Sayfa 88 / 480 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon
2,611 ile 2,640 arası toplam 14383 sonuç

Konu: Beşiktaş Transfer Haberleri

Tabata'yı alırken sonraki satıştan %50 pay vermiş G.Antepspor. Bu nedenle de bu kadar kabarık bir bonservis bedeli çıkardılar büyük ihtimalle. Yani 10 MN Euro kazandılar diyebiliriz İsmail ve Tabata'dan. Ayrıca 2 yabancı almış bu paralarla G.Antepspor.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Bu pay işini bilmiyorum ama Tabata transferinde zaten Santos kulübünün %30 alacağı varmış.

Ayrıca kimmiş o 2 yabancı ?

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

İşte abi %30 değil %50 alacak Santos diye duydum. Yabancıları söylemedi Hocaları ama aldıklarını/almak üzere olduklarını söyledi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

8 milyon euro ki fiyat konusunda resmi acıklama gelmedi bilmiyorum ama diyelim ki 8 milyon çok tamam ama antepe 800e geldi diye en fazla 1e mi satılacak oyuncu bu türk medyasını anlamıyorum ne meraklılar fiyatlar üzerinden eleştiri yapmaya allahtan 8i yeterli bulmuslar belli mi olur bize guizada yaptıkları gibi sözleşme sonuna kadar oyuncunun alacagı parayıda üste ekleyip atıyorum 15 milyon euroya tabata mı olur falann demediler.guiza için 1 sene boyunca 30 milyon dediler çünkü.insaf yahu
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006

tabatanın yararlı olup olmayacağı farklı bir tartışma konusu, tabatanın kötü bir oyuncu veya vasat bir oyuncu olduğunu söylemiyor kimse.

tabata delğadodan daha yararlı olacaktır sakatlık veya bir terslik olmaz ise. burda sorun tabata değil. verilen para,kimse bunu anlamak istemiyor.

8-10 m euroya tabatadan daha yararlı olabilecek, misal van der vaart ayarı bir oyuncu alınabilirdi. van der vaartı sadece örnek ğösterdim,dünyada van der vaart ayarında yada tabatadan daha yetenekli onlarca oyuncu var.

tabata faydalı olacaktır, her zamanda desteklerim ama bu yönetimin yanlışını kapatamaz. resmen uyutuluyoruz,herkes de koyun ğibi kendini avutma derdinde. ğeçen seneler takımın birliği,camianın bütünlüğü bozulmasın diye susanlar artık susmamalı.

İyi yapılan işlerde eleştirmekte üstümüze yok, bardağın kötü tarafına bakmakta üstümüze yok. Ya kötü yapılan işlerde, hem de rezil ötesi kötü yapılan işlerde de kendimizi avutmakda üstümüze yok.

Avutmayalım kendimizi, bu yanlış bir transferdir. Bunun aksi savunulamaz.Tekrar söylüyorum üstüne basa basa Tabata yararlı olacaktır, ama bu takımı şampiyonlar liğinde 2. tura çıkarabilecek performans ğösteremez ise yönetim ocakda direk bıraksın aday bile olmasın.

Tabata beşiktaşı şampiyonlar liğinde 2. tura çıkarabilecek performans ğösterirse bütün söylediklerimi yutar burda özür dilerim.tabiki takımın diğer adamlarının performansı ve hocanın peformansı önemli ama o paralara alınacak adam bu takıma çağ atlatırdı. Tabatanında çağ atlatacağını düşünmüyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

BEnde bu yönetimin Beşiktaş'ı ileriye taşıyabileceğini düşünmüyorum. Sabıkaları çoğaldı. Bugün Rooney bile eşleşme hakkında alay eder sözler söyledi. Bu imajı oluşturanda bu yönetim. Dediğim gibi zaten bir sürü dosyası var harcanan paralar konusunda hepimizde biliyoruz. CL'de yüzkızartıcı sonuçlar gelirse bende karşı takım taraftarı olarak Demirörene tepkimi koyarım. Sen şampiyon olmuşsun geçen sene iki dalda ama hala daha yeni eksik mevkiye adam alıyorsun. Lig başlamış haftalardır puanlar gidiyor CL'de gruplar başlayacak.

Bakın her kulüpte kanayan yara borç borç borç. Hiç hoşnut değilim bende ligimizde bu kadar savruk para harcanmasından. Bunun nedenlerini saymaya bile gerek yok. TFF yaptırımlar uygulamalı. Alt yapı göstermelik değil işlemelik olmalı. Bugün yabancı sınırı neden var? Milli takıma oyuncu yetiştirmek için ama oyuncu mu yetiştiriyoruz? Hayır. Sen yabancıları kısıtlıyorsan gerisini getir. Alt yapılardan oyuncuları çıkartmaları için ortamı sağla. Kulüpleri teşvik et. Bir sürü projeler hazırla. Bunları benim söylememle değil kendilerinin istemesiyle yapmaları gerekiyor tabi .

Gelelim para konusuna. Lafta borç vardır, ona göre hareket edilir ama her kulüp ordan burdan borç alarak aşırı para saçarlar. Bugün Messi havadan inmedi Barcelona alt yapısına. Bulundu. Keşfedildi. Bu sadece Messi daha niceleri var. Bizim kulüplerimiz deki gibi gösteriş için değil gerçekten işleyecek alt yapı vede transfer komitesi kurulmalı. Bu komite de gösteriş için değil bir şirket gibi oyuncu taramalı. Ayrı bir kurum olarak hizmete açılmalı. F.B. Transfer ve Oyuncu İzleme Komitesi gibi. Mesela atıyorum Carlos futbolu bırakınca teklif yap getir en yetkili isim olarak komitenin başına git brezilyayı tara şu mevkide en parlak kim var yaşıda şu şu arasında olsun de getirsin sana ucuz ama kral oyuncuları. Arjantin vs. gibi ülkelerde de kolun olsun. Bizde de bir Messi olsun. Bu sadece basitleştirilmiş bir örnek. Bunu projeye dökersek o verilen 8 Milyon euronun ufak bir kısmı bile yeterlidir. Kaldıki bugüne kadar saçılan boşa giden eurolara tüm dünyayı tarayacak kapasiteye ulaşırsın. Alt yapı tamam olur.

Ben ancak bu şekilde başarılı transfere ulaşılabileceğini düşünüyorum vede bir çok büyük kulüp bu şekilde ulaşıyor. Ama sen gidip Palmeiras'tan 20 milyon euro istenen bir oyuncuyu almazsın Goias tan gider 700 bin euro ya bir oyuncu alırsın. Anadolu kulüpleri bence bu modeli uygulamalı. Hem kullanırlar hem ileride zengin olurlar. FM de benim stratejimdir. Arjantin ve Brezilya dan gençleri alır parlatır kullanır satmasamda yönetim sormadan satar
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu konudaa Porto kulübünü referas gösterebilirim. J.MOURİNho ile CL yi almışlardı.
    Last edited by SAİT71 : 29.Ağustos.2009 at 08:18 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Default Tabata Borsa'ya Bildirildi

Beşiktaş, Gaziantepspor'dan renklerine kattığı Tabata'nın transferini İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) bildirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin İMKB'ye gönderdiği açıklamada, ''Gaziantepspor Kulübü futbolcusu Rodrigo Tabata'nın transferi konusunda kendisi ve kulübü ile anlaşmaya varılarak 3 yıllık (2011-2012 sezon sonuna kadar) sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme karşılığında futbolcuya 2009-2010 sezonu için 1 milyon 400 bin Avro, 2010-2011 sezonu için 1 milyon 500 Avro, 2011-2012 sezonu için ise 1 milyon 600 Avro ücret ödenecektir'' ifadeleri kullanıldı.

Maraton

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Bonservis yazmıyor. İyice kafa karıştırıcı.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bonservis neden açıklanmadı?

Var birşeyler...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ne diyorum ben size. Gaziantepspor'la aramızda olan transferlerde hiç tereddütüm yok.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Ne diyorum ben size. Gaziantepspor'la aramızda olan transferlerde hiç tereddütüm yok.
    Sürekli bunu diyorsun Murat, ne açıdan tereddüt yok? Eğer yasal olmayan işler yapıyorlarsa bunu ispatlamak zorundasın, ispatlanmayacak şeyleri de yazmamakta fayda var.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Tereddütüm yok. Birşey ispatlama peşinde değilim. Eğer yazdıklarım yanlış anlaşılıyorsa kusura bakmayın bir daha yazmam.

Ancak ben bu kadar para verildiğini hiç mi hiç zannetmiyorum. Tahminim şudur ; 8 milyon euro diye açıklanacak. Yok şu kulübün şu kadar alacağı vardı vereceği vardı diye biz bunu farklı prosedürlere uyguladık o yüzden böyle görünüyor diyecekler ama hikaye. 8 milyon euro verileceğini antepe zannetmiyorum. 2 başkan da arasında anlaşıp ortak bir açıklama yapabilirler transfer 8'e tamamlandı diye ama ben yine de inanmayacağım.

İçimden geçen bu birşeyin ispatı peşinde değilim

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Yaa Murat dünde yazdım Hayrettin abi değiştir mesajımı. Bu kulupler amatör kulup değil kendi aralarında halletsin. Maddi konuları anlatmak zorunda oldukları kongreleri var. Gelir Gider dengeleri sürekli inceleniyo. Nasıl kendi aralarında anlaşma yapmışlardır. İbrahim Kızıl afedersin enayimi kendi oynatacağı adamını çok ucuza yollasın.

O zaman Sivasspor yönetim kurulu - başkanı - hocası Fenerbahçeli diye Mehmet Yıldız - İbrahim Dağaşan - Sezer Badur'u 2 milyon €'ya versin bize. Birşeyleri yazarken düşünmek lazım. Amatör kulup değil bunlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Neyse ben fazla konuşmayayım ceza alıcam yoksa

Nesil
    2007
    Yer
    Bahçelievler

tabata süper lig için mükemmel bir transfer..

avrupa için birşey dememiz mümkün değil onu ilerleyen günlerde göreceğiz..fakat hırsı ve azmiyle kesinlikle avrupada yararlı olacağı kesin..

28 yaşı hiç mi hiç sorun değil..kendini geliştirebilir..

beşiktaşa hayırlı olsun..

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

8 milyon euro tabata için çok para.o paraya güney amerikadan ya bounonatte yada g.hucheyi alabilirdi beşiktaş ve çokda iyi paraya satabilirdi.ama ne yazıkki g.amerika pazarından habersiz okadar çok yöneticimiz varki.ben tabatanın başaılı olacağına inanmıyorum.tabatada ricardinho,yusuf,delgado gibi başarısız olacak bjkda

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Şöyle bir durum var Murat Beşiktaş halka açık bir şirket esasında spor kulübünden çok. O yüzden verilen her kuruşun hesabı yapılır ve İMKB'ye bildirilir. Beşiktaş kasasından makul bir gider gösterilmeden 1 kuruş çıkarırsan yanarsın.

Ayrıca daha ucuza bitirilmiş bir transfer için çıkıpta bu kadar paraya bitirildi demek mantıksızlıktan başka birşey değil. Zira Maliye bu tür beyanları ihbar kabul ediyor. Yani ödeyeceğin vergi misli misli fazla oluyor.

O yüzden bence parada bir yanlış yok.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by jarosik_61 View Post
    8 milyon euro tabata için çok para.o paraya güney amerikadan ya bounonatte yada g.hucheyi alabilirdi beşiktaş ve çokda iyi paraya satabilirdi.ama ne yazıkki g.amerika pazarından habersiz okadar çok yöneticimiz varki.ben tabatanın başaılı olacağına inanmıyorum.tabatada ricardinho,yusuf,delgado gibi başarısız olacak bjkda
    Yusuf ğibimi ?

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Şöyle bir durum var Murat Beşiktaş halka açık bir şirket esasında spor kulübünden çok. O yüzden verilen her kuruşun hesabı yapılır ve İMKB'ye bildirilir. Beşiktaş kasasından makul bir gider gösterilmeden 1 kuruş çıkarırsan yanarsın.

Ayrıca daha ucuza bitirilmiş bir transfer için çıkıpta bu kadar paraya bitirildi demek mantıksızlıktan başka birşey değil. Zira Maliye bu tür beyanları ihbar kabul ediyor. Yani ödeyeceğin vergi misli misli fazla oluyor.

O yüzden bence parada bir yanlış yok.
    borsaya daha bonservis bedeli bildirilmedi diye biliyorum.

Tereddütüm yok. Birşey ispatlama peşinde değilim. Eğer yazdıklarım yanlış anlaşılıyorsa kusura bakmayın bir daha yazmam.

Ancak ben bu kadar para verildiğini hiç mi hiç zannetmiyorum. Tahminim şudur ; 8 milyon euro diye açıklanacak. Yok şu kulübün şu kadar alacağı vardı vereceği vardı diye biz bunu farklı prosedürlere uyguladık o yüzden böyle görünüyor diyecekler ama hikaye. 8 milyon euro verileceğini antepe zannetmiyorum. 2 başkan da arasında anlaşıp ortak bir açıklama yapabilirler transfer 8'e tamamlandı diye ama ben yine de inanmayacağım.

Borsaya bonservis bildirilecek. Orada kaç belirtiliyorsa o para Antep'in kasasına girecek, uçarı kaçarı yok. Muz cumhuriyeti değil burası, borsaya 8 açıklayıp da aralarında 3'e 4'e halledemezler. Ödemelerin, teminat mektuplarının kopyaları devlete gidiyor. Dolayısıyla dediğin şey söz konusu dahi olamaz.
    Last edited by El Barto : 30.Ağustos.2009 at 13:04

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

borsaya daha bonservis bedeli bildirilmedi diye biliyorum.
    Ozaman şöyle diyelim borsaya bildirilecek parada yanlış olması mümkün değil. Spaküle etmek yerine resmi açıklama beklenmeli.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Borsaya bonservis bildirilecek. Orada kaç belirtiliyorsa o para Antep'in kasasına girecek, uçarı kaçarı yok. Muz cumhuriyeti değil burası, borsaya 8 açıklayıp da aralarında 3'e 4'e halledemezler. Ödemelerin, teminat mektuplarının kopyaları devlete gidiyor. Dolayısıyla dediğin şey söz konusu dahi olamaz.
    Borsaya bonservis bildirilmedi...

Normalde hem futbolcunun alacağı rakam hem bonservis aynı anda bildirilirdi...

Sadece futbolcunun alacağı para bildirildi...

Hemde hem futbolcuyla hem kulübüyle anlaşma yapıldı açıklamasına rağmen...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Nihat 5 - Tabata 8 ?
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ben zaten aksini iddaa etmiyorum. Tabii ki de Borsaya bildirilen rakam gerçektir ancak henüz borsaya bir rakam bildirilmedi. Belki de sözleşmesini serbest bırakma maddesi vardır. Belki bonservis ücreti hiç ödemedik.

Mesela şöyle olabilir ;

Tabata'Nın sonraki satışından %50 Santos'Un alacağı olduğu için Tabata'yı serbest bırakma maddesi kullanılır eğer varsa, yoksa da eklenebilir başkanlar anlaştıktan sonra. Tabata'ya 8 verip, 4'ü Antep'in kasasına gireceğine, serbest kaldıktan sonra 6 milyon euro Antep'e verilir ve bu transferden Antep'in kârı da daha çok olur. Burada usulsüzlük yok bence. Sonuçta BJK'nin Antep'e verdiği 6 milyon euro gizli olmayacak. Adı transfer altında olmaz ama başka bir isimle olur ve resmi kaynaklarda da yer alır.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Nasıl ya koskoca 6 milyonu hibe mi edecek Beşiktaş Gaziantep'e? 8'e vermemiştir, Gaziantep camiasının tepkisini almamak için ileride olay soğuyunca açıklanır dersen tamam ama başka türlü nasıl para verecek ki Beşiktaş? Bu başka kulüplerde, daha alt liglerdeki kulüplerde olabilir ama Beşiktaş harcadığı 5 kuruşu bile bildirmek zorunda borsaya, çünkü halka açık şirket durumunda. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın böyle bir zorunluluğu yok ama Beşiktaş'ın borsaya açılma yapısına bakılırsa bu gerekli.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Anlatamıyorum galiba.

Borsaya bildirmeyecek değil. Gaziantep ile bir anlaşma yapılır formalite icabı ve bundan dolayı da 6 milyon euro verilir bu çok mu zor ?

Beşiktaş sadece 8 veripte 4'Ü antepe gideceğine her iki kulüp içinde daha mantıklı olan 6verip 6alırlar.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Anlatamıyorum galiba.

Borsaya bildirmeyecek değil. Gaziantep ile bir anlaşma yapılır formalite icabı ve bundan dolayı da 6 milyon euro verilir bu çok mu zor ?

Beşiktaş sadece 8 veripte 4'Ü antepe gideceğine her iki kulüp içinde daha mantıklı olan 6verip 6alırlar.
    Öyle bir anlaşma ile para geçişi sağlanamaz.SPK bunu sorgular, çünkü para oldukça büyük ve geçiş sebebi yok.Böyle bir anlaşma var iken ciddi bir yükümlülük olur, yargılanabilir, ceza alabilirsiniz.

İstanbulspor borç batağında iken oyuncuların paralarının ödenmesi için, Selçuk Şahin'in bonservis parası elden verilmişti. SPK bunu sorgulamış ama kanıtlayamamıştı.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Anlatamıyorum galiba.

Bende 6 milyon gibi bir paranın nasıl bir anlaşma ile verileceğini düşündüğünü merak ediyorum. Ha Demirören Şirketler Grubu sponsor olursa Gaziantep'e bilemem ama Beşiktaş Kulübü'nden bu miktarda bir para oyuncu transferi hariç hiç bir sebeple Gaziantep'e verilemez.

Parayı Beşiktaş Kulübü vermezse, Demirören kendisi verirse ki zaten Beşiktaş'ın başkanı gibi değil, sahibi gibi davranıyor, bu nedenle cebinden vermesi de sorun olmaz. Kaldı ki belki 8 değil fiyat, resmi açıklama yok ortada henüz.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Ataşehir

maliye adamın tepesine biner,
    klüp yöneticisi klübün karışacağı herhangi bir yolsuzluktan direkt sorumlu kişidir. hayatı kayar, tck ağır hükümlerince yargılanır. öyle sandığınız gibi basit değildir bu işler.
    öte yandan bilmediğimiz hayali sözleşme maddeleri üstünden ise tartışmaya gerek yok. yakında açıklanır bonservis ücreti, herkes öğrenir.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yahu burada ne gibi yolsuzluk var ?

Kara para yok ortada, Para masa altından verilmiyor. Resmi bir şekilde bir anlaşma yapılıp Antep'e para verilebilir.

Her neyse dediğiniz gibi daha bonservis ücreti açıklanmadı ancak ben de bu açıklanmama sebebini bonservis ödemediğimiz yönünde düşünerek söylüyorum bunları.

NOT: TFF'ye göre Tabata ile Antep arasındaki sözleşme karşılıklı sona erdirildikten sonra transfer yazıyor. / Bunu biraz araştıracağım her transfer de mi böyle oluyor diye.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bütün transferlerde karşılıklı sona erdirme yazar...

Çünkü artık bonservis bedeli yok,sözleşme fesih bedeli var...

Mesaj Yetkileri