Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.
İsrail, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor ve Hamas'a yardım olunmasını engelliyor. Bu kabul edilebilir bir durum ama Hamas da sonuçta orada yaşayanlar tarafından seçilmiş kişiler oldu, seçimle başa gelmişlerdi yani. Bu durum pkknın Irak bölünür de orada bir devlet olursa, oranın yönetimini alması şeklinde açıklanabilir. Bu durumda, Türkiye de elbette engel olur, terör örgütüne her türlü darbe indirmek ister. Ama orada yaşananlarla, bizim yaşadıklarımız aynı değil. Burada bölmek isteyen pkk orada senelerdir bölmek isteyen, parçalayan İsrail.
O bölgeye gidersek, orada asıl terörist olan İsrail. 40 sene önceki Filistin topraklarına bakın bir de şimdiki topraklara bakın. Orada bir ülkeyi parçalayan İsrail. Bu insani kıyıma elbette tepki gösterilmeli, masum insanları öldürüp, sonra da onlara gidecek yardımları sadece ben veririm diyerek, kafasına göre yardım eden, inşaat malzemelerini vermeyen, gelen yardımların çoğuna el koyan İsrail'in savunulacak yanı yoktur.
Dün bilerek, isteyerek saldırmışlar ve öldürmüşlerdir. Neden diğer yardımlarda olduğu gibi, sadece geminin kontrolü alıp, yardıma el koymamışlardır? İlk olayda vur emri neden verilmiştir?
Savaş istemek öfkeyle gelen bir istek ama savaş asla çözüm değil. İsrail tüm dünya tarafından dışlanmalı, İsrail'in senelerdir Fİlistin'e uygulayıp, uygulattığı ambargo şimdi İsrail'e uygulanmalı. İş yaptığı ülkeler, askeri ve ekonomik anlaşmalarını iptal etmeli, hatta büyükelçilerini sınır dışı etmeli. Türkiye'den İsrail'e saldırsınlar di,e beklemiyorum elbette ama çağırırsın büyükelçiyi, Türkiye olarak bunları istiyoruz ya da 24 saat içinde ülkeyi terk et dersin.
Oradaki büyükelçiyi çağırmak (2 defa daha çağrılıp 2 hafta sonra geri gönderilmişti), yaptığını kınıyoruz demek gereken etkiyi göstermeyeceği gibi, İsrail'i daha umursamaz yapacaktır. BM eğer buna yaptırım uygulamazsa, artık uluslarası sularda, gücü olan benim kontrolümde diye meydana çıkar, daha korkunç şeyler olabilir.
İşte bu tür gerçekleri, BM Güvenlik Konseyi'nde şu dönemde etkin roldeyken dünyaya anlatmalıyız. Bizim savaş açmamızdan daha çok etkiler İsrail'i dünya tarafından ambargo uygulanması, bütün dünya kınasa ne olacak, 40 sene önce İsrail savaş suçu işliyor, kınıyoruz dediler, şimdi neredeyse Filistin kalmadı ortada. Şimdi kınayıp geçerlerse 40 sene sonra neler olur düşünmek istemiyorum.