Büyükşehir Bld. Spor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Büyükşehir Bld. Spor oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Adriano vucuduna cok hakim bir oyuncu. topa ilk dokunusu ve bitiriciligi bence 14 olmali
İyi Günler;
Dün olimpiyat Stadı' nda maçı çıplak gözle imkanı buldum. Bu maçla Belediyeyi bu sezon 3. kez statta izlemiş oldum. Geçen seneden beri izlediğim Belediye, bu sezon yenilnenen kadrosuyla iyice kafamda oturdu.
Gözüme Batanlar:
Adriano: Adriano FM tabiriyle tam bir target man. Ligimizin iyi target man' lerınden biri olmalı. Heading ve Jumping' i ligimiz için oldukça iyi. Bunun yanında dün attığı 2. golde çok soğukkanlı davrandı. Diğer maçlarda da panik yapmayan bir oyuncu oldugunu düşünüyordum. Dünkü maçta tam anlamıyla buna emin oldum. Composure özelliği 15-16 olmalı. Fiinishing' i de 14 düzeyi uygun olacaktır.
Erman Kılıç: Geçen sezondan beri ki o zaman Elazığspor' daydı, dikkatle seyrettiğim bir futbolcu. 2007 Elazığspor araştırmasında defalarca isminden bahsetmiştim. Ne tesadüftür onca takım içinden İBB' yi tercih etti ve ben de hem tanışma hem de sık sık izleme fırsatı buldum. Abdullah Hoca şu ana kadar bu oyuncuyu sürekli yedekten Kerim Zengin' in yerine oyuna alırken sadeece Oftaş maçında ilk 11 oynadı. Şu ana kadar 3 asisti var ligde. Mevkisi AMRLC ama kendini en rahat hissettiği yer AML' dir. Sol ayağı 20 , sağ ayagı da 14-15 olabilr. En çok göze batan özelliği; hızlanması ve ortaları. Acc: 17 , Agility: 16, Pace:15 düzeyinde olabilir. Crossing' i ise 13-14 olabilir. Favori takımına Beşiktaş eklenmelidir. Özel hareketlerde de soldan aşağı koşar ve moves into channels olmalı.Şimdilik Erman için bu kadar.
Tjikuzu: Ligimizin kalburüstü ön liberolarından biri. Work rate(16), stamina(14) ve bravery(16) özellikleri en önemli özelliklerinden. Tekniği kısıtlı(10), dribling özelliği kötü bunun için 7-8 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca hız ve hızlanması da ligimizin üstünde 14-15 rakamı makul, agilitiy 13. Oyun tarzını Appiah' a benzetiyorum. Çok benziyorlar birbirlerine. Tjikuzu, appi' nin 2-3 gömlek altı diyebiliriz.
İlyas Kahraman: Long Shot 14' e yükseltilmeli. fiishing 10, Pek kaçmıyor off the ball 8-9. Sağlam markaj yapılırsa kendini pek boşa çıkartamıyor. Work rate için 11 uygun olur.
Abdullah Avcı: 4-3-3 taktiğinin modifiye bir versiyonuyla sahaya yayılıyor.
GK- DL,DR,DC,DC, MC,MC,AML,AMR,AMC,ST ya da DM,MC,MC şeklinde sahaya yayılıyorlar. Orta alandaki oyuncular sürekli alan daraltıyor rakibi bozuyor.
Şimdilik Bu kadar. Umarım birşeyler verebilmişimdir.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
taktik 4-5-1 5 li ortasaha genelde dm mc mc amr aml gibi ilyasın uzun şutları 16 olmalı ayrıca adriano nun bitiriciliği 12 falan olur 14 fazla oldu
ayrıca burak sergio ortemanı izleyebildinmi gözlemlerin nedir bide yabancı stoper almışlardı bu adamlar hakkında düşüncelerini merak ediyorum
Fikirlerim burada
Sergio Orteman Copa Libertor'esi 2 kez kazanmis bir futbolcu. DC/DM oynuyor, Topu akillica oynayan bir futbolcu, iyide markaj yapiyor.
Istanbul B.B. takiminda suan bence ligin en iyi 3 liberosundan birisini sahip.
Tjikuzu: Cok iyi markaj yapiyor, top caliyor, cok calisiyor ve kosuyor, ataklari baslatiyor. Dribbling yetenegi iyi olsa ortasahada "Köprü" futbolcu icin ideal bir oyuncu. Tjikuzu W.Bremen, Rostock gibi takimlarda oynamis bir futbolcu.
