1 ile 30 arası toplam 40 sonuç

Konu: Kart Sorunsali ?!

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Cok kart goruyorsaniz sucu kendi taktiginizin yanlisliginda veya oyuncularinizi yeterince disipline edememekte arayin.

Her ligin hakemleri birbirine esit degil ayrica. Mesela Ispanya'da hakemler oldukca cabuk kart cikartiyor ama Ingiltere'de kartlar biraz daha zor cikiyor.

Yapay zeka'nin kendi arasinda oynadigi maclarda cikan kartlarin ortalamasi gercek ile tamamen uygun. Yani cok kart gormeniz, sizin taktiginizdeki zaaflarin rakip tarafindan faydalanilmasindan kaynaklaniyor. Oyuncularinizi rakibin yetenekli oyunculari ile ne kadar cok teke tek birakirsaniz, o kadar cok kart gorursunuz. Oyuncularin disiplinsizlikten aldigi kartlara ceza vermezseniz, diger oyuncular da benzer disiplinsizlikleri yaparlar.
    haklı olabilirsin belki de ömer abi ama ben sırf bu dediğini denemek için tum tacklingleri pressleri falan minimuma düşürdüm ama yine de 6 sarı kart gördü takım:S Hem de rahat önde götürdüğüm maçta..Belki de bir maçlık oldu bu durum sadece 1 maç denedim.Arkadaşları yanıltmayayım..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by bnmv View Post
    haklı olabilirsin belki de ömer abi ama ben sırf bu dediğini denemek için tum tacklingleri pressleri falan minimuma düşürdüm ama yine de 6 sarı kart gördü takım:S Hem de rahat önde götürdüğüm maçta..Belki de bir maçlık oldu bu durum sadece 1 maç denedim.Arkadaşları yanıltmayayım..
    Peki taktigin ne idi? Hucum mu oynuyordun? Rakip oyuncularla cok bire bir kaliyormuydu senin oyuncularin?

Rahat onde gotudrugun oyunda, hucum oynamaya devam edersen, onde basarsan rakip de hucum oynadigi icin ortaya kiran kirana bir mac cikar. Sen acik verirsin, oyuncularin mudahale yapmak zorunda kalir ve kart gorebilir. Ayni seyi rakip de yapar.

Tabii bir de oyuncularin senin taktigine daha alismamis ise, mac icinde daha cok hata yapar. Hata yapinca kart gorme ihtimali de yukselir.

Tabii hakemin kim oldugu da onemli. Mesela bizim ligde oynarken Cuneyt Cakir macini yonetiyorsa kartlar havada ucar. Ama Bunyamin Gezer veya Yunus Yildirim yonetiyorsa kart zor cikar. Benzer durumlar baska liglerde de gecerli.

Tek mac ornegini kullanmak pek dogru degil bu nedenle. Bir sezon boyunca oynayip, normalin cok ustunde kart goruyorsaniz daha detayli konusabiliriz ama bir sezon oynayip, dogru taktiksel tercihleri kullaniyorsaniz zaten cok kart gormemeniz gerekir. Yani bir bakima kart gormek, taktiksel olarak dogru isleri yapmadiginizin da gostergesidir. Tabii hakeme itiraz gibi nedenlerle kart gormediyseniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

KArt ve sakatlık sıkıntısı var , kasıtlı yapılmış hatalar bunlar..yama beklenecek...
    ve yama kayıtlı oyunlara uyumlu değil uyarısı gelecek..herşey sil baştan..

Mesaj Yetkileri