daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Hata baska sey, yorum baska sey.
Hata bir oyuncunun boyunun yanlis girilmesi sonrasinda, dogru bilginin nereden alindigi da gosterilerek, yazilmasi.
Ziya Sengul'un sevilen personeller listesinden cikartilmasinin istenmesi ise bir yorum.
Birincisi genelde (genelde diyorum cunku kaynak guvenilirligi kontrol edilmelidir) tartismaya acik degildir. Ikincisi ise tartismaya aciktir.
Eger ikincisini istenildigi gibi yapmaya niyet edip, herhangi bir nedenle bunu yapmamissak buna hata diyebiliriz. Yapilan yoruma katilmadigimiz icin yapmamissak bu hata degildir. Sizler yaptiginiz yorumu destekleyebilirsiniz, bizler de neden farkli dusundugumuzu yazabiliriz.
Hatalarimizi bulup, yazdiginizda hep tesekkur etmisizdir. Ama genelde esasinda hata olmayan, yorum farkliliklari uzerinde yazismalar oluyor burada. Farkli kisilerin meseleleri farkli yorumlamasindan da dogal bir sey yok bence. Neden farkli yorumladigimizi ortaya koyarak bir ortak nokta bulabilir, veya birbirimizin nedenini mantikli bularak fikir degistirebiliriz.
Last edited by perpetua : 27.Mart.2012 at 02:50
Çok yanlış düşünüyorsunuz. Emre ve Ziya Şengül'ün durumları farklı. Emre Galatasaraylıyım deyip arkasından Türkiye'ye Fenerbahçe forması ile döndü ve gittiği takım ezeli rakibi. Fakat Ziya Şengül için aynı durum sözkonusu değil. Adam söylenildiği gibi Fenerbahçe'de 400 küsür maçta forma giymiş, kaptanlık yapmış üstüne üstlük Emre gibi ezeli rakiplerinden birine transfer olmamış aksine bütün futbol hayatını Fenerbahçe'de geçirmiş.
Hal böyleyken Emre ve Ziya Şengül kıyaslamasını yapmak çok mantıksız.
Emre hic bir zaman Galatasaray'in efsanesi olmadi ki.
Italya'dan Galatasaray'a geri donse ve kariyerinin sonuna kadar Galatasaray'da kalsa o zaman dusunurduk.
Tabii sevilen personeller icin farkli kategorilerimiz var.
1. Veritabaninda olmayan kisiler
Bu kisilerin eklenmesinin oyunda hic bir etkisi yoktur. Sadece kulubun bazi mevcut oyunculari ve sevilen personellerinin o listede olup, hayatta olmayan veya futbol ile ilgili olmaya kisilerin olmamasi kulup profilinde garip durdugu icin bu kisiler eklenmeye baslandi.
2. Veritabaninda olan kisiler
Bu kisilerin eklenmesinin oyunda etkisi, bu kisilerin oyun ilerledikce yapay zeka tarafindan yonetilen kulube oyuncu veya teknik direktor olarak getirilmesinde etkili olur. Ayni sekilde sevilmeyen personeller de bu nedenle vardir. Veritabaninda olan kisiler de ikiye ayrilir.
a. Daimi
Bu kisiler ne olursa olsun ayni seviyede sevilen kisi olur. Genelde uzun sure hizmet vermis, birinci kategorideki kisilerle ayni seviyede olan kisiler icin kullanilir.
b. Gecici
Bu kisilere duyulan sevgi zamanla azalabilir. Genelde takim kadrosunda bulunan kisiler veya takimdan kisa sure once ayrilmis kisiler icin kullanilir.
Emre, Galatasaray icin 2b'de olabilirdi ama o krediyi yemis oldu. Ama Emre simdiye kadar Galatasaray'da yaptiklariyla 1. kategoriye giremezse (ki giremez), zaten 2a'ya da giremez.
Tam tersi olsa, Emre'yi favorilere ekleyip, bunun doğruluğu savunuluyor olurdu, bu tür küçük noktalarda, ben de inatla işler yapıldığını düşünüyorum.
Emre kredisini tükettiyse, Ziya Şengül eksiye bile düşmüş diyebiliriz. Kariyerine lafım yok ama o kariyerine kendisi saygı duymuyorsa yapacak bir şeyim de yok, muhalif birisini eleştirsek, bu konuda haklı olabilirsin ama Ziya Şengül muhalif birisi de değil, efsane olmayı haketmeyen birisi.
Reyting için bir şeyler söylemeyecek işte abi, doğru bildiğini söyleyecek, Fenerbahçe'yi idam edenlerin sehpasını kurmayacak. Nasıl ki Emre'nin söylemleri etkiliyorsa, bu da etkilemeli o zaman.
Anlık durumlarla, oyuncunun o dönemde sevilip sevilmemesiyle alakalı değil bu, bu süreç olağan dışı bir süreç ve dost düşmen görülüyor.
Selçuk Şahin de 10 yıldır Fenerbahçe'de, muhtemelen futbolu da Fenerbahçe'de bırakacak ama sorsak efsane olarak kaç kişi görüyordur onu?
Bir de, anket konusunu şu sebeple yazmıştım, resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sistem bu şekildeyken (seneye statünün değişeceği daha açıklanmadı) bu duruma anket yapılıp, görüşler ciddiye alınıp, önemli bir değişiklik yapılabiliyorsa, aynı şekilde basit bir olayda da, kullanıcıların isteğinin değerlendirilmesi bu kadar uzun uzun tartışılmamalı ve yerine getirilmeli diye düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
hakan şükür yıllardır çıktığı dandikten futbol programlarında sürekli galatasaray yönetimine ve aralarında arkadaş ilişkisi bulunmadığı sürece teknik direktörlere(skibbe, HAGİ, rijkaard) salladı durdu.
hakan ünsal çıktığı her programda lincoln'e salladı, skibbe'ye salya saçarak salladı. bülent korkmaz'ın döneminde florya'ya girdi dışarı bilgi sızdırdı medyaya servis yaptı, yabancıların altını oydu.
hasan şaş yönetime söylemediği sözü bırakmadı. galatasaray'ın medyadaki değerini 2 paralık etmeye çalıştı.
bülent korkmaz mütamediyen futbolda yerli yabancı ayrımını körükleyecek beyanlarda bulunduğu spor programlarına katıldı. gençlerbirliği başındayken tribünlere kol geçirdi.
vs vs,
bu liste uzar gider.
bu adamların bu etik yanlışlarından ötürü benim gözümde değerleri sıfırın altına inmiş olsa bile sonuçta hakan şükür dediğin adam bilmem kaç yüz maça çıkmış bilmem kaç yüz gol atmış. galatasaray dediğin zaman dünyanın heryerinde hakan şükür illa ki akla gelecektir.
bülent korkmaz'ı anlatmaya bile gerek yok.
hasan şaş bilmem kaç maça çıkmış, bilmem kaç kupa kaldırmış.
hakan ünsal diğerleri kadar olmasa bile efsane dönemlerin en bilinir adamlarından biridir.
o yüzden bunları da düşünerek hareket etmek lazım. şimdi nasıl hakan şükür'ü galatasaray'a zarar verecek açıklamalar yaptı, medya gücünü galatasaray aleyhine çalıştırdı diye efsanelerden silemezsen ziya şengül de onun gibi birşey.
emre belözoğlu hiçbir zaman gs'ın efsanesi olmadı ama daha önemlisi onun yaptığı tamamen terso bir olay. galatasaray taraftarı nasıl fenerbahçe'nin herhangi bir oyuncusuna sempati besleyecek bir durumda değilse emre de bu fenerbahçeli kimliğini galatasaray geçmişinden sonra oluşturarak tepkiyi körüklemiştir. sen sokaktaki herhangi bir kızı sevmezsin ama senin sevgilin olmuş ve daha sonra seni aldatmış birinden nefret ettiğin kadar da iğrenmezsin.
teşbihte hata olmaz tabi daha iyi anlaşılması için böyle bir örnek verdim![]()
Emre örneğini ben verdim. Kastettiğim Türkiye'ye döndükten sonrası, hatta Türkiye'den ayrıldıktan sonrası değil. Galatasaray'da oynadığı dönem. El üstünde tutulan bir Emre yok muydu? Galatasaray'ın o kadrosu içinde en sevilenlerden birisi değil miydi? Onun için yazdım Emre'yi.
Anlamıyorum, futbol oynarken konuşursa çıkartın, oynadıktan sonra konuşursa bırakın. O zaman Hakan Ünsal kadar Fatih Akyel de adını yazdırmıştır Galatasaray tarihine ama Fatih'e bakış açısı nedir?
Yine ilk söylediğime gelirsek, resmi bir durum varken, aksi açıklanmamışken play off ankete sunulabiliyorsa ve çıkacak görüşe göre oyunun oynayışına büyük etki eden bir şey belirlenebiliyorsa, bu tür basit şeylerde de biz kullanıcıların görüşü önemlidir ve dikkate alınmalıdır diyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Ziya Şengül ü seven bir Fenerbahçeli yokken istediği kadar bu takımda kaptanlık yapmış olsun, top oynamış olsun orada durması büyük bir yanlış. biz bunu geçen patchde de söyledik ama hala duruyor. oyuna bir etkisi yok ama orada durmasını görmek bile insanı üzüyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
O zaman Selçuk Şahin muhtemelen 13-14 sene Fenerbahçe forması giyecek ve efsaneler arasına girecek.
Rakip takımda forma giymesinden daha garip bir durumdur şahsi çıkarları için takımını kötülemek bence, olaya rakip takımda forma giydi/giymedi şeklinde bakacaksak.
Sevilmeyi ne belirler? Kulüpte uzun süre oynamak mı? Kulübe katkı yapmak mı? yoksa taraftarın saygı duyduğu birisi olmak mı?
Bunun bu kadar uzaması da anlamsız, Ziya Şengül efsane midir diye taraftara sorsanız %90 hayır der. Ben de buna bağlı diyorum ki, TFF henüz gelecek sezon planını açıklamamışken bu kadar ciddi bir şey sorulup, cevabına göre iş yapılabiliyorsa, daha önemsiz bir durum, oyunu oynayanlara bir hoşluk için pekala yapılabilir.
"YÜCE ATATÜRK"
dışarı çıksan gündüz kılıç galatasaray efsanesi midir diye sorsan çoğunluk bilmediğinden hayır diyecektir. yaş-dönem meselesi . "bugünün" taraftarı onu tanımıyor diye yüzyıllık camianın temeltaşlarını değiştirmek uygun bulunmuyormuş demek ki.
ben de katılıyorum dediğinize, hakan şükür'ün hakan ünsal'ın yaptıkları çıkarcılıktan rantçılıktan başka birşey değil. ama tabi emre belözoğlu'nun yaptığı ikiyüzlülüğün de pek aşağı kalır yanının olmadığını da ekleyerek. tabi buna fatih akyel, okan buruk gibi isimleri de katabiliriz.
bununla beraber klübün tarihine, yerleşmiş geçmişine vs bakıldığı zaman bahsedilen isimlerin yeri her zaman olacaktır.
bugün belki hakan şükür'e veya hasan şaş'a veya bülent korkmaz'a ; emre belözoğlu'na verilen kadar "topyekün" ve büyük bir tepki konulursa, belki onlar da disliked people olurlar.
ancak bugün sokağa çıksanız ziya şengül'ü efsaneler arasına koymaz mısınız diye sorunca büyük çoğunluk tepki içeren bir yanıt vermez, topyekün bir tavır şekillenmez.(tabi çoğu kimse geçmişini bilmediği için olumlu görüş bildirenlerin sayısı da az olabilir-olacaktır)
...
Katılmıyorum, Ziya Şengül stada gelse, efsanelere ödül gibisinden bir organizasyonda, ıslıklanmaktan ödülünü alamaz.
O dönemi yaşayanlara soralım, Ziya Şengül'ü yine efsane olarak görmüyorlardır şu an. Nasıl ki Emre ya da Fatih konuştu, sevilmeyen olsun durumu varsa (konuşması mı yoksa rakip takımda forma giymesi mi bu da netleşmeli aslında, konuşmadan rakip takımda forma giyen sevilmeyen olur mu?) bu şekilde konuşan Ziya Şengül'ü de ayrı tutmamak gerekir.
Ben Lefter ile Can Bartu ile aynı kefeye koyamam asla Ziya Şengül'ü. Mesela Can Bartu da muhaliftir ama iş Fenerbahçe olduğunda kendi çıkarını düşünmez, olay muhalif olma, daha çok sevilme değil, saygı duyma şeklinde düşünülmeli.
"YÜCE ATATÜRK"
Belki hatirlarsin. Emre Fenerbahce'ye ilk geldiginde Galatasaray'in favori listesinde olmaya devam ediyordu. Sadece Fenerbahce'ye gitti diye listeden cikartilmasina da ben itiraz etmistim. Sonucta sadece kendisine iyi taklif yapmis, bir baska takima gitmis. Sonrasinda yaptiklari, soyledikleri Emre'ye Galatasaray'a ileride geri donus yolunu da kapatmis oldu. Bu geri donus yolu kapandigi icin de sevilen personelden cikmasi dogruydu. Zaten Emre sadece Galatasaray'daki futbolculuk kariyeriyle giremezdi listeye. Ziya Sengul ile arasindaki fark da bu.
Selcuk Sahin ile Ziya Sengul'u nasil ayni kefeye koyuyorsun bilemiyorum. Semih Senturk ile Alex'i karsilastirmak gibi bir sey bu. Birisi kadro oyuncusu olmus, hic bir zaman ilk 11 icin dusunulmemis bir futbolcu. Digeri oynadigi donemde kadronun onemli bir parcasi ve takimin kaptanligini yapmis, ustune kaptanligi sadece bir gorev olarak degil, lakap olarak tasimis bir futbolcu.
Mesele sike surecinde soylenenlerse, esas Aziz Yildirim'i cikartalim listeden. Sonucta Fenerbahce'nin bu surecin icinde olmasinin nedeni Aziz Yildirim ve cevresinin yaptigi konusmalar degil mi? Ziya Sengul'u soyledikleriyle Fenerbahce tarihinden silmek gerekiyorsa, Aziz Yildirim'i da soyledikleri yuzunden silmek gerekmez mi? Simdiye kadar Aziz Yildirim'in ve cevresindekilerin konusmalari, Ziya Sengul'un konusmalarindan cok daha fazla zarar vermistir Fenerbahce'ye. Yanlis mi?
Adamin soylediklerini begenmedigin icin onu tarihten silmeyi istemek fasit bir yaklasim degil mi?
Playoff meselesine geri donersek. Playoff'un akibeti konusunda ihtiyacimiz olan resmi aciklama zaten yapildi. Denenecek ve ona gore karar verilecek dedi federasyon. Oyunda zaman, gercekte isledigindan daha hizli isliyor. Biz de oyunun ilk surumunde playoff'un her sezon oynanacagi sekilde yapilmasini sagladik ve oyunun cikmasina kisa bir sure kala bir oylama baslattik. Oyunu ve playoff'u deneyin ve playoff'un her sezon oynanmasindan memnunsaniz kalsin, degilseniz ilk sezon sonrasinda kaldirilsin dedik. Oylamada da her sezon playoff olsun diyenlerin sayisi, sadece ilk sezon playoff olsun diyenlerin 1/3'u kadardi. Sayi yari yariya olsa playoff'un kalmasi daha dogru da olurdu bence.
Ilk surumde playoff her sene oynanabilecegi icin, azinlikta olan her yil playoff oynamak isteyenler de yani yamalari yuklemeyerek oynayabilecek durumdaydi ayrica. Yani azami memnunlugu amacladik.
Ziya Sengul konusu ise bir oylama yapacak kadar onemli degil bence. Hem zaten oyunun oynanisina/ilerleyisine bir etkisi yok, hem de cok rahatsiz ediyorsa cikartmak 30 saniyelik is. Ama ozellikle kulubu tanimayan birisi icin orada Ziya Sengul isminin olmasi gerekli, bence. Orada ismi olmali ki kulubu tanimayan arastirabilsin ve ogrenebilsin kim oldugunu.
Bir Konunun Bu Kadar Gereksiz ve Fanatik Olarak Tartışılması Saçma, Başka Bir Rakip Takımda Oynadı Diye Bir Oyuncuyu Efsane veya Favorilerden Silmek Hiç Mantıklı Değil. O Zaman İnter ve Milan Kulüplerinde Oynamış Ortak Efsaneleride Birinden Çıkarın
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Olaya bakış açımız nedir ben onu anlamıyorum?
Bir Fenerbahçe taraftarı olarak, Lefter ve Can Bartu gibilerinin yanında Ziya Şengül olmamalı. Kulübün menfaatlerini kendi çıkarlarının önünde görmek diyorum buna, doğru konuşmak, yanlış konuşmak, muhalefet olmaktan daha öte bir durum.
Ayrıca konuşmalarıyla kulübe zarar verdiğini de düşünmüyorum, sadece medyanın bazı kesimlerinin itibarsızlaştırma çabalarına destek oluyor ama kulübe zarar verecek kadar saygı duyulan birisi değil artık.
Ve yinelemiş oluyorum tekrar, genelin memnuniyeti ciddi bir olayda düşünülürken, bu kadar basit bir olayda neden düşünülmüyor?
Hala aksi olsa aksini savunurdun diye düşünüyorum abi, nedense Fenerbahçe konularında hep böylesin, ki bu yaklaşımda olmadığın konularda bile artık o kadar alıştım ki, önyargıyla direk o düşünceye kayıyorum, genel cevaplarına baktığımda.
"YÜCE ATATÜRK"
Lefter ve Can Bartu'nun kulubun yaninda olmasinin nedeni, menfaatlerinin kulubun yaninda olmalarini gerektirmesi olmasin?
Insanoglu tarih boyunca hep kendi menfaati icin hareket etmistir. Bu menfaat her zaman para olmaz. Itibar, saygi veya bir olusumun parcasi olmak da olabilir.
Yarin menfaatler degisebilir ama bu kisilerin Fenerbahce tarihinin onemli kisileri oldugu gercegi degismez bence.
Rahatsiz eden icin degistirmek 30 saniye.Ve yinelemiş oluyorum tekrar, genelin memnuniyeti ciddi bir olayda düşünülürken, bu kadar basit bir olayda neden düşünülmüyor?
Playoff meselesinde editor ile degisiklik yapmak mumkun degildi.
Fenerbahce konularinda hep boyle degilim. Butun takimlarin konularinda hep boyleyim. Yukarida da hatirlattim. Emre ilk Fenerbahce'ye geldiginde sevilen futbolcular listesinden cikartilmamasi gerektigini savunan da bendim. Galatasaray'da oynadigi donemde Caner'in sevdigi kulupler listesinde Fenerbahce'nin olmasini da savunan bendim.Hala aksi olsa aksini savunurdun diye düşünüyorum abi, nedense Fenerbahçe konularında hep böylesin, ki bu yaklaşımda olmadığın konularda bile artık o kadar alıştım ki, önyargıyla direk o düşünceye kayıyorum, genel cevaplarına baktığımda.
Gunluk olanlarin hepsinin hemen veritabanina yansitilmasini isteyen dusunceye karsiyim ben. Bir oyuncu kontrat imzalar, o hemen yansitilir. Ama bir sezonda 5-6 mac iyi oynadi diye buyuk iyilestirmeler istemek bana ters geliyor. Tipki 5-6 mac kotu oynayan oyuncuyu yerin dibine indirmek ters geldigi gibi. Birisi futboluyla ve kaptanligiyla bir takimin efsanesi olmayi hak etmisse, ettigi iki laf da onun efsaneligini ortadan kaldirmaz diye dusunuyorum.
Ozellikle Stoch konusunda bir sey yazmistim, hatirlarsin belki. Stoch bir cok kisinin yukseltilmesini istedigi ve iyi oynadigi 7 haftalik donemde 90 dakika basina 3.85 sut atiyordu rakip kaleye. Sow takima katildigindan beri Sotch'un 90 dakika basina sut sayisi 1.95. Eh tabii goller de azaldi. Herkes Stoch'un o 7 haftalik performansini istedi israrla. Simdi son 7 haftadaki performansini isteyen ise yok.
Gokhan Gonul sezon basindan beri rezil futbol oynuyor, su ozelligi dusebilir yazan bir kisi olmadi hala. Fenerbahceli veya degil. Ama daha 6-7 mac izlenmis Sow'un her turlu ozelliginin yukselmesi konusunda yorum yapiliyor.
Ozellikle Fenerbahce basliklarinda makul yaklasimlar okumaya hasretim. Bu durumda tabii muahlif goruntu veririm.
Last edited by perpetua : 27.Mart.2012 at 20:36
Eh o zaman kafanizdaki kriter sevilme veya sevilmeme olmamali belki de. Taraftar bugun sever, yarin nefret eder. Rasyonel degildir.
Yukarida da yazdigim gibi oyun acisindan veritabaninda olan kisiler, ileride Fenerbahce'de goreve getirilebilecek ve medyada Fenerbahce hakkinda yorum yapabilecek kisiler.
Veritabaninda olmayan kisiler ise tamamen kozmetik. Bu listede olmalari oyunda bir islevleri oldugu icin degil, kuluplere verdikleri hizmetlere karsilik bir iade-i itibar.
Ek: Medyada yaptigi yorumlar nedeniyle birisinin Fenerbahce'nin efsaneleri arasina eklenmesini istemek ne kadar garipse, medyada yaptigi yorumlar nedeniyle Fenerbahce'nin efsanelerinden birisinin o listeden cikartilmasi da bir o kadar garip geliyor bana.
Last edited by perpetua : 27.Mart.2012 at 21:19
O zaman efsane olarak oyunda gösterilmesin ya da sevilen kişi olarak, öyle olduğunda tezat bir durum ortaya çıkıyor çünkü.
Ve play off konusunda ikna olmam, eğer oyunu oynayanların görüşü ciddi bir şeyi değiştirebiliyorsa, bunu da değiştirebilir, benim harcayacak 30 saniyem yok. İnatla, Fenerbahçeliler sinir oluyor diye Ziya Şengül'ü orada tutmaya devam edeceksiniz, alıştım artık aslında cevap bile vermeme gerek yoktu, nasılsa değişmeyeceği belliydi, benim hatam oldu, artık karışmam.
"YÜCE ATATÜRK"
Turgay Seren'in o programda ve kose yazilarinda Galatasaray hakkinda neler soyledigini belki sen hatirlamazsin ama ben cok iyi hatirliyorum. Ama kimse Turgay Seren icin Galatasaray efsanesi degilsin diyemez. Soylediklerinden hoslanmamak baska, kulup icin yaptiklarini inkar etmek baska. Buradaki arkadaslar genc oldugu icin Turgay Seren'in 10 yil once o programda neler soyledigini hatirlamiyordur ama ben gayet iyi hatirliyorum.
Tek soylediginiz adamin reyting amacli bir programda, gecinmek icin bir kac soylediginden hoslanmadiginiz. Programin butun amaci zaten bir kulubu yererek, diger kulup taraftarlarinin o hafta izlemesini saglamak. Takimi hakkinda o programda konusulurken, o programi izlemek icin mazosist olmak lazim.
Bu bir inat da degil. Eger bakis aciniz Fenerbahce tarihinde onemli yeri olan Ziya Sengul'u soyledigi seyler icin cikartmaksa, Aziz Yildirim'i da ayni nedenle cikartalim teklifini yapmistim.
Faruk Suren'e bile sira gelmedi o listede. Hatta yanilmiyorsam listede baskan olarak gorev almis tek kisi Ali Sami Yen.
burası şimdi soruşturma başlığına dönecek. Aziz Yıldırım'ı neden çıkarıyoruz. taraftar ona inanıyor, savunmasını gördü şüphe kalmadı bizim gözümüzde. anladığım kadarıyla siz de mahkeme sonuçlanmadan hüküm giydirenlerdensiniz.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Yıldırım'ın teknik bir hatadan dolayı çıkıp tekrar girmiş olması lazım. Yanlış mı biliyorum?
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Personellerle ilgili hatalar için konu açabilecek bir yer bulamadım. Fenerbahçe geçmişi de olduğu için buradan yazayım. Şenol Ustaömer FM 2011'de de Scout idi. Bu seride Manager'lik eklenmiş ama asıl görevi Scout yapılmış. Working With Youngsters özelliği 15 yapılmış, Ustaömer uzun zaman genç milli takımlarda teknik direktörlük yaptı. Manager değerinin arttırılması, A.Manager ve Coach özelliğinin de bulunması gerekir bence. Ayrıca Saffet Sancaklı da Scout olarak yer alıyor veritabanında. Eski Yugoslav ülkeleri Scouting Knowledge'ine eklenmeli.
Herhangi bir hukum giydirmedim. Tapelerde cikan konusmalar nedeniyle Fenerbahce simdiye kadar zarar gordu, degil mi (en azindan Avrupa'da bir miktar itibar kaybi ve Sampiyonlar Liginden men)? Ziya Sengul'un soyledigi hic bir sey, tapelerde cikan konusmalar kadar Fenerbahce'ye zarar vermedi. Ziya Sengul soyledikleri yuzunden Fenerbahce tarihinden silinecekse, Aziz Yildirim'in kalmasi nasil aciklanabilir?
Aziz Yildirim sike yapmis ve bundan hukum giymis olsa bile, baskanligi suresince Fenerbahce icin yaptigi iyi seyler nasil silinemezse, bence Ziya Sengul'un kaptan lakabini kazanmayi hak edecek gecmisi de silinmemeli.
Umarim anlatabilmisimdir.
Dogru. Tutuklu olan herkesi veritabanindan kaldirmistik (SI'in tutuklu olan kimsenin oyunda olmasini istemedigi icin) ve beraberinde sevilen kisi bilgileri de kalkmisti. Beta testlerde Fenerbahce'nin ve Sivas'in baskansiz olmasi garip durumlar ortaya cikartiyordu. Bu nedenle sadece baskanlari geri getirdik ama sevilen kisi bilgisini geri getirmeyi unutmusum. Baskan icin pek de onemi olmayan bir sey zaten bu sevilen kisi listesi, tamamen kozmetik. Adam zaten baskan, gelip bir daha baskan olacak hali yok.![]()