Sayfa 6 / 14 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 420 sonuç

Konu: [TSL] Beşiktaş Araştırması 2008

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by extensor View Post
    türk milli takımının as oyuncusu servet 130 ca dayken onun yedeği durumunda ki gökhan ve ibrahimin 135 er ca da olmaları halen mantıksız geliyor

hatırlarmısınız yunanistan maçında servet gökhana nasıl bağırıyordur maç boyu eliyle nerelere gitmesi gerektiğini söylüyordu gökhanda onu dinliyordu

yapmayın arkadaşlar top tekniği kötü diye serveti bu kadar kötülemeyin nitekim savunma markaj kademe bilgisi ibrahim toramanın da gökhanında 2-3 gömlek üzerindedir

O zaman adam miLLi takımda oynuyor diye Emre aşık ı da 145 yapaLım senin dediğin mantığa göre.

Gökhan Zan ve İ.Toraman Türkiye Liginin en iyi yerLi savunma oyuncuLarıdır.Arada formsuz oLduLar LiverpooLdan takımLarı 8 yedi diye o zaman 110 a düşüreLim güçLerini.Bazı şeyLeri ısrarLa kabuL etmek istemiyoruz nedense.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Cisse'nin top kapma tekniği 17, anticipation 19-20 olamaz. Kaç top kaptığının istatistiği elinde var mı? Cisse çok fazla top kapmış bir oyuncu da değil, çok fazla interception yapmış bir oyuncu. Tackling 14-15 civarı iyidir.

İstatistikler filan beni ilgilendirmiyor, benim için önemli olan gidip izlediğim ve gördüğüm Cisse'dir. O zaman istatistiklere göre en çok gol atan oyuncuya 20 finishing verelim, en çok asist yapana 20 passing ve 20 creativity verelim.. Cisse önsezileri ve top kapması üst düzeyde bir oyuncudur.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Onunla alakası yok Koraycığım. Beşiktaş'ta oyun stili itibari ile en çok top kapması gereken Cisse ve Koray. Cisse az sayıda top kapmış durumda Koray'dan. Top kapma özelliğini şu saniyeye kadar kaptığı sadece 10 toptan mı ölçeceksin?

Önsezileri ile top kapan Aurelio, top kapma tekniği ile top kapan Viera. Sence bu Cisse ikisinin birleşimi mi? Ayrıca sence Cisse dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek önseziye sahip futbolcusu mu? Eğer top kapma 17, anticipation 20 olursa o zaman Koray'ın top kapma özelliğinin 20 olması gerek 20.

Her maçını seyrettiğin Beşiktaş'ın Liverpool maçını da seyrettin umarım. Cisse'nin yaptığı acemice faulleri görümüşsündür mutlaka. Cisse'nin tackling'i 17 olursa ben sadece bunun için bile bir yama yapıp 13-14 civarına çekerim o tackling değerini. Hatta o yamayı forumda yayınlarım.

Ayrıca forumda af yaptık diye her tarafı fanatiklik mekanına çevirmeyin. Eğer akıllı olunmazsa yine banlarım, 100000 kez af olsa da alınamazsınız bu foruma. Anlayan anladı.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Tello'nun profilini İlhan abi güzel yapmış bence, CA'sı ideal. Bazı arkadaşlar arttırın falan demiş, daha ne arttırılacak ki? Sonuçta Tello çok ahım şahım bir futbolcu değil, kalburüstü bir futbolcu, bunu da güzel bir şekilde yansıtmış İlhan abi. Çok hızlı değil, 16-17 seviyesinde hiç değil, orta yapması da çok iyi değil.

İbrahim Toraman ve Gökhan Zan'ın CA'ları bence 125 ve 130 seviyelerinde olmalı. Kaliteli stoperler olduklarını düşünmüyorum ikisinin de, bu yüzden bu seviyelerde olmalılar.

Ricardinho için, Coşkun abiye katılıyorum. Zaten kriterlere göre 140 - 150 aralığında bir CA'ya sahip olması gerekir eğer ligin üzerinde bir futbolcu değilse (Lincoln, R.Carlos gibi). Ricardinho bir kere hiçbir Avrupa maçında etkili olamadı, hiçbir zaman çıkıp maç kazandırmadı. Hiçbir lig maçında da hafızalara kazınan bir şey yapmadı bu sene. Bence 145 seviyesine inebilir. Beşiktaş'ta yedek kalıyor Ricardinho, Manisaspor ile takası gündemde. Yani epeyce seviyesi aşağıya indi Rico'nun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    O zaman adam miLLi takımda oynuyor diye Emre aşık ı da 145 yapaLım senin dediğin mantığa göre.

Gökhan Zan ve İ.Toraman Türkiye Liginin en iyi yerLi savunma oyuncuLarıdır.Arada formsuz oLduLar LiverpooLdan takımLarı 8 yedi diye o zaman 110 a düşüreLim güçLerini.Bazı şeyLeri ısrarLa kabuL etmek istemiyoruz nedense.
    kim demiş toraman ve zan bu ligin en iyi yerli stoperleridir diye bence değiller efendim bu ligde bülent korkmazdan ve alpaydan sonra savunma yetişmedi
    bu ligin en iyi stoperinin 130 u geçmeyeceğini savunuyorum ben kimseye 145 falanda verelim demedim

gökhan zan ve toraman savunma krgusu kademe anlayışı ve markaj bilgisi zayıf olan oyunculardır KADRO ZENGİNLİĞİNE GÖRE: bu güne kadar en iyi savunma yapan takım galatasaray en kötü savunma yapan takım ise beşiktaştır

tekrar ediyorum bu ligde ki en yetenekli türk stoper 130 dan daha fazla ca yı haketmez

ve exiting sen yönetici olduğun için toraman ve zan bu ligin en iyi savunmasıdır bunu böyle kabullen artık diyeceğine bana zan ve toraman neden servetten bekir den egemenden ve emre aşıktan daha iyidir onu anlat karşılıklı tartışalım

saygılar
    Fikirlerim burada

extensor'a katılmamak elde değil. Beşiktaş bugün bu haldeyse bence savunması yüzünden bu haldedir. Yıllardır bir savunma problemi çekiyor Beşiktaş, Ronaldo-Zago'dan sonra adam gibi savunma yapan adam kalmadı Beşiktaş'ta, o günden bugüne savunmacılara bakıyoruz, G.Zan ve İ.Toraman sahnede... Geçen yıl da BJK savunma problemi çekiyordu, bu sene de çekiyor. Beşiktaş az mı adam aradı stopere? Madem Zan ve Toraman bu kadar iyiler, neden stopere kaliteli bir isim aradı BJK yönetimi?

Zan ve Toraman extensor'un da dediği gibi 130'dan fazla CA'yı haketmez.

Bu ligdeki en PA'lı defans oyuncuları bence Yasin Çakmak ve Bekir İrtegün'dür. Başka isimler de var genç ve gelecek vaadeden stoper olarak tabii ki ama aklıma gelenler bunlar. CA olarak ise Servet en yüksek olmalı diye düşünüyorum. Her ne kadar kötü bir stoper de olsa, bence Zan ve Toraman'dan misli misli kaliteli...

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

İşe bak ya o kadar hakaret edilen,yerden yura vurulan Servet şimdi de ligin en kaliteli stoperi oldu.Neyse ya size diyecek söz bulamıyorum.Ben Toraman ve Gökhan'ın çok iyi oyuncular olduğunu savunmuyorum.Hatta Beşiktaş da en fazla yedek olabilcek kapasiteye sahip oyuncular.Keza Servet de Galatasaray'ın ancak yedek oyuncusu olmalı normal şartlarda.Yine de mevcut şartlarda Türkiye'nin en yüksek ca'yı hakeden stoperleri bence bu ikili..Toraman:135 Zan:137'dir bana göre.

Doğru düzgün defans oyuncusu yetiştiremiyoruz!...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Ayrıca sence Cisse dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek önseziye sahip futbolcusu mu? Eğer top kapma 17, anticipation 20 olursa o zaman Koray'ın top kapma özelliğinin 20 olması gerek 20.

Her maçını seyrettiğin Beşiktaş'ın Liverpool maçını da seyrettin umarım. Cisse'nin yaptığı acemice faulleri görümüşsündür mutlaka. Cisse'nin tackling'i 17 olursa ben sadece bunun için bile bir yama yapıp 13-14 civarına çekerim o tackling değerini. Hatta o yamayı forumda yayınlarım.
    Evet bence Cisse dünyanın gelmiş geçmiş en yüksek önseziye sahip oyuncularından birisidir ve bu yüzden 20'yi hakediyordur. Korayın ne anticipation özelliği ne de tacklingi Cisse'ye yaklaşamaz bile.

Liverpool maçını da izledim elbette, ama o maç için hiçbir futbolcuyu tek başına suçlayamazsın. Kaos ortamında, fenere kaybetmişsin, yöneticiler çıkıp açıklamalar yapıyor, futbolcuların kafası karışık, haftasonu paf takım mı çıkacak bilinmiyor, senin en önemli maçın Liverpool maçı kimse bu maçla ilgilenmiyor bile tabiki gidip fark yiyeceksin. O maç farklıydı ve Cisse de herkes gibi kötüydü. Fenerbahçe maçında da kötüydü, büyük maçlar da oynama sorunu olabilir. Buna birkaç büyük maç sonunda daha iyi karar verebileceğim.

Bir maça göre futbolcuya değer verilip yama çıkartılamaz. O zaman biz niye yırtıyoruz burada kendimizi. Biz ne iş yapıyoruz burada? Zaten biz boşuna çalışıyoruz burada galiba, yaptığımız hiç bir değişiklik ne yamada gözükmeyecekse biz ne diye zaman harcıyoruz burada. Varsa Beşiktaş araştırmasını daha iyi yapacak biri çıksın biz de ona devredelim o zaman. Bu konuda mutsuzum ve Ömer abiyle konuşup ciddi bir karar almasını isteyeceğim.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Kimsenin hevesini kırma çabasında değilim ancak bazı şeylerin görülmesinden yanayım. Şimdi Aurelio ile Cisse'nin önsezileri karışılaştırılamaz bile. Ki sen önsezilere 20 verip üstine bir de tackling değerine 17 vereceğim diyorsan ben de orada dur derim. Ben bir maça göre değer ver demiyorum. O maçta da Cisse'nin yaptığı acemice fauller dakika 30'a kadardı. Benim sahada izlediğim Cisse maksimum 14 tackling alır. Anticipation da 13-14 olur maksimum. Cisse'nin en önemli özelliği fiziksel yönde bence. Balance, strength ve stamina gibi fiziksel özellikleri üst seviyede.

Daha kaç maç seyrettik ki Cisse'yi? Takımda 11'deki yerini tam olarak garanti etti diyebilir miyiz? Bak Tello için deriz. Yeri garantidir, sakatlıktan çıkınca Sağlam hoca hemen oynatır. Ama Cisse için aynı şeyler geçerli değil. Fransız araştırmacının verdiği değerlerin 6-7 fazlasından konuşuyoruz burada. Cisse henüz bunu ispatlayacak görüntü çizmedi benim gözümde.

Türkiye'de, özellikle istikrarsız bir görüntü çizen Beşiktaş'ta, savunma zaafları ayyuka çıkmış bir Beşiktaş'ta, daha henüz 11'e gireceği garanti olmayan Cisse'ye 20 anticipation verilirse dur derim.

Ayrıca benim yazdıklarımdan bunu tek maçlık değerlendirdiğimi düşünüyorsan yanılıyorsun. Ben değerlendirmemi şu ana kadar gösterdiği performansa bakarak yaptım.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

İlhan abi müthiş yazmış, araştırmacılığını konuşturmuş, harfiyen katılıyorum.

Şu an ön libero deyince akla Mehmet Aurelio gelir. Cisse onun istatistiklerini ve performansını yakalayamadı. Cisse bir Aurelio kadar top çalamadı, bir Aurelio gibi maç kurtaramadı. Aurelio bence ligimizin en iyi ön liberosu, Cisse de iyi bir futbolcu fakat İlhan abinin dediği gibi kısıtlı bir futbolcu, yeri bile garanti değil. 20 anticipation ve 17 tackling çok fazla. Sporting'de oynayan Veloso'nun anticipation değeri 18i tackling değeri 16. Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Veloso'dan Cisse'ye daha yüksek değer vermeyi saçma buluyorum. Örnekler arttırılabilir. İlhan abi doğruyu söylemiş kısacası.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hakikatten şaşıyorum. Cisse klasik bir önliberoya göre çok güçsüz ve zayıf bir oyuncu ama sen çıkmış Cisse'nin en önemli özellikleri bunlar diyorsun.

