Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 52 sonuç

Konu: Biz deneme tahtası mıyız?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Biz deneme tahtası mıyız?

Belki sert bir eleştirici olacak ama kimse kusura bakmasın. Biz burada para veriyoruz. Öğrenci halimizle şartlarımızı zorlayıp orijinal oyun alıyoruz. Bundan sonra orijinal oyun alma fikrim yavaş yavaş eriyor.

Eskiden böyle saçma sapan hatalar olmazdı oyunda. Ufak tefek hatalar olurdu, onlar da yamalarda düzeltilirdi. Bu son bariz ve büyük hatalar son 2 yıldır falan moda oldu. Arkadaş sen ciddi bir oyun çıkartıyorsun piyasaya. Önünde 12 ay gibi bir süre var ve sen bu süreyi böyle saçma sapan hatalar ile bizim karşımıza çıkartıyorsun. Sen profesyonel bir iş yapıyorsun. Biz deneme tahtası mıyız? Neymiş efendim hataları söyleyin ki biz forumlarda okuyarak hataları giderelim (Bunu Sİ forumları için söylüyorum). Banane arkadaş, ben paramı vermiyor muyum? Orijinal oyun almıyor muyum? Bir de sana hatalarını tespit ederek belirtmek zorunda mıyım ben? Böyle bir şey nerede görülmüş. Binlerce insan bu oyunu bu kadar seviyor diye resmen oyuncakları yapıyorlar bizi. Şuraya bak. Kaç tane güncelleme çıktı hala çıldırtan ve saçma sapan hatalar var. Ben bunları görmek, yaşamak zorunda değilim.

Şu andan itibaren önünde 12 ay var yapımcıların. Bu 12 ayı yatarak mı geçiriyorlar? Sizin işiniz bu yahu çalışın 12 ay boyunca nerede hatalar var diye milyon kere oynayın oyunu. Bunu biz yapacaksak ozaman oyunu bedava dağıtın. Biz sizlerin çalışanı değiliz.

2 yıldır lisanslı oyun alıyorum ve açıkçası çok pişmanım. Seneye alacağımı hiç zannetmiyorum böyle giderse. Madem hata ayıklayıp onlara bildirmek benim işim, o zaman neden yığınla para vereyim ben?
    FM Gazetesi

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

dikkatini çekerim oyun eskiden bu kadar ayrıntılı değildi. ayrıntılar da hata ile doğru orantılı. dediğin gibi olsa oyunun çıkış süresi 3-4 ay sarkacak belki de.. e bu sefer herkes ''aaa nerde bu oyun, niye bu kadar geç çıkıyor?'' diye ayaklanacak. en azından şu an keyif almıyor muyuz, alıyoruz. elbette hatalar giderilecek, sadece biraz zaman lazım. hem zaten hiçbir zaman sizin istediğiniz gibi mükemmel bir oyun olmayacak; sonuçta yapay zeka bu. bence ortada bu denli şikayet edecek bir şey yok, çok abartıyorsunuz.. keyif almaya bakın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Krusty View Post
    dikkatini çekerim oyun eskiden bu kadar ayrıntılı değildi. ayrıntılar da hata ile doğru orantılı. dediğin gibi olsa oyunun çıkış süresi 3-4 ay sarkacak belki de.. e bu sefer herkes ''aaa nerde bu oyun, niye bu kadar geç çıkıyor?'' diye ayaklanacak. en azından şu an keyif almıyor muyuz, alıyoruz. elbette hatalar giderilecek, sadece biraz zaman lazım. hem zaten hiçbir zaman sizin istediğiniz gibi mükemmel bir oyun olmayacak; sonuçta yapay zeka bu. bence ortada bu denli şikayet edecek bir şey yok, çok abartıyorsunuz.. keyif almaya bakın.
    Ben zevk alamıyorum şahsen. Hemde hiç alamıyorum. Her yama da ayrı bir hata göze çarpıyor. Sen hem diğer oyunlardan 1 ay geç çıkartıyorsun oyunu, hem de yığınla hata. Olacak iş değil bu. Oyuna ayrıntı gelmesi bizi ne kadar ilgilendiriyor? O zaman her yıl hatalar artacak yani öyle mi? Bu bizim değil, onların problemi. Bizi oyuncak gibi kullanmaları açıkçası benim sinirimi bozuyor. Kullanıldığımı hissediyorum. Bak bakalım piyasaya bunun gibi bir oyun çıksa nasıl da tutuşuyor bir tarafları. Ama işte dua etsinler de piyasada böyle oyun yok bu formatta. Zaten bütün bu dediklerimin başlıca sebebi de budur.
    FM Gazetesi

sana kesinlikle katılmıyorum. o zaman oyun adam gibi hal alınca satışa sunsunlar biz beta olarak devam edelim. oyun eskiden bu kadar ayrıntılı değildi demişsin, oyun sektöründe en iyi olmak istiyosan her sene üstüne koyarak gitmelisin. bunlara en iyi örnek fifa ve gta serileri.. her sene üstüne koyarak ilerliyorlar. tabii fmnin rakibi olmayınca sallama iş yapıp bide üstüne dalga geçer gibi siz deneyip bize sorunları bildirin diyolar. bi daha fmye 5kuruş bile verirsem adam değilim.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Benimde canım sıkkın bu durumdan ki Fm'nin şuan da bir rakibi bile yok.

Bir de Cm devam ettirseydi oyun çıkarmayı rekabet içinde olacaklardı o zaman neler olacaktı acaba bu işler zor işler tamam da adam Call Off Duty yapıyor bakıyorum oyuna etki eden bir hata yok.

Tabii sadece bir örnek yoksa kıyaslayamayız 2 oyunu.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

gerçekten bu oyundan beklediğiniz ne bunu merak ediyorum. lütfen birisi düzgün bir şekilde açıklasın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Umarım forumumuzdaki bu konu ile ilişkin kişi, bu söylediklerimi gerekli mercilere iletir. Kendim yazmak istiyorum Miles'e ama ne yazık ki ingilizcem yok. ve açıkçası beni sallayacağını da zannetmiyorum. Rütbeli biri söylese belki onu da kaale almaz çünkü bu alemde krallar ya hani Rekabet önemli bir şey gerçekten bunu anladım ben. Adamlar sadece kendileri varlar, mücadele ettikleri kimse yok. Salla başı, al maaşı. Hayat ne güzel.
    FM Gazetesi

gerçekten bu oyundan beklediğiniz ne bunu merak ediyorum. lütfen birisi düzgün bir şekilde açıklasın.
    01-02 tadını.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by thsndrn View Post
    01-02 tadını.
    01-02 oynarken kaç yaşındaydın şimdi kaç yaşındasın? o zaman hayata karşı daha heyecanlıydın, yaptığın en ufacık şeylerden bile mutlu oluyordun çünkü çocuktun. şimdi bu keyfi hiçbir oyundan alamazsın zaten. ayrıca madem 01-02 tadını istiyorsun, indir 01-02'yi editör'den de ayar çek. ne diyeyim iyi oyunlar.

01-02 oynarken kaç yaşındaydın şimdi kaç yaşındasın? o zaman hayata karşı daha heyecanlıydın, yaptığın en ufacık şeylerden bile mutlu oluyordun çünkü çocuktun. şimdi bu keyfi hiçbir oyundan alamazsın zaten. ayrıca madem 01-02 tadını istiyorsun, indir 01-02'yi editör'den de ayar çek. ne diyeyim iyi oyunlar.
    yaşla ne alaka bilader. hem sana fikrini soran oldu mu?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşım problem yaş ya da zevk meselesi değil. Sen iyi anlamamışsın demek istenileni Baştan oku ilk yazdığımı daha iyi anlayacaksın.
    FM Gazetesi

Nesil
    2003

Son yama ile oyunu oynamayi engelleyici bir durum oldugunu dusunmuyorum.

Eskiden oyunda hata olmazdi yazilmis. Buna katilmiyorum. Her cikan FM'de bir suru hata var. Bazisi fark ediliyor, bazisi fark edilmiyor.

Bu oyunu diger oyunlardan ayiran da oyunun sinirlamalarinin cok az olmasi. Ornegin Call of Duty gibi bir oyunda belirli bir senaryoyu yasiyorsunuz. Bu senaryoyu yasarken verilebilecek az sayida secenekten birisini secip uyguluyorsunuz.

Grand Theft Auto gibi daha fazla serbestlik taniyan bir oyun bile o serbestligi bir yerde kisitliyor. Sonucu belli bir hikayeyi yasiyorsunuz.

Football manager boyle bir hikaye degil. Basi belli ama sonu belli olmayan bir hikaye. Bu hikayenin icinde cok az sayidaki kisitlama sayesinde (veya cok sayidaki secenek sayesinde diyelim), hur iradenizi kullanabiliyorsunuz.

