Quote Originally Posted by perpetua View Post
Gollerin %80-90'i uzun sut olsun gibi bir istatistik beklentisi ile yola cikarsak zaten anlasmamiz cok zor.

2010-11 sezonu Konyaspor 8. Hafta: Penalti noktasinin kale tarafindan. (8 metre)
2010-11 sezonu BB Spor 31. Hafta: Ceza alani cizgisi ustunden. (17 metre)
2011-12 sezonu BB Spor 5. Hafta: Ceza alani yayinin kale tarafindan. (19 metre)
2011-12 sezonu Ankaragucu 13. Hafta: Ceza alani yayinin 5 metre disindan (25 metre)
2011-12 sezonu Ankaragucu 13. Hafta: Penalti noktasinin disindan (16 metre)
2011-12 sezonu Bursaspor 15. Hafta: Ceza alaninin cizgisinin ustunden (17 metre)
2011-12 sezonu Gaziantepspor 19. Hafta: Penalti noktasinin hemen disindan (13 metre)
2011-12 sezonu Kayserispor 21. Hafta: Ceza alani yayinin kale tarafindan (19 metre)
2011-12 sezonu Mersin IY 23. Hafta: Ceza alani yayinin 3 metre disindan (23 metre)

PaulC, yani mac motorunun yapimcisina gore uzun sutlar 22 yard ve daha uzak mesafeden sutlar. 22 yard ne kadar mesafe? 20.15m Yani ceza alani yayinin disi.

Bu durumda uzun sut diyebilecegimiz 2 tane gol var.

Gollerin %80-90'i uzaktan sut diye bir istatistik ortaya atiliyorsa nasil anlasabiliriz ki? Once uzaktan sutun ne oldugu konusunda anlasalim, ondan sonra saniyorum degerler konusunda anlasiriz.

Stoch'un gollerinin cogu tamamen bitiricilik. Bu bitiriciligi gosteremeyen ve bitiriciligi icin yuksek degerler istenen oyuncular konusunda yorumlari size birakiyorum. Yillardir bitiricilik konusunda cogu oyuncu icin istenen yuksek degerlere itiraz etmemin nedeni, Stoch'un attigi bu tip golleri de bitiricilik olarak kabul etmemden dolayiydi. Simdi esasinda iyi bitiricilik olan sey icin uzaktan sut tartismasi yasiyoruz.
Ben uzaktan şut değeri üzerinden tartışma yürütmüyorum ki, oyunda gerçekteki gibi goller atsın istiyorum. O zaman gollerinin %80-90'ı 20 metre civarından olsun oyunda, ben bu adama 50 gol attırıyorsam 40 tanesini böyle atsın, 5 gol attırıyorsam 4 tanesini.

Benim için bu sağlansın, değerlerin çok da önemi yok.