1 ile 30 arası toplam 53 sonuç

Konu: CA nın PA ya gelişim hızı ve oranı - Örnek:Recep Niyaz

Hybrid View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Neyse, lafi uzatmadan sadede geleyim. Recep'in onunde gercekten cok yol var. Oyun stili rakibin ustune gitmeye cok fazla dayali. Cunku tahminen alt yas gruplarinda hep takimin en yetenekli oyuncusu olmus ve topu ona verip gol atmasi beklenmis. Ama mevcut fizigiyle bunu kendisinden 5-10-15 yas buyuklerle yapmasi mumkun degil. Gerci bunu A2'de oynayarak kapatmasi da pek mumkun degil. Sistemin bir parcasi olarak oynatilmaya zorlanmasi gerekli. Ne hizli (bacaklarinin kisa olmasi bunda etken), ne cok cabuk, ne de omuz omuza mucadeleye girebilecek kadar dengeli/cevik. Bu ozelliklerinin eksikligi gozle gorulurken, cok daha akillica ve basit oynayarak (mesela Alex'in yillarca yaptigi gibi) bu acigini kapatabilir ama bunu da henuz yapmiyor/yapamiyor.
    recep niyaz'ı futbol anlamında herkesten çok tanıyan onun hocaları ve birlikte oynayan oyunculardır. volkan demirel'in quiz programında recep niyaz'la alakalı yaptığı açıklamalardan (mesela 10 senedir futbol oynuyorum. gördüğüm en yetenekli futbolcudur demesi. buradaki yetenek flair manasında değil, tüm konuşma izlendiğinde total bir yetenekten bahsedildiğini anlayabiliriz) bile kendisinin ne kadar gelecek vaadettiğini anlayabilirsiniz. bu oyuncuya idmanlarda ve çıktığı maçlarda fasulye niyetinde davranılmadığına ve buna rağmen dikkat çektiğine göre demekki gayet de a takım seviyesinde oynayabilir. keza altyapı hocaları ve yeteneksiz A takımı hocasının da kendisi hakkında oldukça ışık verici söylemleri var. ben uzun süredir bu denli beklentiye girilen bir futbolcu olmadığı için kendisinden beklentim büyük. tabi ki önünde büyük bir yol var. umarım başarılı olur.

tabi burada herkes fikir beyan edecek ancak şu bir gerçek ki recep sezon başında sadece "ya bi recep varmış fenerde" denilen noktadan; takımla birlikte kadroya girmiş, maça çıkmıs, gol atmıs ve taraftarı heyecanlandıran bir noktaya gelmiş oyuncudur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by charmofblack View Post
    recep niyaz'ı futbol anlamında herkesten çok tanıyan onun hocaları ve birlikte oynayan oyunculardır. volkan demirel'in quiz programında recep niyaz'la alakalı yaptığı açıklamalardan (mesela 10 senedir futbol oynuyorum. gördüğüm en yetenekli futbolcudur demesi. buradaki yetenek flair manasında değil, tüm konuşma izlendiğinde total bir yetenekten bahsedildiğini anlayabiliriz) bile kendisinin ne kadar gelecek vaadettiğini anlayabilirsiniz. bu oyuncuya idmanlarda ve çıktığı maçlarda fasulye niyetinde davranılmadığına ve buna rağmen dikkat çektiğine göre demekki gayet de a takım seviyesinde oynayabilir. keza altyapı hocaları ve yeteneksiz A takımı hocasının da kendisi hakkında oldukça ışık verici söylemleri var. ben uzun süredir bu denli beklentiye girilen bir futbolcu olmadığı için kendisinden beklentim büyük. tabi ki önünde büyük bir yol var. umarım başarılı olur.

tabi burada herkes fikir beyan edecek ancak şu bir gerçek ki recep sezon başında sadece "ya bi recep varmış fenerde" denilen noktadan; takımla birlikte kadroya girmiş, maça çıkmıs, gol atmıs ve taraftarı heyecanlandıran bir noktaya gelmiş oyuncudur.
    Oyunda da zaten gelecek vaad ediyor Recep. Turkiye'de en cok gelecek vaad eden 20 yas altindaki 8 oyuncudan bir tanesi.

Eskiden yuksek potansiyeller cok daha fazla veriliyordu. Bu sadece Turkiye'de degil, veritabaninin genelinde boyleydi.

FM 2009'da 2099 tane -8, -9 ve -10 PA'li oyuncu varken, FM 2013'te toplam 1205 tane -8, -9 ve -10 PA'li oyuncu var.

Yani gecmiste boyle yapmistiniz, simdi niye boyle yapiyorsunuzun aciklamasi biraz da bu esasinda.

Mesaj Yetkileri