Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Erken Uyanma Teknikleri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default Erken Uyanma Teknikleri

Özellikle bu sene bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. İyice salmış durumdayım kendimi. Çoğu dersin yoklaması da alınmıyor okulda, bu da iyice gevşetti beni. Sabahları çok tatlı geliyor uyku. "Amaaan gitmeyeyim bugün de ne var" diyorum ve yatıyorum. Sonra uyanınca çok pişman oluyorum ve akşama kadar vicdan azabı duyuyorum yattığım için.

Bir de 7-8 saatten az yatarsam bütün gün ölü gibi geziyorum. Ciddi bir uyku sorunum var. Mesela sabah 7.30 - 8'de kalkacaksam gece 12 oldu mu yatmaya çalışıyorum. Yoksa gözlerim kızarıyor ve bütün gün uyukluyorum. Sağda solda arkadaşlarım hep sabahladıklarını ya da gece 3'de, 4'te yattıklarını söylüyorlar. Bu olay nasıl oluyor ben anlamadım. Ben nerede hata yapıyorum?
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Vücudun bir süre sonra alışıyor diyelim Mental olarak kendini adapte etmen de önemli aslında Herşey kafada bitiyor. Sen kendini uykun olmadığına ve az uykuyla kendine gelebileceğine inandır sıkıntı olmaz. Ha birde kafeini vücuttan eksik etme
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Vücudunu dinç tutacak birşeyler öneririm Zafer'in söylediklerine ek olarak.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sorun biraz da düzensiz uyumamda sanırım. Pazartesi okulum yok. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 2-3 gibi yatıyorum, sabah 11-12 gibi kalkıyorum. Pazartesi akşamı da ölüm oluyor benim için.

Quote Originally Posted by futureless View Post
    Vücudunu dinç tutacak birşeyler öneririm Zafer'in söylediklerine ek olarak.
    Mesela ne olabilir?
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ah ah hiç merak etme.

2-3 senedir fazla zaman geçiriyorum geceleri ve sabah 5'den önce uyuyamıyordum. Neyse kendimi şimdi biraz zorladım ve 2'ye kadar ancak oturuyorum.

Ayrıca geç yattıktan sonra istersen öğlen 1 de kalk yine yorgun ve uykulu olursun. En güzeli 12 de yatıcaksın, sabah erken kalkıcaksın.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ralf View Post

Mesela ne olabilir?
    Mesela spor olabilir , dans olabilir . Meyve yemeni öneririm ayrıca önemli miktarda.Uyandığında vücudunda bir uyuşukluk veya bir ağrı gibi birşey oluyor mu ?
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Özellikle bu sene bu konuda çok sıkıntı çekiyorum. İyice salmış durumdayım kendimi. Çoğu dersin yoklaması da alınmıyor okulda, bu da iyice gevşetti beni. Sabahları çok tatlı geliyor uyku. "Amaaan gitmeyeyim bugün de ne var" diyorum ve yatıyorum. Sonra uyanınca çok pişman oluyorum ve akşama kadar vicdan azabı duyuyorum yattığım için.

Bir de 7-8 saatten az yatarsam bütün gün ölü gibi geziyorum. Ciddi bir uyku sorunum var. Mesela sabah 7.30 - 8'de kalkacaksam gece 12 oldu mu yatmaya çalışıyorum. Yoksa gözlerim kızarıyor ve bütün gün uyukluyorum. Sağda solda arkadaşlarım hep sabahladıklarını ya da gece 3'de, 4'te yattıklarını söylüyorlar. Bu olay nasıl oluyor ben anlamadım. Ben nerede hata yapıyorum?
    sana önerebileceğim en iyi teknik 2.öğretim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Ah ah hiç merak etme.

2-3 senedir fazla zaman geçiriyorum geceleri ve sabah 5'den önce uyuyamıyordum. Neyse kendimi şimdi biraz zorladım ve 2'ye kadar ancak oturuyorum.

Ayrıca geç yattıktan sonra istersen öğlen 1 de kalk yine yorgun ve uykulu olursun. En güzeli 12 de yatıcaksın, sabah erken kalkıcaksın.
    Bende aynen öyle yapmaya çalışıyorum ama sağımda solumda yığınla insan gelip bana 2-3 saat uykuyla duruyorum deyince bir tuhaf hissediyorum. Adamlar enerji hapı mı alıyor ne yapıyor anlamıyorum ben. Hayır çocuk da değiliz ki artık kazık kadar olduk. Adam bana gelip "5-6 saat uyusam bana yetiyor" deyince ben orada aciz hissediyorum kendimi Çözemiyorum adamları. Metabolizma olayı mıdır nedir anlamadım.

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    sana önerebileceğim en iyi teknik 2.öğretim
    Keşke konservatuarda olsa.
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bende yattım mı uyuyamıyorum ne sorunlar var arkadaş

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ayıptır söylemesi 5-6 uyusam bana yetiyor

Yatmadan önce sabah kalktığında yapacağın şeyleri programla ve saatlerini de düşün. Mesela 8 de kalkarım 8.30 da evden çıkarım gibi. Programım yok diyorsan da kendine iş uydur ona göre saat bul

Bu hafta vizelerim var haliyle 3 gündür adam akıllı uyuyamıyorum ve önümde daha uykusuz 5 gün var. Pazar günü akşama kadar uyumayı planlıyorum

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Bende yattım mı uyuyamıyorum ne sorunlar var arkadaş
    Ben de öyleyim yahu bir de çok hafiftir uykum çıt sesine uyanıyorum.Son 2 senedir oldu bu.Annem uyuyamıyorum diye okuduğum yere geldi bi ara , uyku ilacı almış benim haberim yoktu sürekli içtiklerime katmış Ona rağmen uyuyamıyordum ben yuh diyordu artık bana

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Ayıptır söylemesi 5-6 uyusam bana yetiyor

Yatmadan önce sabah kalktığında yapacağın şeyleri programla ve saatlerini de düşün. Mesela 8 de kalkarım 8.30 da evden çıkarım gibi. Programım yok diyorsan da kendine iş uydur ona göre saat bul

Bu hafta vizelerim var haliyle 3 gündür adam akıllı uyuyamıyorum ve önümde daha uykusuz 5 gün var. Pazar günü akşama kadar uyumayı planlıyorum
    Çok planlıyımdır aslında. Gideceğim yere asla geç kalmam, erken giderim ama geç kalmam. O bakımdan sorunum yok. İmrendim şimdi sana bak.

Ben de öyleyim yahu bir de çok hafiftir uykum çıt sesine uyanıyorum.Son 2 senedir oldu bu.Annem uyuyamıyorum diye okuduğum yere geldi bi ara , uyku ilacı almış benim haberim yoktu sürekli içtiklerime katmış Ona rağmen uyuyamıyordum ben yuh diyordu artık bana
    Çıt sesine uyanma olayı bende de var. Acaip hafiftir uykum.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

uyanmak için geçerli ve seni bağlayıcı bi sebebin olmalı
    ama bak bi tane fikir daha geldi aklıma
    kendine sabahın 7sinden günaydın yazarak cevap vermediğinde de uyanmamaktan beter eden bi sevgili bul bu her halukarda uyandırır
    ama ilk satırda dediğimi ciddi ciddi dikkate al

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Çoğu zaman yatmadan okula gittiğimi bilirim.Herhangi bir teknik yok tamamen alışkanlık,geneldede geç yatıyorum zaten yinede sabah kalkıp rahatla gidiyorum.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    uyanmak için geçerli ve seni bağlayıcı bi sebebin olmalı
    ama bak bi tane fikir daha geldi aklıma
    kendine sabahın 7sinden günaydın yazarak cevap vermediğinde de uyanmamaktan beter eden bi sevgili bul bu her halukarda uyandırır
    ama ilk satırda dediğimi ciddi ciddi dikkate al
    Uyanmak için önemli bir sebebim var sanırım; okul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Çoğu zaman yatmadan okula gittiğimi bilirim.Herhangi bir teknik yok tamamen alışkanlık,geneldede geç yatıyorum zaten yinede sabah kalkıp rahatla gidiyorum.
    Hobitsin olum sen
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post
    Üniversite de devamsızlık sorunu olmayınca işler değişiyor.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Çıt sesine uyanma olayı bende de var. Acaip hafiftir uykum.
    Bir iki sabah gözlerini açınca direk fırlamayı dene yataktan Alışkanlık olur belki.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Bir iki sabah gözlerini açınca direk fırlamayı dene yataktan Alışkanlık olur belki.
    Tavsiye etmem Sağlık problemine yol açabilir

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

2004 senesinden beri bana 5-6 saatlik uykular yeterdi. ama ilk o dönemde bu periyoda alışırken gözlerim yanardı kırpınca. kızarırdı falan. ondan sonra alışınca geçti.

5 aylık askerlik dönemi boyunca uyku düzeni ve yemek olayı sağlıklı insan standartlarına erişince şimdi eskisi gibi sağlıksız yaşamak istediğimde vücut tepki veriyor. yine gözlerim hafif yanıyor kırparken. ayrıca 5-6 saatlik uyku da yetmiyor eskisi gibi ama yavaş yavaş alıştırıyorum kendimi.

olay alışmaya bakıyor yani ama bünye meselesi tabii. kişiden kişiye göre değişir.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Gecenin bu saati bana bunları çizen adam yatıp uyumazsa daha çok bekler kalkmayı,bana laf söylüyor kendi kim bilir ne git yat arkadaşım

Edit : Bir yenisi daha geldi

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Can sıkıntısı.
    FM Gazetesi

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Yalnız şaka maka sonuncusu tam bir yapıt

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

23. Default

Günde ortalama 8 saat uyuyan bir insan ömrünün de 1/3'ünü uykuda geçiriyor demektir. 24 yaşındayım, 8 yılım uykuda geçmiş, ne kadar kötü değil mi? Vakit kaybı, uyuma boş ver Arada bir için geçse, sızsan yeter

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Tavsiye etmem Sağlık problemine yol açabilir
    Fırlamaktan bahsettiğimiz havalara uçması değil yahu Uyandıktan sonra tekrar uyuma hissini duymamak için hareketlenmek , psikolojik olarak etki yaratacak birşey olacaktır bence.Bir iki gün yaptıktan sonra, konuya ilk cevap olarak yazdığın gibi, kafasında bitecektir tekrar uyuma fikri

Ayrıca Görkem , sen uyuma yahu uyanık kal hep o çizimler ne öyle hepimiz isteriz

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Askere git, kesinlikle düzene girer.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Gorkem ne yazdıysan su konuda hepsi eksiksiz bende de var. Etrafımda insanlar 2-3 saat diyo çıldırıyorum. Devam zorunlulugu da yok. Mesela bugun gitmedim. Suan vicdan yapmıs durumda ders çalışmaya çalışıyom
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Fırlamaktan bahsettiğimiz havalara uçması değil yahu Uyandıktan sonra tekrar uyuma hissini duymamak için hareketlenmek , psikolojik olarak etki yaratacak birşey olacaktır bence.Bir iki gün yaptıktan sonra, konuya ilk cevap olarak yazdığın gibi, kafasında bitecektir tekrar uyuma fikri

Ayrıca Görkem , sen uyuma yahu uyanık kal hep o çizimler ne öyle hepimiz isteriz
    Cenker'le konuşuyorduk MSN üzerinden de can sıkıntısı çizdim. Yoksa pek uğraşmam öyle

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Askere git, kesinlikle düzene girer.

Aynen bende böyle düşünüyorum. Anca öyle düzelir zaten. Disiplin şart

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    Gorkem ne yazdıysan su konuda hepsi eksiksiz bende de var. Etrafımda insanlar 2-3 saat diyo çıldırıyorum. Devam zorunlulugu da yok. Mesela bugun gitmedim. Suan vicdan yapmıs durumda ders çalışmaya çalışıyom
    O vicdan olayı bitiriyor işte. Çok pişman oluyorsun gitmeyince. Aslında baktığın zaman, uyuduğun süre büyük bir kayıp oluyor hayatında. Şu ana kadar yaşamış olan büyük isimler hep az uyku uyumuş. Ben "Sadece aptallar günde 8 saat uyur" isimli bir kitap okumuştum. Lise birinci sınıftaydım o zaman. Tam hatırlamıyorum ama Picasso'muydu neydi günde 2-3 saat uyurmuş. Yalan olmasın Picasso olmayabilir. Kitapta yazdığına göre eline metal bir şey alırmış, yorulduğunda koltuğa uzanır ve o eline metal şeyi aldığı kolunu sarkıtarak gözlerini kapatırmış. Tam daldığında eli serbest kalarak elindeki metal gereç yere düşünce uyanırmış onun sesine. Bu şekilde geçirmiş hayatının büyük bir bölümünü. Maksat sadece gözleri dinlendirmek. Bana pek inandırıcı gelmemişti bu ama yazılan aşağı yukarı bu şekildeydi. Aslında benim sorunum 1-2 saat değil. 6-7 saate de razıyım.
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

ben de öyle 1-2 saat değil de şöyle 6 saate dinç olsam mükemmel olur. okul 8.15 te başlıyor. en geç 12 de yatmam lazım ki kalkabileyim yoksa olmuyor. sınav dönemi 5 saati mecburen kabul ediyorum ama etrafta hayalet gibi dolaşıyorum
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2007

Bende az uyumak için çabalıyorum ve sonunda ritim tutturdum gibi Ortalama 6 saat uyorum yetiyor.Şunu farkettim insanın uyudukça uyuyası geliyor.Bende erken uyanıyorum işim olmasa bile maks. 9'da normalda 7-8 gibi kalkarım.Yatarkende 12'den önce yatmam, 3'e kadar yolu var

Geç kalkınca sanki gün bitmiş gibi geliyor bana uyuşukluk basıyor etrafımı tekrar uyumak istiyorum bilmem herkese de öyle oluyor mu ama bana böyle geliyor gün içinde 12 saat uyumuş olsam bile geç kalktığım gün uykum oluyor O yüzden erken kalkıyorum daha dinç oluyorum günde heba olmuyo

Herşey alışkanlığa bağlı, vücut alışırsa 6 saat de yeter 4'de(benim arkadaşta 4 saat uyuyomuş günde).

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Bendede var aynı sorun ama bendeki gece yattığımda uyuyamadığım için oluyor sanırım.Yatağa 12'de giriyorum uyumam ancak 2'yi buluyor.Sonra sabah uyanmak ızdırap oluyor.

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri