1 ile 26 arası toplam 26 sonuç

Konu: 30 bin liraya taksitle bedelli askerlik

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Ben açık ve net söylüyorum :

Askerliğini Asteğmen rütbesinde yapmış biri olarak, hiçbir zaman bir askere emir vermedim. Emir vermeden askerliğimi bitirdim. O askerlerin çektiği çileyi gördüm, nerede gariban bir asker var eziyet çekiyor. Canını, her şeyini kaybeden insanları karşılaştırma konusu bile yapmıyorum. Diğer ezilen askerler adına konuşuyorum ki, bedelli askerlik âhlâksızlıktır. Kimse alınmasın, benim çok zoruma gidiyor. Kendi adıma değil, ben askerde ezilmedim fazla ama mecburen 15 ay askerlik yapan, hatta daha önceleri senelerce askerde kalanlar için, yapılan bu bedelli askerlik kul hakkıdır.

Bedelli askerliğe başvuranlara bir şey demiyorum, kendi tercihleridir ama böyle bir yasayı çıkaranlar hesabını ahirette vereceklerdir.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Ben açık ve net söylüyorum :

Askerliğini Asteğmen olarak yapmış biri olarak, hiçbir zaman bir askere emir vermedim. Emir vermeden askerliğimi bitirdim. O askerlerin çektiği çileyi gördüm, nerede gariban bir asker var eziyet çekiyor. Canını, her şeyini kaybeden insanları karşılaştırma konusu bile yapmıyorum. Diğer ezilen askerler adına konuşuyorum ki, bedelli askerlik âhlâksızlıktır. Kimse alınmasın, benim çok zoruma gidiyor. Kendi adıma değil, ben askerde ezilmedim fazla ama mecburen 15 ay askerlik yapan, hatta daha önceleri senelerce askerde kalanlar için, yapılan bu bedelli askerlik kul hakkıdır.

Bedelli askerliğe başvuranlara bir şey demiyorum, kendi tercihleridir ama böyle bir yasayı çıkaranlar hesabını ahirette vereceklerdir.

ben yurtdisindayim ve parali askerlik yapicam bende 15 ay yapmak isterdim ama burdaki hayat sartlari onu gostermiyor iste ben simdi 1.5 - 2 yil turkiyede askerlik yapinca tekrar ispanyaya donunce is bulamicam , kriz var burda tekrar o calisitigim yer beni alcakmi. o yuzden on yargili olmaya gerek yok herkes vatanini sever ama hayat sartlari obur turlu gosteriyorsa yapcak birsey yok.

Mesaj Yetkileri