http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=112061
13.2.1 ile Uyumlu Genie Scout çıktı !
Printable View
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=112061
13.2.1 ile Uyumlu Genie Scout çıktı !
perpetua
Genelde 4-5-1 oynatıyorum. Kanat oyuncuları ve oyun kurucunun yaratıcılığı normal seviyede. Bekleri ofansif bek oynattığım için onlarında yaratıcılığı normal seviyede. Bahsettiğiniz pozisyonundaki serbestlik ise kanat oyuncularında ve sol MC'de (oyun kurucu) serbestlik evet olarak ayarlı. Önceki güncellemelerde kanat oyuncularım çizgiye inip asist yapıyordu. Yeni güncellemeden sonra çizgiyi kullanmak yerine direk ortaya doğru hareketleniyorlar. Forvet markajda ise pas vermek yerine direk şut kullanıyor. Maç motorunun şu anki haliyle AMC kullanmak en iyisi. 4-2-3-1 olarak değiştirdim. Forvetin arkasında bir oyuncu oynatıyorum. DM kullanarak yaslanan takımları açmak zor.
maç motoru nasıl işliyor ise öyle taktik yapıyoruz. sorarım size, kim oynatmak istediği futbolu adam akıllı sahaya yansıtabiliyor? böyle devam et bakalım tekel sigames nereye kadar gidecek bu düzen?
Rakip bana daha çok oi kullanıyor gibi geldi, kanat oyuncularıma top geldiğinde direkt güçlü ayaklarının olduğu taraftan baskı yapıyorlar, zayıf ayağıyla oynamaya zorluyorlar :) Haliyle bizim keratalarda içe, boş alana kat ediyor, ters ayaklı bir oyuncu denicem bakalım (sol kanatta sağ ayaklı gibi) onda nasıl olacak.
O değilde benim gibi yıllarca dark skine alışmış oyuncuları 13.2 güncellemesiyle sevindirdi. Gelen güncellemeler arasında en sevindiricisi bu olsa gerek.
Oyun ilk güncellemelere oranla biraz daha zorlaştırılmış.
Ben oyunu bu gün steam'den aldım ama version 1.0 hala 13.2.1 olması gerekmez miydi?.Nasıl düzeltebilirim acaba kapattım steam'i açtım pc'yi açtım kapattım olmadı olmadı..
Bir maçta 3-4 tane golümün iptal edildiği oldu. Hala düzeltilmemiş bu olay.
Serbestlik verdigin zaman oyuncularin biraz daha fazla senin verdigin gorevlerden uzaklasip, dogaclama oynamaya baslarlar. Iceri girmelerinin bir nedeni de rakibin disariyi kapattiginda ice kat etmeleri olabilir. Tabii ozellikle rakiplerin savunmada kapaniyorlarsa kanat oyuncularini icerideki kalabaligin icine gitmeye zorlamalari normaldir.
Ille de kanatlardan inmek istiyorsan, serbestligi biraz dusurup takimin kanatlardan oynamasini isteyebilirsin.
Ralf
Benimde son güncellemeden sonra 4,5 golüm sayılmadı. Hepsinin tekrarında hakem kararları doğruydu. Rakipler ofsayt taktiğimi kullanıyor ne iş anlamadım ama forvet oyuncusunun rolü ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Poacher kullanıyorsan benim gibi oyuncu boş alanlara hareketlendiği için ofsayta düşüyor.
perpetua
Hocam valla son güncellemeden sonra işleyen taktik çöktü resmen :D Taktiğin komutlarını kendim ayarlamıştım. Benden habersiz oyuncular şut kullanmazken güncellemeden sonra uzaktan şutlarla yardırmaya başladılar. Şu an 4-3-1-2 kullanıyorum. Madem kanattan olmuyor bende merkezden oynatıyorum :) Arada 4-2-3-1 bide.
arkadaşlar arka arka 5 maç yaptım. her maç mutlaka 1 oyuncum sakatlandı. sakatlanma olmasa ben çok memnunum oyundan.
bu güncellemeyle o sorunun düzelticeleğini düşünmüştüm ama olmamış gerçi ben de çok fazla olmuyo ama yeni versiyonu denemedim daha haftasonu inşallah
beyler bu turnuva isimlerini orjinal yapan bi yama var mı şampiyonlar ligi gibi mesela
http://sortitoutsi.net/downloads/vie...ixes-file-beta
Burada çok güzel bir çalışma var. Eğer yapımcısından izin alabilirsem Turksportal'da da yayınlayacağım.
Oyundaki gollerin %80'i şu üç gol çeşidinden oluşuyor;
-Frikikten orta açılıyor, kafa ve gol.
-Kaleye şut çekiliyor, kaleciden dönüyor ve diğer oyuncu tamamlıyor.
-Kanattan oyuncu orta yapıyor ve gol.
Çok kısır bir hal almış bu haliyle. İnsan oynadıkça farkediyor.
Çok kısır bir değenlendirme bana kalırsa. Amacım sana laf atmak değil, ben de gördüğümü yazayım patch'den sonra yarım sezon oynadım;
-Penaltıdan gol oluyor.
-Frikik direkt kullanılıp gol oluyor.
-Kornerlerden gol oluyor.
-Frikikten orta açılıyor, kafa ve gol.
-Kaleye şut çekiliyor, kaleciden dönüyor ve diğer oyuncu tamamlıyor.
-Kanattan oyuncu orta yapıyor ve gol.
-Kanat oyuncusu içeri katedip şut atıyor, gol oluyor.
-Kanat oyuncusu içeri katedip pas veriyor, gol oluyor.
-Orta alanda ver-kaç ile içeri girilip gol atılıyor.
-Kendi sahasından uzun topla gol atılıyor/uzun topu indirip paslaşarak gol atılıyor.
Yani gol çeşidi bol :P Bu yazdıklarımı hem atıyorum hem de bir güzel yiyorum.
@Maegras
Ben 3 çeşit gol var demedim ki. Çoğunluğundan bahsettim :)
Daha demin bir Arsenal maçı yaptım FM kariyerimin en ağır yenilgisini aldım.7-3 bitti ve goller hep aynı tarz seken top tamamlanıyor.
Oyun yavaş yavaş toparlanmaya başlıyor ama takıma yön veren bizim taktiklerimiz değilde maç motorunda yapılan değişiklikler etki ediyor
Halen Daha Maç Motorunda Sıkıntı Var Yetişeceği Toplara Oyuncular Kılını Dahi Kıpırdatmıyorlar Şu Ana Kadar 10 maç oyndım ve galibiyeti kaçırdığım maçlarda oyuncularım hep tembel tembel yürüdü :D
İstisnasız en kötü update.Uzaktan şutlar tam komedi,ya dağlara taşlara vuruyorlar ya da 40 metreden plase deniyorlar.Tabi bu bizim takım için geçerli rakip yine ölümüne oynuyor.
2-0'dan,3-0'dan verdiğim maçların haddi hesabı yok.Bütün maç oynayan,dünyaları kaçıran takımım ama rakip istisnasız her maç saçma sapan bir gol bulup maçı öyle ya da böyle kazanıyor.
Bir ton transfer hatası var (Alex,Yılmaz Vural,Şota vesayre)
Hakkaten çok çok kötü,hayalkırıklığı oldu bu seri.
Bendede bu güncelleme sonrasında çok direğe çarpar oldu top bir maçta 11 kez direğe çarptı inanmıyana Ss atarım :D
Sakatlığın çaresini buldum sanırım. :D Her maç sakat veriyordum. Tempom çabuk oyundu normale döndüm 2 maçtır sakatlık yok. :D
O değilde ben bu iptal edilen gollerden bunalım geçiricem artık :)
Bana hiç olmadı. :)
Hiç olmadı diyemem ama 50 kere oldu da diyemem. Aynı maçta 2-3 golün iptal olduğuna da tanıklık ettim, 10-12 maç hiç karşılaşmadığım da oldu bu durumla. Biraz senin şanssızlığın olmuş Ralf :) Maç sonu basın toplantılarında hakemle ilgili soru gelirse ağzına geleni söyle! Kendilerine çekidüzen versinler. "Siz benim kim olduğumuz biliyor musunuz?!" deyip yumruğu masaya vurdun mu işlem tamam :D
maaşa zam, işe son...
bende de hic iptal edilen gol olmuyor nedense..
cok nadir 5yada10 macta 1 iptal ediliyor..
Ya hakkaten çok kötü bu update,oyunu oynayasım kalmadı yemin ederim.
Her tarafı hatalı maç motorunun.Saçma sapan paslaşmalar,kaçan penaltılar,taca giden şutlar,iptal edilen goller,maç boyu kaleye 2 kere gelen takımın 2sinde de golü bulması,10 k'lık adama 10 milyon € istemeler,kontraatak gole giden adamın aniden durup savunmanın yerleşmesini beklemesi,ortaların doğruca kaleye gitmesi ve direk ya da golle sonuçlanması...daha neler neler.
Bende de kırmızı kart olayını abarttı oyun.A.Madrid'deyim.Real Madrid ile kritik bi maça çıkıyorum.Önce 1-0 geriye düştüm.1-1 yaptım.Ardından kırmızı kart gördü oyuncum 25.dk.2-1 yaptım.2 yarı başı 2 gol birden buldum evde tur atıyom o dereceye geldi iş:DHakem sağolsun maç 8 kişi bitti yetmedi 4-1 önde olduğum maçı 5-4 kaybettim.Ne iş anlamadım da o kadarı hiç olmamıştı kırmızı kart açısından