Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 49 arası toplam 49 sonuç

Konu: Forumda İncelemelerdeki Yetersizlik ve Durgunluk

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Benim futbola olan hevesim tamamiyle bitti gibi. Ancak yinede bu forumda yıllarımız geçti iyisi ile kötüsü ile. Şimdi bakıyorum derbi başlıkları bile 2 sayfaya zor ulaşıyor. Eskiden sırf silinen ve ceza alanların sayısı bu kadar oluyordu. Düzinelerce sayfa maç konusunda tartışmalar oluyordu. Artık insan bıkıyordu tartışmaktan. İlla FM olması gerekmiyor, ben FM oynamasam da sürekli takip ederim forumu.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Ben de bazı arkadaşlarımın söylediği üzere, forumdaki üye topluluğundaki yaş oranının artışı ve artık oyun oynayacak, kendine zaman ayıracak kadar bile zamanı olmayan(ben de dahil) arkadaşların olması.

Kendimden misal vermek istiyorum; AHL'de çalışıyorum part-time olarak, yolcu hizmetleri memuruyum. Mesai saatlerim 18:30-00:00 ve gündüzleri de sabah 9'dan öğlene kadar okulum oluyor. Kendime ayırabildiğim zaman sadece 2 gün(izin günlerim). O günleri de pc karşısında geçirmek yerine, kendi kişisel gelişimim adına aktivitelerde bulunmayı yeğliyorum.

Forumda da benim gibi yaşayan birçok arkadaşımız mevcuttur buna eminim. E haliyle de foruma ilgi olmuyor, kullanıcı sayıları sabit kalsa bile aktif olarak kullanan çok az kişi var.

Tabi bu yaklaşımım bireyler tarafından olan yaklaşım. Diğer birçok etken de yine bu tartışmaya dahil edilebilir.
    Steam ID : byildirim04

Nesil
    2006
    Yer
    06

Forumun aktif olup olmaması ne oyunun artık az oynanıyor oluşu ne de eski üyelerin zamanının olmayışı değil arkadaşlar. Dünya üzerinde FM oyununu oynayan kaç milyon insan var , hatta bu olayı ileri taşıyıp, oyunu ders müfredatına koymayı bile düşündüler.
    Ev ödevi olarak Football Manager! - NTVSpor.net
    Oyunun popülerliğini yitirdiği falan yok aslında.Bizim ligimize gereken önemin verilmemesinin sebepleri tartışılır fakat diğer liglerle ilgili durum hiç de tartışmaya açık değil ..
    Foruma artık eskisi gibi üyelerin gelemediğinden bahsediliyor. Bu konuyu da anlayamıyorum , yani koskoca forumu eski üyelerin insafına mı bıraktı yöneticiler, eskiler geldi geldi gelmedi dükkanı kapatıyoruz mantığı mı var ?!
    Benim düşüncem forumun canlılığını içeriklerin zenginliği , site tasarımı ve siteye insanları çekecek aktif yöneticiler sağlar. Baktığın zaman şu an forumun en aktif bölümü Kariyer Hikayeleri ama forumun Ana Sayfasına neleri yerleştirmiş adminimiz ;

Girin bakın Çeviri ve Araştırma bölümlerinde kaç kişi var

Bu konuda şu şekilde düşünüyorum bende; forumun aktif üyeleri çok fazla değil, online insan yok Türkiye'nin bu oyun bölümündeki en iyi forumu tartışmasız. Diğer herkesin dediği gibi site yöneticileride fazla aktif değil, tabii ki insanların özel hayatları var her dakika her saniye kimse burda online olamaz ama foruma olan ilgisizlik aşikar.. aytekin hocanında dediği gibi forumun en hareketli bölümü kariyer hikayeleri orda bile tarkan hocanın dışında aktif bir yönetici yok.. forumda eventler yok, etkinlikler yok.. 2014 girişli gözüküyorum ama farklı kullanıcı isimleriyle 5 6 yıldır takip ettiğim bir site burası. Bana kalırsa Turksportal geçmişinin ekmeğini yiyor. Diğer fm sitelerindede üyeliklerim var, ki buradan çok daha fazla canlı ortamlar ama kullanıcılarının yaş ortalaması 13 14 yaşında arkadaşlar olunca saçma sapan muhabbetler gelişebiliyor.
    Turksportalın yeni üyeleri az sayıda bunun nedenide dediğimiz gibi foruma olan ilgisizlik, eski üyelerin yaşlarının ilerlemesi foruma zaman ayıramamaları gibi düşünüyorum bende.
    Birde şu var bir arkadaş oyuncu incelemeri hakkında bi tartışma olmuş; siz konu açıyormusunuzda ne bekliyosunuz gibisinden. Forumda canlılık olmadığı içi insanın konu açası bile gelmiyor, takdir edersiniz insan bir emek veriyorsa karşılığını iyi yada kötü almak ister. Şu an baktığınız bir oyuncu incelemesinde 2 3 mesaj var..

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RagnarLothbrok View Post
    Bu konuda şu şekilde düşünüyorum bende; forumun aktif üyeleri çok fazla değil, online insan yok Türkiye'nin bu oyun bölümündeki en iyi forumu tartışmasız. Diğer herkesin dediği gibi site yöneticileride fazla aktif değil, tabii ki insanların özel hayatları var her dakika her saniye kimse burda online olamaz ama foruma olan ilgisizlik aşikar.. aytekin hocanında dediği gibi forumun en hareketli bölümü kariyer hikayeleri orda bile tarkan hocanın dışında aktif bir yönetici yok.. forumda eventler yok, etkinlikler yok.. 2014 girişli gözüküyorum ama farklı kullanıcı isimleriyle 5 6 yıldır takip ettiğim bir site burası. Bana kalırsa Turksportal geçmişinin ekmeğini yiyor. Diğer fm sitelerindede üyeliklerim var, ki buradan çok daha fazla canlı ortamlar ama kullanıcılarının yaş ortalaması 13 14 yaşında arkadaşlar olunca saçma sapan muhabbetler gelişebiliyor.
    Turksportalın yeni üyeleri az sayıda bunun nedenide dediğimiz gibi foruma olan ilgisizlik, eski üyelerin yaşlarının ilerlemesi foruma zaman ayıramamaları gibi düşünüyorum bende.
    Birde şu var bir arkadaş oyuncu incelemeri hakkında bi tartışma olmuş; siz konu açıyormusunuzda ne bekliyosunuz gibisinden. Forumda canlılık olmadığı içi insanın konu açası bile gelmiyor, takdir edersiniz insan bir emek veriyorsa karşılığını iyi yada kötü almak ister. Şu an baktığınız bir oyuncu incelemesinde 2 3 mesaj var..

Kariyer açacağım ama bir tek sen takip etcen diye açmıyorum hacı

Quote Originally Posted by dAleksic View Post
    Kariyer açacağım ama bir tek sen takip etcen diye açmıyorum hacı
    Tam destek hep destek dostum

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Genel olarak belli basli forumlar haric, internette bagimsiz forumlarin popularitesi bayagi azaldi. Yazlari transfer haberleri konusunda f5 yapmaktan parmaklarim nasir tutardi. Turnuvalarda istedigin takimi secebilmek icin basvuru saatini kovalardik. Cok guzel gunlerdi gercekten ama yapacak cok birsey yok. Ben bir donem cok aktiftim sonra foruma senelerce girmedim herhalde, simdiyse arada sirada girip okuyup cikiyorum.

Korsan mevzusuna da katiliyorum. Oyun artik zor ciktigi icin deyim yerindeyse altyapidan uye artik zor cikiyor. Eski uyelerin de yasi kemale erdigi icin forumda pek takilamiyor. Haliyle de forumda buyuk bosluk olustu.

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RagnarLothbrok View Post
    Tam destek hep destek dostum
    Şu yeni güncellemeyi bi hatim edeyim, bomba gibi bir kariyerle döneceğim inşallah

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Eski oyunlarda fazla bilgi birikimi yoktu. Oyunlar daha sadeydi, oyunun yapmadıklarını biz yapıyorduk. Şimdi eskiden yaptığımız birçok şeyi oyun bizim yerimize yaptığı için, yani bilgiye ulaşmak çok kolay olduğu için artık böyle çalışmalar, zahmetlere girilmiyor. Son yıllarda orjinal aldığımdan korsan durumunu bilmiyorum. Seneler önce birkaç defa belirtmiştim. Football Manager forumundan spor forumuna bir kayma olduğunu ve zamanla Football Manager'ın kaybolacağını söylemiştim. Ben demiştim demek için söylemiyorum ama doğal bir süreç haline geldi ve football manager bu forumda öldü. Başka sitelerde durum nasıl bilmiyorum. Ben online oyunun bilgisayara karşı üstün geldiği fikrine katılmıyorum. Eskiden de online oyun vardı.

Oyun çok detaylandı, hızlandı, gelişti, teknolojiye ayak uydurmaya çalıştı ama asıl ruhu olan "taktik geliştirme ve bunu sahada hissetme" durumunu kaybetti. İyi oyuncularınız varsa oyunda kimse sizi tutamaz hale geldi. Oyun kolaylaştıkça da çabuk sıkılmaya başladık. Bazen bir kariyerden sonra aylarca ara verip sonra yeni kariyer açmıyor muyuz?

Bence artık incelemeler de tarih oldu. Yerine farklı, eğlenceli şeyler yapılabilir. Fikir çok ama uygulayamamak için çok faktör var.

SCN'de böyle böyle gittiydi, sonu benzemez inşallah.

Arkadaşlar, gerçekten yorumlarınız icin teşekkür ederim bir başka arkadaşımla burada yeni konular açmak üzereyiz böylelikle site insallah eskisi gibi aktif olur

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Herkes 10 dakikasını ayırsa bir sürü oyuncu profili incelemesi çıkar.Neden mi ?.Açılan kapatılan kariyerlere bir bakın.Herkesin kendine has beğendiği kariyerinde aldığı oyunculara var bu adamları kadrolarında uzun süre tutuyorlar e ne olduklarını nasıl oynadıklarını performanslarınıda biliyorlar.Herkes 10 dakika bu dediğim oyuncuların profillerini incelemesini yapıp foruma koysa zaten oyuncu inceleme bölümü dolar bu şekilde

kaleci ve stoper bölümüne incelem açtım yetkililer konuyu onayladıktan sonra bakabilirsiniz((yorum yapmanızı rica ediyorum, böylelikle eksiklerimi ve sizin isteklerinizi öğrenmiş olurum))) şimdiden teşekkürler.

Nesil
    2014

Ben kariyerimde 2029 yılındayım oyunun başlangıcında farklı kayıt aldım birde oyunun 10. yılında ayrı kayıt aldım. İstediğiniz oyuncular varsa iki halinide foruma ekleyebilirim.
    Eğer bu iş bilgisayarla olsaydı Bill Gates Microsoft'u değil, Trabzonspor'u yönetirdi
    '' Ogün Temizkanoğlu ''
    (:

Ben bu oyunla 2001 de 21 yasindayken tanistim. Bu yil disindaki son iki tukce oyunu almistim. 12-13 de fenerbahceyle inanilmaz bir kariyer yapmistim. Gecen seneki oyun ise cok zordu. Bu yilki hareketsizligin sebebi bu olabilir bir de oyunun son yamayla birlikte adam gibi olmasi var. Bu ara oyunu alayim mi diyorum ama cok emek ve zaman gerektiren bir oyun. İs disindaki tum vakti vermek gerekiyor. İste kapali ortam evde kapali ortam insan bunalir. Oyunu almama fikrim daha agir basiyor su an. Tabi efsane cm 2011-2002-2003 nesli simdi is guc coluk cocuk sahibi oldu. Bu oyunun gercek fanatikleri artik universite ogrencisi ya da yazlari ogrenci gibi istedikleri kadarbos vakitleri olmadiginsan artik oyunu pek oynayamiyorlar ya da hic oynamiyorlar.

1- FM'nin modası geçti.
    Bundan 7 sene önce liseden mezun oldum. Biz lisedeyken, Pes-FM-CS muhabbeti yapardık. Şimdi liseler ve ortaokullarda tek bir şey konuşuluyor neredeyse. O da League of Legends

2- FM'yi korsan edinmek zorlaştı.
    Doğruya doğru çok az liseli ailesini FM'ye 60-70 lira vermeye ikna edebilir. Bu oyunun pahalılığından değil, Türk ebeveynlerinin oyuna falan para vermek istememesinden kaynaklı. (League of Legends ücretsiz, bunu da ekleyeyim.)

3- Turksportal'ın işlevi azaldı.
    Eskiden ne FM Genie Scout bilinirdi ne yabancı sitelerden taktikler bulunabilirdi. Hatta antrenman programını kendiniz çubuk ite ite düzenlerdiniz. Bunu nasıl ayarlayacağını bilmeyen insanlar illa ki Turksportal'a uğrardı. Şimdi oyuncu tavsiyesi-incelemesi için gelmeye ihtiyaç duymuyorlar çünkü Genie Scout'tan gizli özelliklere kadar bakıyorlar. Antrenmanlar kolaylaştı, taktikleri daha rahat edinebiliyorlar.

4- Turksportal içerik üretimi azaldı.

5- Kariyer hikâyeleri insanlara uzun gelmeye başladı.

Eskiden her maça 2-3 paragraflık yazı yazarak kariyer hikayesi paylaşılırdı. Sadece 2-3 fotoğrafla maçları geçiştirenlere, "Kardeş biraz daha uzun yazar mısın, öyle daha zevkli oluyor" falan denirdi. Şimdiyse alışkanlıklar değişti. Twitter 140 karakter, Facebook'ta okuyacağınız en uzun yazı 2 paragraf, artık her şey videoyla veya görsel ile anlatılıyor. Fıkraların, kelime esprilerinin yerini bile "caps"ler aldı. Dolayısıyla kariyer hikayeleri, zevk tüketimini okumaktan görmeye evrilten insanoğluna uzun gelmeye başladı.

İlk aklıma gelenler bunlar. Çözüm hem FM'nin hem Turksportal'ın çekici hâle gelmesinde. Sadece Turksportal'a has içeriklerin üretilmesinde. Oyun çıkar çıkmaz en iyi wonderkidler, en iyi boşta oyuncular, ucuz ama iyi oyuncular listelerini paylaşıyor yurtdışındaki siteler. İyi rehberler çıkartıyorlar, iyi taktikler sunuyorlar. Buradaki yöneticilerin de forumun sağ kalmasını istiyorlarsa aynı şekilde ellerini taşın altına koymaları gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ayberk Tuncer View Post
    1- FM'nin modası geçti.
    Bundan 7 sene önce liseden mezun oldum. Biz lisedeyken, Pes-FM-CS muhabbeti yapardık. Şimdi liseler ve ortaokullarda tek bir şey konuşuluyor neredeyse. O da League of Legends

2- FM'yi korsan edinmek zorlaştı.
    Doğruya doğru çok az liseli ailesini FM'ye 60-70 lira vermeye ikna edebilir. Bu oyunun pahalılığından değil, Türk ebeveynlerinin oyuna falan para vermek istememesinden kaynaklı. (League of Legends ücretsiz, bunu da ekleyeyim.)

3- Turksportal'ın işlevi azaldı.
    Eskiden ne FM Genie Scout bilinirdi ne yabancı sitelerden taktikler bulunabilirdi. Hatta antrenman programını kendiniz çubuk ite ite düzenlerdiniz. Bunu nasıl ayarlayacağını bilmeyen insanlar illa ki Turksportal'a uğrardı. Şimdi oyuncu tavsiyesi-incelemesi için gelmeye ihtiyaç duymuyorlar çünkü Genie Scout'tan gizli özelliklere kadar bakıyorlar. Antrenmanlar kolaylaştı, taktikleri daha rahat edinebiliyorlar.

4- Turksportal içerik üretimi azaldı.

5- Kariyer hikâyeleri insanlara uzun gelmeye başladı.

Eskiden her maça 2-3 paragraflık yazı yazarak kariyer hikayesi paylaşılırdı. Sadece 2-3 fotoğrafla maçları geçiştirenlere, "Kardeş biraz daha uzun yazar mısın, öyle daha zevkli oluyor" falan denirdi. Şimdiyse alışkanlıklar değişti. Twitter 140 karakter, Facebook'ta okuyacağınız en uzun yazı 2 paragraf, artık her şey videoyla veya görsel ile anlatılıyor. Fıkraların, kelime esprilerinin yerini bile "caps"ler aldı. Dolayısıyla kariyer hikayeleri, zevk tüketimini okumaktan görmeye evrilten insanoğluna uzun gelmeye başladı.

İlk aklıma gelenler bunlar. Çözüm hem FM'nin hem Turksportal'ın çekici hâle gelmesinde. Sadece Turksportal'a has içeriklerin üretilmesinde. Oyun çıkar çıkmaz en iyi wonderkidler, en iyi boşta oyuncular, ucuz ama iyi oyuncular listelerini paylaşıyor yurtdışındaki siteler. İyi rehberler çıkartıyorlar, iyi taktikler sunuyorlar. Buradaki yöneticilerin de forumun sağ kalmasını istiyorlarsa aynı şekilde ellerini taşın altına koymaları gerekiyor.
    Katılıyorum. Site bazlı iyi taktikler, iyi araştırmalar falan yapılırsa ben google'a girip fm 2015 wonderkids ya da tactics yazdıgımda buraya gelmek isterim, oralara değil..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Bence hazira konmak degil de filtreden ve gozlemcilerle kendi oyuncularimizi kendimiz bulmamiz ve deneme yanilmayla kendi taktigimizi kendimiz yapmamiz daha dogru olur. Oyle her seyi hazir alip da oyuna baslamak bana dogru gelmiyor. Ben oyunu aldigimda once gunlerce oyuncu taramasi yapar ve iyi oyunculari alacagim oyunculari bir kagida yazarim. Sonra da taktik denemelerim olur. Ben de boyle zevk aliyorum oyundan.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bence bu konu tamamen facebook'un hayatımıza girmesi ile alakalı. Sadece bura için değil, donanımhaber forumları hariç tüm forumlar öldü bence Türkiye'de
    Last edited by leave_992 : 05.Nisan.2015 at 04:02

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri