Sayfa 1 / 15 12311 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 434 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Nesil
    2003

Default [TSL] Galatasaray Araştırması 2008

Galatasaray oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.

Nesil
    2004
    Yer
    Stockholm, Isvec

Kalli ile Ahmet Akcan´in görev yerleri yanlis.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ordaki sıkıntı maalesef şeften kaynaklanıyor. Oyun çıkana kadar düzelmesi dileğiyle.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

arkadaşlar demodan mı kaynaklanıyor cahilliği bağışlayın
    şimdi baktım demoda lincolnün uzun şut 12
    bu değiştirilmeyecekmi
    bide ömer abi barışı vs serkan çalığı almanya araştırmacılarından aldığınız dosyalarla oyuna yansıtırsanız tam bir komedi olur
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    arkadaşlar demodan mı kaynaklanıyor cahilliği bağışlayın
    şimdi baktım demoda lincolnün uzun şut 12
    bu değiştirilmeyecekmi
    bide ömer abi barışı vs serkan çalığı almanya araştırmacılarından aldığınız dosyalarla oyuna yansıtırsanız tam bir komedi olur
    Valla Baris ve Serkan konusunda en ufak bir degisiklik yapilmadi ve aynen oyle oyunda olacaklar.

Ilk olarak zaten bu oyunculari en azindan 3-4 ay izlemeden herhangi bir sey soylemek mumkun olmazdi bu oyuncular hakkinda. Baris icin nispeten biraz fikir sahibiyiz ama Serkan hala kapali bir kutu. Ozellikle Alman arastirmacilara sordum bu iki oyuncunun CA/PA konusunda nasil olmasi gerektigini ve Alman U21 oyunculari icin dusuk seviyede kaldiklarini onlar da belirtti zaten. Ama arastirma sefi bu konuda bir ilerleme yapmamayi tercih etti ve yapilmasina da izin vermedi.

Durum Lincoln icin de ayni. Bu oyuncu hakkinda en azindan 3-4 ay izlemeden herhangi bir degisiklik yapmak dogru olmazdi ve bu nedenle de ben herhangi bir degisiklik yapmadim. Arastirma sefi yapmis olabilir ancak.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Lincoln kötü olmus

lincolnun uzun sutu ve pasları yaratıcılığı artmalı.bence gucsuz yapılmış lincoln.ve ozelliklerinede guclu sut atar uzak mesafaden serbest vurus atar ozellikleri eklenmelidir tabi bu benim fikrim

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Hakan şükür ve Ümit Karan çok süper oLmuş bence.LincoLn vasat bir AMC den farkı yok.Bunu yapan adam acaba aLex i yaparken LincoLn e bu özeLLikLeri yaparken neredeymiş diyesi geLiyor adamın.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Thumbs down geçen yılki fiyaskoya devam

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Valla Baris ve Serkan konusunda en ufak bir degisiklik yapilmadi ve aynen oyle oyunda olacaklar.

Ilk olarak zaten bu oyunculari en azindan 3-4 ay izlemeden herhangi bir sey soylemek mumkun olmazdi bu oyuncular hakkinda. Baris icin nispeten biraz fikir sahibiyiz ama Serkan hala kapali bir kutu. Ozellikle Alman arastirmacilara sordum bu iki oyuncunun CA/PA konusunda nasil olmasi gerektigini ve Alman U21 oyunculari icin dusuk seviyede kaldiklarini onlar da belirtti zaten. Ama arastirma sefi bu konuda bir ilerleme yapmamayi tercih etti ve yapilmasina da izin vermedi.

Durum Lincoln icin de ayni. Bu oyuncu hakkinda en azindan 3-4 ay izlemeden herhangi bir degisiklik yapmak dogru olmazdi ve bu nedenle de ben herhangi bir degisiklik yapmadim. Arastirma sefi yapmis olabilir ancak.
    abi yapmayın bunu işte yahu göz göre göre yanlış bir şekilde aksettirilmesini sağlıyorsunuz geçen yıl başındada aynısı olmuştu serkan çalığın bitiriciliği 17-18 gelecek adamı bir kaç maçta izledim bitiriciliği 7-8 i geçmez kafa topu 17 gelecek hız hızlanması 7-8 gelecek sanki adam 1,67 lik pire değil 197 lik pivot santrafo barış deneniz amr olacakve çok kötü özellikleri olacak

lincolnün uzunt şutu 12 olurken alexin 15 olacak
    lincoln hakan şükürün bitiriciliğiyle aynı orandamı uzun şut atıyor

senin bunlara göz yummana inanamıyorum (alman araştırmacılar saçmaladıysa sizde göz göre gre devam ettirmek zorundamısın )
    araştırma şefi kimdir neden sizi engeller bu konuda bir açıklama yapabilirmisin
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

Güzel kardeşim sende Long shot= Topa sert vurması sananlardansın sanırım.. Long shot=Topa uzaktan isabetli vuruşlar yapabilmesidir..Alex'in şutlarının %80 isabetli olduğuna göre Alex'e yüksek verilmesi gerekir.. Lincol için hele biraz daha izleyelimde ozaman yorum yaparız..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu bir fanatiklikten başka bişey değildir
    izlediğim maçlar;
    rize maçı 1 gol
    ankaragücü maçı 1 gol
    vestel manisa maçı 2 uzaktan harika şu harika kurtarış
    konya maçı 2 uzaktan sert şut iki güzel kurtarış sion maçı 2-3 sert şut ve güzel kurtarış
    6 maçta 10 tabe tehlikeli şut atmış 2 golu bulunuyor
    alex 3 yılda toplamda 30 tane şut atmıştır 22 si kaleyi bulmutur güzel bir oran 1i gol olmuştur ki ben hatırlamıyorum
    alexten 3 yılda görmediğimi lincoln bana iki maçta iki kez gösterdi

senin yaptığın kabullenememekten başka bir şey değil alex in tekniği top saklaması ve top kontrolü lincolnden daha iyidir ben bunu gönül rahatlığıyla söylerim objektif bakıyorum çünkü ama sen bakamıyorsun
    Fikirlerim burada

Sheriff Misafir

bu bir fanatiklikten başka bişey değildir
    izlediğim maçlar;
    rize maçı 1 gol
    ankaragücü maçı 1 gol
    vestel manisa maçı 2 uzaktan harika şu harika kurtarış
    konya maçı 2 uzaktan sert şut iki güzel kurtarış sion maçı 2-3 sert şut ve güzel kurtarış
    6 maçta 10 tabe tehlikeli şut atmış 2 golu bulunuyor
    alex 3 yılda toplamda 30 tane şut atmıştır 22 si kaleyi bulmutur güzel bir oran 1i gol olmuştur ki ben hatırlamıyorum
    alexten 3 yılda görmediğimi lincoln bana iki maçta iki kez gösterdi

senin yaptığın kabullenememekten başka bir şey değil alex in tekniği top saklaması ve top kontrolü lincolnden daha iyidir ben bunu gönül rahatlığıyla söylerim objektif bakıyorum çünkü ama sen bakamıyorsun
    Hasbinallah yaa.. Ben şimdi Lincoln'e lafmı söyledim.. Adamı izleyecek platform göremedikki şu ana kadar. Adam milli takımda bile oynamamış.. Yıldız filan değil.. 2 maçta uzaktan vurdu gol oldu diye sen o adama Alex'ten yüksek uzun şut veremezsin..Long shot=Topa sert vurması sananlardansın sanırım.. Long shot=Topa uzaktan isabetli vuruşlar yapabilmesidir.. Anlatamıyormuyum??

