Originally Posted by
HeracLes
Benim yorumum sana özel değildi ve seni tanımıyorum ama kime bu yorum diye soruyorsan benim fikrime göre Beşiktaş taraftarının %60-70 civarı skor taraftarıdır, bu yorumum onlaraydı. Sende onlardan biriysen o yazdıklarım senin için de geçerli.
Bu kadar ileri gitmem gerçeklerin dışa vurumudur. Özellikle sosyal medyada liseliler diye tahmin ediyorum ki o yüzden küçük çocuk dedim arkadaş öyle bir transfer istekleri var ki sanki Manchester takımlarından birisiyiz. Bu taraftar ne zaman bir futbolcuya 2.5 milyon eurodan fazla veremeyeceğimizi anlarsa o zaman yola geliriz.
Son hafta Gençlerbirliği maçı bir de utanmadan 80000 kişi olimpiyata diye hashtag açtılar. Sonuç nedir ? Olsun gene de sayı tutmuş Soma'ya 80000 lira gönderdiler. Bütün gazetelerde, televizyon programlarında o gün sonuç önemli değil önemli olan mesaj diye manşetler atılırken takım berabere kaldığında ıslıkladı taraftar. Kendilerini küçük düşürüyorlar haberleri yok.
Demirören gittikten sonra takım taraftarıyla Dortmund gibi düştüğü yerden kalkar diye hayalim vardı ama Dortmund kiiim biz kim ? Adamların bir sezonda maça gelen taraftar ortalaması 80558. Bizim ortalama resmi veriler yok ama 10000 dolaylarındadır diye tahmin ediyorum. Daha sonra kalkıp 42000 kişilik stat mı olur 50000, 60000 yapsınlar diyen taraftar var. Sen inönü'yü dolduruyor muydun da daha fazlasını istiyorsun ?
Kusura bakmayın arkadaşlar bu konuda çok doluyum, bazen ağlayasım bile geliyor. Beşiktaş şerefli ikinciliklerin takımıdır, sevinmek için sevmedik diye beste yapılmıştır adına. Galatasaray ve Fenerbahçe'den farklı bir yanı vardı. Son zamanlarda bunu kaybetmek üzereyiz. Bizim son 10 yılda kaç tane şampiyonluğumuz var da bu taraftar bu kadar sabırsızlaştı. Neden bu kadar çok teknik direktör değiştiriyoruz veya yıldızlara bel bağlıyoruz ? Bunu bir sorun kendinize ya. Bu yeni nesilden mi kaynaklanıyor yoksa başka bir şeyden mi bilmiyorum. Bu takım bu sene 3. olabilir. Bilmiyor musunuz takımın yaşadıklarını, bilmiyor musunuz yönetimin altından kalkmaya çalıştıklarını. Neye bu isyan ? Beşiktaş'ın istikrara ihtiyacı var. O yüzden yönetimine, teknik direktörüne, oyuncusuna sahip çıkılmalıdır.
Son 10 yılda çok şey değişti. Zengin başkan vardı, dünyada isim yapmış antrenörler, hocalar vardı. Büyük kulüplerde oynamış yıldızlar vardı ama 1 kere oldu işte. Olmayınca olmuyor. Benimkisi suçu başka yerde aramak. Hoca beceremiyor mu değiştir sonuç yine olmadı, oyuncu mu olmadı değiştir yine olmadı ee nereye kadar ?