hocam sen burda harcanıyosun git bi pembe dizi felan yaz bu nasıl bir kurgulama
bu arada başarılar
hocam sen burda harcanıyosun git bi pembe dizi felan yaz bu nasıl bir kurgulama
bu arada başarılar
Başarılar , kariyer çok zevkli olacak gibi duruyor hadi bakalım![]()
ooo güzel bir tatil yeri kendini fazla kaptırma o işlere![]()
Mükemmel giriş kaptan yine harikasın![]()
çok içiyorsun dikkat et![]()
Başarılar dostum takipçinim kurgu güzel herşey güzel takım da ilginç olmuş![]()
Teşekkürler arkadaşlar, elimden geldiğince bağlıyorum ama sezon başlayınca kurguya bu kadar yer kalır mı bilemeyeceğim
İlerilerde niye olmasın ?
Güzel bir yer Las Palmas. Takımla işimiz kolay değil ama ilk sezon terfiye oynarız gibime geliyor.
Teşekkürler, tabii var bende de bir şeyler ama keşfedilemedim.Hayallerimden biri kitap yazmaktır bu arada.
Teşekkürler beyler![]()
Bu sene daha tatil yapamadım burada acısını çıkarıyorum![]()
Teşekkürler, Las Palmas takımlar arasında en güzel kurgu yapabileceğim takımdı. Gerçi takım da sempatik gelmeye başladı gözüme.
İçip içip kızlarla geziyon işin iş ha
Sabah Türkiye'den getirdiğim Permatik'imle tıraş olduktan sonra kulüp binasına gittim. Juan Diaz da aracı olduğu için kulüp binasındaydı. Odaya girdiğimde beni başkanla tanıştırdı, biraz oturduktan sonra işleri olduğunu söyleyip ayrıldı. Odadan çıkarken bana bir göz kırpmayı ihmal etmemişti.
- Arda bey, ben çok genç ve dinamik biri değilim. O yüzden kulüpteki spor faaliyetleriyle pek ilgilenemiyorum. Futbol Kulübünün yönetimini tamamen sana devretmeyi düşünüyoruz.
- Biraz daha açarsanız memnun olurum.
- Sizden beklentimiz sadece koçluk yapmanız değil. Futbolla ilgili her alana el atmanızı istiyoruz. Tabii ki, bütçemiz el verdiğince. Ha ha ha ha.
- Tabii ki efendim.
- Genç takım, tesisler, antrenmanlar, transferler hepsinin başında sen olacaksın. Paraya dayanan bir isteğin olduğunda, bunu gelip bizimle paylaşacaksın. Biz de bir değerlendirme yapıp karar vereceğiz.
- Anlıyorum.
- Takımımız geçen sene ligde 9. oldu. Medya da öyle ön görmüştü zaten. Senden ilk senelik beklentimiz bu dereceyi daha ileriye taşıman. Ayrıca iki tarafın da çok büyük sorumluluklara girmemesi için 1 yıllık bir sözleşme ön gördük ilk etapta. Uygun mudur senin için, bir bak istersen sözleşmeye?
Kağıdı aldım, kısaca göz gezdirdim.
25.000€. Yarısı 12.500€. Gayet yeterli. Hem aç kalırsam karnımı futbol doyurur....
...
...
...
25.000€ x 12 = 300.000€
...
Bu konuşmalardan sonra formaliteler konuştu, imzalar atıldı. Binadan çıkarken sekreter elime birkaç kağıt tutuşturdu. Personellerin listesi, oyuncuların listesi ve kamp programı.
Devam hocam çok sürükleyici devam![]()
hikaye süper![]()
Çok sürüklüyorDevam devam
![]()
Cok guzel reytingler alir bu hikayeAynen devam
![]()
Kamp dönemini gelenler gidenler bekliyoruz hocam![]()
Çok güzel bir anlatım, başarılar iyi eğlenceler.
...
İmzalardan sonraki birkaç günü kafa dinleyerek geçirdim. Sonrasında işe başlama zamanı gelmişti. Elime ilk olarak futbolcu listesini aldım.
Listede dikkatimi ilk çeken isim Atouba'ydı. Bundesliga'yı takip ettiğim yıllardan biliyordum bu oyuncuyu, sol bek olduğunu biliyordum en azından.
Sonra listede fransız bir forvet oyuncusu dikkatimi çekti. "Theivy"
Şunun adı Thierry olsaydı ne olurdu sanki?
Bu oyuncu Espanyol takımından kiralık gelmişti.
Listenin en altında da kısa bir yardımcı raporu vardı. Sonrasında bu raporu hazırlayan yardımcı ile anlaşamayıp onu kovacaktım, ama ona biraz daha zaman var.
Thievy gerçekten takımın Thierry'siymiş.
Elimdeki diğer kağıtlara bakmaya başladım. Personel listesine baktım.
Josico mu? Hani şu Fenerli olan.
Takımdaki görevlendirmeler çok saçmaydı bu işi halletmek gerekiyordu. Takımda 3 tane kondisyoner vardı ve sanırım hepsi birbirinden saçma insanlardı. Sonraları kondisyonerlerden birinin veteriner olduğunu öğrendim. Tabii ki kovdum.
Takıma gol atmayı öğretecek bir antrenör lazımdı. Golcü diyince benim aklıma ilk gelen kişiyi aradım.
- Alo. Abi ben Arda Güray, hatırladın mı beni?
- Unutur muyum Arda'cım? Nasılsın, nerelerdesin?
- O işler biraz karışık abi. Müsait misin seninle bir şey görüşecektim.
- Ankara'da Hipodromdayım Arda'cım yakındaysan gel.
- Yok abi gelemem, meşgulsen başka zaman arayayım.
- Yok yaa, koşunun başlamasına daha var.
- Abi, ben şimdi bir takımla sözleşme imzaladım. Bizim topçulara gol atmayı öğretecek biri lazım. Benim aklıma da ilk sen geldin.
- Gururlandırıyorsun beni. Gelirim, konuşalım, anlaşalım, çaresine bakarız, neredesin ?
- Abi Kanarya Adaları'ndayım.
- Neeey. Kanarya Adaları mı? Biz Galatasaray'lıyız Arda'cım oralar bize ters. Hahahahaha.
- Ehehe. Abi gelemeyeceksen söyle.
- Geleyim, bakalım be Arda'cım. Benim için de bir değişiklik olur.
...
Bir hafta sonra Tanju Çolak Las Palmas ile resmi sözleşmeyi imzaladı.
Tanju Çolak Sergenide alsın gelsin![]()
Sonraki haftalarda takımdaki personellerden bazılarıyla yollarımızı ayırdık, yeni personeller işe aldık. Teknik ekipteki yüzleri değiştirmek gerekiyordu. Ne de olsa ayrılanlar benim değil, eski hocanın ekibiydi.
Personellerin hepsinden halen memnun değildim ama bu değişimi zamanla tamamlayacaktık.
----
Takımdaki bir kaç oyuncuyla da yollarımızı ayırmaya çalışıyordum. Olmuyordu, olmadı. Kadronun büyük bir kısmı henüz kendini kanıtlayamamış ve yaşı kemale ermiş oyunculardan oluşuyordu. Tabii ki kadroda inci gibi parlayan gençler de vardı.
İsmi tanıdık. Hamburg altyapısında bulunmuş.
Yedek takımın raporları doğrultusunda, bu genci as takıma yükselttim.
Takımın kiralık katili.
Bu iki delikanlı da takımın altyapısından yetişmiş Las Palmas'lı yıldızlarımız.
Josico'nun verdiği raporlar doğrultusunda kadromuzu güçlendirmeye çalıştık. Premier Lig'den birçok kaleciyle görüşmemize rağmen hiçbiriyle anlaşamadık ve takımdaki mevcut kalecilerle yola devam etme kararı aldık.
Sonradan bonservisi elinde olan Asier Del Horno takımımıza önerildi. Kendisine La Liga ekiplerinden de teklifler olmasına rağmen Chelsea, Valencia gibi deve takımlarda oynamış oyuncu bizi tercih etti.
Tatil yapmak için mi, top oynamak için mi? Bilinmez.
Denemeye aldığımız Cristian Ledesma, Gaston Diaz ve Nicolas Blandi arasından Gaston Diaz ve Nicolas Blandi'den memnun kaldık. Fakat bütçemiz bu oyuncuları kadromuza katmamıza izin vermedi.
Kısır bir transfer dönemi geçirmiş olduk.
ofansın gayet iyi vitolo da tıpkı jonatan viera gibi takıma iyi para kazandırır
Bizim oralar güzeldi. Niye buraya geldik ki? Saçmalık
Hazırlık kampı için Fransa'ya gelmiştik. Fransa Kanarya Adaları'na oranla daha serin olabilirdi ama hayat hiç eğlenceli değildi. Las Palmas'ta gülen yüzler burada asılmış gibiydi. Burada herkes sorumluluğun verdiği stresi sonuna kadar hissediyordu. Oyuncuları gözlemliyordum, tamamen tanışmamıştık ama yavaş yavaş yüzleri isimlerle bağdaştırmaya başlamıştım.
- Aaaaahh!
O da nesi?
Herkes bir anda toplandı. Dani Castellano yerdeydi, baldırını tutuyor, acıdan kıvranıyordu. Kendisi 24 yaşında umut vaad eden bir sol kanat oyuncusuydu. Fizyoterapistlerin raporu doğrultusunda kendisini Las Palmas'a geri gönderdik. 4 - 5 Ay sahalardan uzak kalacaktı.
Fransa uğursuz bir yer.
Tanju abi de beğenmemişti Fransa'yı. Las Palmas'ta hem tatil yapıp takıma gol atmayı öğretebiliyordu, Fransa sessizdi. Modasıyla, parfümüyle ün kazanmış bu şehir ruhsuzdu, ya da biz o ruhu hissedemiyorduk.
Teşekkürler, kurguyu kamp dönemine hatta lig dönemine bağlarken zorlanırım büyük ihtimalle. Kurguya ayırdığım yer oyuna da bağlanmamızla daralacak, umarım yine de sürükleyici olur![]()
O bir de tatlı cicili bicili kızlarla takılıyor. Ben İspanya'nın köylüleriyle iki fingirdemişim çok mu?![]()
Ben hazırlık maçlarında alınan sonuçlardan tatmin oldum transfer az yapmışsın bütçeden dolayı kiralık almayı ya da serbest transfer yapmaya yönelebilrdin tabi kadron yeterli görüyorsun bilemem![]()
Takımdan oyuncu gönderebilseydim, kadroya kesinlikle bir kaleci katmayı düşünüyordum.
Gönderemedim bir türlü, böyle olunca kadro kayda kabul edilen 25 oyuncu doldu ve uygun maaş bütçesini de açamadım.
Aslında Mannone'ye kiralık teklifi yapmıştım ama başka takımı tercih etti maalesef.
Kalecide çok önemli bir mevki ama sağlık olsun![]()
Las Palmas'da Başarılar Hocam...
Terfi edebilecek miyiz? Diyelim ettik, La Liga'ya nasıl tutunacağız. Para nerden gelecek? Böyle konuşuyoruz ama küme düşmeyelim. Yok yok olmaz öyle şey. Takımdaki çöplerden nasıl kurtuluruz? Kaleci lazım kaleci...
derken Ligin ilk maçı için Santander'e gittik. Racing ile oynayacaktık. Maç sabahı bir gazete aldım. Takım halinde kahvaltı ediyorduk, iştahim pek açık değildi. Açtım gazeteyi güç bela okumaya çalıştım bir şeyler, yavaş yavaş bişeyler öğreniyordum İspanyolca namına. İspanya İkinci Ligi için 2 sayfa ayırıyorlardı. Bir kısımda sezon sonu için takımların konumları için tahminde bulunmuşlardı.
Gazetede okuduğum şey umudumu kırmıştı. Sezon sonu harbiden 10. olsaydık, heyecansız bir lig heyecansız bir son.1. Villarreal
2. Sporting
3. Almeria
...
...
...
10. Las Palmas
...
...
Lanet olsun.
Göz ucuyla da Thievy'ye bakıyordum.
Ne biçim yemek yiyor lan adam. Dur oğlum dur boğulacaksın.
...
Maç saati geldi. Maçtan 2 saat önce en güzel kıyafetimi gimiştim. Sabahleyin ispanyol permatiğiyle bir güzel tıraş olmuştum. Rakibimiz favoriydi, ama yenilsek bile takımımın güzel bir performans göstermesini istiyordum.
4-4-2 ? İkinci forvetimiz iyi değil. 4-2-3-1? Forvet arkası oyuncusu yok. Vitolo ya da Aleman oynar. Evet 4-2-3-1
3 Puanla güzel bir başlangıç yapıcaz![]()