shoot from distance but places:D
Printable View
shoot from distance but places:D
Gollerin %80-90'i uzun sut olsun gibi bir istatistik beklentisi ile yola cikarsak zaten anlasmamiz cok zor.
2010-11 sezonu Konyaspor 8. Hafta: Penalti noktasinin kale tarafindan. (8 metre)
2010-11 sezonu BB Spor 31. Hafta: Ceza alani cizgisi ustunden. (17 metre)
2011-12 sezonu BB Spor 5. Hafta: Ceza alani yayinin kale tarafindan. (19 metre)
2011-12 sezonu Ankaragucu 13. Hafta: Ceza alani yayinin 5 metre disindan (25 metre)
2011-12 sezonu Ankaragucu 13. Hafta: Penalti noktasinin disindan (16 metre)
2011-12 sezonu Bursaspor 15. Hafta: Ceza alaninin cizgisinin ustunden (17 metre)
2011-12 sezonu Gaziantepspor 19. Hafta: Penalti noktasinin hemen disindan (13 metre)
2011-12 sezonu Kayserispor 21. Hafta: Ceza alani yayinin kale tarafindan (19 metre)
2011-12 sezonu Mersin IY 23. Hafta: Ceza alani yayinin 3 metre disindan (23 metre)
PaulC, yani mac motorunun yapimcisina gore uzun sutlar 22 yard ve daha uzak mesafeden sutlar. 22 yard ne kadar mesafe? 20.15m Yani ceza alani yayinin disi.
Bu durumda uzun sut diyebilecegimiz 2 tane gol var.
Gollerin %80-90'i uzaktan sut diye bir istatistik ortaya atiliyorsa nasil anlasabiliriz ki? Once uzaktan sutun ne oldugu konusunda anlasalim, ondan sonra saniyorum degerler konusunda anlasiriz.
Stoch'un gollerinin cogu tamamen bitiricilik. Bu bitiriciligi gosteremeyen ve bitiriciligi icin yuksek degerler istenen oyuncular konusunda yorumlari size birakiyorum. Yillardir bitiricilik konusunda cogu oyuncu icin istenen yuksek degerlere itiraz etmemin nedeni, Stoch'un attigi bu tip golleri de bitiricilik olarak kabul etmemden dolayiydi. Simdi esasinda iyi bitiricilik olan sey icin uzaktan sut tartismasi yasiyoruz.
Ben uzaktan şut değeri üzerinden tartışma yürütmüyorum ki, oyunda gerçekteki gibi goller atsın istiyorum. O zaman gollerinin %80-90'ı 20 metre civarından olsun oyunda, ben bu adama 50 gol attırıyorsam 40 tanesini böyle atsın, 5 gol attırıyorsam 4 tanesini.
Benim için bu sağlansın, değerlerin çok da önemi yok.
O zaman belki de yaraticiligini indirmek lazim ki pas vermek yerine topu alip iceriye dogru girdiginde hemen sut ceksin. Ama bence bu ozelligi yeterince dusuk simdiye kadar gozlemledigim kadariyla.
Sol kanatta inside forward yapip, run from deep'i de rarely yaparak da bunu basarabilirsin.
Veya belki de topun ayagina oynanmasini sever PPM'si eklenebilir.
O şekilde kullanıyorum zaten Stoch'u ama attığı goller ya ters kanattan gelen toplara dokunarak ya da ceza sahasına girip, çaprazdan kaleye yaklaşarak oluyor. Ceza sahası civarından da golleri oluyor elbette ama attığı gollerin büyük çoğunluğunu bu goller oluşturmuyor. Bilmiyorum diğer arkadaşlar da bu şekilde mi gözlemlediler Stoch'u?
@Pepetua
Tamam güzel hoş ama bu özelliklerin açıklamasını yayınlamadığınız için yıllardır böyle bir sorun çıkıyor sanırım ortaya. Bu konuda bize bir çalışma sunmanız bu alan için daha yararlı yorumlar beklenmesine yardım edecektir diye düşünüyorum. Ayrıca "ABOOO" ' dan istedim ben bu rehberi ancak zamanı pek olmadığı için ilgilenemiyor.
Ör: Long Shot' ın 20 yard' ın dışından vurulan şutlar için geçerli olması
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=102747
Burada oldukca detayli tanimlar var esasinda.
Stoch'un gerçekte attığı gibi goller atmaması. Oyunda farklı şekilde oynatarak her oyuncudan farklı verimler alınabilir, oyun bu adı üstünde ama oyuncunun genel özelliklerini de yansıtsın.
Dia'ya 25 gol attırdım mesela ve gollerin çoğunu rakibi hızıyla ekarte edip, kaleciye karşı karşı kalarak attı, attığından fazlasını da kaçırdı tabi.
Mesela oyunun ilk sezonunda kac sut cekmis, kac gol atmis ve kac dakika oynamis Stoch?
Ek: Yukarida soylemek istedigim, Stoch'un gercekte attigi gollerden daha basit golleri oyunda atmasi ile ilgiliydi. Gercekte o basit golleri atmamasi ama oyunda atmasi sizin basariniz ama gercekte attigi golleri atamamasi arastirmanin basarisizligi. Dogru mu anliyorum?
Bence ikisi de arastirmanin basarisizligi olabilir. Stoch'un basit golleri gercekte atmamasi, diger oyuncularin Stoch'u pozisyona sokabilme becerisinin fazla olmasindandir. Veya belki Stoch'un ceza alani icine kosulari zayiftir. Ama oyunda Stoch'u pozisyona sokabiliyorlar demek ki. Bunlardan da bahsedelim bence.
Bu basliklarin en buyuk dezavantaji, herkesin yukseltme istemesi. Kritik yapma konusunda zayif kalinmasi. Bu kritigi yapmanin da bizim ustumuze yikilmasi. Biz bu kritigi yapip, baska ozellikleri dusurdugumuzde de bu ozellikler neden dusuruldu sorulari cikiyor ortaya.
Bu arada bu sezon Stoch sutlarinin %12'sini gole ceviriyor. Benim bir oyunumda %14, digerinde %9 ilk sezon. Tabii sizler %1-%2 gibi bir oranla karsi karsiya kaliyorsaniz tekrardan dusunmek lazim bazi seyleri.
Söylemek istediğim araştırmanın başarısı ya da başarısızlığı değil, Dia örneğini bu sebeple verdim, mesela forvette değil kanatta oynattığımda da hızıyla çok iyi bir şekilde çizgiye inip ceza sahasına toplar çıkarabiliyor Dia.
Yani oyunda da izlerken bu havayı alıyorum. Bunun bir oyun olduğunu unutmadan bazı oyuncularda, bazı belirgin özellikleriyle diğerlerinden ayrılan oyuncularda bu özelliklerini oyunda görmek benim hoşuma gidiyor. Bu sebeple ben ilk sezonlarda genelde transfer yapmam.
Stoch'un da belirgin bir özelliği varsa bunu ben oyunda göreyim, sonrasında 5 gol atması ya da 50 gol atması önemli değil, stoperler bile gol kralı oluyor bu oyunda.
Ben basari veya basarisizlik olarak goruyorum.
Burada Dia'nin ve Sercan'in hizi hakkinda bir suru yorum yapildi. Dia'nin daha hizli olmasi gerektigi, Sercan'dan daha hizli oldugu vs. vs. vs. Uzun uzun yazdi Fenerbahceli arkadaslar buraya. Bu yorumlari yapanlar Dia'nin o hizinin yaninda oldukca yuksek bir denge ozelligine sahip oldugunu dusunmedi. Hem hizli, hem de Dia kadar dengeli bir oyuncunun rahatlikla cok da yuksek olmayan teknik ozelliklerini, dengesi daha zayif bir Sercan'dan daha iyi killanabilecegini goz onunde bulundurmadi. Tabii Dia hem hizli, hem de dengeli olunca kanattan rahatlika yardiriyor. Bununla beraber oldukca iyi teknik ozelliklere sahip oldugu icin de adamini gecip kendi kendine pozisyon yaratiyor. Ortalar yapiyor, goller attiriyor. Ustelik bunlari yaparken Fenerbahce savunmada pek zaaf da vermiyor, gercekte oldugu gibi cunku Gokhan Gonul sag beki tek basina kapatiyor. Buna ragmen hala bir cok ozelligi yukselsin isteniyor.
Bu istekler yerine getirilmediginde de biz hatali oluyoruz. Istekler yerine getirilse cok populer olacagiz ama herkes oyunun Turk takimlari ile ne kadar kolay oldugundan bahsedecek.
Stoch'a gelirsek. Eger oyunda dripling ile rakiplerini gecip ceza sahasi icinden gol atabiliyorsa, ceza sahasi cizgisinden vurmasina gerek kalmaz. Diger kanattan kaliteli top geliyorsa, ceza sahasi cizgisinden vurmasina gerek kalmaz.
Stoch gercekte neden disaridan vuruyor? Cunku Fenerbahce rakip sahaya hizli gidemiyor ve rakip kapaniyor. Sagda Topuz cizgiye inip geriye top cikartamiyor. Gokhan Gonul arada yapiyor bunu ama ozellikle skor berabere veya Fenerbahce'nin lehine oldugu zamanlarda savunma guvenligini birakmamasi gerekiyor. Ziegler de pek Stoch'u verkacla pozisyona sokacak bir oyuncu degil. Stoch da mecburen top ayagina geldiginde iceriye girip sut atmaya calisiyor.
Oyunda Stoch ceza alani icinde daha cok pozisyon buluyorsa, bu oyunda Fenerbahce'nin rakip savunmayi daha kolay dengesiz biraktigi, rakibi daha kolay gafil avlayabildigi anlamina da gelmez mi? Veya solda Stoch, sagda Dia oynuyor olsa, belki de oyunda gordugunuz sekilde gelisecek oyun ama bu sefer gercekte Fenerbahce orta sahasinin kirilganligi daha belirgin olacak veya Emre ve Christian hucuma hic destek vermeyen oyuncular olarak yansiyacak sahaya.
Yani sorun belki de Stoch'un nasil gol attiginda degil, Fenerbahce kadrosunun Dia oynadigi zaman oyunda rakip takim savunmasini daha kolay dagitmasi. Fakat bunu yaparken savunmanin gercekte olacagi gibi zayif kalmamasi.
Stoch'un gercekci davranmasi icin bir sebep-sonuc iliskisi ariyorsak belki de bakmamiz gereken yer en duz mantik ile ulasilacak yer degil.
pace 14 olsa çok sıkıntı olmaz sanki...
Bu açıklamaların beni tatmin etmedi. Çünkü Stoch dışında herşeyden bahsetmişsin.. Olay Fenerbahçenin takım savunması değil ..
İnsanlar oyunda stochun gerçekde ki gibi etkin ve hemen hemen aynı şeyleri yapamadığından dem vuruyor. Önemli olanda bu .. Stoch iyi şut atmasaydı iyi dripling yapmasaydı kimse gelip burda bunu tartışmazdı herhalde değil mi ? Stoch geçen sene sonundan beri sürekli üzerine koyarak kendini geliştiriyor. Bunu göremeyen ya kördür yada gerçekden önyargılıdır..
Ve son bir soru sormak istiyorum. 130 CA 150 PA ve bu mental özellikleri ile Stoch sizi tatmin ediyor mu artış söz konusu mu ?
Burada 2 durum var bana göre.
1.durum : Stoch' un oyunda çok daha iyi yapılmasını isteyen arkadaşların durumu. Kendileri Stoch' un bu profilinin bu sene için yetersiz olduğunu savunuyorlar bu yüzden artış bekliyorlar.
2.durum: Artışın olmamasını veya az olması gerektiğini savunan kişiler. Kendileri Stoch' un profilinin önceki senelerde gösterdiği performanslara göre zaten yüksek olduğunu ve ancak şuanki performansının bu profili hakettiğini savunuyorlar.
Bence önce bu konuda anlaşılmalı. Stoch zaten yüksekti ve şimdi mi profiline ulaşıyor yoksa gerçekten önemli bir artış mı yapılması gerekiyor ?
Bence sen anlamıyorsun. Olayı Fenerbahçenin takım savunmasına çevirmeye gerek yok. Stochu konuşmak için burdayız. Bu adam şuan 8 golle takımının Alexle birlikte hem en golcü hemde en etkili oyuncusu. Muhtemelen sene sonuna kadar minumum 12 gole ulaşacak. Ve böyle formda ve etkili oynayan bir oyuncunun oyun içerisinde profili bu kadar tartışılıyorsa ve herkesi yeterince tatmin edemiyorsa ortada bir yanlış var demektir ! Bu konuyla ilgilenenlerinde soruma cevap vermesini merakla bekliyorum.
Konuyu butunluguyle okursan, Serkan'in bana yazdiklarina cevaben yazdiklarimin mantikli oldugunu gorursun saniyorum. Soru: Stoch neden gercekte attigi golleri atmiyor? Cevap: Cunku rakip savunmayi oyunda rahatlika dagitiyorsunuz (ozellikle Dia oynadigi zaman) ve Stoch'un ceza alani cizgisi cevresinden veya daha uzaktan sut denemesine gerek kalmiyor.
Sebep-sonuc. Stoch gercekte surekli altipas'in icinde top ile bulusabilse, 25 metreden sut dener mi? Oyunda altipas'in icinde top ile bulusabiliyorsa, uzaktan neden sut ceksin?
Oyunda Aykut Kocamanın yönettiği Fenerbahçede istatislikleri ilk sezon 3 ikinci sezon 5 üçüncü sezon 3 şeklinde bir gol grafiği var.. Şimdi gelipde bahsetme bana taktikle alakalıdır diye. Ona bakılırsa yukarıda arkadaşlardan bazıları Dia'ya 25 gol attırmış. Ve Ne kadar kabul etmeseniz de bugünde gördük ki Stoch gerçekden yıldız futbolcu olma yolunda !!
bunu söylemiştim ama yine tekrarlıyım, oyunda azan futbolcular var. dia,emenike,baroş,hulk,quintero vs. vs. bu adamlar gerçekte attıklarının 2-3-4 katını atabiliyorken Stoch'unki gerçektekiyle aynı olduğu zaman olmuyor, sorun da burada başlıyor. mesela riera 2 gol 2 asist falan yapmıştır. oyun açıp gsyi yönetsem adama 10 gol 15 asist falan yaptırabilirim.
Riera örneği vermişsin ama Riera'yı biz yapmadık. Örnek verirken bizim en az bir sene değerlendirdiğimiz adamlardan örnek verin ki daha mantıklı olsun. Ayrıcı şunu söylemek lazım. Riera 145 CA olarak geldi. Benim araştırma içerisinde olduğum süre içerisinde Türkiye datasına gelip de yarım sene içerisinde en fazla CA'sı düşün oyuncu oldu galiba.
Buna daha once de cevap verdim.
Oyuncular aziyorsa, demek ki bir yerde hata yapilmistir ve bir sonraki veritabani guncellemesinde bunlar konusunda calisma yapilir. En azindan bu oyuncularin neden cok fazla azdigni sorgulariz.
Bu sorgulamalardan meyve alinmasini engelleyen tek sey, bu forumlarda yazilan bazi seyler. Yukarida onun da nedenini yazdim. Herkes burada Dia'nin hizi, teknigi, dripling becerisi 16-17+ olsun istiyor, sonra Dia kanattan yardirip bir suru gol atiyor. Dia'nin almasi gerektigi dusuk teknik ozellikleri verince de isyan cikiyor.
Stoch konusunda da benzer bir durum yasiyoruz su anda. O tip bir Stoch gormek isteyenler lutfen oyunlari icin kendilerine ozel yama hazirlasinlar. Biz zaten kendi gerekli gordugumuz degisiklikleri yaptik.