Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 53 sonuç

Konu: CA nın PA ya gelişim hızı ve oranı - Örnek:Recep Niyaz

Default CA nın PA ya gelişim hızı ve oranı - Örnek:Recep Niyaz

Oyunda bir genç yeteneği geliştirmek ve onu gelecekte yıldız yapmak herkesin hayali. Bu gelişim için gerekli olan şeylerin başında çoğu kimsenin bildiği gibi kişiye özel antremanlar, maçlarda sık sık oynatma, koçlar, youth facilities ve training facilities gibi özellikler yer almaktadır. Pek çok kişinin bilmediği ise determination, ambition ve professionalism özellikleridir. Bu üç özellik oyuncunun gelişim hızına etki etmektedir.

Bu konuyla alakalı üzerinde çokça tartışma da çıkan Muhammed Demirci - Recep Niyaz olayından örnek verelim. Uzun soluklu bir kariyerde bu oyuncuların durumu aşağıdaki resimde gösterilmektedir (yıl 2022, recep 27 yaşında garibim retire olduğu için onun değerleri bir kaç ay daha erken)

bilindiği gibi düşük CA larda başlayan bu iki yeteneğin PA ları recep: -8 PA ve muhammed: -9 PA . bunun manası ise, eğer bu oyuncular gelişimlerini tam olarak tamamlarlar ise muhammed dünyada önemli bir oyuncu olacak, recep ise dünyada sıradan ancak türkiye'de önemli bir oyuncu olacaktır. ancak ne oldu da yukarıdaki resimde görüldüğü gibi aralarında uçurum farkı oluşmuştur.

söz konusu kariyerde Recep'in ambition özelliği 1, determination'ı 5, professionalism'i ise 11 dir. Diğer açtığım kariyerlerde ise bu özellikler üç aşağı beş yukarı aynıdır (hep 1-10 aralığında) Dolayısıyla ağzımla kuş tuttuğum halde Recep'in CA sını bırakın PA ya yaklaştırmak, yerinden bile zorlukla oynatabildim. Sonuç olarak da hiç gelişmeyince sana güle güle diyerek takımımdan gönderdim.

Recep gibi gelecekte büyük şeyler beklenen ve potansiyeli yüksek olan oyuncunun -8 PA ya da -9 PA dan önce ilk olarak düzeltimesi gereken özellikleri; söz konusu üç özelliğin (determination, ambition ve professionalism) otomatik değil, en azından Recep'i geliştirmeye müsait kılacak şekilde belirli değerlerin atanması şeklinde güncellenmesidir.

son yorum olarak da Recep ve Muhammed gibi geleceği parlak oyuncular az yetişmektedir. dolayısıyla bu oyunculara daha fazla özen gösterilmelidir. Naçizane fikrim olarak Recep -9 PA yı haketmektedir.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Recep Niyaz üzerinde iyi durulmamış yada Recep niyazı geliştirmeye çalışan kişi oyuncuyu iyi geliştirememiş.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

ABOOO'ya bu konuda kızamıyorum özel sebebinden dolayı. Gerekli artışı ve düzeltmeyi şubat ayında ki güncellemede yapıcaktır diye düşünüyorum. Ama kendisininde Recep konusunda fikirlerini merak ediyorum.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben de Recep konusunda pes etmiş kişilerden briyim. Özellikle 1 olan strength değeri inanılmaz kötü olduğu için sürekli sakatlanıyor. Artık pa değeri -8 olan bir adamın strength değeri nasıl 1 olur anlamış değilim.

Ben de araştırmacının bazı sebeplerden dolayı (bilmemekle birlikte) Recep ile ilgilenemediğini düşünüyorum, bu konu düzeltilecektir. Ama şunu da söylemek gerekir Muhammed'in profili abartıdır ve gerçek hayatta da herkse o çocuğun abartıldığını görecek. Recep ve Muhammed gibi kısa ve güçsüz adamlar yeterince gelişemiyorlar istisnalar hariç.

Nesil
    2007

Burada Muhammed acayip gelişmiş. Benim oynadığım hemen hemen her oyunda ikisi de hiçbir şey olamıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Ben de Recep konusunda pes etmiş kişilerden briyim. Özellikle 1 olan strength değeri inanılmaz kötü olduğu için sürekli sakatlanıyor. Artık pa değeri -8 olan bir adamın strength değeri nasıl 1 olur anlamış değilim.