Call of Duty, ile 3 ayri hikaye oynanabiliyorsa, Football Manager 3000 ayri hikaye oynanabiliyor. Bunlarin hepsinin bastan sona test edildikten sonra oyunu cikartmaya kalksalar uretim bitmez.

Zaten bu nedenle Football Manager'in rakibi yok. Rakip olsa boyle olmaz yaziyorsunuz ama bence tek yolu bu olmasaydi rakip cikabilirdi.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

SI'da Neil Brock bir anket açmış "13.1.3'ten sonra oyundan zevk alıyor musunuz" diye, oylayanların geneli oyundan zevk aldıklarını belirtmişler, acaba biz mi biraz abartıyoruz?
    http://community.sigames.com/showthr...rformance-been
    Rakibi yok diyenlere de soruyorum CM01'de rakibi mi vardı?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post

Eskiden oyunda hata olmazdi yazilmis. Buna katilmiyorum. Her cikan FM'de bir suru hata var. Bazisi fark ediliyor, bazisi fark edilmiyor.

Bu oyunu diger oyunlardan ayiran da oyunun sinirlamalarinin cok az olmasi. Ornegin Call of Duty gibi bir oyunda belirli bir senaryoyu yasiyorsunuz. Bu senaryoyu yasarken verilebilecek az sayida secenekten birisini secip uyguluyorsunuz.

Grand Theft Auto gibi daha fazla serbestlik taniyan bir oyun bile o serbestligi bir yerde kisitliyor. Sonucu belli bir hikayeyi yasiyorsunuz.

Football manager boyle bir hikaye degil. Basi belli ama sonu belli olmayan bir hikaye. Bu hikayenin icinde cok az sayidaki kisitlama sayesinde (veya cok sayidaki secenek sayesinde diyelim), hur iradenizi kullanabiliyorsunuz.

Call of Duty, ile 3 ayri hikaye oynanabiliyorsa, Football Manager 3000 ayri hikaye oynanabiliyor. Bunlarin hepsinin bastan sona test edildikten sonra oyunu cikartmaya kalksalar uretim bitmez.

Zaten bu nedenle Football Manager'in rakibi yok. Rakip olsa boyle olmaz yaziyorsunuz ama bence boyle olmasaydi rakip cikabilirdi.
    Katılmıyorum sana abi. Elbette hatalar oluyordu geçmişte de ama bu derece değildi. Hiç değilse oynayabiliyorduk keyifle. Şahsen ben şu an bile oynadığım oyundan zevk alamıyorum. Hala forumda insanlar hataları yazıyor konu başlıklarına. Bu kaçıncı yama? Normal mi hala olması?

Son söylediğine de katılmıyorum. Rekabet her platformda işleri kalitelileştirir. Onlar şu anda bu alemde tek olmanın ekmeğini yiyor. Belki nasıl daha iyi olabiliriz diye düşünüyorlar evet ama başka bir oyun olsaydı aynı formatta, "nasıl onları geçebiliriz" diye düşünürlerdir. Ya da bunun gibi şeyler olurdu.

Miles'in yorumları ve tavırlarından zaten bunlar çok iyi anlaşılıyor. Bir burnu havadalık var.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Ben de güncellemeden sonra başladım sonunda, forumda gördüğüm hataların, garipliklerin pek çoğunu görmedim, şimdilik gayet zevkli gidiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

bu arada bu hatalardan yakınılan belki 15. konu. konu açılıyor, tartışılıyor 2 gün sonra yine başkası tarafından aynı konu. ortada somut olarak hiçbir şey yok ayrıca. buna da anlam veremedim ben.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

bu arada bu hatalardan yakınılan belki 15. konu. konu açılıyor, tartışılıyor 2 gün sonra yine başkası tarafından aynı konu. ortada somut olarak hiçbir şey yok ayrıca. buna da anlam veremedim ben.
    Konu fazlalığı olduğunu düşünüyorsan bölümle ilgili admine iletebilirsin.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

oyunda henüz 2014 yılını göremedim. crash dumps ve runtime error hataları almaktan.
    (/s)

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Konu fazlalığı olduğunu düşünüyorsan bölümle ilgili admine iletebilirsin.
    yorumumun forum kurallarıyla alakalı olduğu bir durum yok. orada söylemek istediğim farklı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Katılmıyorum sana abi. Elbette hatalar oluyordu geçmişte de ama bu derece değildi. Hiç değilse oynayabiliyorduk keyifle. Şahsen ben şu an bile oynadığım oyundan zevk alamıyorum. Hala forumda insanlar hataları yazıyor konu başlıklarına. Bu kaçıncı yama? Normal mi hala olması?

Son söylediğine de katılmıyorum. Rekabet her platformda işleri kalitelileştirir. Onlar şu anda bu alemde tek olmanın ekmeğini yiyor. Belki nasıl daha iyi olabiliriz diye düşünüyorlar evet ama başka bir oyun olsaydı aynı formatta, "nasıl onları geçebiliriz" diye düşünürlerdir. Ya da bunun gibi şeyler olurdu.

Miles'in yorumları ve tavırlarından zaten bunlar çok iyi anlaşılıyor. Bir burnu havadalık var.
    Su anda SI'in bunyesinde oyunu kodlayan birisi var. Kendisi ile biraz laflamistim ve bana ilginc bir sey anlatti. FM uzerinde calismadan once dunyanin bir cok ulkesinin hava guclerinin pilotlarini egittigi bir ucus simulatoru uzerinde calisiyormus. Bana net olarak soyledigi, FM'in bu ucus simulatorlerinden cok daha karmasik olduguydu. Nedeni de bazen rasyonel bazen de rasyonel olmayan insan davranisini modellemenin, bilinen fizik kurallarini modellemekten cok daha zor olduguydu.

FM o kadar buyudu ve o kadar gelisti ki rekabet edebilecek birisinin yeni bir oyun uzerinde yillarca hic bir gelir olmadan calisip, hatalari duzeltip duzeltip, FM'e yetismesi gerekiyor. Tabii kimse bunu goze alamiyor. Goze alip buyuk yatirim yapip yetismeye calisanlar ise yeterince satis yapamayip dukkani kapatmak zorunda kaliyorlar. Tabii rekabet iyidir ama rekabet edebilmek icin esit kalitede bir urun cikartmak pek mumkun gorunmuyor su anda. Ozellikle FM her yil daha fazla satis yapip, oyunu daha fazla gelistirdikce.

Oyundan zevk almak isteyince aliyorsun. O oyunun hatalarina degil, o oyunun ic dunyasina odaklanip, gercekle karsilastirmaktan vazgecmek yetiyor bunun icin. Ama zevk almiyorsan da oyunu oynamayi bir sure sonra birakiyorsun. Bu forum'a uye oldugum 9 yil once burada yazisan insanlarin cogu simdi burada yok. Onlar bir sure sonra FM'den uzaklasti. Herkesin basina geliyor bir gun.

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Valla ben oyundan zevk alıyorum. Fazla hata da başıma gelmedi. İlk güncelleme de Lahm kendi kaleme bir gol atmıştı. Çok saçmaydı ama sonra yeni güncelleme ile bir maç yaptım kendi sahamda ve 5-0 yendim. Şut sayısı az denmişti ama maçta toplam 21 şut oldu. Kaleyi bulan 6 şut var 5'i gol. Böyle olması daha güzel. Oyun içerisinde herhangi bir hata almıyorum. Ancak oyunu kapatırken crash dump hatası veriyor Steam kaynaklı ama kayıtlı oyunumu etkilemiyor. Ben de çok fazla sorun etmiyorum açıkçası.

Şu anlık en büyük sorunum forvetlerimin gol sıkıntsı. Orta saha takır takır atıyor. Onu da çözersem memnun olacağım.

bu konuda sıktı artık silah zoruyla mı oynatıyolar oyunu anlayamadım daha ne olacak mis gibi oyun işte

Nesil
    2012
    Yer
    Trabzon

Son yamayla beraber başta maç başına atılan anormal şutlar , ortaların az olması ve arapas olayının az olması giderilmiş gibi.Yeni kariyer açtım ben bu yamayla 4 5 maç yaptım ondan "gibi" diyorum çünkü daha fazla maç yapmam lazım net bir fikir izhar etmem için.Şu anda sıkıntı yok diyemem ama ilk haline göre sıkıntılar azaldı, ama hala 12 nin tadını alamıyorum inşallah daha da güzelleşir yeni çıkacak yamalarla. futbolcuların aşırı para ve maaş istemeleri aynen devam ediyor.Maç motorundaki hataların da bazıları devam ediyor.İşlerinin zor olduğunu biliyoruz,bu yüzden de birebir gerçek hayat olmasını beklemiyoruz,ama bu demek değil ki saçma sapan şeyler olacak oyunda.Herkes farklı şekilde zevk alır,bazı arkadaşlar bu haliyle daha çok zevk alırken bazıları bu yama çıkmadan evvel bile zevk alıyor olabilirdi ama ben 10 yıllık bir fm ci olarak ilk kez sabahlamadım bu oyunla...fm 14 ü de çok heyecanla bekleyeceğimi sanmıyorum...2 kasıma 1 hafta kala her gün onlarca kez siteye girip belki erken çıkarırlar diye resmen işgal etmiştim siteyi.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

13.1.3 yamasına kadar ciddi sıkıntılıydı oyunun maç motoru. Ama güncellemeden sonra ben göze fazla batan bi hata göremedim açıkçası.

açıklayım güzel kardeşim:

Bilişim ve teknoloji dünyasında hiç bir şey mükemmel değildir ve gelişime ihtiyaç duyar bunu da bilişim ve teknolojiyle haşır neşir olan herkes bilir.

Dünyanın en çok takip edilen spor dalını farklı bir pencereden(menejerlik) oyun severlerin beğenisine sunuyorsun, oyun o kadar çok seviliyorki adeta fenomen hale geliyor artık oyunu oynayanlar gerçek dünyadaki futbolu bırakıp oyundaki kariyerleri hakkında konuşmaya başlıyor ve bu oyun, yeni başlayan futbol sezonu öncesi sanki tuttuğu takımın fikstürdeki derbi tarihini bekler gibi bekliyor daha oyun çıkmadan oyunda hangi takımı alacağını ve hangi taktikle oynayacağını fln düşündürüyor.

sonra oyun raflardaki yerini alıyor fakat oyun içi öyle hatalar oluyorki az önce yukarda bahsettiğim o tüm düşünceler hayaller arkadaş içi sohbetler yakarmaya kalp kırıklığına dönüşüyor.

Bu iş aslında ticari bir iş eyvallah bunun herkes farkında ama ticaretteki ilk kural müşteri memnuniyetidir hele ki (şirket açısından) milyonlara ulaşmış 4 kıtaya yayılmış evrensel bir hale gelmiş bir kurumda ilk olarak müşteri memnuniyeti ve işi doğru yapmak gelmelidir bu etikle ilgilidir ama aynı zamanda maddi açıdanda önemlidir çünkü tatmin edemediğin her müşteri senin için kayıp olabilir.

Bu noktada si games müşterilerini sömürme noktasına giriyor nede olsa satacak çünkü rakibim yok mantığında olduğu için yıllardır süre gelen serinin son versiyonunu sadece ticari çıkarlardan ötürü fazla test etmeden, ve test etmediği gibi oyunda bazı eksiklik ve hataların bilincinde olmasına rağmen bunu müşterileriyle paylaşmadan raflara sürdü.

ztn sorunda burda. tamam yenilik önemli yapılmasıda gerekli ve hatalarda olacak o da doğru ama 3-5 bilemedin 10 hata olsun ve açıkla şu konularda eksiklerimiz war ona göre ama eskisi gibi güncellemelerle düzelecek merak etmeyin deyin. ama hiç bir yaklaşım ve paylaşım yok oyun çıkalı nerdeyse 1 ay olacak 3. yamayı yayınladılar yama bir açığı kapatırken başka yerden patlak çıkıyor.

Oyunu yenileme aşamasına ne zaman başladılar bilemem ama serinin her versiyonunun çıkış tarihi olan Kasım ayına yetişmediği ortada. İşte bu nokta da BEN SANA NE BEKLEDİĞİMİ AÇIKLAYAYIM:

serinin bir önceki oyunu olan fm 12 ye, 2013-2013 sezonu kadro bilgilerini update dosyası yayınlayıp devam edebilirler ve teknik nedenlerle yetiştiremediklerini açıklayabilirlerdi.

yukarıdaki çok iyimser mi geldi ticari kaygılıları mı war fm 13 e bu radikel değişiklikleri bu haliyle süreceklerine bir önceki serinin maç motorunda biraz daha İYİLEŞTİRME (GELİŞTİRME YADA YENİLİK DEMİYORUM) yapıp piyasaya sürebilir, fm 13 te yaptıkları v olmayan maç motoru ve v.s yi 14 e de yda proje ne zaman mükemmele yaklaşırsa o sürüme(fm 15 -16 olur) koyabilirlerdi.

Oyunun çıkmasını bekle, hataları gör ve iç burukluğu yaşa sonra yamayı bekle, çıkan yamanın da işe yaramadığını gör öteki yamayı bekle, beklerkende yetkililer suskunluğunu korusun(AYNI YETKİLİLİER ORİJİNAL OYUN İÇİN HER GÜN DEMEÇ TWEET V.S İLE KONUŞMASINI BİLİORLAR), işte tüm bunlar insanın içindeki hevesi kurutuyor.
    hani bazen bizde para verdik kardeşim die bağıran ve herkesin antipatisini kazanan insanlar olur ya (bende nefret ederim) işte bu forumda fm 13 ile söylenen olumsuz eleştirilerin hiç biri bu tarzda yapılmıyor. Çünkü eğer ki fifa menejer yada başka bir oyun şirketi de bu platformda ürünü olsa sigames bu denli rahat davranabilirmiydi?

özetle beklenen şu baktınki oyunda yaptığın yenilikler oyun motoruna tam uymuyor bu yenilkleri oyun motoruna entgre edene dek hali hazırda tıkır tıkır çalışan oyun motoruna yap kadro güncellemelerini eksikliklerini gider ve dewam et hem sen kazan(sigames) hemde bizde böyle sıkıntı çekmeden ağız tadıyla oynumuzu oynayalım. Arkadaş ilk dewre bitecek daha hala fm 13 ü oynayamadık gitti ya...

Zaten bu nedenle Football Manager'in rakibi yok. Rakip olsa boyle olmaz yaziyorsunuz ama bence tek yolu bu olmasaydi rakip cikabilirdi.
    Abi birebir tartışma gibi yapmak istemem ama bari sen yapma gözünü seveyim. verdiğin örneken yola çıkarak call of serisinde 1-2 ve 3 seneryolar farklı ama oyun motoru aynıydı. 4. oyun motoru değişti 6 ya kadar da öyle gitti black ops la oyun motoru tekrar değişti. oyunun görsellği grafikleri ztn bunu fark ettiriyor.

Fm de oyun motoru olarak bakıldığında son 3 seri 10-11-12 birbirine çok yakın ve her sene younun üstüne yeni bir özellik eklenerek gitmekte ama oyun motoru aynı idi. şirket yeni bir oyun motoru yapma kararına gitmiş olabiliir normaldir ama baktın bu iş yetişmedi ne gerek vardı bu haliyle sürmeye fm 13 ü, 12 nin maç motoru ve uygulamalarıyla sürseler gerek bu forumda gerek sigames forumlarında kaç tane sizler iyice saldınız oyund değişiklik yok tek değişiklik kadrolar die serzenişte bulunan kaç konu açıları kaç post atılırdı? Oyunla ilgili bug report ve serzenişlerden başka bir şey görmedim daha taktik paylaşan bile yok ya abi...

Quote Originally Posted by Lord Black View Post
    13.1.3 yamasına kadar ciddi sıkıntılıydı oyunun maç motoru. Ama güncellemeden sonra ben göze fazla batan bi hata göremedim açıkçası.
    sayalım: sakatlık arttı her maç bir sakatlık oluyor mutlaka (gerek bnm gerek karşı takım olsun farketmiyor her maç mutlaka sakatlık var) top hidrojenle şişirilmiş sanki kaleci degajlarında yada cepheden şişirilen toplarda topun gidişine dikkat edersen fark edersin. oyunda inanılmaz bir defans katılığı olmuş yamadan sonra nerdeyse maç motoru kilit pozisyon göstermiyor santralar ve devrelerin bitiş düdüğü dışında görüntü alamadığım en az 2-3 maç war.(bir başka deyişle maçlar çok kısır geçiyor) ceza sahası dışında fazla faul oluyordu şimdi ise tam tersi faul çalınmıyor fazla yada şöyle söylemek daha doğru olur ceza sahası dışında sertliğe müsade edliyor.

Bunlar yamadan sonra olanlar. Yamadan önce de var olan ceza sahası içindeki her müdahaleye penaltı çalınması uzaktan çekilen şutların mutlaka hedefi bulması gibi sorunlar devam etmekte.

düzeldiğini hissettiren noktalar ise kanada yayılma kanattan orta yapma ve ortaların isabet oranı artmış evet

Ben anlayamadım tam olarak isteneni. Her yıl cilalanmış, kadroları güncellenmiş bir şekilde aynı oyunu mu satın almak-oynamak istiyorsunuz? Burada yazıp çizmeyle bir yere varılmaz, ancak birbirinizin oyuna olan ilgisini, oynama isteğini kırarsınız. Şikayet etmek yerine, çözümün bir parçası olmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bir hata mı buldunuz, ona buna sallamak yerine rapor edin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Su anda SI'in bunyesinde oyunu kodlayan birisi var. Kendisi ile biraz laflamistim ve bana ilginc bir sey anlatti. FM uzerinde calismadan once dunyanin bir cok ulkesinin hava guclerinin pilotlarini egittigi bir ucus simulatoru uzerinde calisiyormus. Bana net olarak soyledigi, FM'in bu ucus simulatorlerinden cok daha karmasik olduguydu. Nedeni de bazen rasyonel bazen de rasyonel olmayan insan davranisini modellemenin, bilinen fizik kurallarini modellemekten cok daha zor olduguydu.

FM o kadar buyudu ve o kadar gelisti ki rekabet edebilecek birisinin yeni bir oyun uzerinde yillarca hic bir gelir olmadan calisip, hatalari duzeltip duzeltip, FM'e yetismesi gerekiyor. Tabii kimse bunu goze alamiyor. Goze alip buyuk yatirim yapip yetismeye calisanlar ise yeterince satis yapamayip dukkani kapatmak zorunda kaliyorlar. Tabii rekabet iyidir ama rekabet edebilmek icin esit kalitede bir urun cikartmak pek mumkun gorunmuyor su anda. Ozellikle FM her yil daha fazla satis yapip, oyunu daha fazla gelistirdikce.

Oyundan zevk almak isteyince aliyorsun. O oyunun hatalarina degil, o oyunun ic dunyasina odaklanip, gercekle karsilastirmaktan vazgecmek yetiyor bunun icin. Ama zevk almiyorsan da oyunu oynamayi bir sure sonra birakiyorsun. Bu forum'a uye oldugum 9 yil once burada yazisan insanlarin cogu simdi burada yok. Onlar bir sure sonra FM'den uzaklasti. Herkesin basina geliyor bir gun.
    Anladım demek istediğini abi ama oyunu oynama isteğimde inan hiç bir azalma yok. Şu an deli gibi oynamak istiyorum mesela. Daha 4-5 ay öncesine kadar her gün neredeyse sabahladığım oyundan bu kadar kısa sürede sıkılıyor olamam.

Oyundan memnun olanlara saygı duyuyorum ama ben değilim, bu kadar net. Ha diyeceksiniz ki "o zaman oynama sende". Oynarım, ama şahsen seneye de böyle olursa para verip de almam açıkçası. Burada ben korsanı savunmuyorum kesinlikle. Yanlış bir anlaşılma olmasın. Ben sadece kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum. Ben çok zor şartlarda bir para ayırdım oyuna ve şu an karşılığını alamıyorum. Karşılığı nedir, oyundan ne bekliyorsun gibi sorular soran arkadaşlar, hatasız bir oyun bekliyorum. Ya da en azından böyle bariz, büyük hatalar olmayan bir oyun bekliyorum. Ya da en azından ilk yama da sorunların biteceği bir oyun bekliyorum, istiyorum. Her yama da ayrı bir problemin olduğu bir oyuna para vermek istemiyorum. Tüm derdim budur. Şuraya bak, devre arası geldi, transfer dönemine girilecek ve daha yamalar bekleniyor, hataların giderilmesi için. Zaten oyun daha yeni çıktı. Hem geç çıkıyor, hem de böyle şeyler... Kimse kusura bakmasın bu yazdıklarım için ama benim düşündüklerim böyle.
    FM Gazetesi

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by heartbreaker007 View Post
    Abi birebir tartışma gibi yapmak istemem ama bari sen yapma gözünü seveyim. verdiğin örneken yola çıkarak call of serisinde 1-2 ve 3 seneryolar farklı ama oyun motoru aynıydı. 4. oyun motoru değişti 6 ya kadar da öyle gitti black ops la oyun motoru tekrar değişti. oyunun görsellği grafikleri ztn bunu fark ettiriyor.

Fm de oyun motoru olarak bakıldığında son 3 seri 10-11-12 birbirine çok yakın ve her sene younun üstüne yeni bir özellik eklenerek gitmekte ama oyun motoru aynı idi. şirket yeni bir oyun motoru yapma kararına gitmiş olabiliir normaldir ama baktın bu iş yetişmedi ne gerek vardı bu haliyle sürmeye fm 13 ü, 12 nin maç motoru ve uygulamalarıyla sürseler gerek bu forumda gerek sigames forumlarında kaç tane sizler iyice saldınız oyund değişiklik yok tek değişiklik kadrolar die serzenişte bulunan kaç konu açıları kaç post atılırdı? Oyunla ilgili bug report ve serzenişlerden başka bir şey görmedim daha taktik paylaşan bile yok ya abi...
    Grafikten bahsetmiyorum. Insan davranisini modellemekten bahsediyorum. Basit bir ornek. Call of duty vs. gibi oyunlarda diyelim ki bir karsilikli ates durumundasin. Oyunun yonettigi adam siper almis. Sen de siper almisin. Yapman gereken tek sey o siper aldigi yerden bir yerini gostermesini bekleyip hizla ates etmek. Bu arada 2-3 defa vurulsan da bir sey fark etmiyor cunku kolay kolay seni olduremiyor. Olduremedigi gibi, atiyorum, ciklet cigniyorsun ve sagligin yerine geliyor.

Bu nedenle de bu tip oyunlarin hikayesi degil, internet uzerinden insanlara karsi oynaniyor olmasi bir cok kisiye daha cok cazip geliyor. Oyunun esas hikayesini oynamayip, sadece baskalariyla karsi karsiya oynamak icin satin aliyor oyunu bir cok kisi.

Veya PES veya FIFA gibi oyunlarda hala oyunculari kontrol eden kullanici. Verdigin 2-3 basit komuta gore takimin geri kalani pozisyon aliyor ama her turlu hareket sana ait. Yapay zekaya karsi oynamanin zevki de bir insana karsi oynamanin zevkinin yaninda hafif kaliyor.

FM'in mac motorunda kontrolun sadece bir kismi kullanicida. Kullanici bazi komutlar veriyor. Yapay zekaya sahip bazen rasyonel, bazen de rasyonel olmayan futbolcular bu komutlardan esinlenerek (tamamen bu komutlari uygulayarak diyemeyiz cunku robot degil insan gibi davranmalari gerekiyor) sahada bir seyler yapmaya calisiyorlar.

Iki yapay zeka takiminin macini izlediginizde, oyunun esasinda gayet basarili oldugunu da goruyorsunuz. FM'de iki yapay zeka takiminin macini izlemek, FIFA veya PES'ten (cok daha iyi grafiklere sahip olmasina ragmen) cok daha zevkli ve gercekci.

Peki yapay zeka kendi arasinda oynamak yerine kullanici isin icine girince ne oluyor? Her kullanici yapay zeka'nin ongordugu gibi davranmiyor. Yapay zeka'nin neyi ongordugunu cozdugun zaman da zaten oyun kolaylasiyor. Biz yapay zeka'nin ne yapacagini ongorup ona gore oynayabiliyoruz. Ama yapay zeka sadece rasyonel birisinin yapacaklarinini ongorebiliyor. Mac motorunu duzenleme konusunda sorunu yaratan da bu zaten.

FM 2012'deki mac motoru gelisebilecegi kadar gelismisti. Zaten FM 2011'in mac motoru ile FM 2012'nin mac motoru birbirinin tipa tip aynisiydi. FM 2011'de iyi bir yere gelmis mac motorunu, FM 2012'de oldugu gibi birakip FM 2011'in son yamasindan sonra FM 2013'un mac motorunu yenilemeye basladilar. En buyuk degisiklik de topun uymasi gerektigi fizik kurallariydi. FM 2011 ve 2012'deki basit model, daha gercekci bir model ile degistirildi. Bununla beraber de tabii FM 2011 icin dogru olan mac motoru parametreleri, FM 2013 icin dogru olamazdi. Beta test surecinde bu calisma basladi ve su anda hala da devam ediyor. Hatta 1-2 yil da devam eder.

Nasil FM 2009'da ilk defa 3D mac motoru cikti, FM 2011'in son yamasi ile en iyi halini aldi. Simdi de FM 2013 ile beraber onemli bir yenilik geldi ve simdi bunun en iyi halini almasi icin calisiyorlar.

Kimse oyunu zorla aldirmiyor. 2 yilda bir, 3 yilda bir alip bu oyunu 2-3 yil oynamak da mumkun. Oyunun rakibi olmadigina da pek katilmiyorum. Diger her oyun bu oyunun rakibi. Hatta facebook ve twitter gibi siteler de bu oyunun rakibi. Hali sahaya gidip mac yapmak da bu oyunun rakibi. PES ve FIFA da bu oyunun rakibi. Menajerlik oyunu oynama zorunlulugu yok kimsenin.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri