Sayfa 4 / 17 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 510 sonuç

Konu: [TSL] Fenerbahçe Araştırması 2008

Nesil
    2006
    Yer
    -

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Fakat şöyle bir şey var bu adam AMR olark oynasada beceremiyor. Bunun herkes farkında sağ açık oynadığı zaman oyundan kopuyor. Deivid var mı yok mu belli bile değil. Yani o zaman şöyle olmalı mevkisi dediğin gibi olmalı ama oyun içinde potansiyeli çok düşük olmalı 5 maçta 1 asist 1 gol ortalaması 5-6 arası gözükmeli. Bunuda kimse istiyeceğini sanmıyorum. AMR oynadıgında gerçekte böyle ve bu yüzden çok eleştiri topladı. Ama ofansif oynadıgında da gördük neler yapabileceğini.

Geçen gün bir spor programını seyrettim. Adamlarda aynı fikirde, deivid forvet oyuncu değil diyorlar,kanat oyuncusuda değil. tam bir amc. Amc oynadıgı zaman %80 daha etkili oluyor. Uzaktan şutları,pasları,sürekli topu almak için koşması, geri gelmesi bunların tamamının yarısı yapması demek oyunda iyi olması ve kendisi için bir motivasyon kaynagının olması demektir. Bana göre oyunda Deivid ST olarak gözüküyor ve tamamen yanlıstır. En azından AMC 15 olmalı. AMR 15 seviyesinde kalmalı ST de 15, Free15 olmalıdır. Adam en son Brezilya Kupası gol krallı olmuş 2002 yılında. Onun haricinde sürekli forvet olarak algılanmasında doğru değil. Önemli olan hangi mevkide iyi oynadıgıdır. Bu yazımı bir kaç sayfa önce yazmıştım. Tekrar koyuyorum ama Türker Tozar mevki eklenme konusunda pek istekli değil.

Aşağıda kariyeri vardır.

Sezon Takım Maç/Gol

2000 Santos 2/ 0
    2001 Santos
    Corinthians 21/ 3
    2002 Corinthians 25/ 7 Toplam: 46 / 10
    2003 Cruzeiro 19 /15
    2003/04 Bordeaux 23/ 3
    2004 Santos [Kiralık] 41/ 21
    2005 Santos [Kiralık] 7 / 5 Toplam: 52/28
    2005/06 Sporting 25 / 6
    Bencede en mantıklısı bu inşallah tam sürüm çıkana kadar bi baksanız tam oyundada böyle görmek isteriz.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Quote Originally Posted by Murat Özdemir View Post
    Mateus ile ilgili bir gelişme duymuştum en son.

Serbest bırakıldı diye ? Bu konuda duyumu,bilgisi olan varmı.

Bu konuyu daha detaylı araştırdım FB'li Mateus değilmiş.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

bu konuya giripde fenerbahçeli oyuncuların özelliklerini eleştiren galatasaraylı arkadaşlara şaşırıyorum yahu ne fark ederki sadece bir oyun ayrıca ben burdaki bütün araştırmacı arkadaşların tarafsız bi çalışma yapdıklarına güveniyorum...
    zaten isterseniz bütün özellikleri 20 yapın ben yine şampiyonluğu kaptırmam

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kral_67 View Post
    bu konuya giripde fenerbahçeli oyuncuların özelliklerini eleştiren galatasaraylı arkadaşlara şaşırıyorum yahu ne fark ederki sadece bir oyun ayrıca ben burdaki bütün araştırmacı arkadaşların tarafsız bi çalışma yapdıklarına güveniyorum...
    zaten isterseniz bütün özellikleri 20 yapın ben yine şampiyonluğu kaptırmam
    Herkezin herseyi elestirme hakki mevcuttur. Bunu mantikli ve arastirmayi gelistirme amacli yaptigi surece. Tuttugu takim degil, sahip oldugu zeka ve bilgidir onemli olan.

Quote Originally Posted by peluk View Post
    1. Askerlik hayatı boyunca araştırma şefliğini devrettiğiniz arkadaşınız araştırma şefliği için gerekli olan organizasyon-iş bölümü-geri besleme yapma-ekip ile iç içerlik hususunda eksik kaldı. Ben sizin şefliğiniz altında çalışmadım ama umarım adam gibi ekip oluşturulur ve işler baştan sağma yapılmaz.

2. Kezman'ın bitiricliğini düşürürken bunu kendi başınıza değil de, Fenerbahçe'yi araştıran arkadaşlarla yapmanız daha doğru olmaz mıydı? Birşey soracağım. Siz araştırma şefisiniz. Fenerbahçe'yi bu yıl kimin araştırdığını biliyor musunuz? Veya Beşiktaş'ı? Yani ben şefim, kafama göre takılırım mıdır olay?

3. Bu iş bundan sonra da böyle mi gidecek? Yani biri, belki de hiç tanımadığınız biri Fenerbahçe'nin maçlarını izleyip not alacak. Sonra bunları dataya işleyecek. Sonra da siz kafanıza göre değiştireceksiniz. Ha dersiniz ki bu adam abartmış CA'ları, kriter dışına çıkmış, tamam deriz. Ama ilgilendiğiniz şeyler çok spesifik ve bunlar için başka insanlardan, o takımı araştıranlardan bilgi almalısınız. Kusra bakmayın ama bu iş böyle yürümez.
    Doğru szöe ne hacet,harika,mantıklı ve tam yerinde bir açıklama olmuş,tebrik ediyorum tespitleriniz ve ilginiz için

Nesil
    2005
    Yer
    Tuzla

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Herkezin herseyi elestirme hakki mevcuttur. Bunu mantikli ve arastirmayi gelistirme amacli yaptigi surece. Tuttugu takim degil, sahip oldugu zeka ve bilgidir onemli olan.
    eleştirelim tabiki ama bazı eleştiriler sanki taraftarlık ruhuyla yapılmış gibi...
    alexin gerçekde ki istatistiklerine bakarsak özellikleri orantılı olmuş...
    ama lincoln biraz daha iyi olabilirmiş gibi geldi banada sonuçda Almanyada yılın oyuncusu seçilmiş bi oyuncu...

Nesil
    2006
    Yer
    -

eleştirelim tabiki ama bazı eleştiriler sanki taraftarlık ruhuyla yapılmış gibi...
    alexin gerçekde ki istatistiklerine bakarsak özellikleri orantılı olmuş...
    ama lincoln biraz daha iyi olabilirmiş gibi geldi banada sonuçda Almanyada yılın oyuncusu seçilmiş bi oyuncu...
    Sendede taraftar ruhu var işte. Ya geçmişi önemli değil şu an oynadığı performans önemli. Yoksa Kezman ne klüplerde oynadı. Bişey yapamadı ama yinede isim belli.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Roberto Carlos'un driblinginin 11 üstünde olması lazım en az 14-15. Kezman'ın Şimdiki yetenek puanı düşülmeli. Hatta potansiyel puanıda düşürlemeli 30 yaşına geldi.Vede bana gelişecek gibi gelmiyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

G.Wederson'unda Uzun Şutları biraz arttırılmalı diye düşünüyorum

Nesil
    2003

Emin ol, burada yazilari okurken taraftar ruhu ile yazilanlari ayirt etmek hic de zor degil.

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

FM 2008 de Deivid'in Long
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    FM 2008'de Deividin Long Shoot'larının kaç puan olduğunu merak ediyorum doğrusu

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Lugano tam bir kasap olarak yapılmış.Her maç kart görmesi garanti gibi birşey rengi şansa kalmış.
    Carlos'un dribling özelliği 15 olmalıydı bana göre..
    Vederson'un uzun şut ve topa hakimiyeti daha iyi olabilirdi.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Lugano kasap zaten...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Lugano kasap zaten...
    Düzgün konuş nekop!
    Hayır alakası yok.Bence gayet iyi bir defans oyuncusu..Sadece ekstra bir agresifliği var..ama bu Çirkeflik ve Agresifliği 19 yapmak için bir neden değil.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Düzgün konuş nekop!
    Hayır alakası yok.Bence gayet iyi bir defans oyuncusu..Sadece ekstra bir agresifliği var..ama bu Çirkeflik ve Agresifliği 19 yapmak için bir neden değil.
    ne güzel işte gerçekçi olmuş ha bu arada dribling nedir bana bir açıklasana
    dribling: topu önüne katıp hızla atağa çıkma hızlı top sürmemi
    dribling: topu ayağına yapıştırıp çalımlarla direk kaleye yönelip bireysel yetenekle gol pozisyonuna girmekmidir

dribling kelimesini 8 yaşımdan beri bilirim yusuf şimşeğin yaptığı driblingtir kaleyi karşına alırsın 1-2 der geçersin rakipleri vurursun bu driblingtir arda turan yapar bunu ama ben roberto carlosu 10 yıldır böyle bir halde hiç görmedim
    Fikirlerim burada

Nesil
    2007
    Yer
    Küçükçekmece

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Long Shoot: 11

Dünyanın en iyi oyuncusunu 20 düşünürsek Deivid'e 11 yeterli ama 12-13 de olabilirdi..

Nesil
    2003

Düzgün konuş nekop!
    Lugano'yu 1 yildir cok yakindan izlemeye calisiyorum. Her ikili mucadelede ya rakibi bozmak veya sinirlendirmek icin dirsek atma, luzune elini surme, rakibin formasindan tutup sonra kendisini yere atma gibi futbol kurallari disinda bir cok hareket yapiyor. Bunu bazi maclarda degil, her macta yapiyor. Bu nedenle de dirtyness bence 19 ile cuk oturmus. Mesela Emre Asik'in da dirtyness 19, Servet'in 15, Ayhan'in 16.. Bu durumda Lugano'nun 19 olmasi bana cok dogal geliyor acikcasi.

Agresiflige gelince, agresifligi kotu bir sey olarak dusunme. Aksine, Lugano agresif ve rakibin ayagindaki topa hic beklemeden giren bir oyuncu. Hatta agresifligi ben kotu bir ozellik yerine iyi bir ozellik olarak goruyorum. Aksine mesela Alex'in agresiflik 5, bunun nedeni de Alex'in yanindan adam gecse bile topa mudahale etmeyecek olmasi.

Ayrica Lugano bu sene 6 lig macinda (540 dakika) 3 sari kart gormus. Yani her iki macta bir sari karti zaten var simdilik.

Bu arada Alex'in forma numarasi 10 yapilmis, 20 olmasi gerekli.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ha bide hazır elin değmişken driblinge bir açıklık getirsen üstad çok makbule geçecek farklı düşünceler var sanıyorum türkçesinin top sürme olarak değişmiş olmasından dolayıda olabilir
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    ha bide hazır elin değmişken driblinge bir açıklık getirsen üstad çok makbule geçecek farklı düşünceler var sanıyorum türkçesinin top sürme olarak değişmiş olmasından dolayıda olabilir
    Dripling = top surme zaten. Ama dripling'in hizi degil, dripling'in kalitesi. Yani topla hareket halindeyken oyuncunun topa ne kadar iyi hukmedebildigi.

Bazi oyuncu vardir, rakibin arkasina topu atar, hizi ile topun pesinden kosturur ve rakibini gecmis olur. Mesela Tuncay bu tip bir oyuncudur ve dripling ozelligi yuksek olmamasi gereken bir oyuncudur. Topu ileriye vurur, topun pesinden kosarak rakibi gecer ve rakibi ekarte etmis olur.