Ben de araştırmacının bazı sebeplerden dolayı (bilmemekle birlikte) Recep ile ilgilenemediğini düşünüyorum, bu konu düzeltilecektir. Ama şunu da söylemek gerekir Muhammed'in profili abartıdır ve gerçek hayatta da herkse o çocuğun abartıldığını görecek. Recep ve Muhammed gibi kısa ve güçsüz adamlar yeterince gelişemiyorlar istisnalar hariç.
    http://www.fmgraphics.net/forum/fm-2...irci-show.html
    Konuyu biraz incelemeni öneririm.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

şu random birkaç özelliği (tackling marling pozisyon alma gibi) düşük bir şekilde set girilirse takımda olan dirk kuytla beraber iyi bir şekilde gelişiceğini düşünuyorum zaten olan az pa bu gibi saçma özelliklere gidiyor

İyi güzel söylemişsin determination, ambition, professionalism falan ama tutoring diye bir şeyin varlığını atlamışsın. Pekala bu genç oyuncuları kişiliği yüksek seviyede oyuncular ile çalıştırarak istediğin seviyeye getirebilirdin.

Ayrıca bu önemli denilen üç özellikten bence en kritiği profesyonellik olanı. Diğer ikisinin çok yüksek olmasına gerek yok. Hatta benim için hırsı ne kadar düşükse o kadar iyi, sonra başlıyorlar "ben büyük takıma gidecem!" diye ağlanmaya

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ozan42 View Post
    İnceledim ama bilmediğim hiçbirşey yok. Ne anlatmak istedin istersen geliştirirsin mi?

Benim dediğim Muhammed gerçek hayatta abartıldığı kadar iyi bir futbolcu olamayacak, aynı şekilde Recep te. Çünkü çok kısa ve güçsüz adamlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

yıl 2016 benim Recep

Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bu da benim yetiştirdiğim Recep Niyaz. Yıl 2020

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Burada Muhammed acayip gelişmiş. Benim oynadığım hemen hemen her oyunda ikisi de hiçbir şey olamıyor.
    .................
    eto'o bitmiş.

caps paylaşanlara ve yorumlara teşekkürler. iki konuda ek yapacağım.

ilki, evet tutoring olayı oyuncu önemli. onu yazmadım ama oyunumda atlamadım. hatırlatan arkadaşa teşekkürler, bilmeyen arkadaşlara da iyi bir öneri oldu. fakat saydığım özelliklerin tutoring ile gelişmesi de bir yere kadar. ve bu özellikler piyango olduğundan ne çıkarsa bahtına. 1-5 gibi oldukça kötü değerler çıkması durumunda sinir bozucu olabiliyor. birçok 2. sınıf genç oyuncuda bile buna ihtiyaç duyulmazken Recep'te böyle bir şeye ihtiyaç duyulması fazla özensiz olmuş.

ikincisi ise paylaşılan capslerde yine recep'in çok da aman aman bir profile dönüşmediğini görmekteyiz. bu hem saydığım özelliklere de genel özelliklerde çok random olmasına bağlı.

oyunda ilerleyen senelerde federasyonun saçma yabancı kısıtlaması kararı dolayısıyla türk oyuncular kıymete biniyor. bu durumda muhammed ve recep gibi oyuncular çok önemli konuma geliyorlar. araştırmacıların bu konuya özen göstereceğini umuyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by charmofblack View Post
    ikincisi ise paylaşılan capslerde yine recep'in çok da aman aman bir profile dönüşmediğini görmekteyiz. bu hem saydığım özelliklere de genel özelliklerde çok random olmasına bağlı.
    Recep -8 pa olduğu için de bir fark oluşuyor tabii ki. Ancak bahsettiğiniz random değerler iyi bir şekilde belirlenirse, oyuncunun gelişiminde önemli bir katkı sağlar.
    Sentugo.

Nesil
    2005
    Yer
    Türkiye

konu ile alakasız olması muhtemel ama şu -9 veya -8 PA'yı bir türlü anlayamıyorum. neye göre bu değerler çıkıyor. PA ve CA değerleri ile toplama çıkarma felan mı yapıyoruz nedir ne değildir bilgilendirirseniz sevinirim.

16. Default

Boyu ister 2 metre olsun, ister 1.50 olsun. Boyu kısa diye oyuncu başarılı olamaz diye bir kaide yok. Messi'yi ne yapalım? 1.69 boyu, Muhammed'le aynı boyda
    Değişken değerler konusunda size katılıyorum ama araştırmacılara bu konuda bir şey diyemem. Çünkü daha sağlıklı gözlem yapabilmeleri için oyuncularında daha fazla forma şansı bulması lazım, antrenmanını ya da genç takımdaki oyununu izleyerek nasıl kesin bir sonuca varılabilir ki?

@Redsmoke; bu değerler oyuncunun potansiyelinin tam kestirilemediği zamanlarda (genellikle de 20-21 yaşından küçük futbolcular, gelişimi süren oyuncular için) kullanılıyor. Takımları inceleyen araştırmacılar bu durumlarda sabit olmayan değerler atıyor oyunculara. -10'dan -1'e kadar. Bu değerler oyuncuya her yeni oyun açılışında farklı bir potansiyel yetenek atıyor.
    Karşılıklarını yazacak olursam.
    -10 => 170-200
    -9 => 150-180
    -8 => 130-160
    -7 => 110-140
    .... diye devam ediyor. Bunun anlamı -9 p.a.'lı bir oyuncu her yeni oyuna başlandığında 150-180 arası bir p.a. alacak.
    Last edited by Deus Dominus : 08.Ocak.2013 at 00:35 Reason: yazım hatası...

Nesil
    2003

Daha bir sezon bile oynamamis bir oyuncu icin kararlilik, ihtiraz ve profesyonellik ozelliklerinin nasil olculmesi gerektigini dusunuyorsunuz? Bu ozellikleri 2-3 yildir izlenen oyuncular icin olcmek bile oldukca zor.

Mesela guzel bir ornek Mehmet Topuz - sakatliktan 8-9 kilo fazla ve tombul tombul yanaklarla geri dondu ama biz onu gayet zinde bir insan ve oldukca iyi bir profesyonel olarak bilirdik simiye kadar.

Ayrica genc bir oyuncu, potansiyeli var diye gelismek, o potansiyele kolaylikla ulasmak zorunda mi? Yani gelismek icin butun gerekli ozellikleri yuksek olsun, biz uzerine dussek de, dusmesek de potansiyelinin dibine kadar ulassin mi denilmeli? Bazi oyunlarda iyi gelisip onemli bir oyuncu olmasi, bazi oyunlarda ise o potansiyeli gerceklestiremeyip Ridvan Dilmen, Tarik Dasgun, Berkant Goktan gibi orneklere benzemeli.

Oyunculari gelistirmek icin onlarin onlerine iyi ornekler koymak, onemli sakatlik gecirmemeleri icin cok genc yasta cok fazla oynatmamak gibi temel kurallarin yaninda bir de sansin yagver gitmesi gerekir bence.

Benim oyunumda da Muhammed oyunun 2. sezonundan sonra futbolu birakti. Recep ise 2016/17 sezonundan itibaren Fenerbahce'de banko oynuyor. Herkesin oyununda farkli sekilde gelisiyordur bu iki oyuncu. Zaten olmasi gereken de o cunku ikisinin de nereye gelecegi konusunda cok soru isareti var hala.

Last edited by perpetua : 08.Ocak.2013 at 10:49

Nesil
    2005
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post

@Redsmoke; bu değerler oyuncunun potansiyelinin tam kestirilemediği zamanlarda (genellikle de 20-21 yaşından küçük futbolcular, gelişimi süren oyuncular için) kullanılıyor. Takımları inceleyen araştırmacılar bu durumlarda sabit olmayan değerler atıyor oyunculara. -10'dan -1'e kadar. Bu değerler oyuncuya her yeni oyun açılışında farklı bir potansiyel yetenek atıyor.
    Karşılıklarını yazacak olursam.
    -10 => 170-200
    -9 => 150-180
    -8 => 130-160
    -7 => 110-140
    .... diye devam ediyor. Bunun anlamı -9 p.a.'lı bir oyuncu her yeni oyuna başlandığında 10-180 arası bir p.a. alacak.
    cevap için çok teşekkür ederim. gayet açıklayıcı olmuş.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Messi gibi kaç tane adam var Allah aşkına. Muhammed ve Recep gerçekten çok iyi futbolcu olabilirler ama dünya yıldızı hiçbir zaman olamazlar. Bu tabiki oyun olduğu için burada eleştirmek mantıksız ama ben gerçek hayatta kesinlikle harika futbolcu olacaklarına inanmıyorum. Oyunda Recep -8 pa değerine sahip bence de olması gereken Muhammed de aynı şekilde -8 pa olmalı düşüncesindeyim.

Sebastian Giovinco, Pablo Piatti gibi oyuncular belki iyi örnek gibi durabilir ama istisna olduklarını gözardı etmemek lazım. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok umarım sizin düşündüğünüz gibi harika futbolcular olurlar.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Bir kere oyun hakkında tamamen bilgi sahibi olmayan insanlar fazla yorumda bulunmasınlar cunki gereken görüntülerle tükürdüğünü yalamak zorunda kalıyorlar.Muhammed Demirci ve Recep Niyaz asla iyi oyuncu olamaz ne demek ? peki yukaraki Ss lar nedir ? Oyunun başında neredeyse tam hatırlamıyorum 1yada 2 gücü olan adamlar 3-4-5 sene sonra güç özeliğini 12 ile 14 aralıgında kesinlikle tasıyabilirsiniz.Yukarıda da gördüğünüz gibi Muhammed Demirci'ye üzerinde durulduğu gibi özenle Recep Niyazın üzerinde de durulursa Recep Niyazda bir yıldız olabiliyormuş değil mi ?. Pa değerleri tabiki önemli oyuncunun ne kadar hızla geliştistiğini gösterebilir ama ne kadar demiyeceğim cünki oyuncunun potansiyelini arttırma şansı size ait, ama oyuncuyuda nasıl geliştireceğinizi bilmelisiniz.Demekki oyuncum gelişmiyor deyip daha fazla potansiyeli olmalı dememelisiniz geliştirenler yukarda Ss paylaşmışlar önce görün öğrenin sonra oyuncu gelişmiyor deyin.
    Last edited by ozan42 : 08.Ocak.2013 at 10:05

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ozan42 View Post
    Bir kere oyun hakkında tamamen bilgi sahibi olmayan insanlar fazla yorumda bulunmasınlar cunki gereken görüntülerle tükürdüğünü yalamak zorunda kalıyorlar.Muhammed Demirci ve Recep Niyaz asla iyi oyuncu olamaz ne demek ? peki yukaraki Ss lar nedir ? Oyunun başında neredeyse tam hatırlamıyorum 1yada 2 gücü olan adamlar 3-4-5 sene sonra güç özeliğini 12 ile 14 aralıgında kesinlikle tasıyabilirsiniz.Yukarıda da gördüğünüz gibi Muhammed Demirci'ye üzerinde durulduğu gibi özenle Recep Niyazın üzerinde de durulursa Recep Niyazda bir yıldız olabiliyormuş değil mi ?. Pa değerleri tabiki önemli oyuncunun ne kadar hızla geliştistiğini gösterebilir ama ne kadar demiyeceğim cünki oyuncunun potansiyelini arttırma şansı size ait, ama oyuncuyuda nasıl geliştireceğinizi bilmelisiniz.Demekki oyuncum gelişmiyor deyip daha fazla potansiyeli olmalı dememelisiniz geliştirenler yukarda Ss paylaşmışlar önce görün öğrenin sonra oyuncu gelişmiyor deyin.
    Keşke yorum yapmadan önce OKUMAK gibi bir özelliğin olsaymış. İyi oyunccu olamazlar değil Dünya yıldızı olamazlar yazıyor, gayet açık diye düşünüyorum, daha ne yazsaydım merak ediyorum. Futbolcuların üzerine düşmek herzaman sonuç vermiyor çünkü Recep Niyaz'ın bir sürü özelliği rasgele çıkıyor, adamın her oyunda farklı özelliklere sahip olması her oyunda farklı sonuçlar çıkmasına sebep oluyor. Ve burada insanlar daha fazla potansiyeli olsun demiyor özellikleri düzgün girilsin diyor. Dikkatli okursanız dikkatli yorum yaparsınız. Başkalarının oyunu bilmediğini iddaa etmek kimsenin işi değil.

Arkadaşlar araştırma sorumlularını suçlayamayız şu konumdayken. Muhammed yada Recep ne yaptı şimdiye kadar ? Paf takımlarda, genç milli takımlarda iyi performans sergiledikleri doğru. Ama bu yeterli değil. Yani Galatasaray - Fenerbahçe derbisine çıkmak ile Fenerbahçe paf-Keçiörengücü paf maçına çıkmak arasında dağlar kadar fark var. Bu oyuncuların oynadığı rakipler de takım arkadaşları da değişiyor dolayısıyla. Konu böyle olunca da kesin doğru değerler çıkamıyor ortaya. Random özellik vermek en mantıklısıymış gibi. Ama ben Recep'in pa'sının biraz daha yüksek olmasından yanayım. En azından -9 olmalı.

23. Default

Şu değişken potansiyelleri doğru yorumlamak lazım. -8'in karşılığı 130-160 arası. Bu da bizim 'süper' lig için iyi oyuncu(130)-yıldız oyuncu(160) demek. Muhammed'le olan karşılaştırma hakkında bir şey söyleyemem ikisini de yeteri kadar izlemedim, nedir ne değildir bilmem. Ama ikisini bir değerde görüp, artı Dünya yıldızı olamazlar deyip, üstüne -9 p.a. istemek ne derece gerçekçi ve tutarlı isteklerdir tartışılır. Hele "en azından -9 olmalı" söylemi absürt Bundan iyisi Messi, CR, Xavi ayarında futbolcuların p.a.sı

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Yukarıdaki yorumlarda açıkça belirtilen durum şudur ne yazık ki bunu sürekli açıklamam gerekiyor. Recep ve Muhammed GERÇEK HAYATTA YILDIZ OLAMAZLAR, ama oyun olduğu için çok eleştirmenin manası yok. Değişken potansiyelleri ben de biliyorum ve her oyuncunun potansiyelini yakalamasının gerekmediğini de biliyorum. İnsanların Recep için -9 pa istemelerinin sebebi eğer ciddi bir müsabakada kendini göstermemiş Muhammed -9 pa sahibiyse Recep'in de -9 pa sahibi olması düşüncesidir. Benim düşüncem ise Recep'in pa değeri -8 olarak kalmalı ama random değerlerin birçoğuna makul veriler girilmeli, sırf bu yüzden her oyunda farklı gelişiyor ve Muhammed'in pa sı -8 e düşürülmeli. Kabul edilir edilmez yapacak birşey yok ama düşüncemiz bu şekilde.

25. Default

Bende düşünceyi anlamaya çalışıyorum. Şimdi diyorsun ki ikisi de yıldız olamayacak. Araştırma ekibinin yeterince gözlemleyemediği ve bu sebeple sabit değerler veremediklerini düşünürsek iddialı bir söylem, bu da demektir ki sen daha fazla izledin. İkisini denk olarak görüyorsun, yaşları , oynadıkları mevki ve genel oyun tarzlarına bakıldığında bu anlaşılabilir bir düşünce ve aynı p.a'ya sahip olmaları gerektiği savunuluyor, bu da kabul edilebilir. Ama yıldız olamayacak denilen oyunculara yıldız potansiyeli istemek de garip geliyor bana. -8 de ligimiz için yıldız futbolu demek.
    Bizlerin bu oyunu sevmesinin, hatta tapmasının nedeni gerçekle uyumu değil mi? Eğlenmek için oynuyoruz ama içerdiği veriler gerçek hayatla bire bir olmasa da olabildiğince örtüşüyor. Şimdi yeterince izlenememiş bir oyuncunun özelliklerine sırf oyunda daha düzgün gelişsin diye makul değerler girmek ne derece gerçekçi olur?

Quote Originally Posted by himone View Post
    Yukarıdaki yorumlarda açıkça belirtilen durum şudur ne yazık ki bunu sürekli açıklamam gerekiyor. Recep ve Muhammed GERÇEK HAYATTA YILDIZ OLAMAZLAR, ama oyun olduğu için çok eleştirmenin manası yok. Değişken potansiyelleri ben de biliyorum ve her oyuncunun potansiyelini yakalamasının gerekmediğini de biliyorum. İnsanların Recep için -9 pa istemelerinin sebebi eğer ciddi bir müsabakada kendini göstermemiş Muhammed -9 pa sahibiyse Recep'in de -9 pa sahibi olması düşüncesidir. Benim düşüncem ise Recep'in pa değeri -8 olarak kalmalı ama random değerlerin birçoğuna makul veriler girilmeli, sırf bu yüzden her oyunda farklı gelişiyor ve Muhammed'in pa sı -8 e düşürülmeli. Kabul edilir edilmez yapacak birşey yok ama düşüncemiz bu şekilde.
    Hocam sana tam anlamıyla katılıyorum diyebilirim. Ben az önce Recep -9 pa'lı olmalı dedim. Bunu söylememde ki sebep şuydu ; Muhammet, yedek kadronun neredeyse tamamının 20 yaş altı oyunculardan oluştuğu bir Beşiktaş kadrosunda kendine sabit bir yer bulamazken, Recep Niyaz az da olsa forma şansı buluyor. -ki bir Fenerbahçe'li olarak takımımdan nefret etme noktasına geldiğim bir konudur bu. Gençlere asla şans vermiyoruz.