4-5-1 diyemeyiz , 4-3-3 Chelsea' nin 4-3-3' üne benziyor. Adriano' nun bitiriciliği 12 düşük olur. Hele yeni oyun değerlerinde 12 çok düşük olur. 14 Uygun olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyespor az pozisyona giriyor ve bunlarda golü yapıp geliyor. Adriano buldu mu Affetmiyor. Gol yüzdesi bir hayli yüksek. Bu yüzden finishing ve composure özellikleri iyi.
Orteman' a gelince benım statta izlediğim 3 maçta da forma giymedi. Ama bir kaç maçta oynadığını biliyorum. Takım arkadaşları kaliteli topçu diyor ama Efe ve Tjikuzu böyle oynamaya devam ederse onları keseceğini hiç sanmıyorum. Ama ben izlemedim.
Yabancı stoper Vinicius konsantre gözüktü. Bir defans için hızı hiç fena değil atleitik bir vücudu var. Ama pozisyon hatası yapıyor
doğrudur dikkat etmemişim
bende bir kaç futbolcu için gözlemlerimi sunayım izninizle
kaleci hasagiç çok iyi bir kaleci dir bosna mili takımında kalecisi çevik ve bire birde etkilidir konsantrasyonu düşük yapılmalı
yedekler mehmet ali ile haluk onun yokluğunda güven verirler özellikle mehmet ali geçen yıl kendisini kanıtladı
sağda rızvanı bir kaç maç izledim çevik ve dayanıklı bir adam hucum öçzellikleri iyi değil ama kerimin yokluğunda görevini falzasıyla yapar
kerim ise ofansif özellikleride yüksek bir oyuncudur off the ball özelliği ve uzun şutu iyidir yaratıcılık özelliğide dikkat edilmeli
solda murat ocak 2 sene önce liga da oynadığı performansla milli takıma yükseldi ve bu performansıyla trabzona gitti trabzona gidene kadar çok maçını izledim ve trabzondan sonra yükseleceğini düşünürken o düşüşe geçti çok kaliteli bir sol bek olduğunu düşünüyordum trabzonda oynadığı dönem bir ara maçlarını izleyememiştim zaten trabzonspora karşı bir antipatim vardır bir çok futbolcuyu yaktıkları gibi onuda yakmışlardır mesela sol campbell ın kardeşi kevin campbell gelir trabzona o oynayamaz musampa gelir oynayamaz marcelinho gelir oynayamaz fabiano eller gelir oynayamaz gider ispanyanın en iyi stoperi olur jefferson geleceğin brazilya milli takım kalecisi olarak gelir tolga oynar falan filan eller in yerine erdinç oynar muratın yerinede celalettin oynar yani olabilir snelerdir oynuyorlar çünkü mesela olupta liverpool un aldığı lucası trabzon yöneticleri bulupta onlardan önce trabzona getirmiş olsaydı lucas oynayamazdı neden hüseyin var çünkü bu hüseyin celalettin ve erdinç siz bilmezsiniz ama dünyanın sayılı oyuncularındandır ve ziya doğan musampayı tanımaz bunları tanır onun için muratında pek şansı yoktu böyle saçmalıkların olduğu bir takımda neyse murata üzüldüğüm için böyle yorumlar yazdım tekrar eski formuna ulaşır ve kendini daha büyük kulupler ister sene sonunda
onun yedeği ekremde kaliteli bir oyuncudur
stoperlerde vicinius u izlemedim yorum yapamam ama metin depe senelerdir liga nını çıkmaya oynayan takımlarında üstün oyunlar oynuyor en sonunda süper lgi hakettiğini düşünüyorum zıplama ve afa özellikleri yükserktir top kapmada öyle fiziği yi bir stoperdir yedekte mert korkmaz ı son senelrdir izleyemiyorum normalde abisi gibi bir adamdır ama şu an kondisyonu ne durumda bilmiyorum
ön liberolarda efe ve tjikuzu var efe üstün bir performans gösteriyor onun için kesilemiyor tjikuzu da zaten direk ilk onbir oynatılmak için alındı cesaret özelliği 18-19 yapılabilir tam bir önliberodur batistaya çok benzetiyorum top tekniği ve oyun kurma becerisi eksik yanlarıdır
sergio orteman büyük bir isim onu izlemeyi çok isterim bu ligde fazla maçını izleyemedim ama ismini çok duymuştum
ilyas senelerdir izlediğim bir oyuncu ne uzun şut gollerini bilirim en az 16 olmalıdır bunun dışında sol ayağının içini dışını harika kullanır pas özelliği iyidir 16-17 olmalı ve yaratıcılığı yüksektir sahanın her yerini görebilir mc amc aml ml amr mr oynayabilir
sertan eser hızı ve hızlanması yüksek bir oyuncudur kontraya çok iyi çıkar ama orta kesmesi düşüktür ali güzeldal da kaliteli bir oyuncu ikiside aml
st lerde ise adriano güç özelliği 16-17 olmalı burağında dediği gibi tam bir target man dir
yedeği gökhanı ise rize spordan beri izlerim oda aynı adriano gibidir bu iki transferde sisteme uysun diye alınmış olmalı zannediyorum abdullah avcı daha sezon başında bu dediğim sistemi kafasında kurmuş ve ona göre transferler yapmış as oyuncuların en önemli özellikleri yedek oyuncularda da var
bu sistemi 2 sene önce chelsea de kullanıyordu 4 lü savunma bir dm (tjikuzu) iki mc (orteman ilyas) bir aml sertan bir amr kerim veya erman kılıçta olabilir ve st ler adriano gökhan
Fikirlerim burada
Sinan güzel tesbitlerde bulunmuşsun. Yalnız bazı farklılıklar var. Kerim Zengin' in yerine sürekli Erman Kılıç oyuna giriyor. Ama Erman AML' ye Sertan da AMR' ye geçiyor. Kerim sağ çizgide oynadığı zaman sürekli içeri kayıyor. Belki istemeden yapıyor ama Erman gibi Sertan gibi çizgiden aşağı inmiyor.
Gökhan Kaba olayına gelince bir türlü patlayamayan bir oyuncudur. Rize' de iki yıl önce sivrildi ama bir türlü gerisi gelmedi. Fiziği iyi kuvvetli tıpkı Adriano gibi ama soğukkanlılığı ve bitiriciliği biraz düşük olmalı. İyi bitiremiyor.
Mehmet Ali Tunç için, bu sezn 7 maçın 4 ünde kadrodaydı ama hiç oynayamadı. Kulüple sıkıntıları var. Bizzat ben biliyorum 1. ligin en çok aranılan kalecisi. 3-4 Takım hariç tüm 1. lig kulüpleri M. Ali' yi istedi. Ama başkan sen bize lazımın diyerek takımda tuttu. Geçen sezon müthiş maçlar çıkarmıştı. En önemli özelliği çok çevik ve hızlı bir kaleci. Önsezisi de kuvvetli. Ani çıkış tabir ettiğimiz özelliği ve refleksleri çok iyi. Yan toplarda vasat. Yumruk eğilimi yüksek. Konsantrasyon ve soğukkanlılık özellikleri kötü. Favori oyuncusu Rüştü ve Casillas.
Mert Korkmaz yavaş yavaş Rızvan' ı kesmeye başladı. DAyanıklılığı hala iyi gerçi manisa maçında onun kanadından bindiren oyuncu yoktu pek aama yine de diri gözüktü.
Abdullah Avci'nin dizilisi 442 olarak birakilmis.
Dizilisin 4-3-3 olmasi gerekli.
-DR--DC--DC--DL-
---------DM--------
------MC--MC------
AMR------------AML
---------ST----------
Seklinde.
Böyle maçları izlemek takımlar hakkında not tutup birilerine yararlı olmak bi şeyler paylaşmak çok mükemmel bir şey olsa gerek
İ.B.B'ye gelince Adrianonun bitiriciliği bence 14-16 olması lazım kafa vuruşlarıda bundan az olmamalı...
İlk yamada İBB' yi en gerçekçi halde yapacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. Adriano' da bu değişiklerden payını alacak. Sertan Eser' e AMR: 13-15 özelliği eklenmeli. Argues With Officials eklenmeli geçen sene ekledim mi bilmiyorum eğer eklenmediyse ekleyeceğim. Bir de 1. lig kritlerine göre yaptık takımı. Yamada süper lig kriterlerine göre iyileştireceğiz.
Adriano en kaliteli yabanci forvetlerden biri, tabigi bence.
