çünkü bu olayın taktikle, komutla alakası olamaz. 17 şut çekmişim ceza alanı içinden. yay çizgisi üzerinden bahsetmiyorum bile. hatta şu anda da Balıkesirspor'la maç yapıyorum adamların çektiği şut sayısı 3, yediğim gol 3. benim 16 şutum var ceza alanı içinden, gol sayım 0. 1 maç 2 maç değil her maç böyle oluyor. Bucaspor'u ucu ucuna yendim, Rapid Wien'e 2-1 yenildim, rövanşını 1-0 aldım, şimdi Balıkesir'den üç yiyorum. Her maç aynı istatistik, her maç aynı görüntü.,
şunu da belirteyim direkten dönen top sayım 3.
Arkadaş yazmayayım yazmayayım diyorum da sizin oynadığınız Fm 14 ise bizimki nedir ?
Hep aynı kişiler çıkıp oyuna sallıyorlar. Neden hatayı kendinizde aramıyorsunuz ki ?
Taktik yapamıyorsunuz belki de ben paşalar gibi kendimden güçsüzleri yeniyorum. Skoru koruyorum ve 0-0 berabere kaldığım maçlarda oluyor.
Taktiğin en iyi yansıtıldığı serilerden birinde bile biz maç motoruna bu kadar yüklenirsek işimiz var.
Taktiksel sıkıntı yaşıyorsanız bir sürü taktik paylaşılıyor sitemizde olsun, yabancı sitelerde olsun. Ben şahsen skoru koruyamıyorum, oyuncularım direğe vuruyor falan bunları samimi bulmuyorum.
Direk gerçektede oluyor. Bir pozisyonda 4 kere direkten dönen top dahi olabiliyorken oyunda bir maçta 3-4 tane direkten dönen top var diye şikayet etmek bence çok saçma.
Rakip canlandığı zamanlarda izin vermezseniz pekâlâ üstünlüğünüzü koruyabiliyorsunuz. Benim kadar bir maç içinde 2-0, 3-0 öne geçen adam yoktur isteyen olursa SS'de atabilirim bir kere bile rakibin Barcelona olmasına izin vermedim.
Azıcık uğraşınca oluyor yani.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Spoiler:
Eskişehir maçı aslında çok önemli bir örnek orada.
44'de kadar kalecinin çıkarmadığı top kalmadı, 2 tane direkten dönen top vardı. Sonrasında yapılan penaltıda Kuyt penaltıyı kaçırdı ve ben kesin yeniliriz artık demedim.
Taktiksel değişiklik ve oyuncu değişiklikleri yaptım. Skor ortada eğer güçsüz takımları koruma durumu olsaydı eminim ki o maçtaki penaltı sonrası bu devreye çok net bir şekilde girerdi.
2-1'lik Antep maçı bakıyoruz 1-1'den, 2-1 yapmışım ve ardından penaltı kaçırmışım. Yılmadım topu ayağımda tuttum ve koca bir 45 dakika gol yemeden bitirdim.
Trabzonspor maçında 2-0 öne geçmişim. 45 dakika ben bu skoru korudum ve rakibimin sizin deyiminizle Barcelona kesilmesini önledim.
Yine bir Beşiktaş maçı 6'da 2-0'ı bulmuşum. Tempo düşmüş ve 63'de gol yedim.
Eyvah kesin 2-2 yaparlar demek yerine taktiksel bir şeyler yaptım ve 3 puanı aldım.
Rize örneği bence yeterli olacaktır. 1-0 yenik gidiyoruz ve ben 80'de forveti 4'ledim. Rize zaten aşırı kapanmıştı ve skoru yarattık 90'da 2 gol bulduk ve kazandık.
Oyun bizden güçsüzleri koruyor falan diyemeyiz yani. Her şey ortada 90'da benden güçsüz takımı 2 gol atıp yendim var mıdır ötesi ?
Bir koruma olayı olsa bu emin olun etki ederdi.
Ben çok şut çekiyorum ama rakibe şut şansı tanımıyorum.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
İyi diyorsun, güzel diyorsun da. Bir önceki sezon birebir aynı taktikle 11'de 11 yaptım Fenerbahçe'yle. 23. haftada geldim takımın başına. Üstelik sadece 14 kişilik bir kadrom vardı elimde. Kulüp berbat yönetilmişti 14 kişiyle 11 maça çıkmak zorunda kalmıştım. Şimdi de takımın iskeletini bozmadım. Sadece alternatif oyuncular aldım. Hazırlık maçlarını geçtim 5 resmi maçın 5'inde de ceza alanı içinden en az 13-14 şut çekip 1 gol bulmak da neyin nesi? Şutlar uzaktan değil, gayet net pozisyonlar. Çarprazdan da olsa kaleciyle karşı karşıya birçoğu. Ben gelip "Ne yaparsam yapayım uzaktan şut çekiyorlar.", "Ne zaman öne geçsem gol yiyorum." demiyorum ki. Ben taktiğimi yediğimden çok atmak üzerine kuruyorum ve 3. bölgede geçiriyorum maçın çoğunluğunu. Tabii ki kontradan gol yiyebilirim ama bu kadar ceza alanı içinden şuta bu kadar az gol bulmak delirtiyor. Rakibin oyuncusu kaleciyle karşı karşıya kalınca affetmiyor, benim geçen sene 11 maçta 9 gol attırdığım Sow, aynı pozisyonda aynı taktikle oynarken kalecinin karnını delmeye çalışıyor 5 maçtır.
Traore'yi getirdim oyunu yığmak için, iyi yığıyor, güzel yığıyor ama altı pastan kafayla 2-3 tane gol kaçırdı 3 maç üst üste. Bu da mı normal?
Dipnot: Ben zaten ilk defa bu konuda eleştiri getirdim.
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
TAKİP ET!
E koymuş işte arkadaşlar yukarıda bir sürü SS var.
Herkesin karşılaştığı,sıkıntı yaşadığı problemleri buraya koysak ne koymasak ne ?
Karşı karşıya gol atamıyorum diyorum,kanatlarım içerde 3-4 kişi varken orta yapmak yerine topu en geriye çıkartıyor diyorum,bekler inanılmaz adam kaçırıyor diyorum hangi birinin SS'ini koyalım ?
Öyle bir hâl almış ki oyun sanki maç motoru skoru önceden belirliyor,yalandan gollerle sonuç gösteriliyor gibi.Artık anlayabiliyorsun bu pozisyon gol olur,bu olmaz,bu maç böyle biter vs. önceki serilerde bu kadar değildi heyecan yok oyunda bildiğin.
Kaka Leite 'nin beyan ettiği fikirlerden sonra önce bu topic e 27.sayfada yazdığım hayvani postu tekrar gözden geçirdim.
Screenshot vb koymadım fakat mevzuyu mantık sınırları içinde açıkladığımı düşünüyorum.
Onlarca birbirini tanımayan insanın sırf oyuna sallamak için bir araya gelip de bu kadar yüksek yüzdeyle aynı sıkıntılardan bahsetmesi gibi bir durum olabilir mi gerçekten?
Örnek olarak ben " kapalicarsi " nickli arkadaşı tanımıyorum ama buna rağmen sormuş olduğu
" kanat oyuncularının çizgiden kale ağzına kadar gelip kesinlikle pas vermeden kaleciye nişanlama sorunu sizde de var mı?" sorusunda geçen mevzuyu birebir olarak yaşayan biriyim ve eminim kendi yazdığım postta da bu senaryoyu en ince ayrıntısına kadar yazmışımdır ve detaylı yazdığım şeylerle onun bahsettiği şey arasında en ufak bir fark olacağına inanmıyorum.
Kendisi de kontrol edip bizi bilgilendirebilir.
Kendisini tanımayıp da onunla bu kadar tutarlı şekilde "oyuna sallayabiliyorsam" mükemmel bir telepati yeteneğim olması ya da cinlerim falan olması lazım
Yabancı forumları da takip ediyorum ve bunun çok yaygın bir sorun olduğu çok net ortada...
Direkten dönme sorunu daha da yaygın bir sıkıntı.
Kaka Leite "gerçekte de oluyor ,hatta bir pozisyonda top direkten 4-5 kere dönebilir" demiş.
Doğru fakat bu pozisyonun realitede bu kadar sık yaşanması mümkün mü?Bu mevzu neredeyse maç başına oluyor.
Rekorlara baktım,2011-2012 sezonunda Man Utd topu direğe 22 kez vurmuş.Bu maximum sayı mesela ama oyunda baskılı oynayan bir takım bu sayıya sezonun ilk yarısında ulaşabiliyor
Sigames in offical forumunda " How often do you hit the woodwork? " diye topicler var
Yazdığım gibi ben sırf bunları denemek için ayrı ayrı kariyerler açıp farklı taktikler denedim.Sonuç aynı.
Yani Kaka Leite nin yazdığı gibi ben bunun "iyi taktik uygularsanız bu saçmalıkları yaşamazsınız" gibi durum olmadığını düşünüyorum.
Hele hele "maç motorunun bundan daha kötü olduğu zamanları da gördük "şeklinde yaklaşacaksak hiç tartışmayalım zaten.
Bence kimse bu topic e oyuna sallamaya gelmiyor.Oyunu seviyoruz ve karşılğını almak istiyoruz,herkesin peşinde olduğu şey bu.
Bu firma da bu oyunu henüz 2 senedir yapmıyor ki?2005 ten beri maç motorunun geleceği en üst seviye bu olacaksa vay halimize...
Last edited by Flammable : 13.Kasım.2013 at 16:29
Üşenmedim tek tek girip baktım şu anki kariyerimde bu sezon 27 resmi maç yapmışım toplam 25 direkten dönen topum var. Rakiplerinkini saymadım.
http://bleacherreport.com/articles/1...dwork-so-often
Bu yazı 31 mayıs 2013'te yazılmış. Liverpool 38 lig maçında 33 kez topu direğe nişanlamış. Az-çok-normal demek için değil bilgilendirmek için yazdım.
Benim bulduğum istatistikte 2013 datası yoktu.Eklediğin linkteki gibi bir takım bu kadar direkten dönme sayısıyla karşılaştığında konuyla ilgili makaleler yazılıyor,araştırmalar yapılıyor.Rekor yani adı üstünde.
Oyunda ise rutin bir olay.Kafaya oynayan bir takımın (cpu değil,sizin kontrol ettikleriniz,maçı izledikleriniz) direkten dönme sayısı 25 lerde geziyor.Leblebi gibi direkten dönüyor.
Rakipler de sizin direkleri dövüyor,onlar da boş durmuyo![]()