Anticipation 20 verilirse dur derim diyorum. İyi peki de o zaman. Ama ne için dediğini ne amaçla dediğini anlayabilmiş değilim. Yine de diyeceksen gidip Cisse'ye söyle, çünkü onun yeteneği bu.

20 verilemez diye bir kaide yok. Hakediyorsa 20 de veririm, haketmiyorsa 1 de veririm. Nobre bir forvet oyuncusu için çok çalışan bir oyuncu. Hatta bir forvet oyuncusu bundan daha fazla çalışamaz. Kendi yarısahasındaki her topa basıyor, maç içerisinde 1 dakika bile boş durup dinlenmeyi düşünmüyor. Bu adama work rate 20 vereceğim. Napalım şimdi adam gol atamıyor diye 12-13 mü verelim. Adamın work rate'i 20.

Yine Cisse'ye dönecek olursak oyuncuya verdiğimiz Ca'ya göre ayarlamaya yapmamalıyız. İşte o zaman senin yaptığın gibi passing özelliğine 14 vermek zorunda kalırız. Cisse 14 passing'i hiçbir zaman haketmez. Onun yerine güçlü özelliğini güçlü göstermeli zayıf özelliğini zayıf göstermeliyiz.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Sporting'de oynayan Veloso'nun anticipation değeri 18i tackling değeri 16. Geleceğin yıldızı olarak gösterilen Veloso'dan Cisse'ye daha yüksek değer vermeyi saçma buluyorum. Örnekler arttırılabilir. İlhan abi doğruyu söylemiş kısacası.

Hala çıkmış neden bahsediyorsunuz. Bana ne veloso'dan? yada bize ne? Burda Beşiktaş araştırmasını konuşuyorum. İsterse dünyanın en büyük önliberosu olsun Cisse ondan daha yüksek değer alamaz diye bir kaide yok. Ca'sı 10 olan tüm özellikleri 1 olan bir oyuncu bile hakediyorsa 20 tackling ve anticipation değeri alabilir. Ezbere konuşmayın.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Passing doğru pas atabilme kabiliyeti, yani attığı pasın doğru yeri bulması. Cisse için 12 veya 14 çok da önemli değil passing için, ben gözlemlerimle 14'ü uygun gördüm, ki ayrıca Cisse'nin dediğin gibi fiziksel özellikleri kötü falan değil. Herşeyden önce ikili mücadelede ayakta kalmasını bilen bir oyuncu. Cisse dünyanın en iyi önsezilere sahip futbolcusu olamaz bence. Benim kanım budur, ha senin kanın da odur. Ben gol atmakla alakadar etmiyorum, sen zannediyorsun ki ben sadece istatistiğe bakıyorum. Ben sahaya bakıyorum. İzliyorum ben de. Belki sen başka görüyor olabilirsin, ama benim gözlemim bu.

Puan dağıtırken bol dağıtamıyoruz, hele de sen gibi açık farklar veremiyoruz. Fransız araştırmacının verdiği tackling değerinin 4-5 yukarısına pat diye çıkamıyoruz. Yaparım dersen sen bilirsin, ne ala. Ben de yamayı yapar ve oynarım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Cisse'nin tackling 20 önsezi 20 olsaydı şimdi Fransa milli takımında yada avrupanın önemli kulüplerinden birinde oynardı.Yaptığı hangi müdahalede bu adam tereyağından kıl çeker gibi top aldı hangi pozisyonu bu kadar iyi sezdi bence 2 özelliğide 15-16 dan yukarı olamaz.Ayrıca İlhan abi Cisse'nin fiziksel özellikleri o kadar iyi degil bence...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Passing doğru pas atabilme kabiliyeti, yani attığı pasın doğru yeri bulması. Cisse için 12 veya 14 çok da önemli değil passing için, ben gözlemlerimle 14'ü uygun gördüm, ki ayrıca Cisse'nin dediğin gibi fiziksel özellikleri kötü falan değil. Herşeyden önce ikili mücadelede ayakta kalmasını bilen bir oyuncu. Cisse dünyanın en iyi önsezilere sahip futbolcusu olamaz bence. Benim kanım budur, ha senin kanın da odur. Ben gol atmakla alakadar etmiyorum, sen zannediyorsun ki ben sadece istatistiğe bakıyorum. Ben sahaya bakıyorum. İzliyorum ben de. Belki sen başka görüyor olabilirsin, ama benim gözlemim bu.

Puan dağıtırken bol dağıtamıyoruz, hele de sen gibi açık farklar veremiyoruz. Fransız araştırmacının verdiği tackling değerinin 4-5 yukarısına pat diye çıkamıyoruz. Yaparım dersen sen bilirsin, ne ala. Ben de yamayı yapar ve oynarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben burada zaten bir kişinin dediği olsun demiyorum İlhan. Öyle olsaydı biz ne diye Beşiktaş arastırması yapalım ki ya da Turksportal ne diye yama çıkartsın ki. Herkes editör'e girer kendi istediğini yapar oynardı. O yüzden biz burada tartışıp ortak kararlarla hareket edeceğiz.

Yalnız benim sizlerden de ricam şudur. Ezbere konuşmayın. Yani yok efendim Fransa milli takımında oynamıyorsa bu özellikleri nasıl alacak gibi, İşte bilmem neredeki dünya çapında olacak bir oyuncuda bile bu kadar yüksek özellikler yok gibi yorumlar yapmayalım. Bu beni ilgilendirmiyor, aslında hiçbirimizi ilgilendirmiyor. Fransa milli takımında oynamayabilir, bir önliberoya göre bu kadar zayıf bir oyuncu, pas özelliği vasat olan bir oyuncu, istikrarsız bir oyuncu, yaşı da ilerlemiş bir oyuncunu Fransa Milli takımında nasıl oynamasını bekleyebiliriz ki? ama bu onun bazı özellikleri çok çok iyi olamaz anlamına gelmez. Ama aynı bölgede bu özellikleri Cisse kadar iyi olan belki de daha iyi olan, bunun üstüne Cisse'de olmayan çok daha fazla özelliği olan Makelele, Vieria, Diarra gibi adamlar varsa elbette Cisse oynayamaz.

Yada gelecek vaadeden bir oyuncu Cisse'den daha kötü tackling değeri alamaz diye bir şey yok. Gelecek vaadedebilir, ileri de çok büyük yıldız da olabilir ama demek ki çok fazla üst düzey yeteneği var ki demek ki yıldız oluyor. Ayrıca ben çıkıp da Cisse'ye 160-170 Ca verelim demedim ki niçin çıkıp Fransa Milli takımından yok bilmem hangi genç yetenkten bahsediyorsunuz.

Cisse'ye verilecek Ca'yı konuşuruz. 130sa 130, 140sa 140, 120se 120 veririz o ayrı. Ama çok büyük bir oyuncu olmadığı için vasat puanlar vermeyelim. İşte bu ezber oluyor, kimse üstüne alınmasın ben de yapıyorum bazen ama bunu yapmayalım. Yani vasat bir oyuncudiye passing, tackling, marking, anticip, decision hepsine ortalama bir puan çekip 13-14 vermeyelim. Passing vasatsa 10-11, tackling iyiyse 15-16 anticip üst düzeyse 19-20.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Cisse fiziksel açıdan zayıf gözükse de bence hem balance, hem de strength özelliği iyi. Zaten bence en önemli özellikleri bunlar.

Koray sence başka bir Cisse izliyorsun da biz başka bir Cisse mi izliyoruz? Beşiktaş'ta yerini garanti edememiş, belki ara transfer döneminde yolların ayrılacağı bir Cisse bu. Senin dediğin özelliklere sahip olsaydı Cisse emin ol Fransa'da kalırdı veya daha iyi bir kulüpte forma giyerdi. Bir ön libero için en önemli iki özelliği çok yüksek verelim diyorsun. Bence bu abartıdır. Cisse'ye 20 anticipation vereceksek, Aurelio'ya 30, Vieira'ya 50 verelim (rica edelim, üst limiti yükseltsin SI)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hayır ikimizde aynı Cisse'yi izliyoruz ama arada şöyle bir fark var. Siz tv başından izliyorsunuz hatta belki de bazı maçları sadece özet olarak izliyorsunuz ama ben her maçını kaçırmadan, içerideki maçların hepsi tribünde çıplak gözle ve NOT TUTARAK izliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Koray sence başka bir Cisse izliyorsun da biz başka bir Cisse mi izliyoruz? Beşiktaş'ta yerini garanti edememiş, belki ara transfer döneminde yolların ayrılacağı bir Cisse bu. Senin dediğin özelliklere sahip olsaydı Cisse emin ol Fransa'da kalırdı veya daha iyi bir kulüpte forma giyerdi.
    Egemen sende Cisse'yi küçülttükçe küçültüyorsun.En başta Cisse şampiyonlar ligi finalinde forma giymiş birisidir.Bunu unutmamak lazım.Ayrıca ilk 11 deki yeride besbelli garantidir.Son zamanlarda bir durumu olmadıkça hep ilk 11 de oynadı.

Teknik konulara girmiyorum.O konuda benden daha iyi olan abilerim yorumlarını yapmışlar zaten..
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ben de not alıyorum ve her maçını 90 dakika izliyorum. istanbulda olsam mutlaka kombine alırdım,, ama en azından tvden sakin biçimde analiz ediyorum. insanlar fikirlerini söyleme konusunda özgürler.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Ben de bu sezon Beşiktaş' ın bir çok maçını tv' den izleme imkanı buldum. Öncelikle Koray eğer fanatiklerin bulunduğu tribünde oturmuyorsa sakin bir şekilde statta maçı izleyebiliyorsa o Bjk' yı benden çok daha iyi biliyordur. Statta seyretmek düzgün bir yerden seyretmek çok fazla artı değer kazandırıyor. Cisse güçlü denmiş, iyi niyetli bir soru soracağım Cisse kimi omuz omuza da yıktı bugüne kadar.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bence yeni çıkacak oLan data da son gözLemLedikLerime göre;

DeLgado nun CA ve PA sı yeterLi oLduğu gibi mevkii özeLLikLeri
    *ÖLdürücü topLarı sık sık dener
    *HiLe dener
    *Sık sık adam geçmeyi sever
    *Tempoyu beLirLer oLmaLı
    *FaLsoLu top

Serdar özkan nın bir gökhan gönüL e 16 16 hız ve hızLanma veriLecek ise Serdar özkanın da en az bu kadar oLmaLıdır. Onun dışında topsuz aLan özeLLiği de 15-16 seviyeLerinde oLabiLir. Mevkii özeLLikLerinde de

*Ne zaman fırsat oLsa hücuma çıkar
    *Sık sık adam geçmeyi sever oLmaLıdır.

Rodrigo TeLLo göründüğü gibi ve takıma geLdiğinden bu yana en iyi performans sergiLeyen yabancı oLarak CA sı 135 PA sı da 140 seviyeLerinde oLmaLı bence.Mevkii özeLLikLerinde ise

*GüçLü şutLar
    *GüçLü serbest atışLar
    *FaLsoLu top
    *TopLa beraber soLdan koşar oLmaLıdır.

Bobo nun bitiriciLiği en az 16 seviyesinde oLmaLı. BuLduğu pozisyonLarı çok iyi değerLendiriyor.
    Mevkii özeLLikLerinde;
    *İsabetLi şutLar ideaL oLacaktır kanısındayım.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Tello için 135 CA şu anda ideal gözüküyor bence de. Ancak Bobo ve Tello için eklediğin "places shots" PPM'i bence gereksiz.

Serdar Özkan Gökhan Gönül kadar hızlı değil. Hızını adam geçmekte kullanabilecek kadar seri ve hızlı bir oyuncu Gökhan. Serdar Özkan'ın hız özelliği 13, hızlanma özelliği de 14-15 ideal bence.

Delgado'da zaten:

-Likes to beat man repeatedly
    -Tries killer balls often
    -Looks for pass rather than attempting to score

PPM'leri mevcut konumda olması lazım. Onun dışında verdiğin "likes to beat man repeatedly" PPM'i bence Delgado için henüz geçerli bir PPM olmamalı.

Ayrıca Tello için verdiğin "runs with ball down left" PPM'i son derece yanlış bence. Tello'nun ben her maç soldan devamlı koştuğunu görmedim, ki karşısına bir savunma oyuncusu geçtiğinde onu geçmeyi deneyen değil de pas atmayı deneyen bir oyuncu bence Tello.

Aslında Tello'nun CA'sı ile oynamak yerine consistency özelliği artırılabilir. Bir Tello sunayım ben o zaman tekrardan:

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

DeLgado ya nasıL sık sık adam geçmeyi sever özeLLiği ekLenmemeLi onu anLamadım. DeLgado ya top 5 kere geLiyorsa 4 ün de adamı geçerek pas veriyor. Birinde direk top yapıyor. Bire bir oynamayı ve çaLım atmayı seven bir oyuncu bir kere deLgado.

Serdar özkanın kesinLikLe 15-15 en az oLmaLı.

TeLLo konusunda da katıLmıyorum. TeLLo şut atacağı zaman ortaya doğru koşup kendine vuruş pozisyonu arıyor. Ama pas atacaksa yada orta açıcaksa soLdan gidiyor. Ya ibo yu kaçırıyor yada kendisi kaçıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    DeLgado ya nasıL sık sık adam geçmeyi sever özeLLiği ekLenmemeLi onu anLamadım. DeLgado ya top 5 kere geLiyorsa 4 ün de adamı geçerek pas veriyor. Birinde direk top yapıyor. Bire bir oynamayı ve çaLım atmayı seven bir oyuncu bir kere deLgado.

Serdar özkanın kesinLikLe 15-15 en az oLmaLı.

TeLLo konusunda da katıLmıyorum. TeLLo şut atacağı zaman ortaya doğru koşup kendine vuruş pozisyonu arıyor. Ama pas atacaksa yada orta açıcaksa soLdan gidiyor. Ya ibo yu kaçırıyor yada kendisi kaçıyor.

Arkadaşlar dünkü maçın istasiklerinide yani maçdaki oyuncuları izleyerek yazalım bence yorumları Tello biraz daha güçlü olsa; corners, dribbling ve crossingi biraz arttırılabilir. Consistency 15 olabilir yani biraz daha gücü arttırılmalı; ayrıca Delgado'ya adam geçmeyi sever eklenmeli bunu dünkü maçtada sahaya yansıttı daha önceki maçlarda da 2-3 adam geçip pasını verdiğini gözledik...

Serdar boş alanda hızlı koşabilen bir oyuncu hızlanması 16 topla beraber hızı 14 olmalı bence;

Son olarak Bobo ise (en az) bitiricilik 15, Dribling 13, Dayanıklılık 15, Güç 17, penaltı 12 agility 15, team work 9, work rate 12 heading 14 passing 11 olabilir...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Oyuncu özeLLikLerini bir maça göre yorumLamak yaLnış oLur. Biz şu ana kadar oLan gözLemLeri aktarmaya çaLışıyoruz. Bir maçLık performansLarı değiL.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Bence Bobo'nun bitiriciliği 16 olacak düzeyde degil 14 maksimum 15 olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Bence Bobo'nun bitiriciliği 16 olacak düzeyde degil 14 maksimum 15 olur.
    katılıyorum bence 14 ideal
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

14 vereceğine hiç verme zaten. Oyun açıLdığında 14 iLe başLıyor kendin kastırınca zaten 16 oLuyor. 14 vermenin ne anLamı kaLdı.

Bence de Bobo'nun bitiriciliği 16 düzeyinde değil. Bobo'yu bitiricilik yönünden Ibrahimovic, Berbatov, C.Ronaldo Crouch, Mario Gomez, Benzema, Tamudo, Carew gibi oyuncularla bir tutmak yanlış diye düşünüyorum.

C.Ronaldo'da bile "sık sık adam geçmeyi sever" tercihi yokken, Delgado'da olması biraz garip olmaz mı?

Serdar Özkan hız ve hızlanma olarak Van Persie, Cassano, Camoranesi, N'Zogbia gibi oyuncularla aynı seviyede mi gerçekten? Ve yine Serdar Özkan, topsuz alanda Van Persie, C.Ronaldo, Baptista, Wright-Philips gibi oyuncularla gerçekten aynı seviyede mi?

Sayfa 6 / 14 İlkİlk ... 45678 ... SonSon

Mesaj Yetkileri