Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 83 sonuç

Konu: Trabzonspor l Taraftar ile Zaferlere ( 2. Sezon )

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Default Trabzonspor l Taraftar ile Zaferlere ( 2. Sezon )

Logo

Başkan : İbrahim Hacıosmanoğlu

Stadyum : Hüseyin Avni Aker

Hüseyin Avni Aker Stadyumu, Trabzon'da bulunan, Trabzonspor'un maçlarını oynadığı ve 1. Karadeniz Oyunları'nda ana stat görevini gören, doğal çim zeminli kent stadı.
    Stadın normal kapasitesi 20.800 kişidir. 2008'den sonra yapılan eklemelerle bu sayı 24.169'a ulaşmıştır.
    Hüseyin Avni Aker Stadyumu, 1951'de yılında 2.400 kişilik yapılmıştır. Daha sonra birçok kez onarım geçirmiştir.Stadda 1981'de büyük bir tadilat yapılmış, 1994'te ise stadın üstü kapatılıp ışıklandırılmıştır. 2008'de +1.200, 2010'da +260kişilik kapasite artışıyla birlikte stad bugünkü halini almıştır. Ayrıca 2008'de yapılan onarımda maraton tribününün üzeri açılmıştır.

Tam isim : Trabzonspor
    Takma isim : Karadeniz Fırtınası
    Renkler : Bordo - Mavi
    Kuruluş : 2 Ağustos 1967

Külüp Tarihimiz

1. Dünya Savaşı'nın ardından Trabzon'da futbolun gelişmeye başladığı 1920'li yıllarda kentteki liseler altyapı görevini görürken, 1921'de kurulan İdmanocağı ve 1924'te kurulan İdmangücü şehrin en sevilen iki kulübü oldu. Bu iki kulüp arasındaki çekişme Trabzonspor kurulana dek sürdü.
    1965'deki Türkiye Kupası maçında İdmanocağı'nın, İstanbul'da Beşiktaş'ı 1-0 yenerek elediği maçın öncesi. 1962-63 futbol döneminde, zamanın Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak, Türkiye liglerini güçlendirmek ve futbolu tüm yurda yaymak amacıyla "Ulusal Lig"lerin kurulmasına ve bu yapının il takımlarıyla desteklenmesine karar verdi. Ancak, Trabzon'da süregelen İdmanocağı-İdmangücü çekişmesi, bu iki takımın birlikte olabileceği bir yapının oluşmasını oldukça güç duruma getirdi. Yapılan görüşmelere rağmen; bu iki takım birleşmeye, aynı renk ve ülkü altında mücadele etmeye uzun süre yanaşmadı.

Görüşmelerdeki görüş ayrılıklarının kavga boyutuna geldiği, adli soruşturmaların açıldığı toplantılar oldu İdmanocağı birleşmeye yanaşmayınca 21 Haziran 1966'da İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü takımları birleşerek kırmızı-beyaz renklerle "Trabzonspor Gençlik Kulübü"nü kurdu. Bu takımın başkanlığını Ali Osman Ulusoy üstlendi. Ancak takımın ismi resmî kayıtlara "Trabzonspor 1966" olarak geçti. "Trabzonspor 1966" İkinci Lig Beyaz Grup'a alındı. Buradaki ilk yılında 10'ar galibiyet, beraberlik ve yenilgi alan Trabzonspor 1966; İdmanocağı'nın Danıştay'a açtığı dava sonucu fesh edildi ve yeniden genel kurula gidildi. Bu genel kurulda takımın liglere katılabilmesi için adını "Trabzonspor" olarak değiştirmesi gerekiyordu.

Federasyonun verdiği sürenin azalması ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü Ulvi Yenal'ın birleşme olmazsa hem İdmangücü'nün hem de İdmanocağı'nın ulusal liglere alınmayacağını açıklanmasıyla bu iki kulüp daha somut adımlar atmak zorunda kaldı. Yapılan görüşmelerden sonra, 2 Ağustos 1967'de İdmanocağı'nın da katılımıyla Trabzonspor; İdmangücü, Martıspor ve Karadenizgücü ortaklığıyla birlikte resmen kuruldu ve İkinci Lig'e alındı.
    Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

Nesil
    2012

Başarılar Selim

Nesil
    2010
    Yer
    Antalya

Başarılar

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Profil resmi yakışmış müdür

Nesil
    2008
    Yer
    Tarsus/Mersin

Başarılar dilerim.

Nesil
    2013
    Yer
    İstanbul

Başarılar

Basarilar

Nesil
    2013
    Yer
    Konya

Başarılar

Nesil
    2012
    Yer
    Bursa

Fanatizmin ve heyecanın doruklara ulaşacağı bir kariyer bizi bekliyor , başarılar

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

@19karabulut07 : Eyvallah

@walcott07 : Teşekkürler

@19sivok03 : Uzaklaştırılmışsın fakat yinede teşekkür ederim

@pusathan01 : Eyvallah

@Krios : Eyvallah kardeşim

@Ronaldinho 10 : Eyvallah

@CocukMenajer : Eyvallah

@Lesandro Parleo : Değişik fanteziler denemeyi düşünüyorum. Türkler ile başarı sağlanır mı bakalım veya öze dönüş yapabiliriz

Bilgisayarımı tamire verdiğim için kariyeri güncelleyemedim. Yarın Allah'ın izniyle güncellemeler başlayacak
    " O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
    Jose Mourinho

Nesil
    2011
    Yer
    İstanbul

Başarılar

Nesil
    2013
    Yer
    Bolu

Selim başarılar birde akşam steame uğra yazıyorum ama boş

Başarılar ortak

Nesil
    2009
    Yer
    Denizli

Başarılar.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Başarılar.
    TariboWest

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

@dAleksic : Teşekkür ederim

@Laz61g : Teşekkürler Çağrı, Steam yoksa whatsApp var oraya beklerim

@Mirif : Eyvallah Ortak

@MuraTBudaN : Eyvallah

@Moussa Sow : Eyvallah

Memleketim, Memleketim, Memleketim,

Taşına toprağına kurban olacağım memleketim. Küçükken herkesin hayali vardı, Polis olmak, Doktor olmak, Mühendis olmak filandı işte ama benim ki farklıydı, Her seferinde tahtaya kalktığımda, biri sorduğunda veya kalabalık ortamlarda hemen kendimi belli edip ben büyüyünce futbolcu olup Trabzon'da oynayacağım derdim. Çocukluk hayali işte dediler ve içimdeki bu sevdayı bir türlü farketmediler. Hergün okul çıkışı maç izleyip kendi kendime konuşurdum. Bazen okula gitmeyip tesislere gittiğimde olurdu. Oyuncular ile görüp sarılmak yeterdi bana ve beni mutlu ederdi. Birgün bende böyle olacağım derdim kendi kendime fakat beklenmedik bir olay, bir hata yüzünden hayallerim kayboldu, uzaklaştı benden...

Hayal kuramıyor düşünemiyordum. En çok istediğim, en çok hayalini kurduğum rüyam benden uzaklaştı ve bir anda kayboldu. Futbolcu olmak istiyordum ve buna inanıyordum. Yetenekli olmadığımı bilmeme rağmen savunma olarak iyi olduğumu düşünüyordum fakat bunun artık bir önemi kalmadı. En çok sevdiğim iş ile meşgulken geldı bu bela, bu hata, bu yanlış...

Benim hatam mıydı ? Benim suçum muydu ? Bilemem ama benim hayatıma maal olduğunu biliyorum. Daha gençtim ve ailem beni teselli etmeye çalışsada ne fayda ? İstediğim o formayı asla giyemeyecektim artık! İçimden artık sahalara gidip, futbolcuları görüp sarılmak gelmiyordu. Beklenmedik o kaza ile hayatım resmen kaybolmuştu. Yürüyen bir çocuktum artık.

Günler ayları, Aylar yıllar derken epey uzun bir zaman geçti. Bir bacağımın olmamasına alışmıştım fakat hala yaşama isteğim yoktu. Sakattım ve istediğim hiçbirşeyi yapamazdım. Koşamaz, Zıplayamaz ve oynayamazdım. Maça gittiğimde takımım gol attığında zıplayarak gol sevincini yaşayamazdım.

Ailem bana destek olmaya çalıştı yani çabaladı. Protez bacak ile beni tekrardan canlandırmak istediler ama ne fayda ? Benim rüyalarım gittiğinde hayallerim kaybolduğunda yaşama sevincim mi kalırdı ? Birkaç gün somurtkan yüz ile dolaşırken babam yanıma geldi ve güler yüz ile bişeyler söyledi.

