Sayfa 8 / 10 İlkİlk ... 678910 SonSon
211 ile 240 arası toplam 272 sonuç

Konu: Ajax'ta Alman ekolü: Hedef 1995! | 2. Sezon

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by Kreus View Post
    Gruptan 2. olarak çıkacağını düşünüyorum. Olmazsa dediğin gibi en kötü ihtimal UEFA Zevkle takip ediyorum, böyle devam
    Quote Originally Posted by romelon View Post
    ŞL'de çok zor rakipler gelmiş ama sen bunun için Ajax'dasın grup'tan güç bela çıkabileceğini düşünüyorum, başarılar.
    Quote Originally Posted by samasti View Post
    Bence lyon maclarindan basarili sonuclar alacaksin... real ile elele cikarsin gruptan. Tiranayi saymiuorum bile )
    Quote Originally Posted by tosyalinl View Post
    Aman hocam dikkat et, Lyon Zagreb'e yaptigini Tirana'ya yapip yine ayagini kaydirmasin
    Beyler çok sağolun. Valla ben aslında Lyon'u gözüme kestirdim. 4-4-2 oynuyor gibi gözüküyorlar. Raporlara bakmak lazım, öyle sürekli karşıma 442 oynayan çıkmıyor ama genelde başarılı oluyorum diye hatırlıyorum. R.Madrid deplasmanında ikinci Valencia kazası muhtemel Tabi bu olmasın diye başka türlü oynarız.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    hocam amc li sistemler genelde topa sahip olmayı gerektiriyor. ancak dortmund örneğinde de olduğu gibi insiyatifi rakibe veriyormuş gibi gözüküp öldürücü ataklarla sonuca gidebilirsin. deplasmanlarda dmc-mc-mc şeklindeki ortasaha iş görür kanaatindeyim. eriksen mc de iyi iş yapıyor her ne kadar özelliği göstermese de. ayrıca inşallah bu sene averaj maduru olmayız hele bol gollü hiç olmayalım. insanın içi gidiyor yahu

aklıma gelmişken bişey diyeyim. fm12deyken kullandığım bi taktik vardı.4-2-2-2 şeklinde. mc-mc-wr-wl-fc-fc dizilimindeydi bu taktikte nadiren %55i geçiyordum ancak acayip şekilde bitirici ataklar izleyebiliyordum. diceğim o ki bu tarz bi dönüşüm düşünebilirsin ancak o zamanda alman modundan, kariyerin başında anlatımınla beni mest ettiğin taktikten ödün vermiş olacaksın biraz da olsa o yüzden bişey demiyorum ...

şl de bu sefer karşına alman taktiğini en iyi uygulayan adam mourinho çıktı ne diyorsun?
    buna karşı çözümün neler olacak?

basın toplantısında sorularımın yanıtını istiyorum hocam

Ohoo sen Almanlığımızın köküne kibrit suyu sıkacaksın Dmc-mc-mc demek 4-3-3 demek bizi elin Hollandalı'sına bak beceremedi 4-3-3 oynuyor mu dedirteceksin

Deplasman formasyonunu yaptım, kariyerle birlikte meydan okuma oynuyordum bir yandan küme düşmekte olan Parma ile evimde Milan'ı 2-0 deplasmanda Torino'yu 3-1 yendim. Sonra güncelleme çıktı iş bozuldu Gerçi güncelleme sonrası Bayern ile gayet sıkıcı bir maçta 0-0 berabere kalmıştık. Önümde bir Vitesse deplasmanı var, bu şekilde çıkabilirim. Taktiği paylaşacağım. Şimdi bu mesajdan sonra neden ve niye çok gol yediğimizi ve nasıl çaresiz olduğumu göstericem üstüne konuşalım

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

OLAY YERİ İNCELEME: Neden çok gol yiyoruz?

ADO Den Haag maçından sonra yetti gayri (tabi Almanca olarak) diyerek aldım maç kasetlerini taktım videoya pasları, şutları golleri ileri geri oynaat oynata izledim. İzledim ama gördüklerimden memnun kalmadım. Gördüklerim neden 4 gol attığım maçlarda 3 gol yediğimizi ayen neyan gösteriyordu. Gösteriyordu ama, mevcur sistemde çözümü var mıydı?

Resim 1

Ado Den Haag'ın ilk golünün başlangıcını kare kare göstermek istiyorum. Alttaki resim bizim klasik sorunumuzun röntgeni adeta. Golün başlangıcı olan bu pozisyonda çizdiğim oklar atağından devamında olanlar değil. Ama sürekli başımıza gelenler bu oklarla madde madde çizilmiş olanlar. Zaten bu gol de topun diğer kanada çevrilip aynı şekilde bir boşluk yakalanmasıyla bulundu.

Rakip 433 onuyor benim MC'lerim ikiside support görevli, hücuma katılan tipler. Bu yüzden karşımıza kim gelirse gelsin gol atıyoruz. Geçen sezon gol atamadğımız 3 maç vardı. Valencia deplasmanı (hezimetti) PSV deplasmanı (hezimetten sonra moraller çok düşmüştü) ve evimizde Groningen (süpriz) Onun dışında ligde hemen hemen 3 gol, Şampiyonlar Liginde 1,5 gol (grup sonuncusu olmamıza rağmen!) ortalamasıyla oynadık.

Ama işte her tatlının sonrasında başa gelenler şekil A'da görüldüğü gibi ortada DMC yoksa FM13'de ekmek yok. Ya da MC'lerden birini ölümüne defansif ayarlamalı. Ama yine de pozisyonu itibariyle asla DMC'nin durduğu yerde durmayacaktır.

Ok1 oyuncu kanata pas atar.
    Ok2 oyuncu dribbling'le içeri kateder.
    Ok3 Ara pası atar
    Ok4 Fast Striker defansın arkasına koşup topla buluşur ve golü atar.

Tüm bu olaylarda benden golü engelleyecek bir müdahale bile gelmiyor, bu imkanı yaratamıyorum. Ben öyle düşünüyorum, farklı fikri olan?

.
    .
    .

Resim 2

Topu ileri oynadılar ve şu an gerekli boşluk var aslında. Fakat yapay zeka beceremedi ve topu tekrar geriye oynadı. Oyuncularımın konumuna bakarak ne kadar çaresiz olduğumuzu görün

.
    .
    .

Resim 3

Topu birkaç kere ayaklarında çevirdiler ve diğer kanada geçirdiler. Aynen yukarıda çizdiğim okların ters kanadı. Kanat oyunucu içeri doğru oynadı, sağbekim ona pres uygulamaya çalıştı. Bu arada MC'ler hava almaya devam ediyor.

.
    .
    .

Resim 4

Bu resim tam pozisyonu yansıtmıyor ama yine de olay budur. Sağbek'in presine rağmen rakip içeri katetti ve bu arada kendisine "Sıkı Defans" yani Cover rolü verilen arkayı toplaması gereken DC -Paletta manasız bir öne hamle ile arkasında boşluk yarattı. Belki son bir hamle ile risk aldı kimbilir? Pas arkaya verildi, oyuncu direkt vurmak yerine daha güzel bir şey yapıp Poepon'a oynadı golü o attı. (resimdeki Siyahi vatandaş)

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Deplasman formasyonumuz (özünde 4-2-3-1'den ödün vermeyen) bu sorunu çözebilir belki ve ana formatta çok değişiklik yapmaya gerek kalmayabilir. Artık bugün-yarın oynarsam sonuçları paylaşırım. Önerilerinizi bekliyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sen böyle detaylı detaylı harika inceleme ve değerlendirmelerle çözüm bulmaya çalışırken maç motoru ve son güncelleme herşeyin içine ediyor, kafanı yorma dostum, şu an mantıkla çözülebilcek sorunlar yok FM13'de..

hocam resimler ve izahın açıkçası herşeyi anlatıyor zaten. bi tane mc yi full defansif oynatmalısın. hatta ikincisi de defans görevlerini biraz daha artırmalısın. böylece o boş koridor ve boşboş bakan mcler ortadan kalkar zannedersem. ya da tam tersi bir olaya geçebilirsin tamamen kısa paslarla %75lere varan topla oynama hedefiyle topu rakibe vermeme olayına geçebilirsin. ancak bu da alman ekolüne uymuyor kısaca almanların taktiği ancak oyundaki bütün adamların bastımı alan cinsten olursa başarılı olabilirsin gibime geliyor

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by 61trabzon61 View Post
    hocam resimler ve izahın açıkçası herşeyi anlatıyor zaten. bi tane mc yi full defansif oynatmalısın. hatta ikincisi de defans görevlerini biraz daha artırmalısın. böylece o boş koridor ve boşboş bakan mcler ortadan kalkar zannedersem. ya da tam tersi bir olaya geçebilirsin tamamen kısa paslarla %75lere varan topla oynama hedefiyle topu rakibe vermeme olayına geçebilirsin. ancak bu da alman ekolüne uymuyor kısaca almanların taktiği ancak oyundaki bütün adamların bastımı alan cinsten olursa başarılı olabilirsin gibime geliyor
    Oyun biraz motomot bir kafaya sahip olduğu için tüm takımı çok geri çekmedikçe MC'leri asla DMC pozisyonunda oynatamazsın. Mentality vs ayarıyla olmuyor.

Demin meydan okuma oyunum vardı Yenilmezler B.Münih ile. Ona bir devam edeyim hem deneme yapayım dedim. Rakibin AMC'sine markaj verdiğim halde, defansif seçtiğim, hatta presini dahi sıfırladığım halde MC Javi Martinez ısrarla direkt markaj verdiğim adamın yanından ayrıldı, ayrıldı, ayrıldı...

Sonuç? Deplasmanda 27 dakikada 3-0 öne geçtim. Maç 4-4 bitti. Mainz maçı. Yani bu pek takımın güç dengeleriyle de alakalı değil. Bu bana aşılamayacak bir olay gibi gelmeye başladı. Hele ki markaj verdiğim adamın inatla tutulmaması beni de sevgili LeoN gibi bıktırma aşamasına getirdi.

Bu sorunu evde başka dışarda başka oynayarak çözeceğiz mecburen.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 5. Hafta

3 gün sonra Real Madrid'le deplamsanda oynayacağız. Yaz sezonunda geçen sezon yediğimiz fazla gollerden gına gelmiş denem yapmak istemiştik ama sadece B.Münih'e karşı bu denemeyi yapma fırsatım olmuştu (0-0). ADO Den Haag maçında yine deplasmanda yenilen 4 gol, dışarda oynanan maçlarda daha farklı oynamamız gerektiği gerçeğini öne sürdü. Çareyi dostumuz Jürgen Klopp'da bulduk.

Gerçek hayatta Dortmund ŞLiginde topla oynama oranı düşük olmasına rağmen yıldırım gibi kontra-ataklarla maçlarını kazanıyor. Bu ekolün uygulayıcılarından biri de Real Madrid. Topu dikine oynama konusunda benim için dünyada bir numaralar.

Her neyse, gelgelelim Vitesse gibi zorlu bir deplasmana çıkmadan önce hem yeni formasyonun getirdiği bilinmezlik hem de Madrid maçını düşünerek yapmak zorunda olduğumuz rotasyon beni endişelendirmişti. V hatta ben yapmam gerekenden de fazlasını yaparak Motta yerine Sporkslede'yi oynattım. Hollandalı ve genç olduğu için. Kondisyonu yetersiz Sigthorsson'un yerine Helenius'u yedeklere almadım 16 yaşındaki Dekker'i kadroya aldım. Yani kaybetsek maçtan sonra De Fotomagen gazetesinde beni ipe gererlerdi eminim Dekker bir gol atıp bir de asist yaptı.

Harika-hızlı-kontra atak golleri attık. Maçı önce full sonra kapsamlı izledim, tempoyu arttırmanın işe yarayabileceğini düşündüm vs. Şans, bal ya da muhteşem bir icat, bilmiyorum. Vitesse gibi takımı, yedek kadroyla, maç kondisyonu eksik adamlarla 5-1 yendik. Yuh!

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .
    .

Mourinho: Ajax ve bir Alman, ilginç bir karışım

Şampiyonlar Ligi A grubu mücadelesi öncesi yapılan basın toplantısında teknik direktör Jose Mourinho yaklaşan Ajax maçını değerlendirdi. Maçın kesin favorisi olduklarını belirten Mourinho, menajer Erdem J.D. ile ilgili soruya yine çok konuşulacak bir yanıt verdi:

"Ajax takımının kültürüne ve tarihine saygı duyuyorum, her zaman inandıkları şeyleri yaptılar. Şimdi başka bir yola girmiş gibi duruyorlar. Ben bunu oldukça manasız buluyorum. Başka bir ülkeye gittiğiniz zaman orada oynanan futbola ve kültüre saygı duymanız ve bildiklerinizi tek doğruymuş gibi dayatmamanız gerekir" şeklinde konuştu.

.
    .
    .

Erdem J.D. : Sizden peygamber olmanızı istediklerinde, eski dinlerin işi bitmiştir

Şampiyonlar Ligi A grubu açılış maçı iki teknik direktörün söz düellosuna sahne oldu. Önceki gün Jose Mourinho'nun Erdem J.D. 'yi Ajax kültürünü mahvetmekle suçlaması üzerine J.D. 'den aynı sivri üslupla yanıt geldi. Basın toplantısında kendisine ilk yöneltilen Mourinho'nun söylediklerine ne diyeceksiniz sorusuna

"Evet Jose'yi dinledim. Şartları doğru tahlil etseydi akıllıca bir konuşma olabilirdi ama ne yazık ki değil. Ben buraya ne olduğum bilinerek çağrıldım, farklı bir şey, farklı bir yol için. Eğer size bir peygamber kurtarıcı gelmişse, eski dininize tekrar geri dönemezsiniz. Ben onun gibi her kaba uyan bir siyasetçi değilim, ben bir devrimciyim" şeklinde konuştu.

.
    .
    .

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Mourinho bize güzel ayar verdi ama biz de altta kalmadık. Gavur tarafımız tuttu

Vitesse maçını bize kazandıran Real Madrid maçında da oyuna başlayacağımız taktik resimdeki gibi. FM13 sonuçta bir oyun olduğu için oyunculara "Yavrum defans çizgisine yakın oynayın" deme şansımız yok. Önceki mesajlarımda resimlerde gösterdiğim gibi 2 MC'nin hangi ayar olursa olsun DMC kafasında oynaması mümkün değil. Ben de madem komutlarla bu adamları bir adım geri çekemiyorum, o zaman pozisyonlarını bir adım geri çekerim diye düşündüm.

AMC bir adım geri MC
    2 MC bir adım geri DMC oldu.

AMC atak oynuyor, ileri çıkışları elle müdahale ile arttırıldı. Top sürmesi bekleniyor.

WBR/L mevkisi atak oynuyor. Eğer takım birkaç pas yaparak rakip alanda yerleşik hücuma geçebilirse, pas seçeneklerini arttırmak ve topu bizde tutmak için onları ileri yolluyoruz. Umut ediyoruz ki bu açığı DMC formatlı orta sahamız kapasın.

Kontra atak oyununu daha hızlı tempoda oynuyoruz. Defansımız da biraz daha önde. Direkt paslarla hızlı çıkmayı hedefliyoruz.

Fakat siz yine de kuponlarınıza handikaplı Real Madrid yazın

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Mourinho'yla kimse başa çıkamaz diyorum ve dediğin gibi handikaplı Real'i kuponuma ekliyorum
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by lofthei View Post
    Mourinho'yla kimse başa çıkamaz diyorum ve dediğin gibi handikaplı Real'i kuponuma ekliyorum
    Hahah işler iyi giderse skoru canlı veririm yok fark olursa 2-3 gün uğramam buraya

İşin kötüsü Vitesse maçı öncesi 20 gün milli maç arası vardı, bas bas geçmedi. Ben de tatile çıktım. O ara ŞL kadroları verilmiş. Gerizekalı yardımcı bir sürü topçuyu almamış kadroya.

Poulsen
    Callejon
    Schöne
    Enoh
    Genç Josimar gibi eksikler var. Yedeklerde elimizi zayıflattı bu durum. Motta falan daha hazır değildi halbuki.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

CANLI !!!

Tuatkha ortaladı Sigthorsson tamamladı. Maçın daha 2nci dakikasında Ajax'tan yıldırım gibi bir atak ve gool!

R.Madrid 0-1 Ajax

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

CANLI !!!

İnanılmaz bir goool! Kalecinin uzun degajında Sigthorsson arkaya aşırdı, Barrientos defansın arkasına sarkıp kaleciyi de çalımladı. Ajax maçın henüz 4ncü dakikasında 2-0 öne geçti!

R. Madrid 0 - 2 Ajax

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

CANLI !!!

Dakika 18 gol Luka Modriç! Real Madrid kabustan uyanıyor!

R.Madrid 1 - 2 Ajax

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

CANLI !!!

Dk 25 Cristiano Ronaldo Madrid'in süper geri dönüşü! Şimdi skor 2-2 oldu.

---

Hay Allah!

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

CANLI !!!

Ben yetişemiyorum adamlar dk 30 4-2 öne geçtiler.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .
    .

Rüya gibi başlamıştı, ulan yoksa! demiştik ama Modriç arka direk orta C.Ronaldo gol, Modriç arka direk orta C.Ronaldo gol derken iş bitti. Maçın 30ncu dakikası falandı skor 4-2 'ydi. Eğer biz gerçek bir takım olsaydık eminim tüm futbolseverler akşam Ajax'ın maçı var kesin bir sürü gol olur diye konuşur bizi takip ederdi Ne yapalım artık bununla teselli olacağız. Ben Fischer'le oynuyorum adamlar C.Ronaldo ile oynuyor Demek ki defans mefans yapmakla olmuyor. Yine golümüzü yiyoruz paşa paşa. ŞL ortalama 2 gol atıp ort 4 gol yemek ayrı maharet

.
    .
    .

.
    .
    .

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Johan Cruyff: Sanırım Ajax'lı yöneticiler yanlış dine geçmişler

Ajax'ın Real Madrid'e kaybettiği maç sonrasında menajer Erdem J.D. ile yıldızı asla barışmayan efsane Cruyff Erdem J.D. 'nin maç öncesi toplantısında söylediği sözlere gönderme yaparak "Ajax'lı yöneticilerin yalancı bir peygamberin peşinde koştukları ortada. Fakat onlar bir tür sihir altında oldukları için gerçeği göremiyorlar sanırım. Taraftar çok yakında olan biteni görecek ve bu işin icabına bakacaktır" diyerek Ajax taraftarını harekete geçirdi.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hahahahhahahaha Olayların trajikomikliği ve diyaloglar konusundaki başarın efsane, şu an forumdaki en iyi kariyer hikayesi bence. Özgünlüğünün devamını dilerim
    "Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Süper bir anlatımın var kariyerini baştan sona okudum canım sıkılınca süper bir anlatım sevdimde,ilk sezon ŞL'de işler yolunda gitmemiş 4-4 lük maçta ben ağlardım resmen ya 90+5 bide. şampiyonluk yakışmış,2.sene güzel başlamış öyle devam eder umarım.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Quote Originally Posted by lofthei View Post
    Hahahahhahahaha Olayların trajikomikliği ve diyaloglar konusundaki başarın efsane, şu an forumdaki en iyi kariyer hikayesi bence. Özgünlüğünün devamını dilerim

Heheh eyvallah, mevzu kendiliğinden akıp gidiyor. Gerçekten maçlar da öyle trajikomik geçiyor ki, ilginç bir yolda ilerliyoruz. Ben 4 dakikada Madrid'e 2 gol atıyorum onlar bana 5 dakikada 3 gol atıyor Bunun taktikle bilmemneyle açıklanacak durumu yok Eğlencelik

Quote Originally Posted by Juan Moraes View Post
    Süper bir anlatımın var kariyerini baştan sona okudum canım sıkılınca süper bir anlatım sevdimde,ilk sezon ŞL'de işler yolunda gitmemiş 4-4 lük maçta ben ağlardım resmen ya 90+5 bide. şampiyonluk yakışmış,2.sene güzel başlamış öyle devam eder umarım.
    Çok sağol, hedefimizi ŞL olarak seçtiğimiz için oraya abanıyorum ama başıma gelmeyen şey kalmadı. Dortmund maçı, Porto maçı öyle çok acıklı sonlara sahne oldu, bir de üstüne tarihe geçen Valencia hezimeti.

Aynı tadı bu sene de bulacağız anlaşılan bkz Real Madrid deplasmanı

almanlarında artık bir sistematik değişikliğe ihtiyacı var artık bence çok gol yiyoruz yahu. bence işin topa sahip olma tarafına geçmelisin hocam. artık tek çözüm o gibi duruyor

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

Eredivisie 6. Hafta

Real Madrid maçı sonrası evimizde nispeten rotasyona gittiğimiz maçta ikinci yarı açıldık. Sezonun sürpriz adamı Serero bir gol atıp bir gol attırdı. Gerçekten ilginç bir performans sergiliyor.

.
    .
    .
    .

Kupa 2. Tur

Kondisyon kazanması gereken Babel hariç PAF takım ile çıktığımız kupanın bu kolay maçında gençlerimizle gurur duydum. Zaten sürekli bu taktikle oynuyorlar, alışkınlar. Yeni Van Basten'imiz Josimar Dekker 2 gol atarken para vereceğime kendi gencimi yetiştiririm dediğim Çift Yönlü Orta Saha olmak üzere yetiştirdiğimiz Canadjidja da bir golle umut verdi.

.
    .
    .
    .

Eredivisie 7.Hafta

RKC maçında R.Madrid maç öncesinde sunduğum deplasman taktiğimizle oynadık. Yıldırım gibi kontrataklarla ilk 30 dakikada 4-0 öne geçtik. Fakat maç motoru gol yemeden maç bitirmemize izin vermiyor. Maç bir şekilde 4-2 bitti.

.
    .
    .
    .

-- Şampiyonlar Ligi Maçı Oynandı --

.
    .
    .
    .

Eredivisie 8. Hafta

ŞL maçı sonrası rotasyon yapmam gerekti. Kafama vuruyorum: rotasyon! rotasyon! rotasyon! Feyenoord kendi sahasında bulduğu ilk gole yattı biz yüklenirken bir tane daha attı sonlara doğru. İyi olmadı. Ligde yenilmeden 7-8 maç kazanmamız lazım

.
    .
    .
    .

Eredivisie 9. Hafta

Ligde PSV ve Twente bizimle birlikte atbaşı gidiyorlar hatta PSV puan dahi kaybetmemişti. Biz bu öenmli mücadelede tam Ajax gibi oynuyoruz. Böyle bir takımız işte, havamız yerinde oldu mu karşımızda 4-5 gol yemeyecek takım yok. Bu maçta olduğu gibi karşılığında 2-3 gol yemesek bu iş tamamdır

Callejon iyi ki yine kiralamışım dedirtiyor. İlaç.

.
    .
    .
    .

-- Şampiyonlar Ligi Maçı Oynandı --

.
    .
    .
    .

Eredivisie 10. Hafta

ŞL maçı sonrası rotasyona gittik ve takımı rahatlattık. Bu maçta benim için önemli olan 19 yaşındaki Canadjidja'nın çift yönlü rolündeki performansı. Kimler kimler oynadı şu rating alınmadı hiçbir maçta.

.
    .
    .
    .

Kupa 3ncü Tur

Rakip kapandı pek iyi maç olmadı, maç 1-0 devam edince oyun garanti beni önce son dk golü sonra belki penaltılarla eleyecek dedim ama olmadı bu sefer Adetidir FM'nin çünkü.

.
    .
    .
    .

Eredivisie 11. Hafta

0-0 bitmesine razı olduğum bir maçta son 5 dakikada duran toptan yedik golü. Rakibe 3 puanlık önemli bir avantaj verdik. Defansif formasyonla başladık, baktım onlar bana saldıracağına ben onlara saldırıyorum ana taktiğimize döndük. O zaman işler pek rast gitmedi falan filan derken ucuz, sıkıcı, gıcık bir mağlubiyet aldık.

.
    .
    .
    .

Bu yenilgiyle birlikte ligde puan durumu şu şekilde oluştu:

.
    .
    .
    .

Yönetim genelde hücum futbolu oynattığımız için, taraftar da fazla pozisyon bulmaktan seviyor bizi. Ara da böyle de ödüllendiriliyoruz (Önce övdüler sonra bir miktar transfer bütçesi verdiler)

Cruyff'da çıkmış bize hala lololo yapıyo

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Hollanda kesmiyor artık bizi, DEVLER LİGİ LÜTFEEN!

geçen gün şans eseri gördüm ve konunuzu heycanla takip ediyorum şampiyonlar liginde iyi yerlere gelirsiniz bu sene umarım. ek olarak bir şey rica edeceğim sizden, acaba taktik ayarlarınızın örnek bir resmini koyabilir misiniz ?

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

Maçlar güzel.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .
    .
    .
    .

Lyon maçına da Real Madrid'e oynadığım deplasman formatıyla çıktım. Deplasman formatı diyorum ama Vitesse'yi 5-1 RKC'yi 4-2 yendik deplasmanlarda. Madrid maçı malumunuz. Bu şekilde rakibin belini büken kontralara çıkıyoruz fakat gol yemeye devam ediyoruz Daha önceden bahsetmiştim, NTV'deki ŞL programında Dortmund'un topa sahip olmayı rakiplerine bırakıp çok iyi kontralarla oynadığı bilgisiyle yaz sezonunda yaptığım taktiği revize etmiştim. Real Madrid maçında 2-0 öne geçtik ama işe yaramadı. Normal oyunumuzu oynarken genelde topa sahip olan takım biz oluyoruz.

Lyon ilk yarı attığımız her gole cevap verince canım sıkılmadı değil ama maçın bizde olduğu çok belliydi. İkinci yarı Barrientos kendisine ödediğim her kuruşun hakkını verecek uzun mesafeli muhteşem asistleriyle maçı 4-2 'ye getirdi. Hücum hattımız çok iyiydi. Grup ikinciliği için en büyük rakibimizi evimizde yenmiş olduk. Şimdi onlar düşünsün

Düzeltme: Lyon 2-2 'yi ikinci yarının hemen başında bulmuş, benim aklımda ilk yarının sonu diye kalmıştı, öyle yazmışım

Last edited by nessus : 26.Kasım.2012 at 03:09

Nesil
    2012
    Yer
    Kastamonu

5-2 şahane skor.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    .

.
    .
    .
    .

Güçsüz rakibimizi iki maçta da yendik. Aslında Tirana puan kaybetmekten en endişelendiğim takımdı, çünkü Lyon Tirana'a karşı 2 maçını kazanır olur da biz bir beraberlikle çıkarsak ince hesaplar bozulabilirdi. Neyse ki olmadı. Lyon iki maçta da Real Madrid'den fark yiyerek işi zora soktu. Sanıyorum ŞL'de ikili averaja önce bakılıyor. Yanılıyorsam söyleyin Fransa'da 2 hatta genel averaja göre 3 farklı bile yenilsek ikinci tur şansımız var. Bu iyi bir şey

Yinede geçen sene 95 dakikada elenmiş biri olarak her sonuca açığım

.
    .
    .
    .

Sayfa 8 / 10 İlkİlk ... 678910 SonSon

Mesaj Yetkileri