Bazi oyuncu vardir, ayaklari ve beyini topa hareketli haldeyken cok hakimdir. Topu ayagindan fazla acmadan, yumusak bir sekilde cok defa dokunarak topun kendisinden cok daha az hiz ile ilerlemesini saglar. Mesela Christiano Ronaldo bu tip bir oyuncudur.

Ucuncu tip oyuncu da hem hizli olmayan, hem de dripling becerisi olmayandir. Topu rakibin arkasina atacak ve kosup yetisecek kadar hizli degildir, hareketli halde top kontrolu de kalitesizdir. Bu nedenle de fazla adam gecemez. Mesela Beckham bu tip bir oyuncudur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

ewet aynılarını sayfalarca yazdım millet hala roberto carlosun neden 11 diyor roberto carlos kıvrak bir adam değilki bide dribling dikine kaleye yönelmektir carlos bunu yapmazki 11 çok idael bence
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

alex boyuna rağmen iyi kafa golleri atıyor cska ya attığı aşırtma gol geçen yıl
    0-4 lük maçta size attığı kafa golü vs çok kalite kafa vuruşları var bu adamın

ama alexin kötü yanı frikik 19 yapılan adam 50-60 maçtır frikikten gol atamıyor uzun şutu 15 olan adam senelerdir (ben üç yıldır hiç görmedim bir tane uzaktan gol atamıyor) bırakın onu uzaktan şut denemiyor uzaktan tehlikeli bir vuruş çıkaramıyor ne biliyim kaleci zolukla çelsin yada direkten dönsün olmuyor ama uzun şut 15 oluyor çok yanlış olan bence bir sürü şey var
    Fikirlerim burada

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Lugano konusunda 19 çok demek istedim..Uygun gördüğüm rakamlar 16agression 18dirtinessti..
    Ayrıca colin iyi olmuş..fakat deivid çok kötü oyunda

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Kezman abartilmis yaani...

Nesil
    2006
    Yer
    -

Ya Alex 3 maç 3 firikik golü attı.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Ona bakarsan ben Steffen Iversen'i aldım, adam 3 maçta 9 gol attı. Doğaldır, olur.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Sheriff Misafir

Uğur Boral için söylediklerimin bir nebzede olsa dikkate alınması güzel olmuş, teşekkürler..

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Lugano tam bir kasap olarak yapılmış.Her maç kart görmesi garanti gibi birşey rengi şansa kalmış.
    Bundan doğal ne var

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

Kezmanin headingi nasil 15 oluyor?? ve Finishingi 16`????

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by canavar20 View Post
    Ya Alex 3 maç 3 firikik golü attı.
    ne gerçekçi değilmi normalde son iki sezonda (yaklaşık 70 maç yapar) frikikten golü yok (aylardır yırttık kendimizi ama bazıları at gözlüğü takıyor
    Fikirlerim burada

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Turker Tozar View Post
    Arkadaşlar hepinize merhaba,

Nisan 2007'de askerlik görevime başladığımdan beri aranızda bulunamıyordum. Artık vatani görev bittiğine göre tekrar FM'li günler başlıyor demektir. Bundan sonra eskiden yaptığım gibi gözden uzak olmayacağım, aksine sizlerden bol bol yardım alıp fikirlerinizi paylaşacağım.

Lafı fazla uzatmadan, buranın Fenerbahçe tartışma kısmı olduğunu unutmadan hemen ben size düşüncelerimi aktarayım.

- Alex üzerine epeyce tartışma yapılmış. Bence Alex'in özelliklerinde şu an için herhangi bir oynama gerekmiyor. Çünkü düşmesi gerekenler düşmüş. Yüksek olan özellikleri zaten oyuncunun kaliteli olan kısımları.
    - Kezman'ın özelliklerinin düşmesi gerektiği tavsiye edilmiş. Bu görüşlere katılıyorum. Kezman bir 5 sene önceki halinde değil. CA sını ve bitiriciliğini bir parça düşürdüm.
    - Deivid'in ise AMR olmasını öneren arkadaşlara katılamıyorum maalesef. TEknik direktör kararıdır oynar ama layığı ile oynadığını düşünmüyorum. Bu yüzden mevkiine AMR eklemeyi uygun bulmuyorum.
    - Colin Kazım'ın 1.85'lik boyunu değiştirdim.

Yine tartışmayı sürdürürüz. Hoşçakalın
    Hoşgeldin Türker, sonunda vatani göre de bitti.
    Hayat bitiyorken o da bitecekti elbet

-Dosya konusunu burada konuşmayacağım elbet ama zaman ihtiyacım vardı, kısıtlı zamanda zor iş başardık.Daha fazla zamanda daha detaylı iş yapılabilirdi..

-Sezon başı Kezman'ın durumunu konuşma, değerlendirme şansı yoktu, kesinlikle katılıyorum.Kezman psikolojik olarak pasifize olmuş durumda, inancın bitinde yeteneklerin körelir ama aslında görecelidir bu.Yeteneğin bozulmaz, stilin kayar..
    Kezman kendisi ile yarışıyor, çok iyi izledim, irdeledim.Uzun uzun yazarsam ders diye okuturlar : ))
    Kısaca şöyle söyleyeyim, tamamen kendisi ile uğraşıyor.Kafasını kaldırmıyor, boştakine pas vermiyor, geçeyim atayım yeter artık derdinde.Bunu da atamıyorum, bunu da bunu da diye muhtemelen her pozisyonda iç geçiriyor ve gereksiz hareketler yapmaya çalışıyor.
    Zaten seri dribblingleri olan biri değildi, son vuruşları sert yapan bir forvet ve kesinlikle aşırı bir finishing forvet değildi.Yalnız stili tamamen kaleyi görmek ile ilgili, bu yüzdne her topu fazlası ile deniyordu, çok fazla kaçırdığı da oluyordu.Çünkü genelde gelişini dengesiz sert şutlar kullanır.
    Dahası da var ama uzun uzadıya yeri gelince tartışmak gerekir..

-Deivid AMC, AMR değil, hatta Pro Evolution Soccer SS diye değişik bir bölge ayarladı.Second Striker..
    Kesinlikle bu tanıma uyuyor, sabit değil.Fiziğini iyi kullanıyor, çok iyi dribbling yapıyor, sert ve nokta şutlar kullanıyor.Finising çok iyi.Bence kimsenin farketmediği en önemli özelliği heading.Her pozisyonda kafayı kalecinin ters tarafına yolluyor ve bunu anlık düşünerek yapıyor.Kaleyi çok iyi görüyor, sadece kafa vurmak için vurmuyor.Tüm kafa gollerine bir bakın, tamamı estetik,akıl dolu vuruşlar..
    AMR olmaz çok yanlış, o bölgenin uyumu vardır herkes beceremez.Ayrıca psikolojik bölgeye kapanma, serbest duygusunun bastırılması durumu var ki bu ne şimdi diyeceksiniz.Geniş alanda oynayamıyorsunuz, biraz maceraperestseniz kitelnirsiniz orada.Dediğim gibi psikolojik.Sadece 10 metrelik eni bulunan uzun bir bölgede oynuyorsunuz..
    Bu yüzden serilik, savunma kısmındaki içgüdüsel crossing savunma zaaflarını bilmek, iyi ve sert muz orta yapabilme becerisi, hız, geriye savunma katkısı için bekler ile uyumlu kanat savunma bilgisi gibi ekstra meziyetler gereklidir..
    Bir forvetten (oyun kurucular da forvettir) fazlası ile önü dönük oyun bekleyemezsiniz, işin sıkıntı kısmı da bu zaten..

- Kazım meselesi = zaman ve gözden kaçma meselesi, özür dilerim..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 4 / 17 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri