Yav iyide be arkadaş bu ne biçim bir mantıktır uzun şut ne demek uzaktan atılan şut değilmi uzak derken neresi ceza sahsası dışı yani en az 15-20 metre ve dışından atılan şut demek değilmi
Ceza sahasının bitimi ve ceza yayı çevresinden yani 15-20 metre içinden falsolu vuruş yapabilirsin amenna mesela hemen aklıma gravesenin real madrid te attığı bir gol geldi bu tip uzak plase golleri olur ama ne kadar olur en fazla 20 metre uzaktan şutların %90 sert şuttur neden ; çünkü uzaktan atılıyor kaleye gidene kadar hızı düşmesin ve kaleci yerini alamadan top kaleciden hızlı olsun ve gol olsun diye sen hiç 30 metreden plase gol gördünmü sen hiç 30 metreden plase şut atan gördünmü
neymiş long şut sizin düşüncenize göre topa uzaktan hisabetli vurmak öylemi
ha dur bakalım o zaman ben bir AMC olayım topu alır almaz devamlı dönüp arkamı 30 35 metreden kaleye plase atayıp kaleci benim topları karpuz toplar gibi toplasın hem ısınmış olur her maç 30 40 kez gördüğüm yerden döneyim kaleye bombeli top atayım hepside kaleyi bulsun 20 mi olacak long shot um
Alexin futbolunu beğenen ve izlemekten zevk alan bir adamımdır herhalde 100 maça yakındır izledim ve iyi bilirim alex kaleyi bulmayacağına inandığı topa vurmayı denemez onun için uzaktan vurduğu 4 topun 3 ü mutlaka kaleyi bulur ama etkili olmaz çünkü sert vuramaz vuramadığı için top kaleye sert bir şekilde gitmez gitmediği için kaleci pozisyonunu alır ve topu kurtarır
Ancak hagi gerard lampart rise gibi futbolcularıda bilirimki alex gibi kaleyi bulacağına inandığında değil kaleyi gördüğünde şutu dener ve kendine güvenerek şutu atar hagide (uefa kupası finalinde topu stad dışına dikmiştir)
lampartta gerard ta rise de roberto carlos ta topu sıkça tribün dışana dikerler ama bütün dünya bilirki bu adamlar uzaktan iyi şut atıyor çünkü uzaktan çok gol atıyor
Bak bu güne kadar 3 senedir alexin ceza yayı dışından tek bir golünü görmedim (friikik hariç) hatta ömerle sayfalarca tartıştık bana özel video bulmuş al izle gözüne girsin dediizledim onuda brezilyadaykendaha gençken attığı bir kaç uzaktan gol vardı hepside ceza sahası çevresi yada yayın içinden 1 tane 30 metreden golü yok ya bir tane yok nasıl uzun şut çekiyor dersiniz
bu uzun şut mantığınız kadar saçma bişey olamaz delircem artık ömer özellikle sen oku ve cevap yaz üstad hiç varmı alexten başka örnek sert şut atamayıp ta uzun şutu 15 ten fazla olan varmı diğer liglerde sen 30 metreden sert şut çekmeden gol atan adam görebiliyormusun benmi göremiyorum bu adamları gerçekten bana bir açıklayın yahu