Nesil
    2003

abi yapmayın bunu işte yahu göz göre göre yanlış bir şekilde aksettirilmesini sağlıyorsunuz geçen yıl başındada aynısı olmuştu serkan çalığın bitiriciliği 17-18 gelecek adamı bir kaç maçta izledim bitiriciliği 7-8 i geçmez kafa topu 17 gelecek hız hızlanması 7-8 gelecek sanki adam 1,67 lik pire değil 197 lik pivot santrafo barış deneniz amr olacakve çok kötü özellikleri olacak

senin bunlara göz yummana inanamıyorum (alman araştırmacılar saçmaladıysa sizde göz göre gre devam ettirmek zorundamısın )
    araştırma şefi kimdir neden sizi engeller bu konuda bir açıklama yapabilirmisin
    Goz yumma ile alakasi yok. Biz en son dosyalarin uzerinde en son 30 Temmuz tarihinde calistik.

Ben de biliyorum Serkan'in bitiriciliginin 7-8 olmasi gerektigini.

Ben de biliyorum Baris'in top kapma'sinin 14-15 seviyesine olmasi gerektigini.

Ama su anda biliyorum. 30 Temmuz tarihinde bilmiyordum ve zaten bilsem bile oyuncular elimde degildi. Yani su anda yapacak bir sey yok. Ne zaman SI bizden bir guncelleme yapmamizi ister, o zaman da duzenler, gelistiririz. Bu konunun varliginin nedeni de zaten bu. Ilerideki bir yamada duzeltmemiz gerekenleri bize tavsiye edebilmeniz icin. Suclamak veya laf atmak yerine bazi gercekleri anlayin, kabul edin lutfen. Ve isi kisisellestirmeden yorum yapin.

Saniyormusunuz ki ben bu iki oyuncunun bu halinden hosnutum? Hosnut olmadigim icin Alman arastirmacilara sordum bu oyuncular hakkinda ne bildiklerini taa Agustos basinda. Saniyorduk ku dosyalar tekrar bizim elimize gelecek ve duzeltmeler yapacagiz. Arastirma sefi'nin bu yonde bize sozu vardi. Ama dosyalari geri vermedi. Uzerlerinde kendisinin calisacagini soyledi. Geri vermeyince de bizim yapabilecegimiz bir sey de yok. Gidip zorla calacak halimiz de yok herhalde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Goz yumma ile alakasi yok. Biz en son dosyalarin uzerinde en son 30 Temmuz tarihinde calistik.

Ben de biliyorum Serkan'in bitiriciliginin 7-8 olmasi gerektigini.

Ben de biliyorum Baris'in top kapma'sinin 14-15 seviyesine olmasi gerektigini.

Ama su anda biliyorum. 30 Temmuz tarihinde bilmiyordum ve zaten bilsem bile oyuncular elimde degildi. Yani su anda yapacak bir sey yok. Ne zaman SI bizden bir guncelleme yapmamizi ister, o zaman da duzenler, gelistiririz. Bu konunun varliginin nedeni de zaten bu. Ilerideki bir yamada duzeltmemiz gerekenleri bize tavsiye edebilmeniz icin. Suclamak veya laf atmak yerine bazi gercekleri anlayin, kabul edin lutfen. Ve isi kisisellestirmeden yorum yapin.

Saniyormusunuz ki ben bu iki oyuncunun bu halinden hosnutum? Hosnut olmadigim icin Alman arastirmacilara sordum bu oyuncular hakkinda ne bildiklerini taa Agustos basinda. Saniyorduk ku dosyalar tekrar bizim elimize gelecek ve duzeltmeler yapacagiz. Arastirma sefi'nin bu yonde bize sozu vardi. Ama dosyalari geri vermedi. Uzerlerinde kendisinin calisacagini soyledi. Geri vermeyince de bizim yapabilecegimiz bir sey de yok. Gidip zorla calacak halimiz de yok herhalde.

Yok elbette ben olayi kimsenin üzerine yıkmadım beni yanlış anladın işlerin nasıl yürütüldüğünden bi haberim yok araştırma şefi diye birisinin varlığından bile haberim yok bunu sana danıştım sadece
    elbette biliyorsun istanbulspor maçını izledikten sonra serkan çalığın bitiriciliğini ben seni de eleştirmedim bu konuda hatta gözlem yeteneğinin çok iyi olduğunu düşünüyorum senin hakkındaki tek olumsuz düşüncem yanlış yaptığın şeyleri düzeltmektense doğruluğunu savunuyorsun onun dışında bir alıp veremediğim yok hatta kendimden sonra galatasaray takımını en iyi bilen kişinin sen olduğunu düşünüyorum vebenden fazla editörü kullanmasını biliyor oyunculara verilen puanlama sisteminin maç motoruna nasıl yansıyacağını biliyorsun hatta dikkat edersen sana çoğu zaman üstad diyerek hitab etmişimdir ama neden her mesajımdan sonra seni eleştiriyormuşum gibi bana karşı cephe alırsında objektif bir yorum yapmaya çalıştığımı düşünmezsin hiç anlamıyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

yanlış yaptığın şeyleri düzeltmektense doğruluğunu savunuyorsun
    Bir seyi icin ben karar vermissem ve o sekilde yapmissam eger, bu sekilde yapmis olmamin kendime gore mantiksal bir nedeni verdir. Bu karara varmadan da uzun sure dusunmusumdur. Fikirimi degistirme konusunda da degigim gibi, benim farkli bir sekilde dusunmemi saglayabilirse soyledikleriniz, fikirim tabii ki degisir. Neden degismesin ki? Ancak birisi soyle olsun diye soyledi diye fikrimin degismesi mumkun olmaz. Karsindaki insanin fikirini degistirmenin tek yolu da, onlarin dusunmedigi bir seyleri ortaya atmaktan gecer.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    B]Long shot=Topa sert vurması sananlardansın sanırım.. Long shot=Topa uzaktan isabetli vuruşlar yapabilmesidir..[/B] Anlatamıyormuyum??
    Yav iyide be arkadaş bu ne biçim bir mantıktır uzun şut ne demek uzaktan atılan şut değilmi uzak derken neresi ceza sahsası dışı yani en az 15-20 metre ve dışından atılan şut demek değilmi
    Ceza sahasının bitimi ve ceza yayı çevresinden yani 15-20 metre içinden falsolu vuruş yapabilirsin amenna mesela hemen aklıma gravesenin real madrid te attığı bir gol geldi bu tip uzak plase golleri olur ama ne kadar olur en fazla 20 metre uzaktan şutların %90 sert şuttur neden ; çünkü uzaktan atılıyor kaleye gidene kadar hızı düşmesin ve kaleci yerini alamadan top kaleciden hızlı olsun ve gol olsun diye sen hiç 30 metreden plase gol gördünmü sen hiç 30 metreden plase şut atan gördünmü
    neymiş long şut sizin düşüncenize göre topa uzaktan hisabetli vurmak öylemi
    ha dur bakalım o zaman ben bir AMC olayım topu alır almaz devamlı dönüp arkamı 30 35 metreden kaleye plase atayıp kaleci benim topları karpuz toplar gibi toplasın hem ısınmış olur her maç 30 40 kez gördüğüm yerden döneyim kaleye bombeli top atayım hepside kaleyi bulsun 20 mi olacak long shot um
    Alexin futbolunu beğenen ve izlemekten zevk alan bir adamımdır herhalde 100 maça yakındır izledim ve iyi bilirim alex kaleyi bulmayacağına inandığı topa vurmayı denemez onun için uzaktan vurduğu 4 topun 3 ü mutlaka kaleyi bulur ama etkili olmaz çünkü sert vuramaz vuramadığı için top kaleye sert bir şekilde gitmez gitmediği için kaleci pozisyonunu alır ve topu kurtarır
    Ancak hagi gerard lampart rise gibi futbolcularıda bilirimki alex gibi kaleyi bulacağına inandığında değil kaleyi gördüğünde şutu dener ve kendine güvenerek şutu atar hagide (uefa kupası finalinde topu stad dışına dikmiştir)
    lampartta gerard ta rise de roberto carlos ta topu sıkça tribün dışana dikerler ama bütün dünya bilirki bu adamlar uzaktan iyi şut atıyor çünkü uzaktan çok gol atıyor
    Bak bu güne kadar 3 senedir alexin ceza yayı dışından tek bir golünü görmedim (friikik hariç) hatta ömerle sayfalarca tartıştık bana özel video bulmuş al izle gözüne girsin dedi izledim onuda brezilyadaykendaha gençken attığı bir kaç uzaktan gol vardı hepside ceza sahası çevresi yada yayın içinden 1 tane 30 metreden golü yok ya bir tane yok nasıl uzun şut çekiyor dersiniz
    bu uzun şut mantığınız kadar saçma bişey olamaz delircem artık ömer özellikle sen oku ve cevap yaz üstad hiç varmı alexten başka örnek sert şut atamayıp ta uzun şutu 15 ten fazla olan varmı diğer liglerde sen 30 metreden sert şut çekmeden gol atan adam görebiliyormusun benmi göremiyorum bu adamları gerçekten bana bir açıklayın yahu
    Fikirlerim burada

