Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
181 ile 210 arası toplam 272 sonuç

Konu: Ajax'ta Alman ekolü: Hedef 1995! | 2. Sezon

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

De FOTOMAGEN Ajax Günlüğü

09.07.2013
    Amsterdam'da hareketli saatler!

Ajax teknik direktörü Erdem J.D'nin isteği doğrultusunda Ajax takımında orta saha transferi telaşı yaşanıyor. Erdem J.D.'nin hedefinde Dinamo Kiev'den D. Garmash ve AZ Alkmaar'dan M. Henriksen olduğu iddia ediliyor.

13.07.2013
    Amsterdam kupasına katılacak takımlar belli oldu!

Sezon öncesi hazırlıkları kapsamında Ajax takımının organize ettiği geleneksel Amsterdam Kupasına katılacak takımlar belli oldu. Menajer Erdem J.D.'nin uğraşları sonucunda Almanya'dan Bayern Münih, İtalya'dan Juventus ve Potekiz'den Porto 18-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Amsterdam kupasında boy gösterecekler.

14.07.2013
    Erdem J.D. : Oyuncu fiyatları böyle uçmamalı!

Young Boys'la İsviçre'de oynanan ve 2-1 kaybedilen mücadelen sonra basın mesuplarının sorularını yanıtlayan Erdem J.D. "C.Brugge maçında da kornerler başımıza bela olmuştu. Bugün de kalemize yönelen toplam 2 top da gol oldu. Ama hazırlık aşamasının henüz çok başındayız, skorları önemsemiyoruz" diyerek maçı yorumladı. Basın mensuplarının Garmash ve Henriksen transferlerini sorması üzerine "Evet bu konuda çalışmalarımız oldu. Fakat her iki kulüpte oyunucularını satmak istemediklerini istedikleri astronomik ücretlere gösterdiler. Şaka gibiydi." diyerek bu iki oyuncu hakkında yapılan girişimlerin sonlandırıldığını belirtti.

15.07.2013
    Vanden Borre yolcu mu?

Geçtiğimiz sezon vasat bir performans gösteren Vanden Borre'nin satış listesine konulacağı haberleri Ajax kulübünde konuşulmaya başladı. 2.5 M euro bedelle satışa çıkması beklenen Vanden Borre için birçok talipli var.

15.07.2013
    Ajax'ta sağbek harekatı!

Vanden Borre'nin gönderilme haberinin hemen ardında kulübe yakın kaynaklardan alınan habere göre Erdem J.D. yönetime alınmasını istediği sağbeklerin listesini sundu. Listede Valencia'dan Joao Pereira, Almeira'dan Michel, Basel'den Bandalovksi ve Rio Ave'den genç Fabinho olduğu konuşuluyor. Söz konusu Ajax olduğunda daha fazla ismi takibe aldıklarını tahmin etmek güç değil.

18.07.2013
    Andre Schürrle 29M Euro karşılığında Dortmund'da

18.07.2013
    Ajax Callejon için yeniden devrede!

Geçtiğimiz sezon Ajax'ta kiralık oynayan Real Madrid'li İspanyol oyuncu için Ajax yeni bir kiralama teklifinde bulundu. Real Madrid'in kiralama yerine oyunucuyu bonservisiyle almak isteyen Malaga'ya onay verdiği söyleniyor.

18.07.2013
    Ajax İbrahim Afellay'ı mı alıyor?

Callejon için yaptığı girişim baaşrısız olan Ajax gözünü Barcelona'da aradığını bulamayan Hollandalı kanat İbrahim Afellay'a çevirdi. Malaga'nın da bu oyuncuyla ilgilendiği biliniyor.

18.07.2013
    Ajax Bayern'e penaltılarla kaybetti 0-0p

Amsterdam kupası ilk maçında Ajax ile Bayern Münih karşı karşıya geldi Ajax'ın savunma ağırlıklı gözüktüğü maç sıkıcı geçerken 90 dkaika boyunca gol olmadı ve penaltılara geçili. İlk beş penaltıda biribirine üstünlük sağlayamayan iki ekipten, altıncı penaltılarda Ajax'lı solbek Tuatkha'nın penaltıyı kaçırması üzerine Bayern finale adını yazdırdı.

Erdem J.D. : Bugün burada yapılan bir deneydi

Bayern'e oldukça sıkıcı ve defansif bir oyun sonucu kaybeden Ajax'ta teknik direktör eleştirilere karşılık "Bugün bu maçta önemli denemeler yaptık ve eğlenmeye gelen taraftarlar için üzgün olsam da yenilgiye rağmen istediği aldığımdan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

19.07.2013
    Ajax Porto'ya şans tanımadı 3-1

Bayern maçından sonra alışılmış oyun formatına dönen Ajax, 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada geçen sezon ŞL gruplarında son dakika golüyle berabere kaldığı Porto'dan Helenius'un 2 golle yıldızlaştığı maçta 3-1 galip gelerek rövanşı aldı.

19.07.2013
    Derk Boerrigter satılıyor

Callejon ve Afellay için yaptığı transfer girişimleri ayyuka çıkan Ajax, Erdem J.D.'nin geçtiğimiz sezon fazla şans vermediği D.Boerrigter'i 4M Euro bedelle satılığa çıkardı. Erdem J.D.'nin Boerrigter'i tek yönlü olduğu için fazla beğenmediği ve orada genç Victor Fischer'i oynatmak istediği biliniyordu.

19.07.2013
    Drenthe'de gidebilir!

Erdem J.D.'nin kadro temizliği harekatından geçen sezon takıma katılan Royson Drenthe'nin de nasibini alabileci ortaya çıktı. Boerrigter'in satışının resmi olarak doğrulanmasından sonra kulübe yakın kaynaklar sıradaki ismin Drenthe olduğunu açıkladılar.

21.07.2013
    Ajax'ın da ilgilendiği Essien, Schalke ile anlaştı

21.07.2013
    Callejon Malaga anlaşması suya düştü!

Real Madrid'in Malaga'nın Callejon için yaptığı teklifi onaylamasının ardından oyuncu ve kulüp arasında yapılan görüşmelerde maaş konusunda anlaşma sağlanamadığı ve tarafların masadan kalktığı öğrenildi. Malaga teklifini Barcelona'lı Afellay'a çevirirken, Ajax artık R.Madrid'i Callejon'u kiralamak konusunda ikna edebilir.

22.07.2013
    Ajax Moisander için C.Brugge'dan gelen teklifi kabul etti. Moisander yolcu!

23.07.2013
    Standard Liege Derk Boerrigter'i alıyor!

Ajax'ın satılığa çıkarığı sol kanat oyuncu D. Boerrigter 4M euro karşılığında Standard'a satılıyor.

23.07.2013
    Erdem J.D. : Fabinho yeneteklerine hayran olduğum bir genç!

Ajax menajeri Erdem J.D. basına verdiği röportajda daha önceden transfer teklifinde bulundukları Rio Ave'nin 19 yaşındaki sağ beki Fabinho için övgü dolu sözler söyledi. "Onun yeteneklerini görebiliyorum ve bizimle olursa daha da ileri gidebileceğinden eminim" diyen Erdem J.D.'nin Rio Ave'nin transfer teklifini kabul etmemesi üzerine Fabinho'nun aklını karıştırmayı hedeflediği söyleniyor.

26.07.2013
    Afellay Malaga'da Callejon Ajax'ta

İki takım arasında köşe kapmaca savaşına dönen Afellay-Callejon mücadelesinde Malaga İbrahim Afellay'ı bonservisiyle, Ajax Callejon'u kiralık olarak renklerine bağladı. Şimdi herkes mutlu!

26.07.2013
    Erdem J.D. : PSV'yi yenebiliriz

Yaklaşan süper kupa maçı öncesi basınla sohbet eden Erdem J.D. oyuncularını motive edici sözler söyledi. "Rakip PSV olduğu zaman ne üzerine maç yaptığınız önemli değil, kazanmak zorunasınız diyen Erdem J.D. "Eğer oyuncular sistemimize sadık kalır ve kendilerini maça verirlerse bu maçı kazanırız" diye konuştu.

27.07.2013
    Ajax PSV'ye süper kupa vermiyor! 3-1

Maçın kontrolünü sürekli elinde tutup, kaleci Vermeer'in büyük hatası sonucu geriye düşen Ajax, ikinci yarı baskısını Barrientos'un ilk resmi maçında attığı golle sonuçlandırdı. Fakat 90 dakika boyunca başka gol olmayınca uzatmalara geçildi. Uzatmalarda Eriksen'in muhteşem golünden sonra oyunu rölantiye alan Ajax, yeni transfer Barrientos'un ikinci golüyle maçı rahat bir şekilde 3-1 kazandı.

28.07.2013
    Ajax Motta ile ilgileniyor!

Teknik Direktör Erdem J.D.'nin Bolatti'nin ayrılması, Poulsen'in de yaşlanmasını göze alarak PSG tarafından satılık listesinde bulunan Thiago Motta için kiralama girişiminde bulunduğu açıklandı. Ajax ile PSG henüz şartlar üzerinde anlaşmış değil. Bu transferin gerçekleşmesi durumunda Ajax'lı Eyong Enoh'un kulüpten ayrılması muhtemel.

29.07.2013
    Ajax AZ maçını bekliyor

Eredivise ilk maçında kendi sahasında güçlü AZ Alkmaar ile karşılacak olan Ajax yeni bir hazırlık maçı yapmadan AZ maçına hazırlanacağı öğrenildi.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Spor programlarindaki ozet gibi oldu bu aciklamalar barrientosun profilini koyarmisin

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Sezon öncesi periyodunda şu çalışmaları yaptık:

# Alman 4-2-3-1 formasyonumuz aslanlar gibi duruyor! Fakat ilk sezonun son maçlarında takımın sahaya daha "geniş" yayılması üzerine gitmiştik bu sene de öyle oynayacağız.

# Geçen sezon özellikle Şampiyonlar liginde bizden daha güçlü rakiplere ve ligde de deplasmanda çektiğimiz 3 atma 5 yeme ya da 5 atma 3 yeme sorununa çözüm olarak 4231 formasyonumuzun defansif-kontra versiyonunu hayata geçirdik. Bayern maçının tamamında ve 2-1'den sonra PSV maçında görücüye çıkardım. Sonuç: Gol yemedik. Birkaç deneme şansım daha olursa, ayrıntılarını sizlerle de paylaşacağım.

# Sağbek konusunda bir ilerleme kaydedemedim. Çok para istiyorlar. En azından 6-7 M Euro benim için çok para. Tüm bütçemizi Barrientos'a vermiştik. Haa kasada 10M para olsa yine vermem. Elimden geldiğince altyapı elimden geldiğince Hollanda'lı oynatmak istiyorum. Sağbek için bizim van Rhjin'i oynatmaya karar verdim. İyi bir çocuk ama çok gıcık özellikleri var. Şöyle ki

DC olmaya baya müsait ama Jumping-Header 10'un altında. Olmuyor, bozuyor.
    DR olmak için hızı, tekniği (14) müsait fakat top sürme, topsuz alan gibi özelliklerden kaybediyor.

# Her ne kadar da süper bir AMR regenimiz olsa da Drenthe'den AMR yedeği olmaz diyerek Callejon'u tekrar kiraladım. Geçen sene hiç şans vermediğim kanat mı MC mi belli olmayan Serreo hazırlık maçlarında çok iyi oynadı, goller asistler falan. Ona da şans vereceğim. Kiralık oyuncular örneğin ligde bir rotasyon gerekiyorsa ikinci tercih olacak. İlk tercih altyapı ürünü ve Hollandalı olanların.

# Motta konusu da Callejon gibi. Bolatti ve Poulsen ile çok güzel idare ettim geçen sene. Poulsen 33 yaşında artık, Bolatti de ayrıldı. Hiç oynatmadığın Enoh var, idare eder. Odjidja ve Canadjidja alınmıştı ama bunlar Mücadeleci Orta Saha olacak tipler değil. Sporkslede var genç Hollanda'lı DMC'miz. Biraz yumuşak bi çocuk. Onu Poulsen'e öğrenci kıldım. Motta gelirse Poulsen'le değişmeli oynar, Sporkslede rotasyon oyuncusu olur. Diğer MC için Svensson ve Odjidja oynar falan diye hesap ettim.

# Forvette Sigthorsson ve Helenius yine devam. Sakatlık veya rotasyon durumunda süper gençlerimiz Josimar Dekker ve S.Becker hazır. Tabi hazır derken, üst seviye için hazır değiller fakat elimizin altındalar.

Şov başlıyor

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by samasti View Post
    Spor programlarindaki ozet gibi oldu bu aciklamalar barrientosun profilini koyarmisin
    Eğitimini almışlığım var Barrientos profili bir önceki sayfada olması lazım Transfer duyurusunda.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hakikaten çok bilgilendirici olmuş başlıklar Eyong Enoh'la yıldızın neden bir türlü barışmadı? İyi bir oyuncu aslında, geçen serilerde oynatmıştım takımın en iyilerindendi.
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by lofthei View Post
    Hakikaten çok bilgilendirici olmuş başlıklar Eyong Enoh'la yıldızın neden bir türlü barışmadı? İyi bir oyuncu aslında, geçen serilerde oynatmıştım takımın en iyilerindendi.
    Evet boş adam değil aslında ama ona sıra gelmedi diyelim Geçen sezon sıra gelmeyen Serero (gibi birşeydi ismi ) hazırlık maçlarında şansını iyi kullandı mesela. Az önce maç 2-2 olmuşken oyuna sonradan girip bir asist yaptı. Gözüme girdi kereta.

Enoh da aynı maçta sonradan oyuna girip gol yedirtti Biz Almanlar unutmayız, hiç unutmayız

Bu arada Motta'yı kiraladık Eredivisie'in siftahını da önemli bir rakiple yaptık. Hazırız valla, şimdi onlar düşünsün!

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Hocam alt yapı durumları nasıl istediğin gibi oyuncular çıkıyor mu ?

hocam hollandalı ve alt yapı ürünü çıkarma isteğin gerçekten güzel. şahsen ben o işi çok seviyorum. arsenalde denemiştim 3 4 sezonumu almıştı düzgün kıvama getirmem malum sadece 4 tane ingiliz vardı . kadro istikrarı var o yüzden bu sene daha rahat bir sezon geçireceğini düşünüyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by entolik View Post
    Hocam alt yapı durumları nasıl istediğin gibi oyuncular çıkıyor mu ?
    Henüz bir sezon geride kaldı, gelen regenler kötüydü. Koskoca Ajax'ta daha iyi regenler çıkması lazımdı. Ama yazmıştım, tüm kulüpleri taradım iki tanesine erkenden imzayı attırdım. Geleceğimiz onlar. Bir de oyun açıldıgında varolan mevcut yetenekler var.

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    hocam hollandalı ve alt yapı ürünü çıkarma isteğin gerçekten güzel. şahsen ben o işi çok seviyorum. arsenalde denemiştim 3 4 sezonumu almıştı düzgün kıvama getirmem malum sadece 4 tane ingiliz vardı . kadro istikrarı var o yüzden bu sene daha rahat bir sezon geçireceğini düşünüyorum.
    Evet zaman alıcı bir şey olabilir. Ama elde para da yok. Olsa da almam ama. Mesela oyuncu satışlarından gelen gelirle sağbek alabilirim, almıyorum. Genç bir çocuk var o olabilir belki. 48 ay taksit işini yeni öğrendim belki kullanırım

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Drenthe: Beni satmak istediğine inanamıyorum!

diyerek girdi odama. Gladbach ödeme opsiyonu elinde olmak üzere kiralık teklifte bulundu Drenthe için. Asistanım menajerine iletti. O da duyar duymaz odama daldı.

Drenthe: Geçen sezon buraya bonservisim elimde geldim ve sen beni kullandıktan sonra hiçbir anlamı yokken satıyorsun!

J.D. : Sen önemli bir futbolcusun, ilkonbirde sürekli şans bulmak isteyeceksin. Mevcut kadroda bunu yapmam mümkün değil. Senin ve takımın iyiliğini düşünerek bu kararı aldım

Drenthe: Neden ilkonbirde oynayamayacağımı düşünüyorsun? Ben Babel'den Barrientos'dan ya da genç Fischer'den kötü futbolcu değilim!

J.D. : Bunu seninle tartışmayacağım. Bu bir yetenek kıyaslaması değil. Bizim oyun sistemimizde fazla verimli olamıyorsun.

Drenthe : S*beep! seni de oyun sistemini de!

J.D. : Odamdan ve takımımdan defol seni gerizekalı!

Dogma büyüme Amsterdam'li olmama ragmen Ajax'a hiç bir zaman sempati beslemedim/isinamadim. Ama kariyerin çok güzel Takip edecegim

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nessus View Post
    Drenthe: Beni satmak istediğine inanamıyorum!

diyerek girdi odama. Gladbach ödeme opsiyonu elinde olmak üzere kiralık teklifte bulundu Drenthe için. Asistanım menajerine iletti. O da duyar duymaz odama daldı.

Drenthe: Geçen sezon buraya bonservisim elimde geldim ve sen beni kullandıktan sonra hiçbir anlamı yokken satıyorsun!

J.D. : Sen önemli bir futbolcusun, ilkonbirde sürekli şans bulmak isteyeceksin. Mevcut kadroda bunu yapmam mümkün değil. Senin ve takımın iyiliğini düşünerek bu kararı aldım

Drenthe: Neden ilkonbirde oynayamayacağımı düşünüyorsun? Ben Babel'den Barrientos'dan ya da genç Fischer'den kötü futbolcu değilim!

J.D. : Bunu seninle tartışmayacağım. Bu bir yetenek kıyaslaması değil. Bizim oyun sistemimizde fazla verimli olamıyorsun.

Drenthe : S*beep! seni de oyun sistemini de!

J.D. : Odamdan ve takımımdan defol seni gerizekalı!

Ahahaha... Bu çok iyiydi Üzüldüm şimdi ama Drenthe'ye kullanılmış sümüklü mendil gibi bir kenara atıldı....

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by tosyalinl View Post
    Dogma büyüme Amsterdam'li olmama ragmen Ajax'a hiç bir zaman sempati beslemedim/isinamadim. Ama kariyerin çok güzel Takip edecegim

Vay Amsterdam'dan takipçimiz olması harika! Hoşgeldin. Bize Ajax kulübünden bahsedebilirsin biraz.

Valla aslında ben de doğma büyüme PSV'liyim Ama kariyerimizin hikayesi gereği 433 ve Cruyff'un kalesi Ajax'a geldik. Ayrıca bu kariyer için yenilsem de yensem de inat ettiğim 4231'i de ilk kez oynatıyorum.

@samasti mesajına sevindim sağol. Valla salya sümük kiralık yolladık Drenthe'yi. Seneye gelir elimizi öperse, Kıızılcahamam kampında yerini alır bakarsın

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Yeni sezon için başarılar hocam

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 1. Hafta

Hanımlar, beyler, müptezeller, gayler, lezbiyenler Amsterdam'ın legal ve illegal bütün tipleri Eredivisie açılış maçında Ajax - AZ Alkmaar maçı için büyük bir neşe ile stada doluştular.

Hollanda halkını anlayamıyorum, tek istedikleri sahada korkunç açık veren iki takımın topu bir o kalede bir bu kalede oynaması. Burada sürekli 1-0 kazanırsanız beş maç sonra kendi sahanızda ıslıklanabilirsiniz.

Her ne kadar ben bunu istemesem de bizim takım da geçen senden kalan yediğimin iki katını atarım felsefesiyle devam ediyor. Ligin önemli takımlarından AZ Alkmaar'ı güzel bir maç sonunda 4-2 yendik. Gollerden biri tamamen benim hatamdı. Serbest vuruşlarda her ne akla hizmetse öndirek-arkadirek oyuncu yerleştirdim. AZ serbest vuruş kullandı, barajdan seken top kalecinin hemen önün AZ'li futbolcunun önünde düştü. Normalde o herif orada duramaz ofsayt olur, ama ben iki kişiyi çizgide tuttuğumdan rahat bir gol oldu

Barrientos asistleri, Eriksen golleriyle coştu. Yazı sakat geçiren Sigthorsson maç kondisyonu yetersiz olduğu için bu önemli maça Helenius ile çıkmıştık, o da attı sağolsun. Lig baladı, vira bismillah!

.
    .
    .
    .

Eredivisie 2. Hafta

Den Bosch bizi geçen kupada daha ilk turda eleyen ikinci lig takımı. Bu sen aramızdalar. Deplasmanda o kadar da parlak olmayan bir maçtan sonra 2-0 kazandık. Serero hazırlık maçlarından beri az az şans verip sürekli asist-gol yapan biri. Hayretler içindeyim. Geçen sezon sakatlık falan derken hiç şans vermemiştik. Muhtemelen bu sene de fazla yer bulamayacak ama Babel'in yokluğunda hakkını verdim Callejon ve Fischer kenarda dururken oynattım onu. Golünü de attı.

Süper kupa PSV maçıyla birlikte şu gözüme çarptı. Ya takımlar geçen sezonun şampiyonluğu sonrası bize karşı kapanıyor ve daha az pozisyona giriyoruz, ya da bu patch'le gelen bir farklılık. Genişletilmiş özetlerde fazla şey göremiyorum artık. Geçen sezon genişletilmiş özet açtım mı ortalık bayram yerine döner, nice Hollandalı yiğidin hayallerindeki futbolu izlerdik.

.
    .
    .
    .

Eredivisie 3. Hafta

Amsterdam'da geçen sezon ligde sadece bir maçta puan kaybetmiştik o da adil bir mağlubiyet değildi. Bu sene de evimiz en büyük kalemiz olacak. Oyuncu rotasyonunu da mümkün olduğunca iç saha maçlarında kullanıyorum. Bugün Utrecht maçında 16 yaşındaki forvetimiz Josimar Dekker'e şans vererek basında manşet olduk.

14M Euroluk transferimiz Barrientos resmi maçalra güzel bir giriş yaptı. 4 resmi maçta 3 gol 4 asistle oynuyor şimdilik. Serero'ya bu maçta da ilkonbir şansı verdim. Adil Alman olmak böyle bir şey işte

.
    .
    .
    .

Eredivisie 4. Hafta

Allah bu oyunu DMC olmadan oynayanlara sabır versin, Amin! Geleneksel Ajax derplasman maçı şenlikleri yine bol gollü geçti.

1-0 hemen bir dk sonra 1-1.
    2-1 hemen bir dk sonra 2-2. (geriden gelen biziz)

Baktım olmayacak defansif anlayışa döndüm. Ama Ado den Haag forveti Poepon maçı ve benim 11 futbolcumu sırtına yükledi, aldı götürdü... Arkalarından bağırdım çağırdım, devre arasında sert çıktım fayda etmedi. Bu soruna bir çare bulmak zorundayım. Deplasmanda 2-3 gol atıp maç kaybetmek, berabere kalmak nedir yahu?

Ama bu soruna başka bir sisteme dönmeden çare bulmak zorundayım. İçimdeki Jurgen Klopp başkasına izin vermiyor. Bu pacth'de oturmadı.

Den Haag'a geçen sezon da 3-2 yenilmiştik. Bu sezon bahsi bir arttırdılar. Ama attıkları gol elle atılmış. Nelerden teselli buluyorsak artık. 1995 hedefini 2025 gibi tutturacağız dostlar

.
    .
    .

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by entolik View Post
    Yeni sezon için başarılar hocam
    Eyvallah sana da başarılar

Arkadaşlar ne olur bana satın alabileceğim bir çift yönlü orta saha önerin. Garmash çok iyiydi ama bizim ona gücümüz yetmez.

4 lig maçında da Odjidja'nın puanlarına dikkatinizi çekerim. Takım iyi bile oynayan çift yönlü rolünde oynayan adam iyi rating alamıyor. Svensson'da oynasa bu durum böyle. Ve aslında bitiricilik haricç bu cocukların özellikleri çift yönlü oynamaya müsait. Ama profillerine bu rol gözükmüyor. İşte oyunun oyunluğu burada ortaya çıkıyor. Hepsine çift yönlü antreman veriyorum. Ama olmayacak gibi. Ya oradaki rol tercihimi değiştireceğim ya da 1M peşin 60M 48 ay taksitle bir transfer yapacağım

Editör meditör bilen bilmeyen her türlü çift yönlü önerilerine açığım.

Nesil
    2010
    Yer
    istanbul

Hocam baştan aşağı soluksuz okudum gecein bu saatinde Fenerbahçe maçı sonrası keyfim yerindeyken birde yazdıklarını okuyunca özellile drenthe ile olan kısmı koptum gülmekden gece vakti bu foruma yakllaşık 3 yıldır üyeyim çok azdır senin ayarında kariyer yazan birşeyi merak ediyorum maç motoru güncellenince pozisyonlar kısırlaştı mı ? yani bir değişiklik oldu mu senin oyunda ?

sezona çok güzel başlamışsın. yalnız bu 48 ay olayı bu seneki oyunda pek işlemiyor malesef. fm 12de çok kolaydı bu sene rahat yapamıyoruz transferi. merak ediyorum bu sezonki topla oynama istatiskilerin nasıl?

çift yönlü orta saha olarak Andre Jali diye biri olması lazım 2 sene oynatmıştım pahalı olmamalı..

İtalya 21 yaş altı takımında 2-3 tane var ayrıca mutlaka birini kiralayabilirsin.. ben Verratti'yi kiralamıştım 10 gol atmıştı..

Camacho muydu neydi wonderkid denilip bi türlü patlama yapamayan ispanyol var o da geliyor uyguna veya kiralayabilirsin oynatmıyorlar fazla..

Almanya'dan Emre Can var

Quote Originally Posted by nessus View Post
    Vay Amsterdam'dan takipçimiz olması harika! Hoşgeldin. Bize Ajax kulübünden bahsedebilirsin biraz.

Valla aslında ben de doğma büyüme PSV'liyim Ama kariyerimizin hikayesi gereği 433 ve Cruyff'un kalesi Ajax'a geldik. Ayrıca bu kariyer için yenilsem de yensem de inat ettiğim 4231'i de ilk kez oynatıyorum.

@samasti mesajına sevindim sağol. Valla salya sümük kiralık yolladık Drenthe'yi. Seneye gelir elimizi öperse, Kıızılcahamam kampında yerini alır bakarsın
    haha Hayatim boyunca Ajax'in 1 maçina gittim, oda zamaninda 2/3 kez Hollanda amatör sampiyonu olan Türkiyemspor kulübüyle oynadigi hazirlik maçiydi. Ama yil 1999'du ve simdi efsane olarak adlandirdigimiz oyuncularin bazilari oynuyordu Ajax'ta.
    Kariyerinde Cruyff'i yenmeye çalisiyorsun ama gerçek hayatta kimse onu yenemez, adam geçen sene nerdeyse tüm Ajax yönetim kadrosunu alasagi etti. Taraftar'in sonsuz destegini aldigi için yapamayacagi sey yok

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by romelon View Post
    Hocam baştan aşağı soluksuz okudum gecein bu saatinde Fenerbahçe maçı sonrası keyfim yerindeyken birde yazdıklarını okuyunca özellile drenthe ile olan kısmı koptum gülmekden gece vakti bu foruma yakllaşık 3 yıldır üyeyim çok azdır senin ayarında kariyer yazan birşeyi merak ediyorum maç motoru güncellenince pozisyonlar kısırlaştı mı ? yani bir değişiklik oldu mu senin oyunda ?
    Eyvallah siz böyle yazıp muhabbeti alevlendirince daha daha güzel oluyor. Valla pozisyon kısırlığı şöyle oldu: Ben genişletilmiş modda izlerim maçları, daha seyrek pozisyon gösteririr oldu. Ben bunu evvela şampiyon olduğum için takımların bana daha fazla kapanması olarak yordum ama sizlerin patch ile ilgili yazdıkları da aklımı kurcalamadı değil. Hangisi geçerli bilemiyorum. Ama AZ ve ADO maçları tam şenlik havasındaydı. Diğer iki maç ve PSV maçı kısır geçti.

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    sezona çok güzel başlamışsın. yalnız bu 48 ay olayı bu seneki oyunda pek işlemiyor malesef. fm 12de çok kolaydı bu sene rahat yapamıyoruz transferi. merak ediyorum bu sezonki topla oynama istatiskilerin nasıl?
    Yok ya ADO mağlubiyeti beni derin bir karamsarlığa götürdü. Deplasmanda 4231'im fazla hücumcu kalıyor. Geçen seneki ŞL maçlarını da hatırlarsın Dortmund ile 4-4 kalarak elenmiştik. Her maç en az iki gol atıyoruz, ama bir o kadar da yiyoruz. Artık deplasmanlara normal anlayışla çıkmayacağım.

Radyodan NTVSpor'da yayınlanan ŞL programını dinlerken Dortmund hakkında, topa fazla sahip olmuyorlar hızlı oyunlarla rakiplerini alt ediyorlar yazdı. Bu oyunda oynadığıma bakmayın ben 433 ve topa sahip olma sevdalısıyımdır. Programda Dortmund hakkında bunlar söylenince acaba topa sahip olmaya çalışmakla hata mı yapıyorum diye düşündüm.

İstatistikleri oyunu açınca paylaşırım, zaten artık maç sonuçlarını geniş ekranda vereceğim goller şutlar gözüksün. Hatırladığım kadarıyla bazı maçlarda 60-40 oranı yakalıyoruz bazı maçlarda 52-48 gibi oranlarda geriye düşüyoruz.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by onurthemenace View Post
    çift yönlü orta saha olarak Andre Jali diye biri olması lazım 2 sene oynatmıştım pahalı olmamalı..

İtalya 21 yaş altı takımında 2-3 tane var ayrıca mutlaka birini kiralayabilirsin.. ben Verratti'yi kiralamıştım 10 gol atmıştı..

Camacho muydu neydi wonderkid denilip bi türlü patlama yapamayan ispanyol var o da geliyor uyguna veya kiralayabilirsin oynatmıyorlar fazla..

Almanya'dan Emre Can var
    Bakıcam bunlara eyvallah.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by tosyalinl View Post
    haha Hayatim boyunca Ajax'in 1 maçina gittim, oda zamaninda 2/3 kez Hollanda amatör sampiyonu olan Türkiyemspor kulübüyle oynadigi hazirlik maçiydi. Ama yil 1999'du ve simdi efsane olarak adlandirdigimiz oyuncularin bazilari oynuyordu Ajax'ta.
    Kariyerinde Cruyff'i yenmeye çalisiyorsun ama gerçek hayatta kimse onu yenemez, adam geçen sene nerdeyse tüm Ajax yönetim kadrosunu alasagi etti. Taraftar'in sonsuz destegini aldigi için yapamayacagi sey yok
    Adam hakediyor da aslında bakma Barcelona tarafından akraba sayılırız Cruyff'la

Ama bu kariyerde anasını ağlatıcam, Alman gibi oynayıp gerekirse kontra atak futboluyla Şampiyonlar Ligini alıcam.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .

Erdem J.D. : Bizden korkuyorlar!

Şampiyonlar Ligi grup kura çekim sonrası A grubunda R.Madrid, Lyon ve Tirana takımlarıyla eşleşen Ajax t.direktörü Erdem J.D. gruptaki şanslarını şöyle değerlendirdi: "Geçen seneye göre artık daha tecrübeliyiz. Geçen sene elenmize rağmen ne kadar tehlikeli bir takım olduğumuzu göstermiştik. Şansız bir gruptu. Bu sezon grubun favorisi R.Madrid olabilir, fakat onlar da dahil Şampiyonlar ligine katılan tüm takımlar gibi bizimle oynamanın, galip gelmenin kolay olmadığını biliyorlar. Bilmiyorum şansımızı fazlasıyla zorlayacağız ve büyük bir adım atmaya çalışacağız"

.
    .
    .
    .

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Son torbadan geçen sene Dortmund gelmişti bu sene hiç değilse Tirana geldi de UEFA'yı garantiledik Gazete demin atıp tuttum ama kaybettiğimiz ADO Den Haag maçında yediğimiz gollere baktım. Bilmiyorum ama durum içler acısı. Mevcut sistemimizde orta saha diye bir şey yok diyebilirim. Defans oyuncuları da aptalca hareket ediyor falan. Gruptan çıksak bile çok zor olacak, çooook!

Gruptan 2. olarak çıkacağını düşünüyorum. Olmazsa dediğin gibi en kötü ihtimal UEFA Zevkle takip ediyorum, böyle devam

Nesil
    2010
    Yer
    istanbul

ŞL'de çok zor rakipler gelmiş ama sen bunun için Ajax'dasın grup'tan güç bela çıkabileceğini düşünüyorum, başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bence lyon maclarindan basarili sonuclar alacaksin... real ile elele cikarsin gruptan. Tiranayi saymiuorum bile )

Aman hocam dikkat et, Lyon Zagreb'e yaptigini Tirana'ya yapip yine ayagini kaydirmasin

hocam amc li sistemler genelde topa sahip olmayı gerektiriyor. ancak dortmund örneğinde de olduğu gibi insiyatifi rakibe veriyormuş gibi gözüküp öldürücü ataklarla sonuca gidebilirsin. deplasmanlarda dmc-mc-mc şeklindeki ortasaha iş görür kanaatindeyim. eriksen mc de iyi iş yapıyor her ne kadar özelliği göstermese de. ayrıca inşallah bu sene averaj maduru olmayız hele bol gollü hiç olmayalım. insanın içi gidiyor yahu

aklıma gelmişken bişey diyeyim. fm12deyken kullandığım bi taktik vardı.4-2-2-2 şeklinde. mc-mc-wr-wl-fc-fc dizilimindeydi bu taktikte nadiren %55i geçiyordum ancak acayip şekilde bitirici ataklar izleyebiliyordum. diceğim o ki bu tarz bi dönüşüm düşünebilirsin ancak o zamanda alman modundan, kariyerin başında anlatımınla beni mest ettiğin taktikten ödün vermiş olacaksın biraz da olsa o yüzden bişey demiyorum ...

şl de bu sefer karşına alman taktiğini en iyi uygulayan adam mourinho çıktı ne diyorsun?
    buna karşı çözümün neler olacak?

basın toplantısında sorularımın yanıtını istiyorum hocam

Sayfa 7 / 10 İlkİlk ... 56789 ... SonSon

Mesaj Yetkileri