Yani eğer özet geçmek gerekirse, Türkiye'nin Real Madrid'i olmak isteyen ( pahalı transferlerden ve yıldız diye önümüze sunulan isimlerden bahsediyorum. Başarı anlamında söylemedim. ) bir kulüpte eğer genç oyuncu forma giyiyorsa o adam gelecekte büyük işler başarabilir. Ancak 24-25 kişilik kadrosunun 10-11 kişisi genç oyunculardan oluşan bir takımda forma giyemeyen bir oyuncuya -9 pa veriliyorsa bunu anlatamaz kimse bana. Sakın kıskançlık yaptığım düşünülmesin. Bu oyunu oynama sebebim gerçekçi olmasıdır. Şampiyonlar Ligi kazanınca kendimi Mourinho gibi hissetmemdir. Gerçekçi bir oyuna sığmayacak şeyler bunlar.

Nesil
    2009
    Yer
    Afyonkarahisar-Kütahya

Fm 12 olsun, 13 olsun Muhammed'i bu kadar geliştiremedim. Senin nasıl geliştirdiğini merak etmiyor değilim. Özellikle zihinsel ve fiziksel özellikleri çok fazla gelişmiş. Bunun sırrı yada formülü nedir acaba?

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Ben ne yaparsam yapayım gelişmiyor Recep kafayı yicem
    Darağacında Olsak Bile ;
    Son Sözümüz , FENERBAHÇE ..

29. Default

Tamam Eray, panik yok! Deneyelim görelim gelişir mi gelişmez mi, ne kadar gelişir

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Bende düşünceyi anlamaya çalışıyorum. Şimdi diyorsun ki ikisi de yıldız olamayacak. Araştırma ekibinin yeterince gözlemleyemediği ve bu sebeple sabit değerler veremediklerini düşünürsek iddialı bir söylem, bu da demektir ki sen daha fazla izledin. İkisini denk olarak görüyorsun, yaşları , oynadıkları mevki ve genel oyun tarzlarına bakıldığında bu anlaşılabilir bir düşünce ve aynı p.a'ya sahip olmaları gerektiği savunuluyor, bu da kabul edilebilir. Ama yıldız olamayacak denilen oyunculara yıldız potansiyeli istemek de garip geliyor bana. -8 de ligimiz için yıldız futbolu demek.
    Bizlerin bu oyunu sevmesinin, hatta tapmasının nedeni gerçekle uyumu değil mi? Eğlenmek için oynuyoruz ama içerdiği veriler gerçek hayatla bire bir olmasa da olabildiğince örtüşüyor. Şimdi yeterince izlenememiş bir oyuncunun özelliklerine sırf oyunda daha düzgün gelişsin diye makul değerler girmek ne derece gerçekçi olur?
    Benim düşüncem dünya yıldızı olamazlar ve bu düşünceyi öne sürmemin sebebi çok kısa ve güçsüz olmaları. Bu iki oyuncunun fiziğine sahip olup dünyada gelişebilen oyuncu sayısı 1 elin parmaklarını geçmez. Oyuncular geçek hayatta gelişip yıldız olabilirler ama benimdüşüncem Türkiye, Rusya standartlarında yıldız olabilirler ve hiçbir zaman İngiltere, Almanya gibi ülkelerin liginde oynayabilecek kaliteye erişemezler. -8 ligimiz için yıldız futbolcu demek demişsin aslında ben de bunu savunuyorum işte. Muhammed pa değeri -9 olduğu zaman dünya yıldızı potansiyeli oluyor, benim düşüncem ise -8 yapılarak ligin yıldızı potansiyeline düşürülmesi.

Bazı değerlere makul veriler istememizin sebebi şudur, Recep ilk yarı 2-3 maç ta olsa oynama şansı buldu ve bu maçlardan birinde gol attı. Oyuncunun tabiki teknik ve fizik özellikleri için bir fikir sahibi olmak zor ama oynadığı dakikalarda ne kadar istekli ve hırslı olduğunu gördük. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Zaten dediğin gibi sene başında hiç izlenmedikleri için değerlere birşey demiyorum, ama bundan sonra düzeltilebilir. Oyuncunun en azından Dtermination ve Ambition değerleri girilirse iyi olur diye düşünüyorum.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri