Quote Originally Posted by Ralf View Post
Katılmıyorum sana abi. Elbette hatalar oluyordu geçmişte de ama bu derece değildi. Hiç değilse oynayabiliyorduk keyifle. Şahsen ben şu an bile oynadığım oyundan zevk alamıyorum. Hala forumda insanlar hataları yazıyor konu başlıklarına. Bu kaçıncı yama? Normal mi hala olması?

Son söylediğine de katılmıyorum. Rekabet her platformda işleri kalitelileştirir. Onlar şu anda bu alemde tek olmanın ekmeğini yiyor. Belki nasıl daha iyi olabiliriz diye düşünüyorlar evet ama başka bir oyun olsaydı aynı formatta, "nasıl onları geçebiliriz" diye düşünürlerdir. Ya da bunun gibi şeyler olurdu.

Miles'in yorumları ve tavırlarından zaten bunlar çok iyi anlaşılıyor. Bir burnu havadalık var.
Su anda SI'in bunyesinde oyunu kodlayan birisi var. Kendisi ile biraz laflamistim ve bana ilginc bir sey anlatti. FM uzerinde calismadan once dunyanin bir cok ulkesinin hava guclerinin pilotlarini egittigi bir ucus simulatoru uzerinde calisiyormus. Bana net olarak soyledigi, FM'in bu ucus simulatorlerinden cok daha karmasik olduguydu. Nedeni de bazen rasyonel bazen de rasyonel olmayan insan davranisini modellemenin, bilinen fizik kurallarini modellemekten cok daha zor olduguydu.

FM o kadar buyudu ve o kadar gelisti ki rekabet edebilecek birisinin yeni bir oyun uzerinde yillarca hic bir gelir olmadan calisip, hatalari duzeltip duzeltip, FM'e yetismesi gerekiyor. Tabii kimse bunu goze alamiyor. Goze alip buyuk yatirim yapip yetismeye calisanlar ise yeterince satis yapamayip dukkani kapatmak zorunda kaliyorlar. Tabii rekabet iyidir ama rekabet edebilmek icin esit kalitede bir urun cikartmak pek mumkun gorunmuyor su anda. Ozellikle FM her yil daha fazla satis yapip, oyunu daha fazla gelistirdikce.

Oyundan zevk almak isteyince aliyorsun. O oyunun hatalarina degil, o oyunun ic dunyasina odaklanip, gercekle karsilastirmaktan vazgecmek yetiyor bunun icin. Ama zevk almiyorsan da oyunu oynamayi bir sure sonra birakiyorsun. Bu forum'a uye oldugum 9 yil once burada yazisan insanlarin cogu simdi burada yok. Onlar bir sure sonra FM'den uzaklasti. Herkesin basina geliyor bir gun.