1 ile 30 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Hybrid View

Wink İlk Mesaj

Arkadaşlar hepinize merhaba,

Nisan 2007'de askerlik görevime başladığımdan beri aranızda bulunamıyordum. Artık vatani görev bittiğine göre tekrar FM'li günler başlıyor demektir. Bundan sonra eskiden yaptığım gibi gözden uzak olmayacağım, aksine sizlerden bol bol yardım alıp fikirlerinizi paylaşacağım.

Lafı fazla uzatmadan, buranın Fenerbahçe tartışma kısmı olduğunu unutmadan hemen ben size düşüncelerimi aktarayım.

- Alex üzerine epeyce tartışma yapılmış. Bence Alex'in özelliklerinde şu an için herhangi bir oynama gerekmiyor. Çünkü düşmesi gerekenler düşmüş. Yüksek olan özellikleri zaten oyuncunun kaliteli olan kısımları.
    - Kezman'ın özelliklerinin düşmesi gerektiği tavsiye edilmiş. Bu görüşlere katılıyorum. Kezman bir 5 sene önceki halinde değil. CA sını ve bitiriciliğini bir parça düşürdüm.
    - Deivid'in ise AMR olmasını öneren arkadaşlara katılamıyorum maalesef. TEknik direktör kararıdır oynar ama layığı ile oynadığını düşünmüyorum. Bu yüzden mevkiine AMR eklemeyi uygun bulmuyorum.
    - Colin Kazım'ın 1.85'lik boyunu değiştirdim.

Yine tartışmayı sürdürürüz. Hoşçakalın

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Quote Originally Posted by Turker Tozar View Post

Nisan 2007'de askerlik görevime başladığımdan beri aranızda bulunamıyordum. Artık vatani görev bittiğine göre tekrar FM'li günler başlıyor demektir. Bundan sonra eskiden yaptığım gibi gözden uzak olmayacağım, aksine sizlerden bol bol yardım alıp fikirlerinizi paylaşacağım.

Lafı fazla uzatmadan, buranın Fenerbahçe tartışma kısmı olduğunu unutmadan hemen ben size düşüncelerimi aktarayım.

- Alex üzerine epeyce tartışma yapılmış. Bence Alex'in özelliklerinde şu an için herhangi bir oynama gerekmiyor. Çünkü düşmesi gerekenler düşmüş. Yüksek olan özellikleri zaten oyuncunun kaliteli olan kısımları.
    - Kezman'ın özelliklerinin düşmesi gerektiği tavsiye edilmiş. Bu görüşlere katılıyorum. Kezman bir 5 sene önceki halinde değil. CA sını ve bitiriciliğini bir parça düşürdüm.
    - Deivid'in ise AMR olmasını öneren arkadaşlara katılamıyorum maalesef. TEknik direktör kararıdır oynar ama layığı ile oynadığını düşünmüyorum. Bu yüzden mevkiine AMR eklemeyi uygun bulmuyorum.

Hosgeldin abi

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

1. Askerlik hayatı boyunca araştırma şefliğini devrettiğiniz arkadaşınız araştırma şefliği için gerekli olan organizasyon-iş bölümü-geri besleme yapma-ekip ile iç içerlik hususunda eksik kaldı. Ben sizin şefliğiniz altında çalışmadım ama umarım adam gibi ekip oluşturulur ve işler baştan sağma yapılmaz.

2. Kezman'ın bitiricliğini düşürürken bunu kendi başınıza değil de, Fenerbahçe'yi araştıran arkadaşlarla yapmanız daha doğru olmaz mıydı? Birşey soracağım. Siz araştırma şefisiniz. Fenerbahçe'yi bu yıl kimin araştırdığını biliyor musunuz? Veya Beşiktaş'ı? Yani ben şefim, kafama göre takılırım mıdır olay?

3. Bu iş bundan sonra da böyle mi gidecek? Yani biri, belki de hiç tanımadığınız biri Fenerbahçe'nin maçlarını izleyip not alacak. Sonra bunları dataya işleyecek. Sonra da siz kafanıza göre değiştireceksiniz. Ha dersiniz ki bu adam abartmış CA'ları, kriter dışına çıkmış, tamam deriz. Ama ilgilendiğiniz şeyler çok spesifik ve bunlar için başka insanlardan, o takımı araştıranlardan bilgi almalısınız. Kusra bakmayın ama bu iş böyle yürümez.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Quote Originally Posted by peluk View Post
    1. Askerlik hayatı boyunca araştırma şefliğini devrettiğiniz arkadaşınız araştırma şefliği için gerekli olan organizasyon-iş bölümü-geri besleme yapma-ekip ile iç içerlik hususunda eksik kaldı. Ben sizin şefliğiniz altında çalışmadım ama umarım adam gibi ekip oluşturulur ve işler baştan sağma yapılmaz.

2. Kezman'ın bitiricliğini düşürürken bunu kendi başınıza değil de, Fenerbahçe'yi araştıran arkadaşlarla yapmanız daha doğru olmaz mıydı? Birşey soracağım. Siz araştırma şefisiniz. Fenerbahçe'yi bu yıl kimin araştırdığını biliyor musunuz? Veya Beşiktaş'ı? Yani ben şefim, kafama göre takılırım mıdır olay?

3. Bu iş bundan sonra da böyle mi gidecek? Yani biri, belki de hiç tanımadığınız biri Fenerbahçe'nin maçlarını izleyip not alacak. Sonra bunları dataya işleyecek. Sonra da siz kafanıza göre değiştireceksiniz. Ha dersiniz ki bu adam abartmış CA'ları, kriter dışına çıkmış, tamam deriz. Ama ilgilendiğiniz şeyler çok spesifik ve bunlar için başka insanlardan, o takımı araştıranlardan bilgi almalısınız. Kusra bakmayın ama bu iş böyle yürümez.
    Doğru szöe ne hacet,harika,mantıklı ve tam yerinde bir açıklama olmuş,tebrik ediyorum tespitleriniz ve ilginiz için

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Hoşgeldin Türker, sonunda vatani göre de bitti.
    Hayat bitiyorken o da bitecekti elbet

-Dosya konusunu burada konuşmayacağım elbet ama zaman ihtiyacım vardı, kısıtlı zamanda zor iş başardık.Daha fazla zamanda daha detaylı iş yapılabilirdi..

-Sezon başı Kezman'ın durumunu konuşma, değerlendirme şansı yoktu, kesinlikle katılıyorum.Kezman psikolojik olarak pasifize olmuş durumda, inancın bitinde yeteneklerin körelir ama aslında görecelidir bu.Yeteneğin bozulmaz, stilin kayar..
    Kezman kendisi ile yarışıyor, çok iyi izledim, irdeledim.Uzun uzun yazarsam ders diye okuturlar : ))
    Kısaca şöyle söyleyeyim, tamamen kendisi ile uğraşıyor.Kafasını kaldırmıyor, boştakine pas vermiyor, geçeyim atayım yeter artık derdinde.Bunu da atamıyorum, bunu da bunu da diye muhtemelen her pozisyonda iç geçiriyor ve gereksiz hareketler yapmaya çalışıyor.
    Zaten seri dribblingleri olan biri değildi, son vuruşları sert yapan bir forvet ve kesinlikle aşırı bir finishing forvet değildi.Yalnız stili tamamen kaleyi görmek ile ilgili, bu yüzdne her topu fazlası ile deniyordu, çok fazla kaçırdığı da oluyordu.Çünkü genelde gelişini dengesiz sert şutlar kullanır.
    Dahası da var ama uzun uzadıya yeri gelince tartışmak gerekir..

-Deivid AMC, AMR değil, hatta Pro Evolution Soccer SS diye değişik bir bölge ayarladı.Second Striker..
    Kesinlikle bu tanıma uyuyor, sabit değil.Fiziğini iyi kullanıyor, çok iyi dribbling yapıyor, sert ve nokta şutlar kullanıyor.Finising çok iyi.Bence kimsenin farketmediği en önemli özelliği heading.Her pozisyonda kafayı kalecinin ters tarafına yolluyor ve bunu anlık düşünerek yapıyor.Kaleyi çok iyi görüyor, sadece kafa vurmak için vurmuyor.Tüm kafa gollerine bir bakın, tamamı estetik,akıl dolu vuruşlar..
    AMR olmaz çok yanlış, o bölgenin uyumu vardır herkes beceremez.Ayrıca psikolojik bölgeye kapanma, serbest duygusunun bastırılması durumu var ki bu ne şimdi diyeceksiniz.Geniş alanda oynayamıyorsunuz, biraz maceraperestseniz kitelnirsiniz orada.Dediğim gibi psikolojik.Sadece 10 metrelik eni bulunan uzun bir bölgede oynuyorsunuz..
    Bu yüzden serilik, savunma kısmındaki içgüdüsel crossing savunma zaaflarını bilmek, iyi ve sert muz orta yapabilme becerisi, hız, geriye savunma katkısı için bekler ile uyumlu kanat savunma bilgisi gibi ekstra meziyetler gereklidir..
    Bir forvetten (oyun kurucular da forvettir) fazlası ile önü dönük oyun bekleyemezsiniz, işin sıkıntı kısmı da bu zaten..

- Kazım meselesi = zaman ve gözden kaçma meselesi, özür dilerim..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    -Sezon başı Kezman'ın durumunu konuşma, değerlendirme şansı yoktu, kesinlikle katılıyorum.Kezman psikolojik olarak pasifize olmuş durumda, inancın bitinde yeteneklerin körelir ama aslında görecelidir bu.Yeteneğin bozulmaz, stilin kayar..
    Kezman kendisi ile yarışıyor, çok iyi izledim, irdeledim.Uzun uzun yazarsam ders diye okuturlar : ))
    Kısaca şöyle söyleyeyim, tamamen kendisi ile uğraşıyor.Kafasını kaldırmıyor, boştakine pas vermiyor, geçeyim atayım yeter artık derdinde.Bunu da atamıyorum, bunu da bunu da diye muhtemelen her pozisyonda iç geçiriyor ve gereksiz hareketler yapmaya çalışıyor.
    Bunun hepsini FM'de bir kac ozellige indirgemek gerekirse bence:
    1. Kezman'in soguk kanlilik sorunu var - istedigi hareketi yapamiyor cunku hata yapma korkusu ile telaslaniyor.

2. Kezman'in denge sorunu var - rakip ile kora kor mucadeleye girdigi zaman kolay dagiliyor

3. Kezman'in kararlarinda sorun var, pas vermesi gerekirken dripling yapmaya calisiyor.

Bunlarin hepsi de CA'yi etkileyen ozellikler. Su anda kalite acisindan bakilirsa bence Roberto Carlos, Alex, Appiah, Lugano ve Edu'nun arkasinda Kezman. Veya en azindan oyle olmasi gerekir.

- Kazım meselesi = zaman ve gözden kaçma meselesi, özür dilerim..
    Kazim zaten hic bir zaman elinize gecmedi ki. Kazim Turkiye veritabanina biz dosyalari geri yolladiktan sonra girdi.

Mesaj Yetkileri