Adriano bu sene müthiş bir çıkış yaptı. Tek forvet oynamasına rağmen maçın sonunda bile çok diri kalabiliyor. İyi top saklıyor, hava toplarında çok etkili, arkadaşlarna çok iyi top indiriyor. Tam bir target man. Bunun yanında Metin Depe' yi kesen Volkan Koçaloğlun' a da iyileştirme yapmamız gerkiyor. Geçen sezon ligin 2. yarısında MEtin Depe ile beraber dc oynuyorlardı ve müthiş maçlar çıkarmıştı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Erman Kılıç' uın driblingi 15 şuan. 13-14 olması daha uygun olacaktır. Off the ball 13 şuan. 14 daha uygun olabilir.
zannediyorum kasımpaşa ve ibb yi burak yaptı
burak koçumsun araştırmacılık böyle olur iki takımı inceledim şahane olmuş
Fikirlerim burada
burak bu sitede açık ara en iyi araştırmacı senin olduğunu düşünüyorum perpetua nın mesajları ve bilgiside tatmin edici cinsten ama göz önündeki takımları araştırmak kolaydır zaten en az haftada bir izlersiniz bu futbolcuları mesela en son ankaraspor maçını izledim orkun çıkılcak bir topa çıkmamıştı çıkılmayacak bir topa ise çıkmıştı soğukkanlılığının düşük olduğunu ve ani çıkış yeteneğinin zayıf olduğunu gözlemledim araştırmacı olsam hemen bir kağıda not eder en ince ayrıntısına kadar yapardım ama senin işin o kadar basit değil sen 18 takımı irdelerken o 1 ve en çok göz önünde olan takımı irdeliyor
bir çok açıdan sen herkezden üstadsın kardeşim
neyse bunu geçelim son ibb maçında sergio orteman gol atmış maçı izlediysen gözlemlerini yazarmısın bir zahmet
Fikirlerim burada
Övgülerin için teşekkür ederim. Elimizden geldiğince birşeyler yapıyoruz. Perpetua' da işini iyi yapan diğer araştırmacı arkadaşlarımız gibi TSI' ın bir değeridir. Kasımpaşa - İBB maçıyla Kocaeli - Bolu aynı gün ve 1 saat araylaydı ben tercıhımı Kocaeli maçından yana kullandım ona gittim bu yüzdne kardeşim İBB' yi seredemedim.
taraftarlık yapmışsında ben sana 2. lig 1 . grup araştarmısına bak demiştim bişeyler yaz oraya ağabey eleştir bakalım
Fikirlerim burada
Bugün İlyas mükemmel bir gol attı. Bunun yanı sıra İBB' nin en iyisi süper driblingleriyle Erman Kılıç ve Tjikuzuydu. Tjikuzu çok iyi oyun kurdu ve isabetli paslar dağıttı. Oyuna KErim' in yerine dahil olan Rızvan Şahin de iyi oynadı. Rızvan' ı mutlaka düzeltmek gerekiyor. Son bir ekleme stoper Volkan Koçaloğlu sol ayağını kullanıyor.
Tjikuzu' nun ca' sı 118-120 seviyesine çekilebilir. Erman Kılıç ve Sertan da 115' e çıkabilir.
İlyas'ın ben abi o kadar yüksek CA olacağını düşünmüyorum.Sen daha iyi bilirsin ama max. 110-112 diyorum ben.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Vallahi Muratcım, İlyas İBB' nin en iyi oyuncularından biri. İBB' de bu sezon şu an ki performansınsa göre ligin ortalamasının biraz üstünde bir takım. İlyas 120 olmaz ama 115 iyi olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle teknik özellikleri bir hayli yüksek küçük Alex modundaama 120 abartı olur 115 iyi diyorum ben.
ksk altyapısından yetişen UĞUR IŞIKAL konusunda yorum bekliyoruz burak bey?
uğur, hırslı, basan, hızlı bir forvetti ksk de iken...
acceleration 12-13
work rate 11-12
team work 12-13
finishing 12-13
heading 10-11
jumping 9-10
puerta kalbimizde...
Uğur geçen sene daha çok süre alıyordu. Bu sezon tek forvet oynandığı için pek şans bulamıyor. İlyas' ın yerine oyuna dahil oldu 1-2 defa. Rize maçında uzaktan güzel bir gol atmıştı. Canlı olarak 1 kere seredebildim yanılmıyorsam ya da hiç seredemedim. Benim gittiğim maçlarda göremedik kendisini. Onun için erol şu an fazla bir bilgi veremiyeceğim![]()
Marcus Vinicius'un favori personelleri arasına BJK'den Bobo eklenmeli.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Abdullah Avci'nin GS'den Aydin Yilmaz'i kiraladik diye bi aciklamasi olmus ne kadar dogrudur bilemiyorum ama dikate almak lazim cunku mantikli bi durum cunmu Aydin Manisa;dan GS'ye geri dondu ve Avci daa onun Turkiye U-17'den antrenoruydu.