Eski FM'cilerden olduğumdan rol sistemine ayak uyduramadım. Henüz FM14 oynayamamamın sebebi bu, alışma evresindeyim. Bu kariyerde ise FM13'te klasik taktikle oynuyorum. Futbolcuların bütün ayarlarını manuel olarak yapmaya çalışıyorum.
OS (Merkez) oyuncuları için yaratıcılığı minimumda tuttum. Anlayış olarak hücum, pas türü olarak kısayı seçtim. Bunların yanı sıra tam saha pres, normal üstü top kapma, oyuncu ileri koşuşlarını sık olarak ayarladım. Top sürmesine, orta yapmasına ve uzaktan şut atmasına kısıtlamalar getirdim. Sık sık ara pas deniyor. Pozisyondaki serbestliği yok. Genelde 4-1-4-1 oynadığımdan OS (Merkez) mevkiinde bu şekilde forma buluyor.
4-3-2-1 oynadığım maçlarda da OOS (Merkez) bölgesinde aşağı yukarı aynı direktiflerle oynatıyorum. Sadece top kapması hafif, ara sıra topu sürmesine müsaade var.
Aynı taktikte (4-2-3-1) OS (Merkez) de oynattığım oluyor. Ancak ofansif değil, dengeli bir mentalitede. Tam saha pres yapmasına izin vermiyorum zira DOS (Merkez) bölgesinde oyuncu yok arkaya atılan toplar tehlike yaratabiliyor.
Gaziantepspor maçı öncesi açıklanan Kasım Ayının En İyi Oyuncuları listesinde takımımızdan iki kişi yer aldı.
İlk yarı rakibi kendi alanımızda karşılamayı tercih ettik. Fark 3 olunca ofansif bir anlayışa döndük. Sow biraz daha şanslı olsa tarihi fark gelebilirdi. Sow'un asistinde, Salih'in bitirici vuruşu ve Caner'in şahsi yetenekleriyle takıma kazandırdığı iki enfes golle 3 puanı almasını bildik. Maçta sakatlanan ve tıbbi müdahalenin sonucu 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Gökhan Gönül bizi üzdü.
Maç öncesi gelişmeleri; Sol Kanat oyuncumuz Sakıp Aytaç'ın sakatlığı ve o mevkiide oynayacak başka rotasyon oyuncumuz olmaması, Caner'in de başına bir iş gelmesi halinde Sol Kanat oyuncusundan yoksun oynayacağımız anlamına geliyor.
15. Hafta Fenerbahçe - Karabükspor
Krasic'in kullandığı kornerlere ön direkte vuran Kongolo ve yine Krasic'in sağ kanattan yaptığı ortaya dokunmakla yetinen Sow, 3 puanı 3 golle almamızı sağladı. Şimdi önümüzde hafta içi oynanacak olan Türkiye Kupası 4. Ön Eleme mücadelesi var. Boluspor'la Kadıköy'de karşılaşacağız.