Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 42 sonuç

Konu: Nedir Bu Oyuncuların Satış Fiyatı Saçmalığı?

Default Nedir Bu Oyuncuların Satış Fiyatı Saçmalığı?

Oyunu Fenerbahçe ile oynuyorum 2018 yılına geldim yabancı sayısı 5 Gökhan Gönül'de 32 yaşına geldi ve yerine artık genç birini alim dedim bulduğum oyuncu profili aşağıda adama 20 milyon dolar verdim klüp 40 milyon dolar istedi diğer takımlar transfer yaparken hiç böyle şeyler olmuyor biz yaparken fiyatlar bir anda uçuyor buna acilen bir önlem alınması lazım ....

gecen senede vardı bu sacmalık ama bu kadar goze batmıyordu bu sene ıyce cılkı cıkmıs durumda.

Gerçekte de öyle değil mi zaten? Tabi 30 40 milyon gibi rakamlar olmuyor ama 10 15 milyona çıkabiliyorlar Anadolu kulüpleri 1 2 sene sözde iyi performans gösteren Türk oyuncularını pohpohlayarak. Akıllarınca yabancı sınırı düşünce daha kaliteli Türk futbolcular yetişecek Türk futbolu gelişecek. Hayatımda duyduğum en salakça mantık. Tam tersini yapsan yabancı sınırını kaldırsan işte o zaman Türk futbolu gelişir. Çünkü Türk oyuncular sınır yokken daha çok çalışmak zorunda kalacaklar iyi bir takıma gelip ilk 11 de yer bulmak için. Ama nerede Sergen'in dediği gibi tüpçü, kamyoncu yönetirse böyle olur. Yani gelecek senelerde 20 30 milyona oyuncu satmaması için Anadolu kulüplerinin önünde hiç bir sebep kalmayacak. Bence oyunda da bu kadar yüksek mebla istenmesi kesinlikle gerçekçilik katıyor. 2 3 seneye göreceğiz çünkü bu fiyatları. Yani bana normal geliyor oyunda bu kadar fiyat istenmesi.

Quote Originally Posted by Qu3 View Post
    Gerçekte de öyle değil mi zaten? Tabi 30 40 milyon gibi rakamlar olmuyor ama 10 15 milyona çıkabiliyorlar Anadolu kulüpleri 1 2 sene sözde iyi performans gösteren Türk oyuncularını pohpohlayarak. Akıllarınca yabancı sınırı düşünce daha kaliteli Türk futbolcular yetişecek Türk futbolu gelişecek. Hayatımda duyduğum en salakça mantık. Tam tersini yapsan yabancı sınırını kaldırsan işte o zaman Türk futbolu gelişir. Çünkü Türk oyuncular sınır yokken daha çok çalışmak zorunda kalacaklar iyi bir takıma gelip ilk 11 de yer bulmak için. Ama nerede Sergen'in dediği gibi tüpçü, kamyoncu yönetirse böyle olur. Yani gelecek senelerde 20 30 milyona oyuncu satmaması için Anadolu kulüplerinin önünde hiç bir sebep kalmayacak. Bence oyunda da bu kadar yüksek mebla istenmesi kesinlikle gerçekçilik katıyor. 2 3 seneye göreceğiz çünkü bu fiyatları. Yani bana normal geliyor oyunda bu kadar fiyat istenmesi.
    Dediğin bir yerde mantıklı ama ne olursa olsun fiyatlar kesinlikle 30-40 milyona çıkmaz o kadarda değil 15 leri falan anlarımda 40 milyon nedir ??? Ayrıca bu sadece Türk oyuncular için değil yabancı oyuncular içinde geçerli.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kardeşim oynarken başına geldi. Serdar Aziz için 17 M pounda kadar çıkmış ve Bursa'nın istediği rakam 70 M pound!

bakalım kabul edince Serdar Aziz kaç istiyor diye merak etmiş;

Bariz bir hata bu. Beta sürümde daha sık karşılaşılıyordu. Hala oyunlarda görebiliyoruz. Ancak çok uyguna da alınabiliyor oyuncular. Takip etmek lazım...
    Sentugo.

Ayrıca az önce bişeye daha şahit oldum Jem Karacan sözleşme yenilemek için haftalık 235B dolar istedi kabul etmedim sözleşmesi bitti Sivasspor ile haftalık 17.5B dolara anlaşmış gelde sinir olma ...

Kesinlikle gelecek patchde bu konuda bişeyler yapılmalı.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by magicstigvolki View Post
    diğer takımlar transfer yaparken hiç böyle şeyler olmuyor biz yaparken fiyatlar bir anda uçuyor
    Diger takimlar transfer yaparken oncelikle transfer listesine konulmus oyuncularla ilgileniyorlar. Tabii transfer listesine konulmus oyuncu (gerek oyuncu istegi, gerek takim istegiyle) daha ucuz olacaktir.

Bazen oyunculari sen istiyorsun ama onlar seni istemiyor. Veya takim sana satmak istemiyor.

Ben bu oyuncuyu ille de alacagim diye tutturmamak lazim. Tutturursan zaten Celsea/PSG/Man City fiyatlari odemek zorunda kalirsin.

Ozellikle artik takiminda yapabileceklerini yapmis, bir ust kademeye cikmak isteyen genc oyuncular ve takimlari transfer tekliflerine daha sicak bakacaktir.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Ömer Abi haklısın, doğru da hatta ama gerçek hayatta 20 Milyon Euro'yu görse satmayacağı oyuncu olmaz Bursaspor'un. Yanılıyor muyum? 70 Milyon £ gördüm orada yukarıdaki resimde.

Mantık doğru ama kötü etkilediği durumlar oluştu. Kesinlikle hiç satmıyorum demek için doğru yol. Keza Kayserispor Mehmet Topuz ve Amrabat için 8-9 Milyon Euro'da açmıştı kapıyı satmıyorum, istiyorsanız alın fahiş fiyat diyerek.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Diger takimlar transfer yaparken oncelikle transfer listesine konulmus oyuncularla ilgileniyorlar. Tabii transfer listesine konulmus oyuncu (gerek oyuncu istegi, gerek takim istegiyle) daha ucuz olacaktir.

Bazen oyunculari sen istiyorsun ama onlar seni istemiyor. Veya takim sana satmak istemiyor.

Ben bu oyuncuyu ille de alacagim diye tutturmamak lazim. Tutturursan zaten Celsea/PSG/Man City fiyatlari odemek zorunda kalirsin.

Ozellikle artik takiminda yapabileceklerini yapmis, bir ust kademeye cikmak isteyen genc oyuncular ve takimlari transfer tekliflerine daha sicak bakacaktir.
    Mantık doğru buna bişey demiyorum ama benim verdiğim oyuncunun özelliklerine bakın bu adam için 40 milyon istemek hangi mantığa sığıyorki ? Bu bariz bir şekilde oyunun hatası eğer bu oyuncu için 15-20 milyon gibi rakamlar dahi istense tamam diycem bir nebze olabilir ama başka örneklerde var Serdar Aziz için 70 milyon sterlin ne demek ? =))

Ben oyunu Chealse ile oynadım Dortmund'dan Götze yi 50 milyon dolara aldım aynı şekilde oynadığım oyunda Manchester Neymar'ı 60 milyona aldı bu şartlarda TR ligindeki transfer fiyatlarını acayip abartıldığını rahatlıkla söyliyebiliriz. Özellikle çıkan regen oyuncuların fiyatları çok ama çok uçuk oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

o kadar çok hata var ki gelecek patch'de hangisini düzeltecekler çok merak ediyorum. gelecek patch ile ilgili beklentileri fazla yükseltmeyin bence. çok bi düzelme olacağını sanmıyorum yeni oyun gibi bi patch gerek çünkü

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Genç oyuncuları ucuza istifleyerek süper takımlar yaratmak oyunun gerçekçiliğini oldukça bozduğu gibi (falanca belediyesporla tez zamanda ŞL şampiyonu olmak) kolaylaştırıyor da. Ben bu sene yapılan fiyat politikasını çok sevdim. Günümüzde tüm gençler çok yakın takip ediliyor, herkes kimin ne olduğunu "hemen hemen" biliyor. Kimse gelecek vadeden genç yeteneğini 200B Euro gibi bir bedelle satmıyor. Alacaksan parasını vereceksin.

Ama her yenilikte olduğu gibi burada da ayar doğru tutturulamamış. Potansiyeline ulaşmamış genç oyuncu için 40M istenmez Arkadaşların verdikleri örnekler mantık çerçevesinin dışında. Ama kolaylıkla düzeltilebilir sanıyorum.

Nesil
    2012
    Yer
    Trabzon

ya hem o var hem de bedava topçuları bile alamıyorsun ki, adam gidiyo sıradan takımla 200 bine anlaşıyor ben 500 bin veriyorum anlaşmıyor...Ha diyeceksiniz ki senn takımının değeri fazla ona uygun bişey istiyor,iyi de benden iyi takımdan topçu alacağım zaman da topçunun fiyat indirimine gitmesi lazım aynı mantıkla ,o da yok ... Yani ben şu oyun çıkmadan evvel her fm de olduğu gibi sabahlara kadar oynayacağımı hayal etmiştim şimdi günde 1 saat açıyorum.Yazık valla

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Ömer Abi haklısın, doğru da hatta ama gerçek hayatta 20 Milyon Euro'yu görse satmayacağı oyuncu olmaz Bursaspor'un. Yanılıyor muyum? 70 Milyon £ gördüm orada yukarıdaki resimde.

Mantık doğru ama kötü etkilediği durumlar oluştu. Kesinlikle hiç satmıyorum demek için doğru yol. Keza Kayserispor Mehmet Topuz ve Amrabat için 8-9 Milyon Euro'da açmıştı kapıyı satmıyorum, istiyorsanız alın fahiş fiyat diyerek.
    Bence orada esas hata o kadar parayi etmeyecek bir oyuncuya bu teklifin yapilmasina baskanin izin vermesi.

Tabii o oyunda Bursaspor'un finansal durumunu da bilmiyoruz.

Su anda sonucta gercekci olan bir transfer ortamini yaratmak icin bazi sacmaliklar yasaniyor. Transferin gerceklesmemesi dogru olsa da kullaniciya verilen nedenlerde hata var.

Bu nedenleri kullaniciya anlatacak sisteme gecilene kadar biraz hayal gucumuzu kullanarak genel gercekcilige bakmak daha dogru bence.

Tabii oyundan zevk almak istiyorsaniz.

Sonuc tamamen yanlistir, bu oyuncu X takimdan teklif geldiginde her turlu kosa kosa gider diyorsaniz durum farkli tabii. O zaman oyuncunun gelmek icin uygun ucret istemesi, takiminin da anlayisla karsilayip uygun bir transfer bedeli istemesi gerekir.

Ama burada tamamen isteksizlik var gibi gorunuyor. Bu adami ne olursa olsun vermek istemiyoruz diyor Bursa. Oyuncu da kesinlikle gelmek istemiyor, istedigi ucrete bakarak. Boyle bir durumda takim transfer teklifi bile yapmaz zaten.

Bu fiyatlari cok yuksek tutarak oyun bu transferin gerceklesmemesini sagliyor. Sadece Bursaspor satmak istemiyorum dese veya oyun teklif goturmenize bile izin vermese cok daha farkli tepki gelirdi saniyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

yaw bu sadece genç oyuncularla alakalı değil ki,misal messinin sözleşmesinde minimum transfer ücreti 200-300 miyon dolar civarında iken almak mümkün olmuyordu ki zaten daha büyük bir klübü yönetiyor olmanız gerekiyor. fm2012 de nasıl olduysa küstürmüşler messiyi 70 milyona almış bir sene oynatmış 90 bine satmıştım o oyun haricinde hiç bir zaman alamadım messiyi.sivassporu dünya çapında bir klüp de yapsanız sivasa getirmeniz çok zor yıldız futbolcuları.eğer iş çok paraya baksaydı katar ligi yıldız kaynardı heralde.

neticede her oyuncunun geçmişi geleceği bellidir oyunda,sizin araştırmacılarınız keşfettiği gibi kendi klübü de futbolcusunun potansiyelini biliyor.ilerde yıldız olacak bir yeteneği üç beş kuruşa satmaması normal.oyunda bir yeteneğim potansiyeli 18 yaşına kadar belirsiz olsaydı o zaman karambol olurdu,iki taraf için de risk olurdu.parlayacak mı parlamayacak mı? eğer parlarsa alan için bayram,parlamazsa satan için iyi kârlı bir iş olurdu.ancak şu an hiç bir klüp elindeki yeteneği daha iyi fiyata satmak varken ucuza vermez.

illa alacam diyosanız oyuncuyu ikna edip klübünde huzursuz olmasını sağlamalısınız.sonra ederinde bir fiyata alabilirsiniz.

Arkadaşlar burda olay farklı bahsedilen transfer ücretleri yıldız oyuncular için geçerli değil yıldız bir oyuncuyu elbette 15-20 milyona alamayacağız ama daha potansiyeline ulaşmayan genç oyuncular için bile devasa ücretler isteniyor ben demiyorumki bu oyuncuları 400-500 K ya alalım ama 40M$ da olmasın... Ayrıca belki ben TR de oynadığım içindir bilemiyorum ama sanki yerli oyuncuların fiyatlarında bu durum daha çok yaşanıyor.

Yukarda Götze örneği verdim buna birde Marek Hamsik eklim adamı 55M$ a Chealse'ye aldım üstelik ikinci sezonda şimdi bu adamı 25-26 yaşında bu özellikler ile bu fiyata alıyorken benim istediğim o yerli daha doğru düzgün gelişmemiş adamın fiyatı nasıl 40M olabiliyor ki ?

Bana tek mantıklı açıklama şu geldi takım bu oyuncuyu satmak istemiyor ve satmayacağını belirtmek yerine böyle bir fiyat çekiyor bizde oyundan zevk almak istiyorsak bunu böyle hayal edip devam tuşuna basıyoruz =) Bunun yerine bu oyuncu ilerde faydalanacağımız bir oyuncu ve yıldız adayı bu yüzden kesinlikle satmayı düşünmüyoruz diye bir açıklama gelse çok daha gerçekçi ve güzel olur.

arkadaşlar futbol bu ! büyük takımlar baskıyı kurup oyuncuyu alır, satmak istemediği oyuncu, klupten gitmek istiyorsa takım da huzursuzluk yaratır veya gitmek istediği için kadro dışı kalır. Sonuç Türkiye ligi için aynı transfer eninde sonunda gerçekleşir.
    Ayrıca yabancı sınırlaması büyük bir yanlıştır türk futbolunu sürekli başarısız kılıyor. Türk futbolcusu da bu durumdan yararlanıp azimsiz ve hedefsiz şekilde futbol hayatına devam ediyor. İstisnalar var tabi Arda Turan, Nihat Kahveci gibi

Türkiye ligindeki vergi düşüklüğü sebebiyle genelde oyuncular yurtdışında oynamayı uygun bulmuyorlar.

Serdar Aziz gibi bir oyuncuyu gerçekte 6 milyonla - 12 milyon euro arasında bir rakamla transfer edersin eğer fm de bu rakam 70 milyon sterlin e çıkıyorsa sorun var demektir.

Nesil
    2007
    Yer
    Konya

ya hiç dayak yememişler ya da para saymayı bilmiyorlar.

Serdar Aziz için bir ara pazarlıkta 8 milyona inmiştim şimdi 16 milyon pound istiyorlar.
    Cenk Tosun için 10 milyon istiyorlar.
    Okay Yokuşlu için 12 milyon istiyorlar.
    Orhan Gülle için 10 milyon istiyorlar.

Ben semih'i 1 milyona bienvenu'yü 1 milyona selçuk şahin'i 325k ya satamıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Cartmanez View Post
    Serdar Aziz için bir ara pazarlıkta 8 milyona inmiştim şimdi 16 milyon pound istiyorlar.

Yalnız o istediklerinin hepsinin potansiyeli iyi ve Türk! O rakamlar normal aslında.
    Sentugo.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Cartmanez View Post

Ayrica Semih, Bienvenu ve Selcuk'u tabii alan olmaz. Becerilerine oranla yuksek yillik ucret alan oyuncular olduklari icin dunyada onlara bonservis bedeli odeyip alacak ve ayrica yuksek sozlesme bedeli odeyecek takim cok zor bulursunuz. Hatta Semih'in 29 yasinda oldugunu goz onunde bulundurursak 1 milyon pound muazzam bir bedel.

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Yalnız o istediklerinin hepsinin potansiyeli iyi ve Türk! O rakamlar normal aslında.
    yapma hocam adam pound demiş euro bile değil nası etsinler o kadar hayatta etmez

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Oyunun en başından beridir bu saçmalık var aslında saçmalık demek yanlıs olur.Burada klüp oyuncuunu satmak istemediğinden size uçuk bir rakam öneriyor sizde sanki o oyuncu için bu rakamı istediğini anlıyorsunuz.Bu hata oyunu en başından beridir var kolay kolay düzelmez biraz mantıklı davranın sizde illede o oyuncusu alıcam demeyin, alternetiflere yönelin, size uygun olan oyuncuyu bulun zaten menejer olmanın tadına buralarda varıyorsunuz.Kısacası bu olaya biraz gerçekçi bakın Serdar Aziz örneği verilmiş bende onun üzerinden gideyim..Bursaspor belki şampiyonluk yarışı veriyor ve en önemli oyuncuları arasında olan Serdar Azizi satmak istemediğinden öyle uçuk bir rakam öneriyor belkide böyle olabilir değil mi ? Sizde oyunu biraz mantıklı oynayın öncelikle Serdar Azizi ayartın onu övün kötü oynadığı maçlarda kendini toparlayacaktır deyin,İyi oynadığı maçlarda göklere çıkartın ve medya üzerinden Serdar Azizle ilgili gelen sorulara olumlu cevap verin zaten daha sonrası çok rahat bir şekilde gelecektir.Serdar Aziz ben büyük takıma gitmek istiyorum diye klübüyle sorunlu bir hale gelecektir ve haliyle o zaman gerçekten klübü gerçek istediği rakamı görebilirsiniz.Herkese iyi oyunlar.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

16 yaşında ve 10.000 Euroluk adam için 8 milyon euro fiyat çekiyorlar.

Bu satın alma olayı biraz saçma olmuş, fiyatlar çok uçuyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Bitlis

acaba bu sadece türk oyuncular için mi geçerli bir durum? kariyerimde sadece bir kez karşılaştım bu durumla. yann m'vila için 90m dolar istediler.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by serwan View Post
    acaba bu sadece türk oyuncular için mi geçerli bir durum? kariyerimde sadece bir kez karşılaştım bu durumla. yann m'vila için 90m dolar istediler.
    Yok hocam, Salzburg bile 4 yıldız potansiyeli olan 16 yaşındaki oyuncusu için 12 milyon euro + %45 kar payı istiyor.

Bi de şu var.Menejerler oyuncu öneriyor örneğin.Adamın profiline bakıyosun ehh şöyle böyle 3-5 verilecek adam.Zaten fiyatı da o civar.Ama haberin içine bi bakıyosun.Adı geçen menejer bu transferin 230 milyon euro ya bitebileceğini söylüyor.Ulan 230 milyon euroya öküz alırız bi de hep 230 milyon euro anlamadım gitti.Ya mantıklı rakamlar ya 230 milyon euro.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bence orada esas hata o kadar parayi etmeyecek bir oyuncuya bu teklifin yapilmasina baskanin izin vermesi.

Tabii o oyunda Bursaspor'un finansal durumunu da bilmiyoruz.

Su anda sonucta gercekci olan bir transfer ortamini yaratmak icin bazi sacmaliklar yasaniyor. Transferin gerceklesmemesi dogru olsa da kullaniciya verilen nedenlerde hata var.

Bu nedenleri kullaniciya anlatacak sisteme gecilene kadar biraz hayal gucumuzu kullanarak genel gercekcilige bakmak daha dogru bence.

Tabii oyundan zevk almak istiyorsaniz.

Sonuc tamamen yanlistir, bu oyuncu X takimdan teklif geldiginde her turlu kosa kosa gider diyorsaniz durum farkli tabii. O zaman oyuncunun gelmek icin uygun ucret istemesi, takiminin da anlayisla karsilayip uygun bir transfer bedeli istemesi gerekir.

Ama burada tamamen isteksizlik var gibi gorunuyor. Bu adami ne olursa olsun vermek istemiyoruz diyor Bursa. Oyuncu da kesinlikle gelmek istemiyor, istedigi ucrete bakarak. Boyle bir durumda takim transfer teklifi bile yapmaz zaten.

Bu fiyatlari cok yuksek tutarak oyun bu transferin gerceklesmemesini sagliyor. Sadece Bursaspor satmak istemiyorum dese veya oyun teklif goturmenize bile izin vermese cok daha farkli tepki gelirdi saniyorum.
    Türkiyede hangi Anadolu takımının hangi oyuncusuna 10-15 M Euro verirseniz kabul eder , oyuncununda isteyeceği max 2M Euro olur ama oyunda Serdar Aziz için 40M dan açıyorlar kapıyı yabancı oyuncular için de var bu sıkıntı. Düzeltilmesi gereken en önemli hatalardan biri bence.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

700bin euroluk Okay Yokuşlu için (daha oyunun başında) Kayserispor kapıyı 11 milyon eurodan açıyor. Kimse kusura bakmasın, burada mantık falan yok. Bunun adı "oyuncuyu satmak istemiyorlar işte" falan değil, baya baya oyunda transfer görüşmeleri kapsamında bir hata var.

Hepsini geçtim, 2 yıl üstüste Türkiye'yi domine edip Avrupa'da bir yarı final, bir çeyrek final gören takım 2 alt ligde oynayan Güngörenspor'un 16 yaşındaki sağ bekini nasıl transfer edemiyor? Birisi bana bunu açıklayabilir mi? Adamın değerine bakıyorsun, 10bin euro. İstenilen fiyat, 8 milyon euro.

Essien'in 4 milyon euroya satışa konulduğu oyunda, 16 yaşındaki bir oyuncu için 8 milyon euro istenmesi mantıklı birşey değil.

Nesil
    2012
    Yer
    Trabzon

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    cenk tosun nasıl 10 milyon ediyor?Orhan gülle 10 ediyor?okay 12 ediyor? sen bunlara nasıl normal diyorsun kardeş... 5 6 desen kabul edilebilir bir değerdir deyip geçeceğim de bu ülkenin en kaliteli topçuları o kadara gitmiyor hatta 10 milyonu geçen kaç topçumuz var ALlah aşkına...bu seviyedeki topçulara bu paralar isteniyorsa işimiz var demektir.Bu topçular nerede hangi takımda kendini kanıtlamış üst düzey performans sergilemiş.Cenk dediğin adam kendi takımında 11 çıkamıyor, orhan gülle hala istenilen seviyede değil büyük takım topçusu olamadı, hadi alper potuk deseniz yine bi yere kadar tamam diyeceğim kii o bile 12 filan etmez maksimum 7 8 eder.Takımlar arası rekabetten dolayı mehmet topuz biraz fazla gitti diye ve tüpçü nün 5 verdiği ismaili bir kenara koyarsak yok böyle bir dünya yani,biraz gerçek dünyaya inin arkadaşlar)

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri