Bende 3.3 m € peşin ittirdim. Hata mı ettik acaba :)
Edit: İsmail Köybaşı sakat sakat 2.1 m € ya Al-Ahly 'e gitti.
Printable View
Sakatlıklar yine aynı yine aynı tam kadro çıkamadım bir türlü sahaya sürekli sakatlık oluyor
Yeni guncellemeyle oynadigim tum maclar oncesi yardimcim "mac antrenmani olarak defansif duran top calissak iyi olur" diyor. Takimlar iyi de degil; orta siradakine de soyledi, sonuncuya da, kendi saha macima da, deplasmana da... Burada bir hata olustu sanirim.
Bunun yanisira eski guncelde oturan taktigin verimi guncel gelince dustu.
Bunun aciklamasini "bilincli ya da bilincsizce onceki gunceldeki aciklarin uzerine kurulan taktik" olarak yapabiliyoruz, tamam, ama takimin uyumu etkilendi asil.
Yani taktigi uygulayabilmeyi gectim, iki gun once yuksek takim uyumu sayesinde siir gibi oynayan, arkadasina gozu kapali pas atan adam %45 pas yuzdesiyle oynamaya basladi.:uzgun:
Estetik bir detay; sahada ayak disiyla sut ceken ve pas verenler gordum, guzel olmus. Daha once varmiydi bilmiyorum, yeni gordum.
Alman Milli takımını güncellememiştim :@ tekrar başla şimdi yiyosa :@
Ben yeni güncellemeden sonra Topa sahip olmada zorlanıyorum. evimde Konyaspor bile %52 topa sahip oluyor ban karşı, akşam ss lerle destekliycem yazımı. o kadar direkfit veriyorum yinede topa sahip olamıyoruz. oyun anlayışında değişikliğe gittim daha katı oynayıp gereksiz pas hatalarının önüne geçmeyi amaçlıyordum yıllardır bu sefer akıcı bir oyun oynamayı düşünüyorum.
Bu arada takımın bir anda mantara bağlama olayı yine devam ediyor. bir iki puan kaybı bir anda patates oluyor takım saçma puan kayıpları, şutsuz biten maçlar vs.
Güncellemeyle Alman gençleri aşmışlar kendilerini..
akıcı sistemde takım boyunu kısaltıyorsun daha rahat paslaşmalarını sağlıyor bu.Ben birde açık oyuncularımı oyunkurucu yaptım direktiflerinede dar alanda oyna yaptımki rakip sahadaki pas alışverişine katkı yapsınlar %65 topa sahip olma oranına ulaştım
edit:hesapladımda 15 maçta ortalama yüzde 59 (daha taktik tam oturmadı ve kanatta oyun kurucu olarak kullandığım adamlar kuyt ve sow)
2. sezon dahada artar bu
Akıcı oyunda daha rahat paslaşıyorlar çünkü daha fazla özgürlük veriliyor takıma onu biliyorumda. boyla ne ilgisi var hocam onu anlamadım. daha fazla özgürlük veriliyor takıma ve kısa pas direktifi verseniz bile katı oyun anlayışından daha fazla ileriye uzun oynuyorlar.
vodafone arena'nın bitiş tarihi nedir yeni güncellemede? malum hem yönetim hem vodafone stadın 30 ağustosa yetişeceğini açıkladı..
umarım yine "öyle dediler ama biz daha iyi biliriz" şeklinde bi yorumla stadın açılışı ertelenmemiştir. resmi açıklamalar var bu konuda.
Gözlemlediğin bana göre en iyi gelişme rakip takımın futbolcuları her maçta sana karşı hattrick yapmıyor. Şu güncellemeye kadar maçta 3 gol yiyorsam 3golde aynı oyuncudan yiyordum. Ve tabiki her maç bana karşı hattrick yaptıkları için de sinirden duvarları yumrukluyordum. Kendimi gol krallığını etkilemek için yaratılmış birisi gibi gördüyordum :D
Takım daha kompak haraket ediyor; forvet ve savunma oyuncusu arasındaki mesafe daralıyor.
Şöyle düşün katı felsefedeki defans oyuncun oyunun savunma yönünü orta sahaya göre daha çok düşünecek dolayısıyla daha geride durur.
Ama akıcıda defans ve orta saha arasındaki mantalite farkı daha çok düşeceğinden hep beraber haraket edecek, dolayısıyla hatlar arasındaki kopukluk daha aza iner pas alışverişi daha kolaylaşır
Hala kanat oyuncularının bencillikleri devam ediyor. Takım oyunu istediği kadar yüksek olsun sıfırdan, içerde takım arkadaşları boş olmasına rağmen kaleye vuruyorlar. bir kez pas verdiklerine şahit olmadım
Arkadaşlar yeni kariyere geçeceğim güncellemeden önce sinan bolatı kaleci olarak alıyordum lakin şimdi kayseride kariyerime sivassporla başlıyorum bütçe olarak 750 euro veriyorlar bana uygun fiyatta ama her topu yemeyecek elle kontrolu güzel olan yerli yabancı kaleci öneririr misiniz alabileceğim bir kaleci olsun
Mutlak gol şansları fazlalaştı mı yoksa bana mı öyle geldi.
Dortmund daki transfer sorunu kalkmış galiba ama şimdi Beşiktaşta var.benim ilk güncellemede o kAdar uğraşıp zar zor bulduğum Mario Pugliese,Richario Zivkovic,Daniele Rugani,Sebastian Driussi sözleşme görüşmelerine başlamıyo bu 4 oyuncuyu da ben hep alırdım sezon başında Beşiktaş kariyerlerimde buna benzer sorunu olan var mı ?
Ne denediysem olmuyor. Konyaspor bile Arenada bana karşı % 59 topla oynuyor. :) aynı sistem aynı taktik. güncellemeden sonra ney farkettide böyle istatistiklerle karşılaşıyorum anlamadım.
Şöyle Olabilir mi Acaba ?
Güncellemeden Önce Topa Hakim Bir Futbol Oynamak Hataydı. Ama Güncellemede de Tam Tersi Topa Hakimiyete Dayanan Taktikler Kazanıyor :)
Yani Taktikte Güncellemeden Sonrakinde Zıtlık Var Hoş Bir Durum Değil Ama Güncellemeye Uygun Taktikler Yapmalısın Bu İşler Böyle
Genel olarak yeni güncellemenin sonuçlarından memnun musunuz ?
Güncellemenin bütün nimetlerinden faydalanmak için Fenerbahçe ile yeni bir kariyer açtım. Daha oyunu açalı 10 dakika oldu. Alper Potuk un yedek takımda olması dışında bir sorun görmedim.
Kaleciler de artık pozisyon çıkartıyorlar güncellemeden önce rakip kaleci panter kesilirken bizim kaleci sönük kalıyordu ancak bu seri de hem benim kaleci m hemde rakip kaleci bomboş pozisyonları çıkartıyorlar konuşma bölümünde biraz yavaşlık var ancak genel anlamda bu yamayı beğendim
Avea inTouch 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Size güncellemeden önce oynadığım maçlardan SS atacağım.
ŞL grup F, Barcelona ile oynadığım ilk grup maçı
[IMG]http://i.hizliresim.com/xB1ljD.png[/IMG]
ŞL grup F, Barcelona ile oynadığım ikinci grup maçı, son dakikalarda 1 puanı alabilen Barcelona.
[IMG]http://i.hizliresim.com/Kl8nVp.png[/IMG]
Böyle sonuçlarımda var :) bu iki maça önceki maç dinlendirdiğim 2 kanat oyuncumu oynattım ve kontra atak taktiği kullandım. ve girdiğim pozisyonların hepsini kontradan yakaladım.
Yine benim pek hoşuma gitmeyen bir durum var oyunda şöyle ki, deplasmanda kazanmak çok zor. yani deplasmanda karabük'le oynayan bir Galatasaray maça favori çıkamıyor. deplasman ev sahibi faktörü çok önemli. gerçekten daha önemli hale getirilmiş.
Takıma şu anda Akıcı futbol oynatmaya başladım topa sahip olmamız için her direkfiti kullanıyorum ama başarılı olmuş değilim. bazen öyle oluyorki anadolu takımlarıyla ilk 25 dakika falan % 25 topla oynadığım oluyor. nerde hata yaptığımı henüz bulmuş değilim
@Lordinas
Topa sahip olma oranını yükseltmek için:
- Oyuncuları birbirine yaklaştır (hem enine hem boyuna)
- Tempoyu düşür
- Kısa ve ayağa pas yap
- Savunmayı öne çıkar ve rakibe önde bas (rakibi top kaybına zorlayarak topun sende kalma süresini arttırmak için. ilk yazdığıma da faydası olur)
- Hücum yerine Kontrol anlayışını benimse (oyuncular direk rakip kaleyi düşünmesin diye)
- Faul riskini azalt (Ayakta Savun talimatı ver.)
- Geriden oyun kur (kaleciye "defansa dağıt" dışında kısa pas talimatı da ver, savunmadaki tüm oyunculara da kısa pas talimatı ver)
- Savunma ile orta saha arasındaki pas akışında köprü rolü oynayacak en az 1 oyuncu belirle (ön libero oynat veya orta sahadaki bir oyuncuya defansif oyun kurucu-savunma rolü ver)
Eğer oyuncu rolleri dağılımını çok kötü yapmadıysan bunların işe yaraması lazım. Bir de göbekteki ikililere dikkat et. Örneğin savunmanın ortasında 2 Pas Dağıtan Stoper birden oynatma. Birine o rolü verip diğerine başka rol vermen daha verimli.
Ayrıca savunmadan oyun kuracaksın diye Pas Dağıtan Stoper oynatmana gerek yok. O rolün ismi yanıltıyor herkesi. Orjinali "Ball Playing Defender" yani "Topla Oynayan Savunmacı". Topla daha fazla risk aldığını ifade ediyor. Sık sık ara pası dener ve yaratıcılık özgürlüğü yüksek verildiğinden dolayı bazen çalım bile deneyebilir. Pas talimatı da orta mesafelidir. Standart Stoper savunmadan oyun kurmak için gayet yeterli ve daha risksiz. Kısa pas talimatı vermen (veya Defanstan Kısa Pasla Çık takım talimatını kullanman) yeterli.
Orta sahada da bir komutan kullanıyorsan yanına bir de asker yerleştir. Yani oyun kurucu kullanıyorsan yanında savunma yapacak bir oyuncu olsun. Ön libero bölgesini de mutlaka doldur. İlla oyuncu koy demiyorum, orta sahadaki bir oyuncuya Standart Orta Saha-savunma rolü vermen de aynı işi görür. Savaşçı Orta Saha'yı ön libero bölgesini dolduracak başka bir oyuncu varsa kullan, yoksa onu o amaçla kullanma çünkü Savaşçı Orta Saha yüksek presle oynadığından rakibe önde basar.
@Lordinas kusura bakma ama ben nasıl bir oyun oynamak istdiğini anlayamadım.Topa hakim olan kontra atak futbolumu oynamak istiyorsun :s
Taktiğini burada paylaşırsan daha fazla yardımcı olabiliriz
http://forum.turksportal.net/vb/show...=116974&page=9