Demoda Galatasaray'ın kalesinde İzzet Genç adlı biri var?

Sheriff Misafir

Yav iyide be arkadaş bu ne biçim bir mantıktır uzun şut ne demek uzaktan atılan şut değilmi uzak derken neresi ceza sahsası dışı yani en az 15-20 metre ve dışından atılan şut demek değilmi
    Ceza sahasının bitimi ve ceza yayı çevresinden yani 15-20 metre içinden falsolu vuruş yapabilirsin amenna mesela hemen aklıma gravesenin real madrid te attığı bir gol geldi bu tip uzak plase golleri olur ama ne kadar olur en fazla 20 metre uzaktan şutların %90 sert şuttur neden ; çünkü uzaktan atılıyor kaleye gidene kadar hızı düşmesin ve kaleci yerini alamadan top kaleciden hızlı olsun ve gol olsun diye sen hiç 30 metreden plase gol gördünmü sen hiç 30 metreden plase şut atan gördünmü
    neymiş long şut sizin düşüncenize göre topa uzaktan hisabetli vurmak öylemi
    ha dur bakalım o zaman ben bir AMC olayım topu alır almaz devamlı dönüp arkamı 30 35 metreden kaleye plase atayıp kaleci benim topları karpuz toplar gibi toplasın hem ısınmış olur her maç 30 40 kez gördüğüm yerden döneyim kaleye bombeli top atayım hepside kaleyi bulsun 20 mi olacak long shot um
    Alexin futbolunu beğenen ve izlemekten zevk alan bir adamımdır herhalde 100 maça yakındır izledim ve iyi bilirim alex kaleyi bulmayacağına inandığı topa vurmayı denemez onun için uzaktan vurduğu 4 topun 3 ü mutlaka kaleyi bulur ama etkili olmaz çünkü sert vuramaz vuramadığı için top kaleye sert bir şekilde gitmez gitmediği için kaleci pozisyonunu alır ve topu kurtarır
    Ancak hagi gerard lampart rise gibi futbolcularıda bilirimki alex gibi kaleyi bulacağına inandığında değil kaleyi gördüğünde şutu dener ve kendine güvenerek şutu atar hagide (uefa kupası finalinde topu stad dışına dikmiştir)
    lampartta gerard ta rise de roberto carlos ta topu sıkça tribün dışana dikerler ama bütün dünya bilirki bu adamlar uzaktan iyi şut atıyor çünkü uzaktan çok gol atıyor
    Bak bu güne kadar 3 senedir alexin ceza yayı dışından tek bir golünü görmedim (friikik hariç) hatta ömerle sayfalarca tartıştık bana özel video bulmuş al izle gözüne girsin dedi izledim onuda brezilyadaykendaha gençken attığı bir kaç uzaktan gol vardı hepside ceza sahası çevresi yada yayın içinden 1 tane 30 metreden golü yok ya bir tane yok nasıl uzun şut çekiyor dersiniz
    bu uzun şut mantığınız kadar saçma bişey olamaz delircem artık ömer özellikle sen oku ve cevap yaz üstad hiç varmı alexten başka örnek sert şut atamayıp ta uzun şutu 15 ten fazla olan varmı diğer liglerde sen 30 metreden sert şut çekmeden gol atan adam görebiliyormusun benmi göremiyorum bu adamları gerçekten bana bir açıklayın yahu
    Var güzel kardeşim Beckham.. Hooijdonk.. Okocha.. Daha sayayımmı??

Nesil
    2003

Sinan: Ben Alex'in uzun sutlarinin 7-8 olmasi gerektigi tezine itiraz etmistim. Ancak ayni zamanda 16-17-18 gibi bir uzun sutu sahibi olmamasi gerektiginden de eminim. Bence en ideali 13-15 arasinda olmasidir. Zaten saniyorum ki bu nedenle Tarik ve Cengiz'de 14 verme karari almis.

Artik bu konuda uzatmasak da iyi olur.

Lincoln'e gelince. Uzun sutlari oyunda 12 cikiyor. Bana da simdiye kadar izledigim Lincoln icin dusuk geldi. Bunu 14-16 seviyesine cikartmak dogru olacagini dusunuyorum simdilik. Ama tabii gelecek 1-2 ayda ne yapacagina gore bu fikir de degisebilir.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by alperenash View Post
    Demoda Galatasaray'ın kalesinde İzzet Genç adlı biri var?
    Bu Orkun, Aykut ve Firat gibi kalecilerin quickstart icin secilen veritabani buyuklugunde oyuna yuklenmemesinden kaynaklaniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sinan: Ben Alex'in uzun sutlarinin 7-8 olmasi gerektigi tezine itiraz etmistim. Ancak ayni zamanda 16-17-18 gibi bir uzun sutu sahibi olmamasi gerektiginden de eminim. Bence en ideali 13-15 arasinda olmasidir. Zaten saniyorum ki bu nedenle Tarik ve Cengiz'de 14 verme karari almis.

Artik bu konuda uzatmasak da iyi olur.

Lincoln'e gelince. Uzun sutlari oyunda 12 cikiyor. Bana da simdiye kadar izledigim Lincoln icin dusuk geldi. Bunu 14-16 seviyesine cikartmak dogru olacagini dusunuyorum simdilik. Ama tabii gelecek 1-2 ayda ne yapacagina gore bu fikir de degisebilir.
    tamam yaw onu geçtim zaten sayfanin 2.3. mesajindan birinde uzaktan şutla sert şut çekmenin arasında bir bağlantı olduğunu falan yazmıştım o mesajı okuyabilirmisin üstad (biraz uzun ama sizin tezinizi çürütecektir eminim)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Mesaj Sayfanin En BaŞindaymiŞ Üstad Okursan Sevİnİrİm
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

tamam yaw onu geçtim zaten sayfanin 2.3. mesajindan birinde uzaktan şutla sert şut çekmenin arasında bir bağlantı olduğunu falan yazmıştım o mesajı okuyabilirmisin üstad (biraz uzun ama sizin tezinizi çürütecektir eminim)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Mesaj Sayfanin En BaŞindaymiŞ Üstad Okursan Sevİnİrİm
    http://www.youtube.com/watch?v=rwiTeNrk9jY
    http://www.youtube.com/watch?v=f5qr7rdJwtc
    http://www.youtube.com/watch?v=UOrcxwKAlOU

Ilk ikisindeki gollere dikkat edersen, ikisi de plase vuruslardir.

Ucuncusune bakarsan Zidane'in plase uzaktan golleri ve frikiklerini gormek mumkun. (9. saniye, 55. saniye, 2:31. dakika)

Benzer golleri Riquelme, Ronaldinho'nun attigini da gormek mumkun.

Plase gol diye ille de yumusacik, kaleci antrenmani yapar gibi vurulan sutlari dusunmemek lazim. Plase vurus kelimesinin kokeni Ingilizceden gelir ve Ingilizcesi Placed Shot'dir. Tam olarak cevirmek gerekirse de yerlestirilmis sut'dur. Yani bir amac ile, kalenin belli bir yerine bilerek vurulmus suttur. Mesela bir Kirita plase vuruslarla uzun sut denemesi pek yapmaz, Lampard, Gerrard ve Roberto Carlos'da oyle. Ancak Zidane, Riquelme, Beckham gibi oyuncularin sutlari plase vuruslardir.

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

ben de gördüğüm bir hatadan ziyade bana ters gelen bir şeye değinmek istiyorum. galatasarayın favori personelleri arasında ümit karanın olması bence yanlış çünkü neticede fenerbahçe ile adı transfer dedikodularına karışmış bir futbolcu ve galatasarayda çok da mutlu olmadığını biliyoruz. yani tanju çolak galatasarayın favori personelleri arasında yer alma ihtimaline ne kadar itirazım varsa buna da itirazım var. benimki naçizane bir öneri. iyi oyunlar.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by cureshot View Post
    ben de gördüğüm bir hatadan ziyade bana ters gelen bir şeye değinmek istiyorum. galatasarayın favori personelleri arasında ümit karanın olması bence yanlış çünkü neticede fenerbahçe ile adı transfer dedikodularına karışmış bir futbolcu ve galatasarayda çok da mutlu olmadığını biliyoruz. yani tanju çolak galatasarayın favori personelleri arasında yer alma ihtimaline ne kadar itirazım varsa buna da itirazım var. benimki naçizane bir öneri. iyi oyunlar.
    Soyledigin mantikli. Umit Karan'a 13/20 vermisim favori seviyesi olarak ancak bunun uzerinde arastirma sefi oynamis olabilir. Esasinda 13 ile oyunda Umit Karan'in isminin listede cikmamasi da gerekir. Oyun cikinca sevilen oyuncular listesinde hangi seviyede olduguna bakar, gerekirse ileride dusmesi icin cabalarim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

http://www.youtube.com/watch?v=rwiTeNrk9jY
    http://www.youtube.com/watch?v=f5qr7rdJwtc
    http://www.youtube.com/watch?v=UOrcxwKAlOU

Ilk ikisindeki gollere dikkat edersen, ikisi de plase vuruslardir.

Ucuncusune bakarsan Zidane'in plase uzaktan golleri ve frikiklerini gormek mumkun. (9. saniye, 55. saniye, 2:31. dakika)

Benzer golleri Riquelme, Ronaldinho'nun attigini da gormek mumkun.

Plase gol diye ille de yumusacik, kaleci antrenmani yapar gibi vurulan sutlari dusunmemek lazim. Plase vurus kelimesinin kokeni Ingilizceden gelir ve Ingilizcesi Placed Shot'dir. Tam olarak cevirmek gerekirse de yerlestirilmis sut'dur. Yani bir amac ile, kalenin belli bir yerine bilerek vurulmus suttur. Mesela bir Kirita plase vuruslarla uzun sut denemesi pek yapmaz, Lampard, Gerrard ve Roberto Carlos'da oyle. Ancak Zidane, Riquelme, Beckham gibi oyuncularin sutlari plase vuruslardir.
    zidane yi izleyince hüzünlendim ne adamdı yaw çok özlemişim o gollerin hepsini biliyorum
    abi dediğin goller beckhamın aşırtma ve firikikten ibaret hiç 30 metre den önünü açıpta plase bir vuruşla gol atabilirmisin anca kaleci elinden kaçırır falan
    fizik kurallarına aykırı mesafe uzadıkça topu kaleye gidiş zamanı da uzar ve kaleci toptan daha hızlı yer kat eder ve topu tutar mesela uzak plase gollerinin hemen hepsi baraj arkadasına dır neden çünkü kalecinin boşalttığı alan orasır ve kaleci bazen oraya uzanamaz bak ronaldınhoda zıdane da 30 35 metreden ayak üstüylede topa vurabiliyor ancak alex topa ayak üstü vuramıyor
    hani balık sırtı deriz topa sert vurursun top önce havalanır sonra hızlıca inişe geçer haginin dortmunda ve monaco ya attığı goller vardır bu gönderdiğin videoda zidanenin uzaktan öyle bir golü var ronaldınhonun üst direk içeri öyle bir golü vardır
    tamam alex belki iyi plase vurabilir uzaktan aşırtma gol ile frikik te atar 50-60 maçta bir ama o balık sırtını bir türlü vuramaz o topa vurunca tamam yerden havalanıyor ancak sonra inişe geçmiyor top doğru tribüne yani
    şimdi sen diyeceksinki aşırtma frikik vs ama sonuçta uzaktan evet ama kaleci hatası ve kalecinin boşalttığı alan erişemeyeceği noktaya bırakılan toptur bunlar kaleci hata yapmadıkça kolay kolay atılamazlar (ha daha estetiktir o ayrı mesele ama böyle golü sürekli atamazsınız ve böyle gol ya atarsanız diye kimse size önlem almaz mesela alman bastian schwanstıger var (yanlış yazdım biliyorum) hani bayern münihli futbolcu bir ara her vuruşu gol olmaya başlamıştı o topu önüne açınca tamam diyordum gol olacak çünkü öyle sert vuruyorduk kaleci çaresiz kalıyordu ama plase ile kaleciyi o mesafeden çağresiz bırakamazsınız kaleci top kaleye gidene kadar çoktan o bölgeye gider ve topu kucaklar
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

hakan sukur kişisel ozellıkler
    adaptabılıty: 5 falan
    tartısılma: 20 bu lig tarihinde onun kadar tarışılan bir adam daha olamaz oruç tutması hayat görüşü oyun stili herşeyi tartışılıyor tualete gitse tartışması oluyor
    loyalty 19
    baskı kaldırabnılme 6
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Arda Bügünkü macta mükemmeldi. Neden Arda FM'de ortalama alti? Finlandiya'da Mikä Ääritalo bile Trezequet kadar iyi yapmislar. Arda suan tartisilmaz Türkiyenin EN IYI SOL KANAT OYUNCUSUDUR!!!!

Aaah Aaah LinGoln. Senin gibi oyuncu bu taraftar Hagi'den sonra cok ve cok özlemisti. Böyle oyuncu nadiren bulunur.

Arda Turan: 17 Dribbling, 17 passing, 16 off to ball, 15 crossing, 15 first touch, 16 Technique, 15 Decisions, 16 important matches, Movement 14

LinGoln: 18 passing, 15-17 first touch, 16 decisions, 15-17 long shot, 15 vision, 17 Flair, 15-17 Consistency
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ugur Ucarda cok harika oynadi, vallaa bravo. Alt yapidan yetisen süper (yildiz) oyuncu cikti.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    Arda Turan: 17 Dribbling, 17 passing, 16 off to ball, 15 crossing, 15 first touch, 16 Technique, 15 Decisions, 16 important matches, Movement 14
    Arda'nin ortalama alti oldugunu dusunmuyorum kesinlikle. 1-2 puanlik farklar gorus farkidir bu konuda bir sey demek istemiyorum ancak orta yapma konusunda Arda'nin cok ust duzey olmadigini dusunmeye devam ediyorum.. Digerleri de 1-2 puanlik farklar. Arda formunu devam ettirirse de bu soylediginiz seviyelere gelebilir.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Arda'nin ortalama alti oldugunu dusunmuyorum kesinlikle. 1-2 puanlik farklar gorus farkidir bu konuda bir sey demek istemiyorum ancak orta yapma konusunda Arda'nin cok ust duzey olmadigini dusunmeye devam ediyorum.. Digerleri de 1-2 puanlik farklar. Arda formunu devam ettirirse de bu soylediginiz seviyelere gelebilir.
    Ömer abi crossingi yanlis koymusum, 14 koyacaktim. Böyle oynamaya devam ederse FM'de puanlari artarmi?

Nesil
    2003

Arda'nin zaten oyunda potansiyeli var ve oynamaya basladiktan soanra da gelisecek.

Mesela Ocak ayinda veritabanini yenilememiz sozkonusu olursa, tabii ki son 3-4 ayda oyuncularin performansi da goz onune alinacaktir guncelleme yapilirken.

Sayfa 1 / 15 12311 ... SonSon

Mesaj Yetkileri