Türk futbolcular hakkında bir önyargı var, başta perpetua'da olmak üzere altyapılarından, yetişmelerinden dolayı bir eksiklik olduğu düşünülüyor. Bu yüzden de hep yabancı futbolcular veya yabancı kökenli (gurbetçi) futbolcular oyuna iyi yansıtılıyor, ama bizim gariban Türk futbolcularımız ağızlarıyla kuş tutsalar oyunda iyi olamıyorlar.

perpetua ile birçok kez yaptığım konuşmalarda hep altyapının altını çiziyordu, Aykut ile Orkun arasındaki kalite farkı hakkında konuşurken dahi Aykut'un Almanya'da yetişmiş olması onu bir adım öne çıkarıyordu. Bence bu yersiz bir önyargı. Ne yani bir oyuncu yabancı bir ülkede yetişmişse bu bizim Türk futbolcularımızdan daha iyi bir oyuncu olduğu anlamına mı geliyor?

Ali Bilgin, Mehmet Yozgatlı gibi futbolcular yurtdışında yetişmişler de ne olmuş, çok mu kaliteliler? Yurtdışında yetişip de gerçekten bu değeri hakeden Colin Kazım, Barış Özbek gibi futbolcular değerlerini bulmalı ama maalesef bunlar da gerçekçi olarak oyuna yansıtılmıyorlar.

perpetua yukarıda mesajlarda da görüldüğü gibi Semih'in fiziksel gelişiminin artık olmayacağını, teknik gelişiminin de zor olacağını, mental gelişim sağlayacağını ama zaten bu gelişimin büyük bölümünü sağladığını söylüyor. Bu tamamen bir önyargı, geçmişteki futbolcularda bu böyle oldu diye Semih'te de olacak değil ki Semih henüz 25 yaşında. Luca Toni, Lucarelli gibi oyuncular yaşları ilerlediklerinde kariyerlerinin zirvesine tırmandılar. Semih'in şu anki CA ile PA arasındaki 6-8 değerindeki farkın olmaması gerektiğini, oyundaki diğer 25 yaşındaki futbolcuların yaklaşık 65 tanesinin 15'in üzerinde bir değerde CA-PA farkı olduğunu söyledim önceki mesajlarımda. CA'sını çok da abartmayın ama en azından oyuncunun ileride muhtemel bir gelişme göstereceğini de oyuna yansıtın. Benim istediğim bu. Semih PA'sına eriştiğinde iki özelliği 1'er puan artıyor sadece o kadar, şimdi Semih 25 yaşında ve 7-8 yıllık futbol kariyeri olacak önünde, sadece 1-2 puan mı artıracak özelliklerini? Adam her geçen gün üstüne koyuyor ama yansıtılmıyor anlayamadığım bir önyargı ve sebeple...