Şimdi güzel kardeşim iyi yazmışsın hoş yazmışsında şu sözlerin;
Tabi bir de Türk fm fanlarına korsana çok kaçıyorsunuz deyip eğer oyunu dilinizde oynamak istiyorsanız orijinal alacağına söz verin tarzında konuşupta tamamiyle GOOGLE TRANSLATE'ten kopyala yapıştır bir Türkçe koyma gafleti de var. e hadi maç motoru için yama hazırlığı içindesiniz dielim (bilemiyoruz çünkü açıklama yok) en azından Türkçe dil için bir yama çıkarın ve yayınlayın yani o kadar uzun yada zahmetli bir iş olacağını sanmam sonuçta bir çok ülkenin 2. 3. liglerindeki bugların, yamasına kadar inip yapıyorsunuz 72 milyonluk bir ülkenin dil seçeneği içler acısı ve 3 güncelleme de de sorun çözülmedi. PTT 1. lig yabancı kontejanınını 5 olarak vermek te ayıp yani sen kalkıp ingileterenin amatör ligine kadar gir Türkiye'nin 2. büyük liginin kurallarını sallabaş bir eda ile yap
biraz abartı olmuş. O kopyala yapıştır, Google Translate Türkçesi gibi dediğin şeyi TurkSportal ekibi gece gündüz demeden çalışarak hazırladı. Ha şunu demeni anlarım; "Sigames bunu TurkSportal ekibine yaptırana kadar bu konuda profesyonel hizmet alabileceği bir ekibe veya firmaya yaptırsaydı daha iyi olabilirdi." ancak önümüzde Rusya dil eklentisinde olduğu gibi şirket politaksının bu yönde olduğunu gösteren bir örnek var onlarda zamanında kendi dillerinin oyunda yer alması için çeviriyi kendileri yaptılar. Memnun oluruz veya olmayız orası ayrı konu ama bu kadar kötülemek apayrı bir konu(Dil meselesi için söylüyorum yanlış anlaşılmasın).

Sanırım hak verirsiniz ki bu oyun toplamda dört ana başlıktan meydana gelmekte; Database, arayüz (yani görsel kısım), maç motoru ve yapay zeka. Oyunun Database kısmıyla sanırım hiç birimizin bir problemi yok, arayüz ve yapay zekaylada aynı şekilde olsa gerek. Evet maç motorunda sıkıntılar olduğu doğru ancak bunun mazur görülmesi gerektiği kanaatindeyim. Sebebine gelince;
Hatırlanacağı üzere Sigames bu oyunun tanıtımını yaparken aslan payını maç motoruna verdi. Yenilik ve farklılık kelimelirini en çok bu olay için kullandı. Uzun vadede bizi oldukça memnun edecek bir yeniliğin olduğu apaçık ortadayken ve FM 2009 örneğini bilirken bu olaya biraz daha müsamahalı yaklaşmak gerek diye düşünüyorum. Geç çıkarsalardı, şöyle yapsalardı, böyle etselerdi gibi söylemler bu noktada bize bir fayda getirmiyor. Rahatsılık veriyorsa demo denenebilirdi hadi bunu deneme zorunluluğu hissetmiyoruz madem, bu forumda yazılanlardan bir fikir edinilebilirdi (Ki ben bu olaya karşıyım çünkü gereksiz yere antipati oluşumuna sebebiyet verdiği kanaatindeyim !).

Biraz karışık yazıyorum kusuruma bakmayın ama bir de şu var. Kendi kişisel gözlemimdir onuda baştan belirteyim. Sanırım bizler bu oyundan ne istediğimizi ya da ne beklediğimizi tam olarak ifade edemiyoruz. Biraz daha açmak gerekirse zaten bizler ve dünya üzeridenki binlerce kullanıcı oyunun absürdlükeri ya da hatalarıyla alakalı yüzlerce ve hatta binlerce geri dönüşte bulunuyor. Sigames'de bunları tarihleri diğer serilerde olduğu gibi üç aşağı beş yukarı belli ana güncellemer ve bu seride yaptığı gibi ara güncellemelerle gidermeye çalışıyor yani iyi kötü bir muhatabımız var, ben yaptım ister oynayın ister oynamayın diyen bir despot yok karşımızda. Sigames tarafından yapılan her müdaheleden sonra (sadece bu seride değil bütün serilerde bu böyle oldu geçmiş serilerin forum konularına bakabilirsiniz !) sakatlıkkların artması yada azalması (gerçeklikten uzaklaşmak biyonik oyuncuların meydana gelmesi), gollerin artması ya da azalması, taktiklerin tutması ya da tutması gibi ve daha pek çok örnek verilebilir, serzenişte bulunduk. Peki bunların ölçütü ne oldu bizim için bir önceki seri ya da güncellemeden önceki durum oldu. Kıyası buna göre yaptık sağda solda okuduklarımızla yeşerttik ve büyüttük sonunda oyunu ya sevdik ya da sövdük. Anlatmaya çalıştığım şey şu bu tarz hata dediğimiz ama hata olmayan şeylerin bir ölçütünün olmadığı gerçeğini kabullenemiyoruz. Ne bekliyorsunuz sorusuna herkes öznel bir cevap verecektir (örneğin sakatlıkların ne sıklıkta ve nasıl olması gerektiği gibi yoksa düz ve saçma bir mantık olan hatasız oyun isteği değil !) ancak Sigames'in kullanıcıya özel bir oyun geliştirip veremeyeceği gerçeğinden yola çıkarsak bu hayalden de öte bir beklenti olur. Herkesi memnun etmek mümkün değil forumda oyunun güzel yanlarıyla da alakalı onlarca konu var 3D maç motorunu beğenmedin mi o zaman sadece Commentary seçeneğiyle oyna ya da 2D oyna ha yok ben illa 3D oynayacağım diyorsan da güzel kardeşim ya görmezden gel ya da girmişsin bir yola biraz sabır etde yakında gelecek güncellemeyi bekle. Çünkü burada yazılan bu olumsuz görüşler katkı yapmıyor !