Quote Originally Posted by perpetua View Post

Sizin cozum ureteceginiz bir sey pek yok acikcasi. Bunu istatistiki olarak dokmek ve yayinlamak gerekli.

asla oyuncularımızın CA ve PA değerlerinin diğer avrupa liglerine göre düşüklüğünü ben buldum ve ben buna bişeyler yapacağım diyemem böyle bir şey değil kastedttiğim..

savunduğum şu....

biz burada birbirini tanıyan tanımayan insanlar bir ortak noktada toplanmışiz oda FM ...

bu sitede kimi yazar gurubunda kimi lig araştırmacısı kimi site yöneticisi kimide araştırma şefi...herkesin yeri konumu belii zaten...

kastettiğim şu...eğer biz bir büyük aileysek (ki ben öyle olmasını isterim) önce bir fikir gelir ortaya tartışılır..insanların yorumları alınır..tartışmanın sonunda bir konsensüs sağlanır veya sağlanmaz ama gereken ne ise ekip araştırma şeflerimiz gerekeni yapar..ister fikir veto yer ister kabul görür ama bu konuda çoğunluğun taebide siz bişey bilmiyorsunuz diye geri çevrilmemeli (böyle oluyor demior yanlış anlaşılmasın..y)

işte gelişme böyle sağlanır...

benim yapabileceğim hiç bi şey yok değil perpetua...

benim yapabileceğim bellidir..burada fikirlerimi açıklamaktır elimden gelen...

ama katılırsınız uygularsınız ...tabiki takdir yöneticilerde...

bu sitede aylarca yazdığımız tek bir yazıya bile cevap vermeyen ekip şefleri olmadımı hazır senin gibi bizlerin yazdıklarını okuyan ve düşüncelerimize değer verip cevap yazan bir ekip şefi bulmuşken tabiki taleplerimiz artıyor .

o kadar uzun yazıyorumki (bende farkındayım bu hatanın) bazen yazdığımız kaynayıp gidiyor..mesela uğur için dedimki türkiye liginde türk oyuncular içinde oynatabileceğim en iyi kanat oyuncularından biri ve hala ben uğuru oynatıyorum..uğurdan bir sıkıntım yok..

bizim ekibimiz araştırma gurubumuz katılmadığım bazı noktalar olsa gerçekten üst düzey çalışıyor..sorun bizim kötülüğümüz değil sorun güney amerikalı ve avrupadaki bazı ülke araştırmacılarında bunuda söyledim.....

ama ama...senin ve ekibinin yaptığı doğru eğer genel yanlışın içinde kaybolabilecek noktaya gelmiş ise birazcık esneklk gösterin istiyorum...tutunda ankarasporu sevilla Fenerbahçeyi real madrit yapmayın tabi..ama işi o kadar sıkı tutmuşsunuzki..

bir itirafta bulunacağım ayıp olacak ama allahın bildiğini kuldan ne saklayım..önce hepimiz tabi FM 2008 in 8.0 ile oynamaya başladık..8.01 ve 8.02 pach leri sonradan geldi..ama 8.02 o kadar makas yemiştiki türk oyuncular şimdi tekrar 8.0 a döndüm üstelikte içideki bir çok hataya rağmen..

ben diyorumki birazcık esneme lazım..birazda olsa yükseltmeliyiz..8.02 de ki değerleri biraz daha artırmalıyız...

bakın size bir örnek gökdeniz karadeniz...oyunda 155 pa da açıyorum rus ligini ohoo 160larda 170 lerde onca oyuncu var...acaba gerçek buysa bu rus klüpleri niye gökdenizi bu kadar istiyor..baksanıza kendi ligleri maşallah futbolcu fabrikası!!!

dediğim şu...8.02 deki fenrbahçenin oyuncu hataları ve eleştrileri üzerine bu forum..ve benim eleştrim 8.02 yamasına türk oyuncuların büyük kısmında düşüş var bence bu düşüşü hak edecek bir gerileme yaşanmadı türk futbolunda....