1 ile 30 arası toplam 105 sonuç

Konu: FM belgesel ve tanıtım (Türkçe İnceleme İlk Mesajda)

Hybrid View

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Bir devam oyunu olup da açıklandığında bu kadar az heyecan yaratan başka bir oyun yoktur herhalde. İnsan en azından "bu sene taktikler çok detaylı", işte ne bileyim "artık tek tuşa basarak uygulayabileceğiniz komutlar var" gibi yenilikler yapar. Apple gibi NFC'yi bulduk! gibi açıklamalar yapmasalar güzel olacak.
    Her sene yenilik yapılıyor zaten oyunda abi. İlla ki detay hakkında yorum istiyorsan ''Oyuncularla diyaloglar çok daha detaylı'' onlar yapmamış sanırım ama ben söylemiş olayım.

Herkes farklı bir şey istiyor. Kimisi maç motoru diyor, kimisi yenilik istiyoruz diyor. Bu adamlar daha önce yenilik de yaptılar o zaman da maç motorunun halini gördük. Yenilik isteyenler o zaman maç motoruna sövüyorlardı.

Bence yenilikten daha fazla maç motoru adam gibi olsun o bana yeter.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Kaka Leite View Post
    Her sene yenilik yapılıyor zaten oyunda abi. İlla ki detay hakkında yorum istiyorsan ''Oyuncularla diyaloglar çok daha detaylı'' onlar yapmamış sanırım ama ben söylemiş olayım.

Herkes farklı bir şey istiyor. Kimisi maç motoru diyor, kimisi yenilik istiyoruz diyor. Bu adamlar daha önce yenilik de yaptılar o zaman da maç motorunun halini gördük. Yenilik isteyenler o zaman maç motoruna sövüyorlardı.

Bence yenilikten daha fazla maç motoru adam gibi olsun o bana yeter.
    Oyuncu ile yaptığımız konuşmaya fazladan 2 cümle eklemek yenilik olmasa gerek. Bazen oyuncuların ruh halleri saçma sapan bir şekilde düşüyor veya yükseliyor. Acaba arka planda çok şey yaşanıyor da biz mi göremiyoruz bilmiyorum.

Oyunda sansasyonel transfer kavramını da anlayabilmiş değilim, PA'sı ve CA'sı çok yüksek bir yıldız transfer ediyorum. Üstelik 100-150 milyon TL gibi bir paraya ama başkan bunu sansasyonel transfer olarak görmüyor. Taraftarlarda, takımda hiç bir tepki gelmiyor. Sadece 1 tek cümle yazıyor transferin gerçekleştiğini belirten mesajda. Önce bunları düzeltsinler. Sene olmuş cart curt hâlâ adam akıllı bir şampiyonluk kutlaması yok. Eğer bunu yapsalardı yenilik olurdu. Gözlemciye buna benzer oyuncular bul diyebilmek güzel ama yenilik değil, zaten olması gereken temel şeyler bunlar. Bununla birlikte bir oyuncumuza "tavsiye edebileceğin bir oyuncu var mı" diye sormak saçmalık. Tam tersi oyuncumuz kendisi gelip önerilerde bulunabilmeli ama o oyuncu alınmadı diye ruh hali bozulmamalı.

Oyun neredeyse taktik geliştirmekten ve transfer yapmaktan ibaret iken şimdi ise antrenman programları bile otomatiğe bağladı. Oyunun temel direklerini genelleştirip detayları gizlerken 100 kişiden 60-70'inin önemsemeyeceği şeyleri geliştirmeye başladılar. Diyaloglar tabi ki olmalı ama birbirini tekrar eden "derbiler bir teknik adam için çok önemli değil mi" gibi sorular bıktırıyor. Ben rakibin zayıf oyuncusundan bahsetmek zorunda mıyım? Bunları okuyarak zaman kaybediyoruz. Diyaloglar da akıllıca olmalı. Basın bizi istifaya zorlamalı, bir oyuncuyu oynatmamız için taraftarı kışkırtmalı, maçtan önce kadroyu açıklamalıyız ve bu kadro seçimi üzerine yorumlar olmalı, oyuncuların ruh halleri tam olarak yansıtılacaksa bu detay katarak olabilir. Yorumumun özeti detaylar bizi zorlamamalı, illa şunu yapacaksın dememeli. Basın toplantısına katılmayınca basınla arası iyi değil diye profil özelliğim düşmemeli, bu bir oyun. Basın toplantısında tepki ortaya koyabilmeliyiz, bu tepkiye gören basının tavrı değişebilmeli. Çok daha etkileşimli ve görsel olursa bu tür yazı tabanlı öğeler zevk verir. Tüm bunlara rağmen ben bu oyunu seviyorum ve oynamam demedim demem de. Ancak biz bu oyunu taktik, antrenman programı geliştirerek ve oyuncu transfer edip yetiştirerek sevdik. Şimdi taktik, antrenmanı bitirdiler, transferlerde abartılı istenen ücretler, oyuncuların sürekli sözleşme yenileme talepleri nedeniyle transferler de öldü. Oyuncu yetiştirmede ise spor okulları hâlâ yok. Atla deve değil istediklerimiz. Oyun motoru Fifa gibi olsun da demiyoruz. Animasyonlar için çalışmalar çok güzel bak ama bu tür atılımları yapmaları lazım.

Mesaj Yetkileri