1. C. Ronaldo ve Messi'nin dripling ozelligi 20, Ibrahimovic'in ise 18
2. Arda gelismeye devam etmekte. Daha uste tabii ki cikacak.. ama zamanla cikacak.
3. Sevilla'nin cirkef oynadigina hic katilmiyorum. Daha once de yazdigim gibi. Sevilla macini Ingiliz kanalindan seyrettim. Ingiliz kanalindan seyretmemin tek nedeni de Star TV'nin maci seyirciyi manipule ederek, tarafli anlatmasi idi. Oyle seyreden herhangi birinin senin soyledigin sonuca varmasi cok normal cunku ilk maci ben de Star TV'den izlemistim. Hatta Star'dan maci izlememek icin bedava olan Star yerine parali olan Ingiliz kanalindan izledim.
Capel bu sezonun ilk yarisinda 22 sari kart gordurtmus rakiplerine. Oynadigi her 69 dakikada bir Ispanya'da oynayan defans oyunculari sari kart gormus. Capel'in marke edilmesi zor bir oyuncu oldugu kesin, rakibi faul yapmaya zorlayan bir stili de var.
Maci izlerken her faul pozisyonunu tekrarladi Ingilizler. Her pozisyonda daha once Capel'in Arsenal karsisinda kendini devamli yere attigini iddia eden Ingilizler 10 faul'un 9'unda "aa temas varmis", hakem dogru karar verdi yorumunu yapti. Faullerin sadece bir tanesini agir karar olarak yorumladi. Hani su Avrupa'nin buyuk liglerinden en az sari kartin gosterildigi Ingiltere ligini devamli izleyen kisiler. Iste onlar faul sayisinin fazlaligindan yakindi. Iste onlar sari kart sayisinin azligindan yakindi.
Bir ani anlatayim. Middlesbrough arastirmacisi ile Tuncay hakkinda konusuyorum 8.0.2 yamasi oncesinde. Degisiklik yapacakmisin diye sordum. Ilk soyledigi kesinlikle bir buyuk hata var dedi. Tackling cok yuksek olmus dedi, 3-4'e indirecegim dedi. Neden diye sordum. Kesinlikle temiz mudahale ile top kapmasini bilmiyor dedi cevap olarak, 11 cok komik duruyor dedi. Dusunun 11 vermisiz biz.. Ingiliz 3-4'e dusurmek istiyor.
Neyse sonunda 7'de anlastik. Simdi Tuncay'i bir gozunuzun onune getirin. Bir de Gokhan Gonul'u.
Burak, ben bile calim atarim konusunda bir latife yaptigini kabul etmistim ben zaten ilk basta. Bana dokunan yazinin devamindaki idi. Sinan'in Servet'e kiyak cekmesi, Edu/Lugano'ya karsi hirslanmasi gibi bir seyler ima ettin. Iste orada film koptu zaten. Arastirma hakkinda konusuyorsak somut seylerden konusalim.
Mesela Edu/Lugano'da demek ki bir eksik var ve bu Servet'de ust duzey. Sinan'in ozelliklerine sahip bir oyuncu karsisina ciktiginda Servet etkili, Lugano/Edu ise etkisiz oluyor deyip, bu ozelliklerin ne oldugunu tartismak yerine, aralarinda demek ki bir sey var yazmanin ne gibi bir degeri vardir? Hangi yarari saglar bu satirlar? Mesela desen ki, Servet yavas vs. ama cok iyi markaj yapiyor, Sinan'da pek cesur olmayan bir oyuncu ve Servet karsisinda kolay yiliyor. Lugano, ve ozellikle Edu pek oyle yildirici markaj yapan oyuncular degiller bu nedenle de Sinan onlara karsi basarili olabiliyor ama Servet'e karsi olamiyor da diyebilirdin. Veya baska bir mantiga sigdirabilirdin dusunceni.
Servet'in topa iyi hamle yapamadigini ben de biliyorum. Tackling'i bosuna 12 vermedim. Ancak Servet'i yararli kilan, ve ozellikle Galatasaray'in taktiginde onemli bir oyuncu yapan belli basli ozellikleri var. Bu ozellikler de Servet'in oldukca yuksek bir CA'ya sahip olmasina neden oluyor. Servet'in ihtiyaci olan orta sahada iyi basabilen oyuncular. Orta sahada iyi basar, rakibin kaliteli top atmasini engellersen, Servet agactan armut toplar gibi hava topu toplar ve rakibe firsat birakmaz.
Bir Milan macini ve Shevchenko'yu anlatiyor herkez. O zaman Servet ile dalga gecen Galatasaraylilar, ah ne kadar hataliymisiz diyorlar simdi de. O Milan macini bir hatirlayalim.
Defans Serkan, Onder, Servet, Umit Ozat
Orta Saha Mehmet Yozgatli, Selcuk, Appiah, Deniz, Tuncay
Forvet Anelka
27. Dakika'da Selcuk oyundan cikti ve Kemal oyuna girdi. Bu takimda kim oyun kuracak, kim topu kaptirmadan atak baslatacak? Kabak mactan once 1 aydir sakat olan Servet'in basina mi patladi?
Su anki kadrosu ile Fenerbahce Alex, Aurelio, Edu'dan yoksun ve 1 aydir sakat oldugu icin forma giymemis ve sakatliktan sonra ilk macina cikan Yasin ile baslasa Fenerbahce Chelsea karsisida ne olur acaba sence?
Galatasaray 3 gun once buz ustunde fiziksel acidan zor bir mac oynuyor, bir defans oyuncusunu kaybediyor. Zaten ozellikle orta saha genc ve her ne kadar istekli olsa da istikrarsiz. Leverkusen karsisinda kosacak hali yok cogunun. Kaleci sakat oldugunu soylemiyor Aykut'a yerini kaybetmemek icin. Bununla beraber Feldkamp once savunmayi dusunmek yerine ofansif oynatinca takimi tabii ki yeterli presi orta sahada yapamadiklari icin takim dagildi. Olumsuz bu kadar cok sey ust uste gelirse Milan'dan 4'de yersin, Leverkusen'den 5'de. Servet penalti da yapar, kendi kalesine gol de atar. Konsantrasyon bozulmus bir kere, mac icinde toplamak cok zordur..