Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 789
241 ile 253 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Yardımlar sadece resmi kanallar aracılığıyla yapılmaz, gönüllülere de büyük iş düşer. Biz sorunlarımızı sadece Türkiye sınırları içerisinde görürsek o sorunların hiç bitmemesine büyük yardımcı oluruz. Yani biz, mahallemizde yangın varken benim evimin de elektrikleri kesik şeklinde bir şikayette bulunamayız. Bölgenin istikrarı zamanla içerisinin de istikrara kavuşmasını sağlayacaktır. Sadece günü kurtarma amacıyla bakılırsa olaylara ilerde çok büyük tehditlerle karşı karşıya kalınabilir. Amerika'nın Irak'a girmesi, yanı başımızda nasıl bir soruna neden oldu rahatça görülebiliyor.

Bu Filistin bayraklarıyla ilgili teoriye gelecek olursak; Dünya'nın 4 bir yanında binlerce insanın Filistin bayraklarıyla çıkıp İsrail'i protesto etmesini sağlayacak kadar önceden planlı birşeye imza atabilecek kadar güçlü birileri olsaydı şimdi İsrail diye bir devlet olmazdı. Dünyanın dört bir yanından insanların bayrakları alıp sokaklara dökülmesinin nedeni İsrail'in yaptığının yanlış olmasıdır.

Edit: gemideki kişilerin isim soyisimleri, uyrukları yayınlandı. Bazılarının da mevkileri söylendi zaten; gazeteci var, vekil var vs. Rastgele otobüs durağından İsrail İsrail İsrail, kalkıyor, gel diye bağırılıp çağırılmış kişiler değil.
    Last edited by TR.CaPTaiN : 03.Haziran.2010 at 02:48
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

hükümet bu krizi hiç iyi yönetmemiştir bence. geçen seneki van minit muhabbetinden sonra herkes aslansın kaplansın dedi recep beye ama sonra noldu? israille bir sürü anlaşma yapıldı. mayın temizleme ihaleleri gibi şeyler verildi yanlış hatırlamıyorsam.

bizim istediğimiz şey artık laf değil, van minit değil, "bizi başka ülkelere benzetmeyin" bıdı bıdısı değil. anlaşmaları iptal et bakalım edebiliyor musun? tabii halkımız da böyle laflarla gaza gelmeye çok müsait. ama yaptıklarımız hep boş şeyler.

örnek vereyim ne kadar yalandan tepki gösterdiğimize: bugün kız arkadaşımla taksimde otobüse bindik eve gidiyoruz. kırmızı ışıkta otobüs durdu ve gördüğümüz tablo şu: "one minute, you know how to kill people" vs. türevi recep beyin söylemlerinden oluşan pankartları elinde taşıyan bir grup filistinliler için üzülen (!) genç, muhtemelen feysbukta paylaştırmak için bu pankartlarla sıratarak, arkadaşlarının arkasından tavşan yaparak foto çekiliyordu. işte hükümetin yaptığı da bundan farklı değil şu zamana kadar. tepkiyi koyuyoruz ama sonradan perde arkasında şakalaşıyoruz israille.

artık gerçek bir tepki vermek gerekiyor. bu tepki illa askeri anlamda olmamalı. ekonomik anlaşmaları durdurabilirsin. böyle birşey olduğu zaman herkes recep beye destek verir.

konu siyasete dönebilir çünkü istediğimiz şey büyüklerimizin sağlam bir tepki göstermesi.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    sayet benim siyaset yaptigimi düsünüyorsan yaniliyorsun siyaset felan yapmiyorum kendi gördüklerimi ve düsüncelerimi söylüyorum tartismak istersende tartismaya acigim özeldende tartisabiliriz birde sunu söyliyeyim konuya siyaset bulastiran ben degilim fakat burda hükumet haksizca elestiriliyor bende gercekleri söyledim sucmu yani ? krizi en iyi sekilde yönetmistir baska bir hükümet olsa bu kadar iyi yönetemezdi bundan eminim..
    KanaKe; özelden de yazdım sana, ben siyaset yapıyorsun demedim ve seni suçlamadım. Ben -özellikle vurguluyorum bunu- bu konuda yorum yaparken, siyasi düşünüyorum. Bu ve benzer diğer konularda siyasetten bağımsız yorum yapmak çok sığ olur kanaatindeyim. Forumda da siyasi mesajlar yasak olduğu için, ben yorum yapmayacağım artık dedim. Senin yazdığın mesajlarda, aynı görüşte olmamam dışında herhangi bir sorun yok benim için.

Ayrıca Aydın'ın yazdıklarına katılıyorum.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ya o 'one minute'olayı tamamen halka oyundu seçim öncesi faalyetiydi.Senin dediğini herhalde en son çare olarak düşünürler Aydın.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Gemi kan gölüne dönmüş, sonra temizlemişler tabi. TRT muhabiri saklayabildiğim fotoğraflar var, gemi geldiğinde bulabiliriz belki diyor.

Gruptaki yabancılar da Türkiye'ye gelmek istemiş. Gelen kafilede 50-55 tane de yabancı kişi var.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım:

-Vefat edenlerden 1 tanesi teslim olduktan sonra, elleri başının üstündeyken öldürüldü.

-Alt kattaki yaralı bir İsrail askerini biz kenara çekip su verirken yukarıdan Şehit haberleri geliyordu. Dedik ki biz bu askeri teslim edelim; Endonezyalı doktor arkadaşımız askeri götürürken 5 mermiyle Şehit edildi.

-Bazı arkadaşlarımızı öldürüp suya attılar.

-Biz bazı askerlerin silahlarını ellerinden aldık, biz İsrail askerlerini vursaydık bu hukukta meşru müdafa olurdu ancak biz dünyaya öldürenler olarak gözükmek istemedik; isteseydik vururduk. Ben sorguda bunu basın toplantısında söyleyeceğimi söyledim.

-Müslüman, hristiyan, ateist her türden insan vardı ve hiçbiri davasından vazgeçmedi, korkmadı.

-5 saat işkence yaptılar. Helikopterler üstümüzde bekleyerek bize su atıp durdular. Tüm yaralıları 1-2 helikopterle götürebilecekken hepsini ayrı ayrı götürdüler. Birini alıp götürüyordu, aradan zaman geçtikten sonra tekrar gelip bir kişi daha alıp götürüyorlardı.
    Last edited by TR.CaPTaiN : 03.Haziran.2010 at 04:51
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Arkadaşlar konu daha çok siyasi tartışmalara kaydığı için ve siyasi tartışmalar yasak olduğu için konuyu kilitliyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by TR.CaPTaiN View Post

Bu Filistin bayraklarıyla ilgili teoriye gelecek olursak; Dünya'nın 4 bir yanında binlerce insanın Filistin bayraklarıyla çıkıp İsrail'i protesto etmesini sağlayacak kadar önceden planlı birşeye imza atabilecek kadar güçlü birileri olsaydı şimdi İsrail diye bir devlet olmazdı. Dünyanın dört bir yanından insanların bayrakları alıp sokaklara dökülmesinin nedeni İsrail'in yaptığının yanlış olmasıdır.
    benim bahsetmek istediğim o değildi. sanırsam hiçbir ülkede bu haberden 15 dk sonra gecenin(sabahın) 5'inde binlerce kişi dolup taşmaz diye düşünüyorum.

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    hükümet bu krizi hiç iyi yönetmemiştir bence. geçen seneki van minit muhabbetinden sonra herkes aslansın kaplansın dedi recep beye ama sonra noldu? israille bir sürü anlaşma yapıldı. mayın temizleme ihaleleri gibi şeyler verildi yanlış hatırlamıyorsam.

bizim istediğimiz şey artık laf değil, van minit değil, "bizi başka ülkelere benzetmeyin" bıdı bıdısı değil. anlaşmaları iptal et bakalım edebiliyor musun? tabii halkımız da böyle laflarla gaza gelmeye çok müsait. ama yaptıklarımız hep boş şeyler.

örnek vereyim ne kadar yalandan tepki gösterdiğimize: bugün kız arkadaşımla taksimde otobüse bindik eve gidiyoruz. kırmızı ışıkta otobüs durdu ve gördüğümüz tablo şu: "one minute, you know how to kill people" vs. türevi recep beyin söylemlerinden oluşan pankartları elinde taşıyan bir grup filistinliler için üzülen (!) genç, muhtemelen feysbukta paylaştırmak için bu pankartlarla sıratarak, arkadaşlarının arkasından tavşan yaparak foto çekiliyordu. işte hükümetin yaptığı da bundan farklı değil şu zamana kadar. tepkiyi koyuyoruz ama sonradan perde arkasında şakalaşıyoruz israille.

artık gerçek bir tepki vermek gerekiyor. bu tepki illa askeri anlamda olmamalı. ekonomik anlaşmaları durdurabilirsin. böyle birşey olduğu zaman herkes recep beye destek verir.

konu siyasete dönebilir çünkü istediğimiz şey büyüklerimizin sağlam bir tepki göstermesi.
    bende tam anlamıyla bundan bahsediyordum. bu süreç içerisinde ülkemizde bazı yahudilere zarar gelirse bana kalırsa baş sorumlu hukumettir. insanlarımız bu hale kendiliğinden gelmedi.

neyse kapatılsa iyi olur bana kalırsada. kendimi tutamayacağım çünkü

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Ilhan View Post
    Arkadaşlar konu daha çok siyasi tartışmalara kaydığı için ve siyasi tartışmalar yasak olduğu için konuyu kilitliyorum.
    Daha çok değil resmen siyasete girmişler..

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    bende tam anlamıyla bundan bahsediyordum. bu süreç içerisinde ülkemizde bazı yahudilere zarar gelirse bana kalırsa baş sorumlu hukumettir. insanlarımız bu hale kendiliğinden gelmedi.
    Veya onları sorumlu tutmak isteyen bir başkası? Türk milletinin Filistin hassasiyeti her zaman vardı.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Aydın View Post

Ek olarak durdurulacağı söylenen bu anlamlarının durdurulmadığı ve askeri ile ekonomik anlaşmalarının yeniden fes edileceğini anlaşıldı. Kaldı ki dün yayınlanacak bildiriyi bile bir madde yüzünden kabul etmedi AKP. Sonra kabul etmek zorunda olduklarını bildikleri için evet demek zorunda kaldılar. AKP başarısız bir şekilde çıkıyor bu işin içinden. Bu yazının altına imzamı atıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Veya onları sorumlu tutmak isteyen bir başkası? Türk milletinin Filistin hassasiyeti her zaman vardı.
    fakat yahudi nefreti bu kadar yoktu. hitler'e ne zamandan beri övgüler yağdırıyor milletimiz? bu zamana kadar bir israil vatandaşı türkiye'de zarar görmediyse, bu olaydan sonra gördüyse demekki yeni bir şeyler olmuşki böyle bir olay ilk defa yaşanıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bu hükümetin tutumu ve davranışları da umrumda değil. Bu hükümetten önce de sevmiyordum İsrail'i; bu hükümet varken de sevmiyorum; yarın başka bir hükümet geldiğinde ben İsrail'i yine sevmiyor olacağım. Haaaa... Şuna seviniyorum: Milletimin ekseriyeti de İsrail'den nefret ediyor.

Eğer İsrail kavminden birisini sevmiyorum diye ayıplanacaksam, siyonizm ve onun ağababası emperyalizmden nefret ediyorum diye horlanacaksam bunun onuru bana bir ömür yeter.

Bu arada... Karl Marx'ın "Yahudi Messelesi" isimli nefis bir yazısı vardır. İlgilenenler bulsun ve okusun... Herhalde Marx'ı da "dinci" veya "ırkçı" diye damgalamayacağız.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Arkadaşlar,

Konu öyle hassas ki ve öyle tepkiliyiz ki konuşulmasına izin vermemek olmazdı.

Madalyonun diğer yüzünde ise siyasete girmeden bu konunun konuşulması imkansızdı.

Siyasetinde konununda yeterince konuşulduğunu düşündüğümüzden konuyu kapatmayı uygun bulduk.

Bilindiği gibi siyaset forumumuzda yasak.

Sayfa 9 / 9 İlkİlk ... 789

Mesaj Yetkileri