İsrail çok abarttı artık savaşsa savaş bi ders vermek lazım bunlara...
Printable View
İsrail çok abarttı artık savaşsa savaş bi ders vermek lazım bunlara...
İsrail'in bu operasyonunu kınıyorum ama şöyle birşey var şöyle düşünmek lazım güneydoğuya yardım için malzeme gönderiyoruz deseler bizde kıllanmazmıyız ? İsrail bu konuda gemilerini sokmamakla haklı ancak boş yere insanlar katledildi tabiki de 6 şehitimiz için hiç taksim meydanında toplanılmaz ancak Filistin için dolar zaten oraya gidenlerde çoğu aşırı dinciler onları sadece böyle günlerde görüyoruz nedense. Ayrıca musevi vatandaşlarımız içinde tehlike var umarım 6-7 Eylül olaylardaki üzücü olaylar yaşanmaz önemler alınır..
Arkadaşlar, savaşsa savaş diyorsunuz ancak adamların elinde nükleer bomba var ki bence kullanmaktan çekinmezler, şehirlerimizde taş üstünde taş kalmamasını görmeye dayanabilir misiniz?
birde böyle bir düşünceyi aklım almıyor. "madem öyle savaşsa savaş" israil gibi bir ülkenin hiç acıması yoktur. 2 tane atom bombası ile türkiyenin pimini çekerler. bu işler o kadar kolay değil. ve savaşın sonunda da tek olan masum insanların ölümü olur. kimse kazanmaz, insanlık kaybeder. bu o kadar kolay bir iş değil.
Iranli Ahmed cikmis yine salliyor, hep lafmi yapar bu adam. Bi kere icraat yapsin.
Zaten adamların istediği bence buydu.
Al işte TÜRK ve MÜSLÜMAN bir ayırma olayı daha.
TÜRK - KÜRT
SÜNNİ - ALEVİ
Şimdi de MÜSLÜMANlık mı önce gelir TÜRKlük mü?
Bence bu oyunlara gelmeyelim. Şehitlerimiz bizim şehitlerimizdir. Yardım konvoyunda ölen TÜRK vatandaşları bizim vatandaşlarımızdır. Ben bunu düşünüyorum.
Fİlistin meselesi ayrıdır. Burada yapılan tartışmalar neden israil filistine yardım etmemize izin vermedi veya neden filistine yardım edemiyoruz değil. Zaten filistine yardım verilememe meselesi uzun zamandır tartışılıyor.
Buradaki konumuz Yardım için DÜNYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN oluşan bir grup insanın neden sebepsiz yere öldürüldüğüdür.
Yanlış yerlere çekilmesin. Ben şunu da söyleyeyim, Taksimde yapılan eylemin altında bile değişik şeyler olabilir.
Yardımların adı insani yardım,silah kaçakçılığı yapılmıyordur tahminimce..
Ayrıca şehit falan diyorsunuz tamam eyvallah da,birinde bunu yapan bir devlet,diğer tarafta terörist grubu.Mitinglerde falan yapılan şeyler ölen kişilerin acısını paylaşmak değil,İsrail'i protesto etmek,ki bence bu gayet doğal.
Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.
İsrail, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor ve Hamas'a yardım olunmasını engelliyor. Bu kabul edilebilir bir durum ama Hamas da sonuçta orada yaşayanlar tarafından seçilmiş kişiler oldu, seçimle başa gelmişlerdi yani. Bu durum pkknın Irak bölünür de orada bir devlet olursa, oranın yönetimini alması şeklinde açıklanabilir. Bu durumda, Türkiye de elbette engel olur, terör örgütüne her türlü darbe indirmek ister. Ama orada yaşananlarla, bizim yaşadıklarımız aynı değil. Burada bölmek isteyen pkk orada senelerdir bölmek isteyen, parçalayan İsrail.
O bölgeye gidersek, orada asıl terörist olan İsrail. 40 sene önceki Filistin topraklarına bakın bir de şimdiki topraklara bakın. Orada bir ülkeyi parçalayan İsrail. Bu insani kıyıma elbette tepki gösterilmeli, masum insanları öldürüp, sonra da onlara gidecek yardımları sadece ben veririm diyerek, kafasına göre yardım eden, inşaat malzemelerini vermeyen, gelen yardımların çoğuna el koyan İsrail'in savunulacak yanı yoktur.
Dün bilerek, isteyerek saldırmışlar ve öldürmüşlerdir. Neden diğer yardımlarda olduğu gibi, sadece geminin kontrolü alıp, yardıma el koymamışlardır? İlk olayda vur emri neden verilmiştir?
Savaş istemek öfkeyle gelen bir istek ama savaş asla çözüm değil. İsrail tüm dünya tarafından dışlanmalı, İsrail'in senelerdir Fİlistin'e uygulayıp, uygulattığı ambargo şimdi İsrail'e uygulanmalı. İş yaptığı ülkeler, askeri ve ekonomik anlaşmalarını iptal etmeli, hatta büyükelçilerini sınır dışı etmeli. Türkiye'den İsrail'e saldırsınlar di,e beklemiyorum elbette ama çağırırsın büyükelçiyi, Türkiye olarak bunları istiyoruz ya da 24 saat içinde ülkeyi terk et dersin.
Oradaki büyükelçiyi çağırmak (2 defa daha çağrılıp 2 hafta sonra geri gönderilmişti), yaptığını kınıyoruz demek gereken etkiyi göstermeyeceği gibi, İsrail'i daha umursamaz yapacaktır. BM eğer buna yaptırım uygulamazsa, artık uluslarası sularda, gücü olan benim kontrolümde diye meydana çıkar, daha korkunç şeyler olabilir.
İşte bu tür gerçekleri, BM Güvenlik Konseyi'nde şu dönemde etkin roldeyken dünyaya anlatmalıyız. Bizim savaş açmamızdan daha çok etkiler İsrail'i dünya tarafından ambargo uygulanması, bütün dünya kınasa ne olacak, 40 sene önce İsrail savaş suçu işliyor, kınıyoruz dediler, şimdi neredeyse Filistin kalmadı ortada. Şimdi kınayıp geçerlerse 40 sene sonra neler olur düşünmek istemiyorum.
e madem öyle, israil ne dedi? "kızılaya verin onlar getirsin yardımı" orada bir sürü ismi cismi bilinmeyen yabancı uyruklu insanlar var. belkide ambargo delinecekti böylelikle gemilerin geçtiğini gören diğer ülkelerde gemi gönderecekti. israil bu durumda haklı.
ben bu gemi olayını demiyorum. davosta başlayan arapları koruma politikamızı diyorum. bizim davamız değil bu.
Adamlar kaç kere ihtar vermiş.Saldıracağız yoksa demiş.Ama bizimkiler kahramanlık adına burunlarının dikine gitmişler.İsraili kınıyorum kınamasına ama düşünüyorumda israilin başında ben olsam bende aynısını yapardım.Yıkmaya çalıştığım bir ülkeye niçin yardım ettirim ki.Hele arkamdada ABD varken.Kİmseye hesap vermek zorunda değilim sonuçta.Herkes bana hesap versin.
Olan yine insanlığa oldu.Vatandaşlarımıza oldu olan.Orada o anonsları uyarıları dinlemiş olsaydık şimdiye vatandaşlarımız yaşıyordu ama ne var ki Türk kahramandır kimseden korkmaz.Geri dönsek ayıp olurdu herhalde.Yazık vallaha yazık
Ben gönderilmesin diye bir şey söylemedim zaten ama güneydoğuya insanı yardım götürüyoruz deseler ben şüphe ederim açıkçası ben ondan bahsediyorum yoksa İsrail'in operasyonu çok yanlış boşu boşuna canlar gitti kabul edilemez.. O mitingtede kimlerin olduğu belli heykele baş örtüsü takan bir zihniyetin mitingidir o.. Ben daha bugüne kadar şehitlerimiz için miting düzenlendiğini bile duymadım öyle.Ayrıca Filistinlilerinde 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı nasılda sattığını düşünmek lazım
http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/Ga...6365&p=5&rid=2 buda mitinglerden bir kare..
bizim davamız olmayan birşey için 10.000lerce insan katılmış. dualar falan okunmuş. şehitler için kaç kere miting yapıldı? veya yapıldı mı?
birde 4.30 da gerçekleşen bir olaydan sonra sabahın 5 inde bir anda onbinlerce kişi nasıl birleşiyor bu kadar kısa bir sürede anlamak mümkün değil.
Dış politika konusunda benim de katılmadığım noktalar var, bunlara girersek, siyasete çok bulaşmış oluruz diye pek yazmıyorum yoksa dediğin şekilde benim de eleştirilerim hayli fazla.
İsrail, kendi karasularına girse gemiler istediğini yapabilir, buarada eleştiri uluslararasu sularda korsanlık yapmaları. Ya da gidersin Filistin'in karasularında beklersin, önüne geçersin, gemileri yürütmezsin. Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.
Ya valla haberleri izledimde acayip kötü oldum. Denizin ortasında sağdan soldan bot geliyor. Üstten komando iniyor. Sonrada pat pat ateş ediyorlar sivillere. Bunun daha hiç bir açıklaması olamaz valla.
Acı bir olay. Filistin'in çilesine, maruz kaldıklarına insan olarak sessiz kalınmamalı. Bu yardım götürenlerin niyetlerinin saf olarak yardım etmek olmadığı kanaatindeyim. İsrail'i kışkırtıp, bazı olayların yaşanması da amaçlarından birisiydi bence. Zira gecenin bir yarısı yaşanan bu çirkin hadisenin hemen ardından binlerce kişinin hemen toplanması, bir yerlerden birilerinin yönlendirdiğini, yönlendirildiğini gösteriyor bence. Ayrıca İsrail'i protesto gösterilerinde alınan tutum, duyduğum bazı sloganlar, pankartlar da bu yönde düşüncemi destekler nitelikte. Müslüman kardeşimize yapılan saldırı bizim için de önemli demek yanlıştır. İnsani açıdan üzülebilirsiniz ancak ülkenin gündemini, karşı karşıya olduğumuz terörizmden Filistin'e çekmek, ülkenin güvenliğini tehlikeye atmak yanlıştır bana göre. Son bir ayda 30-35 şehit verdik PKK terörüne, ancak bugün ki şehitlerimiz ne başbakanımızın, ne de bakanlarımızın demeçlerinde geçmiyor bile.
Bu gemilerin bizim bayrağımızla yola çıkması belli iken, gemiler daha yolculuğa başlamadan İsrail tepkisini göstermişken, devletimiz neden bir önlem alma yoluna gitmez aklım almıyor. İsrail ile temas kur, istemiyorlarsa Filistin sularına girene kadar koruma gönder gemilerin yanında. Bunlardan hiçbirisini yapamadıysan, gemilerin çıkmasına izin verme. Şimdi toparlamaya çalışsınlar bakalım. Sanmıyorum hükümetimizin o kadar dirayetli direnebileceğini ama belki de savaşın eşiğindeyiz.
İsrail'in yaptıklarını lanetliyorum... Bunların elbette hesabını soracak olan birisi var... Elbette bu yapılan vahşet elbet bir gün çıkacak... Burda olmazsa toprak altında....
Diplomatik olarak tüm tavrımızı koymalıyız... Atom bombası kullanacağını sanmıyorum... Bir şehre atsa 2 şehre atsa sonrasında olacakları düşünün bizim elimizde armut toplamayacak... Ayrıca öyle ülke topraklarına atom bombası atmak çok kolay değil... İmha silahlarımız var ki savaş olması bence zor bir ihtimal...Bence İsrail hem İran'a hemde Türkiye'ye misilleme yapıyor... Zaten İran tehditi farkettiğinden olacakki yapılacak en ufak saldırıda İsrail'i vururuz demeye başladı.. Ülke olarak üzerimize çeşitli oyunlar oynanıyor.. ABD ve İsrail el ele oynuyor... Olaylara çatışma diyen zihniyete ne diyebilirsiniz.. Ermeni olaylarına facia gibi kelimeler kullanan ABD bu olayı araştırmak gerek diyebiliyor... Elbet bu vatan bu komplolardanda çıkmasını bilecektir.. Peygamber katili bir milletin devamından çok şey beklememek lazımdır...
Bence Bunların sonunun ne olacağını Kur'an'da, yahudilerle ilgili ayetleri okuyarak anlayabilirsiniz.. Neden sürekli tek çeşit ağaç diktiklerini neden o ağaca sığındıklarını, ayetlere ve hadislere itibar etmemelerine rağmen neden dinimizde sözü geçen yahudileri saklayacak olan ağacı hala İsrail denen sıtma hastalığı dikip büyütmekte bunları düşünün...
İsrail... İnsanlığın başbelası... Emperyalizmin gayrimeşru çocuğu... Devlet kılığına girmiş terör örgütü... Kanla beslenir; katliam yapar...
Benim kabullenemediğim... Karşında Afrikanın ücra köşesinde adı sanı belirsiz bir kabile yok ki... Koskoca Türk Milleti var. Sen kim oluyorsun ki; bu milletin evlatlarına kurşun sıkabiliyorsun? Nasıl yaptığının yanına kâr kalabileceğini sanıyorsun? Sen Türk milletini orada burada katlettiğin mazlum ve masum insanlara benzettin herhalde? Türkün yumruğunu o bozguncu beynine hiç yemedin herhalde.
Gemide bir tane arkadaşım vardı. Gazeteci Adem Özköse... Cuma akşamı telefon açtı ve helalleştik. Yıllardır telefon dışında görüşmüyorduk. Eve davet ettim; "otele gitmemiz lazım; hazırlanacağız" dedi. Malum; gemi Antalyadan hareket etti. Alanyadan uğurlanacaktı. Onun durumunu ayrıca merak ediyorum. Adem'le unutulmaz anılarımız vardı. Keşke kaldıkları otele gitseydim ve yeniden yüz yüze görüşseydim. Nasip değilmiş... Şimdi gafletime yanıyorum.
Ya Müntakim Allah... Bizi intikamına memur et...
ben en başta yapılanın yanlış olduğunu savunuyorum. müslüman kardeşlerimiz diyoruz, hristiyan olsalar yardım etmememiz mi lazımdı misal? kendi ülkemizdeki olaylara neden bu kadar tepkili değiliz ben onu söylüyorum.
hepimiz ermeni olduk, hepimiz filistinli olduk, hepimiz MEHMETÇİK ne zaman olacağız?
%100 katılıyorum, hatta bugünkü ilk mesajlara bakarsan, dün vahşet Türklere yapılmasına rağmen, protestolarda, Türk bayrağından çok Filistin bayrağı vardı. Filistin de olsun ama Türk bayrağı da en az onlarınki kadar olmalıydı.
Son 1 haftada her gün şehit veriyoruz, eğer büyük kayıp olmazsa (tek seferde 10 üzeri şehit falan) nedense toplumda pek tepki olmuyor oysa her gün şehit veriyoruz, ben sayısını unuttum artık.
Keşke bugün 2 terör de beraber lanetlensyedi.
İsrail zaten bunu yapacağını deklare etmişti. Bu yapılan yasal değil ben bilemem ne taşıyorlar bomba taşımadıkları ne malum deyip kara sularına girdiğinde ya da tehdit oluşturduğunu hissettiğinde müdahale edeceğini zaten söyledi. O yüzden yaşananlar süpriz değil.
İSrail açısından bakarsak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi adamlar o oluşumu bizim pkkyı gördüğümüz gibi görüyor. O yüzden empati kurmak lazım. Aynı durumda pkkya insani yardım gidiyor olsa -bu kadar vahşi olmasa da- Türkiye'de bizlerde tepki gösteririz.
Ama böyle olması demek yapılanların haklı olduğunu göstermez. Yapılanlar çok yanlıştır.