Originally Posted by
eGowiCh
Benim anlamadığım nokta, Semih madem bu kadar kötü teknik özelliklere sahip ise neden EURO 2008'de 3 gol attı? Bana bunu açıklayabilir misin? David Villa 4 gol atarken, Semih 3 gol attı ve birçok dünyaca ünlü golcüden daha fazla gol attı. Hadi diyelim ki bu tesadüftü, Şampiyonlar Ligi'nde sonradan girdiği Sevilla maçında bir gol attı, ilk onbir başladığı PSV maçında da bir gol attı. Turkcell SüperLig'de kaliteli golcülere rağmen gol krallığı ipini göğüsledi, üstelik belki de en az süre alan isim olmasına rağmen.
25 yaşında futbolcuların FM Genie Scout'tan listesini çıkardım (forvetlerin). Semih için verilen 6-9 arasında CA ile PA farkı varken, birçok futbolcunun farkı oldukça yüksek. CA ile PA arasındaki farkın 15'ten fazla olduğu futbolcu sayısı 60-70 civarında. Bu oyuncularda bu denli farklar mevcutken, kiminde 60 fark, kiminde 27 fark, kiminde 18 fark, neden Semih'te bu kadar az bir fark var? Semih benim oyunuma göre 132 CA'ya sahip ve potansiyeli olan 138 CA'ya eriştiğinde sadece bitiriciliği 13'ten 14'e ve çevikliği 11'den 12'ye yükseliyor, yani bir puan artıyor.
Semih'in bana göre bitiriciliği kariyerinin zirvesinde 16-17 seviyelerine gelmeli, soğukkanlılığı kesinlikle artmalı (12 seviyesi çok düşük), penaltı değeri 16 olmalı, uzun şutları da biraz daha artmalı ve diğer mental özellikleri arttırılmalı. Pavlyuchenko'nun dahi bitiriciliği 16, uzun şutları 16, penaltısı 17.
Semih'in şu an benim oyunumda bitiriciliği 13 iken, esas anlamadığım nokta ise nasıl oluyor da Galatasaraylı Çağrı Yarkın'ın bitiriciliği 15 olabiliyor? Yine Çağrı'nın soğukkanlılığı 16 değerinde, ancak Semih'in 12 değerinde. Cem'in de bitiriciliği 13, yani çok tuhaf, Cem Sultan ile Semih aynı bitiriciliğe mi sahip? Yine Batuhan'ın bitiriciliği Semih ile aynı, hatta soğukkanlılığı Semih'ten bile fazla.