Üzülmez sol ayağını kullanmaktan çekinmiyor, sadece kullanamıyor![]()
Üzülmez sol ayağını kullanmaktan çekinmiyor, sadece kullanamıyor![]()
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Higuain'in son zamanlarda forma şansı bulmasıyla tabi hakkındaki fikirlerim de oluşmaya başladı. Bir kere karar verme açısından zayıf bir oyuncu. Decision özelliği düşük olacak, onun dışında bencil bir oyuncu, team work özelliği de düşük olacak. Zaten bunu kendisi de söylemişti, ceza sahasına girdiğimde sadece kaleyi düşünürüm diyerek. Off the ball özelliği iyi, sahada topla buluşamama gibi bir problemi yok. Bazı maçlarda 20-25 dakika Higuain'in adını duyamasak da bunun off the ball ile alakası yok. Beşiktaş takımının hücumda çoğalamadığı maçlarda, pozisyona giremediği maçlarda doğal olarak o da topla buluşamıyor fakat onun dışında Beşiktaş'ın baskılı oynadığı maçlarda hücumda iyi yer tutup top alabiliyor ayrıca savunmanın arkasındaki boşluklarıda iyi farkedip oralara hareketleniyor. Fakat kendisine hazırladığı bu pozisyonlarda çoğu zaman takım arkadaşlarınca topla buluşturulamıyor yani ona istediği topları atacak bir adam olsa bu özelliğiyle daha da etkili olabilir, sonuçta off the ball özelliği iyi.
Yaratıcılık konusunda creativity olarak ne iyi ne kötü yani vasat fakat flair bakımından daha iyi, takım arkadaşlarına pozisyon hazırlamaktansa yeteneğiyle kendisine pozisyon hazırlamakta daha başarılı. Oyuna çok konsatre olduğu söylenemez. Cesaret ve agresiflik bakımından ise kararsızım çünkü Higuain Beşiktaş'a geldiğinde Arjantinli gözlemcilerin Higuain için verdikleri özelliklere baktım ve birçok özelliğinin random bırakıldığını gördüm. Fakat özel olarak girilmiş 5-10 özellik için cesaret ve agresiflik açısından verilmiş yüksek puanlar (17-18) gözüme çarptı. Adamların çoğu özelliği random bırakırken bazı özelliklere puan girmeleri o özellikten çok emin olmaları anlamına geliyordu. O için çok sevinmiştim Beşiktaş'a cesaretli ve agresif bir forvet geldi diye, fakat benim izlediğim Higuain'in bu özellkler açısından alakasız. normal şartlarda kim ne puan vermişse versin, kendi düşüncemi savunurdum fakat Arjantinlilerin kendilerinden bu kadar emin olarak verdikleri puanlardan ve sonuçta ortada hala bir adaptasyon sorunu yağayan Higuain olduğundan kararımı daha sonra vermeye, onu bu açıdan biraz daha fazla izlemeye karar verdim.
Fiziksel açıdan klasik çabuk hızlanan, çevik ve hızlı bir arjantinli forvet(çok hızlı değil). Güç ve dayanıklılık açısından henüz kararsızım, üstüste 90 dakika maçlar çıkarmadığı için.
Topla birlikte başarılı bir oyuncu, yani hiç düşünmeden topla beraber olacağı her pozisyon için (korner, orta açma, dribbling, finishing, teknik, ilk temas, uzaktan şut) iyi diyebilirim. Bir tek pas verme açısından iyi olmadığını düşünüyorum.
alemde tekiz, hepinize yeteriz..
Pas verme konusunda da kötü olmasının sebebi decisions ile alakalı olabilir belki Koray. Ayrıca çok güçsüz bir oyuncu.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
Koray bu konuda Guney Amerika ile Avrupa arasinda buyuk fark var. Cesaret ve agresifligin bizim tanimimizla onlarin tanimi arasinda cok buyuk fark var. Gerci bu bir cok ozellikte gecerli. Mesela bir Carrusca geliyor, ozelliklerine bakinca cok caliskan, oldukca agresif, oldukca cesur bir oyuncu gibi karisiniza cikiyor. Turkiye liginde seyrediyoruz, cesaret'in 3, agresifligin 4, calisma oraninin 7 gibi olmasi gerektigi kararini veriyoruz.
Benzer sekilde pozisyon alma, soguk kanlilik, konsantrasyon gibi ozellikler konusunda da acikcasi buyuk gorus farkliliklari var.
Nasil bizim ligimizde biraz teknigi iyi olan oyuncularin 17-18 seviyesinde ozellikleri olmasini isteyenler cikiyorsa, yavas tempoda oynanan Guney Amerika liglerinde biraz agresif olan, biraz cesur olan oyunculara 17-18'ler verilebiliyor.
Buyuk bir arastirma zaafi esasinda ama ne de olsa bir ulke arastirmacisinin butun dunyadaki futboldan tamamen haberdar olmasi oldukca guc.![]()
Higuain'i daha çok seyrederek hakkında fikir sahibi olabiliriz.Birde Liverpool maçında Delgado'nun yerine girdiğinde(İstanbul'daki maç) ileride hareketlenmemizi sağladı.Arkadaşlarına pozisyon oluşturdu.Yani o kadarda bencil değil bence.Zira Sivas maçında Bobo'ya asist yapması.Higuain inşallah daha çok oynatılırda hakkında daha çok fikir sahibi oluruz.
So what?
Saike
Higuain'in decision özelliği zaten düşük fakat pas verememesinin bununla alakası yok. Evet zaten oyun içinde kötü seçimler yapıyor fakat 2 metre yanındaki adama bile bazen pas atamıyor yada pası verse de arkadaşının zor kontrol edebileceği şekilde veriyor. Yani ben tamamen passing özelliğinden bahsediyorum, doğru yada yanlış bir karar alıp pas vemek istediğinde başarılı olamadığından bahsediyorum. Ayrıca evet fiziksel olarak güçsüz bir oyuncu.
İbrahim Toraman'ın önceden sezme özelliği azaltılmalı maksimum 11...
Zaten 801'de göreceğiniz Toraman'da anticipation 11 olacak.
Ricardinho'nun süreklilik, konsantrasyon gibi özellikleri düşürülmeli. Teknik özellikleri oyunda gayet iyi, gerçekte de öyle, fakat onun bence sorunu devamlılığı olmaması, daha doğrusu mental olarak çok zayıf bir yapısının olması. Bu yüzden bu durum oyuna yansıtılmalı. Arada çıkıp takıma maç kazandırabilmeli ama genelde sürekliliği olmayan, kalburüstü bir oyuncu olmalı diye düşünüyorum.
Gökhan Zan'ın sadakati düşürülmüş anlaşılan, zira oyunumda daha büyük kulübe gitmek istiyor, bence bu durum ortadan kaldırılmalı, zira Gökhan Zan kulübe bağlıdır ve sorun çıkarmaz. Bir de Zan'ın sık sık sakatlanması oyuna yansıtılmalı, natural fitness düşürülmeli. Hayatımda Zan kadar çok sık sakatlanan bir oyuncu görmedim. Bu mutlaka oyuna yansıtılmalı.
Hakan Arıkan'ın zihinsel özellikleri ve bazı teknik özellikleri düşürülmeli.
Serdar Özkan oyunda çok ama çok vasat, bu mutlaka değiştirilmeli, PA'sı arttırılmalı, tekniği ve top sürmesi yükseltilmeli, bazı zihinsel özellikleri de arttırılmalı. İyi bir kanat oyuncusu olmalı, arada çıkıp sürpriz goller atabilen ve katkısı olan ama bazen de hiçbir varlık gösteremeyen biri olmalı.
Serdar Kurtuluş'un da natural fitness'ı düşürülmeli, sık sık sakatlanması oyuna yansıtılmalı.
Ricardinho için gerekli düzeltmeler yapılacak. Serdar Özkan için de keza aynı.
Serdar Kurtuluş ve Gökhan Zan'ın sakatlanmalarının Naturel fitness'la alakası yok, injury prone. ile alakalı. Gökhan Zan sık sakatlanan bir oyuncu diye zaten injury prone. yeteince yüksek tutulmuştur, fakat Serdar Kurtuluş için buna gerek yoktur. Her futbolcu sakatlanır, sakatlanan her futbolcu için bu özelliği yüksek tutamayız, zaten aksine S.Kurtuluş nadir sakatlanan bir futbolcudur.
G.Zan'ın sadakat konusuna gelince onu bu sene göreceğiz, sözleşmesi bitiyor ve bildiğim kadarıyla klüple masaya oturup anlaşmaya yanaşmıyor.
Ricardinho' nun bence ca' sı fazla Appiah' ın 142' ye indiyse ki doğru olabilir eleştirmiyorum Rico' nun da en fazla 145 seviyesinde olması lazım gerekir.
[CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]
8.0.1 datasında Ricardinho'nun CA'sı 152, Gökhan Zan'ın injury proneness özelliği 17 olacak büyük ihtimalle.
Ayrıca Beşiktaş'ın en çok tartışılan oyuncularının CA değerleri:
İbrahim Toraman: 130
Gökhan Zan: 137 civarı bir değer olacak.
Ricardinho 152 CA'yı haketmiyor bence. 145 seviyesine inmeli diye düşünüyorum. Appiah'ın CA'sı nasıl düştüyse Ricardinho'nun da düşmeli.
Yürüyen kağnı? Biraz dikkat edelim ettiğimiz laflara. Koşmuyor denen Alex'in pace ve acceleration 13, Ricardinho'nun pace ve acceleration 11. Ama CA da 152, çünkü sahadaki Ricardinho'ya bakarsanız takımının en kalitelisi, en yeteneklisi. Hatta Türkiye liglerinin Lincoln ile beraber en iyi orta saha oyuncusu.
Bir oyuncuya CA verebilmek için, illa onun çok gol atması veya çok asist yapması gerekmez, ki Ricardinho oyunu geriden kuran bir oyuncu, zaten CA'ya fazla takılmayın.
bobo daha iyi olmalı bence son maçlarda çok gol atmaya başladı.
cisse ve tello da berbat düzeltilmesi lazım
serdar özkan'da pozisyonu amr eklenmeli amc de 10 yada 15 olmalı
delgado'da artırılabilir basel'deki formuna yavaş yavaş dönüyor.
hakan'ın birebir yan toplar ve şut durdurma özellikleri düşürülmeli
serdar kurtuluş'unda teknik özellikleri 2-3 puan artırılmalı
Ricardinho zaten 6 puan dustu 152'ye inerken. Hiz/hizlanma gibi ozellikler biraz daha da asagiya inebilir ancak. 148-150 civari CA'nin halen mantikli oldugunu dusunuyorum ancak.
Appiah ise buyuk bir sakatlik gecirmis durumda. Gecen Nisan ayindan beri futbol oynamadi, yani 6 ay. Kim olursa olsun bu kadar agir bir sakalik CA'ya darbe getirecektir. Bu darbe normal dusus olan 5 puan'dan 4 puan daha fazla mi olmaliydi tartisilir ama bir etkisi olmaliydi belki de. Ben Appiah'i yine de hala 146-150 arasinda bir seviyede goruyorum.
delgado arttırılmamalı tello nun 121 lik ca sı 141 e çekilmeli hakan birebirde rüştü gibi aykut gibi çok iyi bir kalecidir üçününde en az 16 olmalı yan toplarda aykutunda rüştününde özellikle hakanında çok zayıf olduğunu bir yıldır yazıyorum umarım düzeltilir
yan toplarda volkan demirel oldukça güvenilir bir kalecidir
Fikirlerim burada
belki ifadesi ağır olmuş ama yanlış olmamış, gerçektende RİCARDINHO çok etkisiz silik bir görüntü veriyor.
türkiye liginin linconlle birlikte en yeteneklisi derken, alexten sonraki ikiliyi saydın herhalde,çünkü ricardınho geldiği günden bu yana ne asist ne golcülük nede takım liderliği takımı taşıma konusunda alexin yanına yaklaşamadı bile,
aslında amacım alex şöyle rıcardınho böyle linconl öyle diye futbolcuları birbiriyle boy ölçüştüren mantıksız bir takım fanatizmi değil yanlış anlaşılmak istemiyorum.
ama ricardınho türkiyeye geldiğinden beri çok şeyler beklediğim çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen beşiktaşta gösterdiği performansla ne alexle kıyaslanmayı nede 152 ca yı hak ettiğini düşünmüyorum.
Kafanda ki TeLLo bu ise bırakta yaptıkLarı gibi kaLsın.Ne o öyLe ya ?
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Sorun nerede Hayrettin abi?
Aslında Tello için İlhan'ın yaptığı profil çok uygun benim de aşağı yukarı buna çok benzer bir Tello profilim var. Ca'sı biraz daha yüksek olmalı 135'e kadar arttırılabilir, bu arttırım konsatrasyon, karar verme gibi bazı mental özellikleri biraz daha arttırmada kullanılabilir.
Cisse konusunda farklı düşünüyorum. Cisse hiçbir zaman 14 passing özelliğine sahip olamaz, tek top oynayamayan bir adamın passing için alabileceği en fazla değer 11-12 olur. Aynı zamanda tackling konusunda 17den aşağısı kabul edilemez. Anticiptaion özelliği direk 19-20 olacak.
İ.Toraman için 130 çok düşük olmamış mı?Bence 135'e falan düşürülmeli.
Tello ve Cisse zaten arttırılacaktır.Keza S.Özkan da öyle.Rico'nun Ca'si 148'e çekilebilir...
TeLLonun artırıLması Lazım ya cok dusuk o ne oLe
İlhan kafandaki Tello'nun CA'sı Mehmet Çakır'dan daha düşük olmuş nası oluyor bu iş çözemedim.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
türk milli takımının as oyuncusu servet 130 ca dayken onun yedeği durumunda ki gökhan ve ibrahimin 135 er ca da olmaları halen mantıksız geliyor
hatırlarmısınız yunanistan maçında servet gökhana nasıl bağırıyordur maç boyu eliyle nerelere gitmesi gerektiğini söylüyordu gökhanda onu dinliyordu
yapmayın arkadaşlar top tekniği kötü diye serveti bu kadar kötülemeyin nitekim savunma markaj kademe bilgisi ibrahim toramanın da gökhanında 2-3 gömlek üzerindedir
Fikirlerim burada