Eredivisie 5. Hafta
3 gün sonra Real Madrid'le deplamsanda oynayacağız. Yaz sezonunda geçen sezon yediğimiz fazla gollerden gına gelmiş denem yapmak istemiştik ama sadece B.Münih'e karşı bu denemeyi yapma fırsatım olmuştu (0-0). ADO Den Haag maçında yine deplasmanda yenilen 4 gol, dışarda oynanan maçlarda daha farklı oynamamız gerektiği gerçeğini öne sürdü. Çareyi dostumuz Jürgen Klopp'da bulduk.
Gerçek hayatta Dortmund ŞLiginde topla oynama oranı düşük olmasına rağmen yıldırım gibi kontra-ataklarla maçlarını kazanıyor. Bu ekolün uygulayıcılarından biri de Real Madrid. Topu dikine oynama konusunda benim için dünyada bir numaralar.
Her neyse, gelgelelim Vitesse gibi zorlu bir deplasmana çıkmadan önce hem yeni formasyonun getirdiği bilinmezlik hem de Madrid maçını düşünerek yapmak zorunda olduğumuz rotasyon beni endişelendirmişti. V hatta ben yapmam gerekenden de fazlasını yaparak Motta yerine Sporkslede'yi oynattım. Hollandalı ve genç olduğu için. Kondisyonu yetersiz Sigthorsson'un yerine Helenius'u yedeklere almadım 16 yaşındaki Dekker'i kadroya aldım. Yani kaybetsek maçtan sonra De Fotomagen gazetesinde beni ipe gererlerdi eminimDekker bir gol atıp bir de asist yaptı.
Harika-hızlı-kontra atak golleri attık. Maçı önce full sonra kapsamlı izledim, tempoyu arttırmanın işe yarayabileceğini düşündüm vs. Şans, bal ya da muhteşem bir icat, bilmiyorum. Vitesse gibi takımı, yedek kadroyla, maç kondisyonu eksik adamlarla 5-1 yendik. Yuh!

Dekker bir gol atıp bir de asist yaptı.

