Originally Posted by
tosyalinl
Rusya'da oyuncu problemi var evet. FM 12'ye baslayali tek kariyer oynuyorum, 2017'de Rusya'ya geldim. Rubin Kazan'a. Takimda oyunun basindan kalma birkaç tecrübeli oyuncu vardi, alt yapisida saglam bir kulüp(ama su an herseyi mükemmel seviyeye getirmeme ragmen eskisi gibi yetenekler çikmiyor altyapidan, 2/3 yilda bir oyuncu felan çikiyor).
Rus oyuncu transfer etmek nerdeyse imkansizdi, Bosman kuralinin Rusya'da geçersiz olmasindan dolayi bonservissiz oyuncu almakta çok zor, ama ben 2 önemli oyuncuyu, kontrati bitecekken durmadan överek(medyada) yeni kontrat imzalatmadim, ve kontrati bitince takima getirdim. Eger gözünüze giren kontrati kisa bir oyuncu varsa onu överek yeni kontrat imzalamasina engel olabilirsiniz.
Yabanci oyuncularim Rus vatandasi olunca biraz daha rahatladim, ilk sezonumda 3. oldum, ondan sonra 2025'e kadar sampiyon oldum. Lig'de tekel olunca Rus oyuncularda gelmeye basladi. 2023 yilinda biraz da sansla Sampiyonlar Ligini aldim(hem fikstür'den dolayi, hemde kalecim final ve çeyrek finalde kritik penaltilar kurtardi). Simdi nerdeyse tamami Rus'lardan olusan bir kadrom var. 5 Türk(2'si ilk 11'de), 1 Brezilyali, 1 Yunan, 1 Fransiz, birde kirada olan Rumen futbolcum var. Gerisi Rus. Rus milli takimina 10 futbolcu gönderiyorum. kariyere basladigimda söyleseler gülerdim :D
Takima yeni yönetim gelince dünyanin en zengin 7. kulübü olmustum. Simdi halen ilk 10'dayim. Transfer bütçem 100 milyon :D Gerçi pek kullanmiyorum.
Christian Ansaldi adina stad yaptilar, 37 bin kisilikti, simdi 54 bine çikardilar. Takimin efsaneleriden birisi oldum. Diger efsanede geçen sezon altin ayakkabi ödülünü alan Faruk Diyadin isimli Türk forvetim. Milli takiminda en önemli oyuncularindan biri.
Neyse, kendimi çok övdüm, ama Rusya'yi tavsiye ederim. Gerçi birkaç sezon sonra diger takimlarla formalite maç yapmaya basliyorsun, Avrupada basari için oynuyorsun. Ama Anzhi, CSKA, Zenit, Spartak gibi takimlarla ezeli bir rekabet var. Geçtigimiz sezonlarda çok kolay sampiyon olmustum ama bu sezon Lokomotiv, Spartak ve Zenit beni yakindan takip ediyorlar, biraz daha heyecanli olacak gibi(lig sonuncusuna yenildim en son).
Rusya'dan Rubin, Anzhi veya Terek'i tavsiye ederim, biraz da kan çekiyor tabii:p