park'ın attığı gol ile durum 2-2'ye gelmişti. Eskişehir iyice umutlanmış daha çok bastırmaya başlamıştı. IBB yenik durumdaydı. Galip gelirlerse ligde kalacaklardı. Ancak bizimde maçı bırakmak gibi bir niyetimiz yoktu. Maç sona doğru giderken 88. dakikada sahneye çıkan Guédioura maçın skorunu belirleyen golü atıyordu.3-2 galip geldiğimiz maçın bitiş düdüğüyle Eskişehirspor'lu oyuncular yere yıkılıyordu. Bir çoğu gözyaşlarına hakim olamamıştı. Bu duyguyu İngiltere'de fazlasıyla yaşadığım için oyuncularımın sevinç gösterilerini çok büyütmeden soyunma odasına yönlendirdim. Daha sonra Eskişehirspor oyuncularının yanına giderek onlarla da kısa bir konuşma yapıp onların yılmamaları gerektiğinden bahsettim. Gösterdikleri çetin mücadele için ayrıca teşekkür ederek odadan ayrıldım.
Kendi odamıza geri döndüğümde ise oyuncuların keyifli olduklarını gördüm. Bu güzeldi çünkü önümüzde çok kritik bir Kupa mücadelesi kalmıştı.Hepsine sezon boyu gösterdikleri performans için teşekkür ettim. "Bu takım ile yapabileceğimiz en iyi noktaya ulaşmaya çalıştık. önümüzde son bir maç kaldı.Sezonun en büyük maçı. Kazanın yada kaybedin. Bu noktaya gelmek bile bizim için büyük bir başarı. Ben sadece sizi yönlendiriyorum. Bu takımı bu noktaya taşıyan sahada mücadele eden sizlersiniz. hepinize gösterdiği bu performanstan ötürü teşekkür ediyorum." diyerek odadan ayrılıyordum...
Spoiler: Maç Özeti, İstatistikler, Sezon Sonu Genel Puan Durumu