-iskender ve ibrahim'in sözleşmesinin fesh edildiğine dair bir haber görmedim şimdiye kadar ama düzeltirim.
-personel kadrosu işine girersek bu işin içinden çıkamayız, teknik direktör ve genellikle eğer çok biliniyorsa yardımcı antrenörleri ayarlıyorum onun dışındakiler çok uzun iş, ama mesela hasan şaş, ümit davala, taffarel gibi isimlere gs kadrosunda yer verdim, bunun sebebi bunları gezdiğim sitelerde haber olarak yakalayabilmem.
-eden hazard ve neymar'ın pa'larının -10 olması lazım ama bir daha bakayım, genç oyuncuları çok abartmamamdaki sebep; yaş büyültmek istemiyorum (balotelli ve stoch'u büyültmek zorunda kaldım.) zira 15-16 yaşındaki isimleri acayip abartınca, bedelsiz kaybediyorsunuz. onun yerine -10 pa yaptım yine de elde tutmak çok zor oluyor, bedelsiz gidiyorlar. dikkat ettiysen neymar hemen kapılıyor.
-2007 yılından bu yana emekli olan antrenörler ve oyuncuları öğrendiğim andan itibaren temizlemeye çalışıyorum. yeni çıkan isimleri ise elimden geldiği kadar düzgün şekilde eklemeye yardımcı oluyorum.
- bütçeler konusuna gelince bunu daha önce de açıkladım, bu konuda benim yapabileceğim şeyler sınırlı, hiç bir kulüp bütçesini kamuoyuna açıklamıyor, bu yüzden çok değişiklik yapmama taraftarıyım, bir konu daha var ki; editörde kulüplerin finans ayarları biraz karışık, ama çok belirgin takımları düzelttim mesela man city ve malaga ''sugar dady'' pozisyonundalar, siz başkandan bütçe istedikçe bütçe vermeye devam edecekler.. özellikle bazı belirgin kulüplerin de borçlarını sildim tamamını hatırlamıyorum ama göztepe ve leeds united'ı örnek verebilirim, zaten dev kulüplerin çogu zengin durumda onlarda çok büyük gelişmeler olmadığı için değişmeler de yok.. şunu da söylemem lazım, finans konusundaki gelişmeler benim deneme kariyer açtıgım kulüplere bağlı sonuçta tek başıma iş yapıyorum, göztepe ve leeds ile oynamasaydım onları da düzeltmek aklıma gelmezdi.
üç beş siteyi baz alarak haberleri inceliyorum, genellikle günlük transfer haberlerini not alıyorum, bunun dışında genellikle yabancı dildeki vikipediler bir de çok çaresiz kalırsam takımları kendi web sitelerini geziyorum. uzun ve meşakatlı bir iş, ve tek başına yapacaksan kesinlike %100 doğru kadrolar yaratamıyorsun çünkü 2007den bu yana 4 yıl geçti.
beyler daha önce açıkladığım gibi haberlere göre yol alıyorum, bu yüzden yanlış transferler olasıdır, sıkıntı oldugunu gördüğüm zaman düzeltiyorum.
Tek başıma transferleri toplayıp, tek başıma güncelleme yapıyorum, yani iş profesyonel bir iş değil, ekip işi hiç değil, o yüzden liglerdeki tüm takımlarla aynı seviyede uğraşmıyorum eğer öyle yapmaya kalkarsam, bu yamayı sizlere ancak ekim-kasım gibi sunabilirim, ayrıca hobi olarak yapmaya çalıştıgım için bütün gün bununla uğraşmıyorum.
şunu açık açık söylemeliyim ki; ibbspor ya da atıyorum karabükü alırsanız bu yama ile eski oyunlar arasında pek fark göremezsiniz sadece belirgin yerli ve yabancı transferler yapılmış olur, eski futbolcular elbette mevcuttur. tr'de; gs,fb,bjk,bursa,trabzon,ankgücü takımlarda ciddi değişiklikler görebilirsiniz. bunun dışında premier lig, serie a ve la liga'da tepeye oynayan takımların kadrolarını düzgün tutmaya çalışıyorum, çünkü en çok tercih edilip kariyer yapılan takımlar bunlar, onun dışındaki orta sıra takımlarının transferleri ise duyulan haberi yapılan göz önüne çıkan isimleri güncelliyorum.