Değerli yorumun için teşekkür ederim. =) Nistelrooy'dan fazla verim aldığımı söyleyemem. Pozisyona pek giremiyor, ama girdiği zaman ise büyük ihtimalle gol oluyor. Deep Lying Attack rolünde forvetin sağında oynatıyorum.
Söylediklerinle paralel düşünüyorum. Sitede 2 veya 3 tam hatırlamıyorum, taktik paylaşımı yaptım. Hepsi 433'tü. Ben bu oyunun 433'ünün kurdu oldum diyebilirim. Diğer taktiklerde yapmak istediklerimi sahaya yansıtmakta zorlanıyorum. Yani kısacası bu oyunu 433'ten başka taktikle oynayamıyorum. =))
- Orta sahadaki futbolculara atak görevi vermiyorum. Eğer Pastore ya da mesela Kaka, P. Henrique falan olursa belki veriyorum. Çünkü Support görevinde çok başarılı olamıyor bu oyuncular.
- Orta saha oyuncularını çalışkan yahut top kapan yahut hızlı ve güçlü veyahut da çok iyi pas atabilen takım çalışması iyi oyunculardan seçmeye çalışıyorum. Bu oyuncuları support rölünde oynatıyorum. Aslında rollere fazla takılmıyorum. Sadece bazı rollerin default ayarları yapmak istediğim şeyler olduğu zaman kullanıyorum. Ben en iyisi ekran görüntüleri ile anlatayım derdimi. =)
İlk verdiğim taktikten daha farklı bir şekilde oynamıyoruz sadece ufak değişikler yaptık.
Burada amaçladığım şey göbek defans ile orta saha arasındaki köprüyü kurmak. Bunu Mentality anlayışı ile sağlıyorum.
Bu görüntü de ise. Orta saha ile forvet hattının arasındaki boşluğu kapatmak için, forvet elemanlarının ileri koşu yapmalarını en aza indirip onları orta sahaya yaklaştırıyorum. Bekleri ileri çıkartarak ise sıkışan oyunun kanatlara açılmasını sağlıyorum.
Bu görüntüde amaçladığım şey ise, kanatsız bir taktik olduğu için orta sahanın iki yanındaki futbolcuları çizgiye yakın oynatarak oyunun ara sıra kanatlara sarkmasını hedefledim.
Bu görüntüde ise ileriye koşu yapmayan forvetlerin ara sıra ileriye çıkması, taktiğin dışına çıkmaları ve pozisyon bulmaları için saha içindeki özgürlüklerini artırdım.
Özetiyle taktiğimin ana teması budur. Geri kalanına sır diyelim ya da tembellik yüzünden anlatmamak diyelim. =)
Bütün bunlardan sonra oluşan atak diziliş şudur: Oyun birden 253'e dönüyor. Ofsayt taktiği açık olduğu için göbekteki defanslar aynı hizada kalıyorlar.
Defans yaparken de 7 defansif 3 atak oyuncu kullanıyoruz. Kontra atak sekmesi açık olduğu için toplar hemen ileriye taşınıyor. Ve böylece tehlike savuşturulmuş oluyor.
Maçlar: