Kaka Leite 'nin beyan ettiği fikirlerden sonra önce bu topic e 27.sayfada yazdığım hayvani postu tekrar gözden geçirdim.
Screenshot vb koymadım fakat mevzuyu mantık sınırları içinde açıkladığımı düşünüyorum.
Onlarca birbirini tanımayan insanın sırf oyuna sallamak için bir araya gelip de bu kadar yüksek yüzdeyle aynı sıkıntılardan bahsetmesi gibi bir durum olabilir mi gerçekten?
Örnek olarak ben " kapalicarsi " nickli arkadaşı tanımıyorum ama buna rağmen sormuş olduğu
" kanat oyuncularının çizgiden kale ağzına kadar gelip kesinlikle pas vermeden kaleciye nişanlama sorunu sizde de var mı?" sorusunda geçen mevzuyu birebir olarak yaşayan biriyim ve eminim kendi yazdığım postta da bu senaryoyu en ince ayrıntısına kadar yazmışımdır ve detaylı yazdığım şeylerle onun bahsettiği şey arasında en ufak bir fark olacağına inanmıyorum.
Kendisi de kontrol edip bizi bilgilendirebilir.
Kendisini tanımayıp da onunla bu kadar tutarlı şekilde "oyuna sallayabiliyorsam" mükemmel bir telepati yeteneğim olması ya da cinlerim falan olması lazım :icon_razz:
Yabancı forumları da takip ediyorum ve bunun çok yaygın bir sorun olduğu çok net ortada...
Direkten dönme sorunu daha da yaygın bir sıkıntı.
Kaka Leite "gerçekte de oluyor ,hatta bir pozisyonda top direkten 4-5 kere dönebilir" demiş.
Doğru fakat bu pozisyonun realitede bu kadar sık yaşanması mümkün mü?Bu mevzu neredeyse maç başına oluyor.
Rekorlara baktım,2011-2012 sezonunda Man Utd topu direğe 22 kez vurmuş.Bu maximum sayı mesela ama oyunda baskılı oynayan bir takım bu sayıya sezonun ilk yarısında ulaşabiliyor :)
Sigames in offical forumunda " How often do you hit the woodwork? " diye topicler var :confused:
Yazdığım gibi ben sırf bunları denemek için ayrı ayrı kariyerler açıp farklı taktikler denedim.Sonuç aynı.
Yani Kaka Leite nin yazdığı gibi ben bunun "iyi taktik uygularsanız bu saçmalıkları yaşamazsınız" gibi durum olmadığını düşünüyorum.
Hele hele "maç motorunun bundan daha kötü olduğu zamanları da gördük "şeklinde yaklaşacaksak hiç tartışmayalım zaten.
Bence kimse bu topic e oyuna sallamaya gelmiyor.Oyunu seviyoruz ve karşılğını almak istiyoruz,herkesin peşinde olduğu şey bu.
Bu firma da bu oyunu henüz 2 senedir yapmıyor ki?2005 ten beri maç motorunun geleceği en üst seviye bu olacaksa vay halimize...