1 ile 30 arası toplam 96 sonuç

Konu: Kolada Alkol Tespit Edildi!

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

10 mu? Güç kimdeyse onlar kimi işaret ederse "helal mal alkol yok vs." şeylerle halk bilmeden etmeden onu alacak. Ben de alkol kaynayınca uçar diye biliyordum çünkü alkolun kaynama noktası çok çok düşük. O formülü tutturmak için alkol kullanılması gerekiyordur kaynarken de uçuyordur bunda bir sıkıntı yok. Alkol varsa da zaten bence portakalınki kadar filandır. Ne kola tiryakileri gördüm öyle birşey olsa hakikatten kafa olurlardı.

Ama ben bunun altında başka birşey olduğunu düşünüyorum hakikatten. Yine birilerinin menfaat var ama hadi bakalım.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    10 mu? Güç kimdeyse onlar kimi iþaret ederse "helal mal alkol yok vs." þeylerle halk bilmeden etmeden onu alacak. Ben de alkol kaynayýnca uçar diye biliyordum çünkü alkolun kaynama noktasý çok çok düþük. O formülü tutturmak için alkol kullanýlmasý gerekiyordur kaynarken de uçuyordur bunda bir sýkýntý yok. Alkol varsa da zaten bence portakalýnki kadar filandýr. Ne kola tiryakileri gördüm öyle birþey olsa hakikatten kafa olurlardý.

Ama ben bunun altýnda baþka birþey olduðunu düþünüyorum hakikatten. Yine birilerinin menfaat var ama hadi bakalým.
    Le cola'da patlama olacak iþte.

Cola Turka var bide.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

10 mu? Güç kimdeyse onlar kimi işaret ederse "helal mal alkol yok vs." şeylerle halk bilmeden etmeden onu alacak. Ben de alkol kaynayınca uçar diye biliyordum çünkü alkolun kaynama noktası çok çok düşük. O formülü tutturmak için alkol kullanılması gerekiyordur kaynarken de uçuyordur bunda bir sıkıntı yok. Alkol varsa da zaten bence portakalınki kadar filandır. Ne kola tiryakileri gördüm öyle birşey olsa hakikatten kafa olurlardı.

Ama ben bunun altında başka birşey olduğunu düşünüyorum hakikatten. Yine birilerinin menfaat var ama hadi bakalım.
    Alkol kaynayınca uçar ama bunda bir kaynama işlemi olmuyor ki. Oluyorsa da demekki uçmamış. Çünkü bu yapılan testte ürünlerin son hali test edilmiş. Yani şuan içtiğimiz kolada alkol var deniyor.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Alkol kaynayınca uçar ama bunda bir kaynama işlemi olmuyor ki. Oluyorsa da demekki uçmamış. Çünkü bu yapılan testte ürünlerin son hali test edilmiş. Yani şuan içtiğimiz kolada alkol var deniyor.
    O zaman portakalda olduğu gibidir Cihan. Aksi takdirde hakikatten kafa olan olurdu. Buradakiler normal bir insan gibi içiyordur kolayı ama hakikatten kola delileri var günde 5 litre içen midesi delinmeye yakın olanlar vs. Tabi bu kadar küçük bir alkol neden bu kadar öne çıkarıldı, düşündürmüyor değil.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Kola üretilirken bir kaynama sürecinden geçiyor Cihan.Benim bildiğim kadarıyla
    İyide sonuç olarak uçmuyor demekki. Hala alkol kalıyor demekki.

O zaman portakalda olduğu gibidir Cihan. Aksi takdirde hakikatten kafa olan olurdu. Buradakiler normal bir insan gibi içiyordur kolayı ama hakikatten kola delileri var günde 5 litre içen midesi delinmeye yakın olanlar vs. Tabi bu kadar küçük bir alkol neden bu kadar öne çıkarıldı, düşündürmüyor değil.
    Kaan zaten adamlar açıklamış çok az miktarda olduğunu. Tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmiyor. Beni ilgilendiren tek kısmı dini kısmı. Açıklamayı yapanlar ciddi bir şekilde de söylemiş olabilir, dindar kişiler kola içmesin, dolayısıyla satışları düşsün diye de söylemiş olabilir. O yüzden ben yeni testleri, açıklamaları bekliyorum. Hatta üniversiye gidince hocaya soracağım test etme şansınız var mı diye

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kaan zaten adamlar açıklamış çok az miktarda olduğunu. Tıbbi açıdan bir sorun teşkil etmiyor. Beni ilgilendiren tek kısmı dini kısmı. Açıklamayı yapanlar ciddi bir şekilde de söylemiş olabilir, dindar kişiler kola içmesin, dolayısıyla satışları düşsün diye de söylemiş olabilir. O yüzden ben yeni testleri, açıklamaları bekliyorum. Hatta üniversiye gidince hocaya soracağım test etme şansınız var mı diye
    %100'ü buharlaşmıyor demek ki çok çok az kalıyor. Portakalda dini bir sakınca olmadığına göre kolada da olacağını düşünmüyorum. Herşeyi dibine kadar araştırmak zorunda kalırsak Müslümanların yiyecek çok az şeyi kalır zaten.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

%100'ü buharlaşmıyor demek ki çok çok az kalıyor. Portakalda dini bir sakınca olmadığına göre kolada da olacağını düşünmüyorum. Herşeyi dibine kadar araştırmak zorunda kalırsak Müslümanların yiyecek çok az şeyi kalır zaten.
    Araştırmak lazım ama

Portakal konusu ise nerden çıktı bilmiyorum. Sadece bir yazı üzerine konuşuyoruz. Var mı X bilim adamlarının yaptığı deneye göre X miktarda alkol bulundu diye bir haber ? Bir de dediğim gibi Portakalın nasıl yetiştirildiğine bağlı. Aşılama, hormon vs. Onların içindeki şeylerden dolayı portakala alkon yansımış olabilme ihtimali yüksek.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Kola üretilirken bir kaynama sürecinden geçiyor Cihan.Benim bildiğim kadarıyla

Mesaj Yetkileri