1 ile 30 arası toplam 61 sonuç

Konu: Necati Ateş

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Elbette pratikte Messi ST değil, belki klasik anlamda AMC de değil. Asıl soru şu: Messi'yi taktik menüsünde formasyona yerleştirirken ayrıca bir mevkiye koyabiliyor muyuz? 2000'li yıllarda koyabiliyor muyduk?

2002'de bir futbolcuya verebileceğimiz farklı talimatların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyordu; bugün bilgisayar ekranında gördüğümüz o simülatif nesnenin bile kafasını allak-bullak edecek kadar alternatif komut verebiliyoruz.

Hem FC diye bir alternatif pozisyon yok elimizde, hem de taktik menü sayesinde ST pozisyonuna yerleştirdiğimiz adama pratikte neredeyse DC bile oynatabilme imkanı mevcut.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Elbette pratikte Messi ST değil, belki klasik anlamda AMC de değil. Asıl soru şu: Messi'yi taktik menüsünde formasyona yerleştirirken ayrıca bir mevkiye koyabiliyor muyuz? 2000'li yıllarda koyabiliyor muyduk?

2002'de bir futbolcuya verebileceğimiz farklı talimatların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyordu; bugün bilgisayar ekranında gördüğümüz o simülatif nesnenin bile kafasını allak-bullak edecek kadar alternatif komut verebiliyoruz.

Hem FC diye bir alternatif pozisyon yok elimizde, hem de taktik menü sayesinde ST pozisyonuna yerleştirdiğimiz adama pratikte neredeyse DC bile oynatabilme imkanı mevcut.
    Yok ama bir adamın forvet olduğunu belirtmek için adama AMC özelliği koyulması komik oluyor ben bunu belirtmek istiyorum. Yani Necati bildiğimiz forvet, AMC ne alaka değil mi? Ama AM/ST yapıp ortalaması işte gibi yapıyorlar, bu da saçma oluyor bence.

En azından FC deseler AMC'ye koydun mu verim alamazsın. Ya da forvete bir FC koyduğun zaman onu biraz daha sarkık gösterebilme özelliği eklenebilir. AM ile ST arasına. Bilirsin ki FC adamdan target man yapamazsın.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    Yok ama bir adamın forvet olduğunu belirtmek için adama AMC özelliği koyulması komik oluyor
    AMC de verdiginiz komutlara gore bir forvet de olur. Rakip savunmanin kucaginda oynayan bir forvet degil, rakip orta saha ile savunma hatlari arasinda oynayan bir forvettir.

Tipki AMR ve AML'nin sag ve sol forvet olmasi gibi.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    AMC de verdiginiz komutlara gore bir forvet de olur. Rakip savunmanin kucaginda oynayan bir forvet degil, rakip orta saha ile savunma hatlari arasinda oynayan bir forvettir.

Tipki AMR ve AML'nin sag ve sol forvet olmasi gibi.
    O bence olmuyor işte. Ben tek forvet yani "sahte 9" tabiriyle oynatmak istediğim adamı AMC yaparsam dediğiniz olay olmuyor. Karşı takımın DM'sine denk geliyor. Forvet gibi hiç olmuyor.

Arkalı önlü yani 4-4-1-1 sisteminde dediğiniz kısmen olur ama tek forvetli sistemde olmaz. Yani ben 4-3-3'te Messi'yi ST oynatsam rakibin kucağında, AMC oynatsam orta saha oluyor, forvetsiz kalıyor takım.

Ayrıca benim asıl demek istediğim forvet oyunlarının belirtilmesi için AMC/ST yapılası çok saçma. Çünkü bu forvetlerin çoğu AMC oynayamaz. Mesela Elmader AMC kesinlikle değil. Elmander FRC, ST. Hadi taktik tablo komutlarla öyle ya da böyle uydurulabilse bile forvetlerin AM/ST olarak belirtilmesi yanlış.

Mesaj Yetkileri