Quote Originally Posted by extensor View Post
zaten bizde genel bir pa problemi var şu an ligde 30 tane 135-145 ca arası türk futbolcu varsa bu verdiğimiz pa lar yüzünden 5 sene sonra ligde 60 tane 135-145 ca arası türk futbolcu oluyor ben 8 sene süper ligde oynadım 3 takım değiştirdim bir sürü futbolcuyla oynadım ve bütün gençlerimizin 5 sene sonunda 135-145 arası değerde olduğunu gördüm
tamam aralarından bazıları olur ama hepside olmazki arkadaş
Katilmiyorum. Bizim oyuncularimizin cogunun yurt disina cikmak ile Turkiye'de kalmak arasindaki tercihinin Turkiye olmasinin nedeni Turkiye'de cok daha yuksek para kazanabilmeleri. Mesela bir Hasan Sas ayrilmasin diye 1.5 milyon Euro civarinda maas verildi Galatasaray yonetimi tarafindan ve oyunda da gitmiyor. Yine kapasitesine gore yuksek maas alan bir cok oyuncu var ozellikle 4 buyuklerde.

Oyunda hata, takimlarin bu yuksek paralari oyunculara, ozellikle genc oyunculara, teklif etmemesi.

Bunun yaninda oyuncularin PA'larina cok cabuk ulasmasi, ve dahasi hemen hemen hep ulasmasi da sozkonusu. Bu sadece bizim ligimizin kalitesini yukselten bir unsur degil. Diger ligler icin de sozkonusu bu yukselme.