Jardel hep kolay posizyondanmi gol atiyordu. Adam vurulmuyacak yerlerde gol atiyor.
Printable View
Jardel hep kolay posizyondanmi gol atiyordu. Adam vurulmuyacak yerlerde gol atiyor.
beyler burada karşılıklı görüşlerimizi bildiriyoruz ona göre öyledir size göre böyle bende arkadaşın söylediğini doğru bulmuyorum ama sen fenerbahçe maçlarını izlemiyorsun yada sen saçmalıyorsun gibi rencide edici kelimeler kullanmıyorum birbirimize saygı gösterir ve karşımızdakini anlamaya çalışırsak herkesin az çok bişeyler bildiğini görürüz
Evet Sinan dogru soyluyor kimse kimseyi rencide etmesin. Sanırım Soner öyle demek istemedi terminoloji yanlışlığı oldu. Deivid oyunda st gözüküyor bu yüzden oyundan dem vurarak bu yorumu yapmış olabilir. Neyse bunun haricinde Deivir AMR: 15 , FC:20 ve AMC:20 yani AMRC olmalıdır. Bu gözle görünen bişey. Zaten FB araştırmacıları da bizimle aynı fikirdedir. Jardel' e benzerliğe gelince, bence de Deivid ile Jardel' in futbol sstilleri arasında uzaktan yakından bir fark yok.
I am only smiling to your comments... :)
Deivid iyidir iyi. Zico kamçılıyor onu. Off the ball özelliğini geliştirdi.
:D bende okuduğumda şaşırdım dedim fc yi unutmuştur herhalde
hakkikatten unutmuşsun
Devid tabiki AMRC FC olmalı.
Arkadaşlar hepinize merhaba,
Nisan 2007'de askerlik görevime başladığımdan beri aranızda bulunamıyordum. Artık vatani görev bittiğine göre tekrar FM'li günler başlıyor demektir. Bundan sonra eskiden yaptığım gibi gözden uzak olmayacağım, aksine sizlerden bol bol yardım alıp fikirlerinizi paylaşacağım.
Lafı fazla uzatmadan, buranın Fenerbahçe tartışma kısmı olduğunu unutmadan hemen ben size düşüncelerimi aktarayım.
- Alex üzerine epeyce tartışma yapılmış. Bence Alex'in özelliklerinde şu an için herhangi bir oynama gerekmiyor. Çünkü düşmesi gerekenler düşmüş. Yüksek olan özellikleri zaten oyuncunun kaliteli olan kısımları.
- Kezman'ın özelliklerinin düşmesi gerektiği tavsiye edilmiş. Bu görüşlere katılıyorum. Kezman bir 5 sene önceki halinde değil. CA sını ve bitiriciliğini bir parça düşürdüm.
- Deivid'in ise AMR olmasını öneren arkadaşlara katılamıyorum maalesef. TEknik direktör kararıdır oynar ama layığı ile oynadığını düşünmüyorum. Bu yüzden mevkiine AMR eklemeyi uygun bulmuyorum.
- Colin Kazım'ın 1.85'lik boyunu değiştirdim.
Yine tartışmayı sürdürürüz. Hoşçakalın
Turker hosgeldin.
SI forumlarinda da uzun detayli bir mesaj yazdim diger gozlemlediklerime ilgili. Ayrica sadece arastirmacilarin gorebildigi bolume de seni bekleriz.. :)
Ayrica:
Zico'nun CA konusunda suphelerim var. Yanilmiyorsam 151 seviyesinde idi ve oldukca yuksek bir CA bu Zico icin.
Ayrica Zico,
ofansi oldukca az dusunen (Attacking 6-8)
dafansi geride kuran (Defensive Line 3-5)
cok kisa paslarla oynayan (Diretness 1-2)
oyunculara saha icinde oldukca cok yaratici olma izini veren (
Flamboyancy 15-18)
Oyuncularina serbest rol vermeyi seven - ozellikle Alex ve Deivid (Free Roles 17-19)
adam markaji hemen hemen hic kullanmayan (Marking 1-2)
ofsayt taktigi uygulamayan (Offside 1-3)
Rakibe pek alan daraltmayan (pressing 4-6)
one gectikten sonra takimini geriye ceken (Sitting Back 18-20)
taktiksel bilgisi nispeten zayif olan (Tactics 8-11)
mactan maca rakibe gore pek taktik degisikligine gitmeyen (Team tactical focus 2-4)
yavas tempo ile oynayan (Tempo 3-5)
bir teknik direktor. (Diger ozelliklere deginmedim cunku bence o ozelliklerin degerleri son yollanilan dosyalarda oldukca mantikli degerler).
Ayrica teknik olmayan ozelliklere gelince:
Disiplin bence cok yuksek olmamali (Discipline 5-8)
Antrenmanlarda oyunculari cok fazla zorladigini dusunmuyorum, ozellikle bu Brezilyali olmasindan kaynaklaniyor bence (Hardness of training 4-7)
Ayrica sportmenlik ozelliginin yuksek olmasi gerektigini dusunuyorum (gerci bu ozelligin teknik ekiplerde ne sekilde ise yaradigindan emin degilim ama saniyorum ki medyadaki aciklamalari ozellikle etkiliyor).
Ama Devid AMR oynuyor. Bence böyle çok iyi oynuyor. Başka takıma gitse kesinlikle böyle oynayacak. AMR 14 olabilir bence çok uygun.
C. Kazım konusu: demoda baktım çok düşük ama açıkçası oyunda görme fırtsatım olmadı doğal olarak. Fiziksel özellikleri çok düşük Güç , Çeviklik , Zıplama özellikle Zıplama Kazımda çok iyi. Brezilya maçında falan gördük.
Bunlarda düşünülebilir.
Bence Deivid Amr'de baya etkili oldu.Amr özelliği 15 olmalı.En azından Amc'den fazla olmalı;)
ERSİN ;
Çünkü her oyuncu AMC'ye kaçarak oynar.Hiç bir kanat varmıdır içeri dribling yapmayan ?
Devidin attığı gollere de dikkat ederseniz, kanatlardan AMC' bölgesine sokuluyor ve öyle atıyor.
yok iş oda değil murat fenerbahçe şampiyonlar liginde 4-3-2-1 oynuyor 3 lüde vederson deniz aurelio var çift amc de sola doğru alex sağa doğru deivid var yani deivid in amr falan oynadığı yok amr oynadığından daha çok amac de oynadı free olarak
Onemli olan oyuncunun oynadigi yer degil, hangi bolgede daha iyi oynadigi.
Deivid tipik bir sag kanat oyuncusu degil ve bu bolgede de cok iyi oynadigi, hatta ozelliklerini tam olarak sergiye surdugu soylenemez. Maclarda hep ortaya kaymasi ve Alex'in yaninda ikinci bir AMC gibi oynamasi da AMC posizyonunda en azindan daha iyi oldugunu gosterir.
Fenerbahce bence:
-DR----DC----DC-----DL-
---------------------------
------MC----MC----ML---
----AMC---AMC----------
-------------ST-----------
Benzeri birseyler oynuyor. Bu ikili AMC'de sag tarafta oynayan da Deivid. Ancak Deivid'e ayrica sag beke yardim etme gorevi de veriliyor ve zaman zaman Deivid bu bolgeye kayarak yardimci oluyor.
ewet üstad işte tam bu şekilde oynadı fenerbahçe şampiyonlar liginde ve iki maçtada deivid etkiliydi ancak lig maçlarında çok daha ilginç dizilişlerde denenmedi değil ve zico bu yıl geçen yılki gibi değil devamlı taktik dizilişini değiştiriyor iyimidir kötümüdür bilmem ama bu taktik oturur diye düşünüyorum
ancak işin ilginç yani okuduğum bir haberde fenerbahçenin defansı 3 lüyeceğini görmüştüm o zaman taktik değişir ve deivid te nerede oynar hayal bile edemiyorum artık ben olsam amrc fc yaparım
Ama abi şimdi normal sen Dr ol mecburen topu AMC bölgesine getirecen atcan ve Devid zaten kafayla atamıyor topu kanatta bi şekilde AMC ye getiriyor ve gol atoyor. Burda aynı düşünüyoruz. Normal olarak tabi.
Ama her golünü AMC den atan o bölgedemi oynuyor sayılır. Ben bunu çözemedim.
Siz böyle düşünüyorsanız yani oyuncunun iyi oynadığı bölge onundur diyorsanız bilemem ama yinede Devid AMR oynuyor ve gayette iyi ??? İçeriye sokulması falan Önemli değil.
Katılıyorum
Adam hayaında ilk kez bizde sağ kanat olarak denenmiş.. Bence Am/fc olabilir sağ kanat içinde 7-8 puan verilebilir..
Deivid'e FRC veremez miyiz ?
O zaman benim görüşüm ;
AMC : 18
AMR : 15
FC : 15
olabilir...
fc 20 amr 13 amc 17
1. Askerlik hayatı boyunca araştırma şefliğini devrettiğiniz arkadaşınız araştırma şefliği için gerekli olan organizasyon-iş bölümü-geri besleme yapma-ekip ile iç içerlik hususunda eksik kaldı. Ben sizin şefliğiniz altında çalışmadım ama umarım adam gibi ekip oluşturulur ve işler baştan sağma yapılmaz.
2. Kezman'ın bitiricliğini düşürürken bunu kendi başınıza değil de, Fenerbahçe'yi araştıran arkadaşlarla yapmanız daha doğru olmaz mıydı? Birşey soracağım. Siz araştırma şefisiniz. Fenerbahçe'yi bu yıl kimin araştırdığını biliyor musunuz? Veya Beşiktaş'ı? Yani ben şefim, kafama göre takılırım mıdır olay?
3. Bu iş bundan sonra da böyle mi gidecek? Yani biri, belki de hiç tanımadığınız biri Fenerbahçe'nin maçlarını izleyip not alacak. Sonra bunları dataya işleyecek. Sonra da siz kafanıza göre değiştireceksiniz. Ha dersiniz ki bu adam abartmış CA'ları, kriter dışına çıkmış, tamam deriz. Ama ilgilendiğiniz şeyler çok spesifik ve bunlar için başka insanlardan, o takımı araştıranlardan bilgi almalısınız. Kusra bakmayın ama bu iş böyle yürümez.
Turker AMR ekleyemeyecegim demis ama AMR özelliği en azından 10 olmalı. Sonuç olarak hiç oynayamayacak olsa orada oynatılmaz.