" Oğlum böyle evde oturup dışarıya bakmakla birşey olmaz. Zaman ne geri gelir nede düzelir. Benim sana en iyi önerim seni futboldan ayıranlara inat çalışman olur. Futbolcu olamayabilirsin fakat menejer olabilirsin. Kendini bu alanda geliştirip birgün Trabzonspor'u yönetebilirsin." dedi.

Aklımda deli sorular ile döndüm durdum. Haklı olabilir miydi ? İstediğim bu hayat tekrar canlanır mıydı ? Trabzonspor'un başına geçip Şenol Güneş gibi efsane olabilir miyim ?

- Devamı sonra -
    Jose Mourinho

Nesil
    2013
    Yer
    Konya

Helal olsun babaya

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

İyi seçim, başarılar hocam

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Başarılar.

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

@CocukMenajer : Aynen böyle aileler kolay bulunmaz

@LifeYourself : Teşekkür ederim

@Hsyn53Yvz : Eyvallah Hüseyin

---------------------------------------------------------------------------------------

Kafamda deli gibi sorular oluştu.Acaba bu işi yapabilir miyim ? Sevdiğim yeşil sahalara top koşturan değilde menejer olarak gelebilir miydim ? Hemen kalkıp internete girip birkaç bilgi aldım. Daha sonra gerekli yerlere başvuru yaptım ve onayı bekledim. Heycanlıydım hemde öyle bir heyecanlıydım ki sanki saat geçmiyor hep aynı dakikada hatta saniyede duruyor gibiydi. Günler geçti ve beklediğim mektup geldi. Sağlık kontrolünde bir bacağımın olmaması bu duruma engel olacağını ve ilerleyen zamanlarda sağlığınızın iyi olamayacağı için başvurumu reddetmişlerdi. Dünyam yine karardı ve bir an içime kapanıp odama çekildim. Yemek yemiyor su dahi içmiyordum.

Beni hayata çevirebilecek olan tek şey olan yeşil sahalara hasretim birdaha yıkıldı. Kurduğum hayallerim paramparça oldu ve yine eski yürüyen bir ölü oldum. Birkaç gün böyle geçti ve yılmamaya karar verdim. Böyle ölümü beklemek bana göre değildi çünkü eğer onlar bu mücadelemi takdir edip başvurumu nazik dille reddediyorlarsa bende benm mücadelemi görüp başvurumu kabul edebilecek yerlere gidip başvurum onaylayana kadar oradan beklerim.

Günler hatta aylar geçti ve ben hala enerji dolu biriydim. İstediğim sonucu aldım ve başvurumu onayladılar. İlk tecrübem biraz acı olsada başarılı olmak için çok çabaladım. Ufak takımları çalıştıra çalıştıra Trabzon'da adım çıkmaya başladı. Başarılı olduğum için neredeyse bütün Trabzon'da tanınan birisiydim. Futbol ile hayata geri dönmüştüm artık. Protez bacağım ile sanki gerçekmiş gibi hissedip oyuncularıma saha dışında yardım ediyordum. Haliyle oyuncularım benim mücadelemi görüp dahada hırslanıp mücadele ede ede başarıyı buldum. Daha sonra beklediğim teklif beklenmedik bir anda geldi.

OF kahvesinde hacı amcamlar ile çay içip muhabbet ederken başkanımız geldi. Önce benimle ilgisi yoktur dedim ve fazla takılmadım konuya fakat bir baktım yanıma oturdu. Beni kaç aydır izlediğini ve takımı yönetişini,hırsımı ve mücadele arzumu beğendiğini söyledi. Tolunay Kafkas'ın ardından yeni teknik direktör aradıklarını ve bu görevi benden iyi yapan olmayacağını söyledi. Biraz daha sohbet koyulaştı ve ayak üstü sözler verildi. Ertesi gün ise basın toplantısıyla beni Trabzonspor'un teknik direktörü yapan imzayı attım.

İlk maçlarım resmi olmasa bile takım ile kaynaşmak için idealdi ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyordum.

Her oyuncuyu kullanıp verdikleri mücadeleyi not aldım. Her oyuncu her hareketini analiz yaparak nasıl oyuncu geçtiğini veya en çok nasıl çalım yediğini gözlemyerek bunların üzerine çalışmaları için uyarıda bulundum.

Tabi hazırlık maçı basit maçlardı asıl hikaye Avrupa ligindeydi ve o gün gelmişti!

Takımın başında ilk resmi maçına çıkacaktım ve bu yüzden takım elbisemi giyerek takımın başına geçtim. Soyunma odasında iyi bir konuşma yaparak takımı ateşledim...

Avrupa Ligi

2. Ön Eleme Turu 1. Maç

Deplasman'da olmamıza rağmen kendi evimizdeki gibi rahat oynayarak kolayca kazandığımız bir maç oldu. Takımın hucumsal yönü kadar defansif yönünüde koruyarak gol yemeden maçı bitirdik.

2. Ön Eleme Turu 2. Maç

Erken bulduğumuz gol yine iyi bir başlangıç yaptık ve oyunu hükmeden pas yapan bir takım olduk. Çevirdiğimiz toplar ile boş noktalar aradık ve gol atmaya çalıştık. 4-0 gibi net bir skor aldık ve adımızı bir üst tura yazdırdık.

3. Ön Eleme Turu 1. Maç

Kafa kafaya oynadığımız bir maçtı ve deplasmanda olmamız birşeyi değiştirmedi. Top çeviren ve topu koşturan takım olduk ve boş alanlara girerek golu bulmaya çalıştık ve bulduk. 3-0 gibi net bir skor ile rovanş maçına avantajlı geliyoruz.

3. Ön Eleme Turu 2. Maç

Soner Aydoğdu diyorum ve susuyorum. 51 dakika'da Zokora'nın yerine girdi ve 2 gol atarak maçın yıldızı oldu ( benim gözümde ) biri frikik biride sağ çaprazdan atılan 2 enfes gol atarak gözüme girdi.

Kaptan Gemide Kaldı!

Sözleşmesinde bulunan serbest kalır maddesini iptali için sözleşme yeniledik. Kaptan gemiyi terk etmedi!

Transfer

Forvet arayışlarına girdiğim gece gece iyi bir golcu bulabildim. Janko, Henrique, Emre ve Batuhan'dan sonra gayet iyi bir tercih olacağını ve bana iyi para kazandıracağını inandığım golcu kendisi zaten Avrupa maçlarında kendini gösterdi.

Şuan ki taktiğimiz

Henrique'yi satmaya çalışıyorum eğer satabilirsem Olcan ileri ve Olcan'ın yerinede sağlam bir sol bek alıcam. Sizce almaya çalıştığım sol bek kim ?

Jose Mourinho

Bu hüzünlü hikayeye şampiyonluk yakışır !

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Al sola Ergün Teber iyi alternatif olur bence.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Başarılar öncelikle.

Sol Bek'e alternatif düşünüyorsan hiç tereddüt etmeden Kerem Can Akyüz'ü öneririm.
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

@Mirif : İnşallah

@wladcas : Sol bek sorunu şuanlık çözüldü.

@CeNTeR_TR : Teşekkür ederim. Daha çok ofansif bir bek arıyordum onuda buldum. Olcan ile iyi anlaşırlar diye umuyorum ama Kerem'ide yedek olarak alabilirim.

Selim Atalay Spor Servisin'de

Trabzonspor'un başına genç teknik direktör Selim Atalay Spor Servisine konuk oldu.

Fuat Akdağ'ın konuğu olan Selim Atalay gündeme dahil ve takımı hakkında birçok konuyu paylaştı.

Fuat Akdağ ile özel bir konuşma yapan ve özel bilgileri paylaşan Atalay, takımı hakkında gündeme düşmeyen olayları ve haberleri paylaştı.

" Takım yapısı olarak gayet iyi gözüksek bile birkaç takviye şart olduğunu yönetime bildirdim ve bunun çabasıyla bir forvet transferimiz oldu. Henrique, Alanzinho ve Janko gibi oyuncuları elden çıkararak iyi bir elde ettiğimize inanıyorum. Bunlardan gelen parayı harcamak yerine elimizde tutup daha uygun oyunculara yöneldik. Ezeli rakibimizden iyi bir oyuncu alarak transferi kapattık diyebiliriz fakat herhangi bir transfer ani şekilde gelişirse tamamlayabiliriz " diye konuştu. Daha sonra sözlerine " Takım yapısı ve oynanış olarak birbirine alışması şart. Bu yüzden taktiğimi 4-2-3-1 olarak belirledim ve bütün yükü Adrian'a vererek oyun kurucu pozisyonuna getirdim. Oyun yapımız Kanat ve Adrian'da olacak. Defansımızın bekleri atağa destek vererek daha geniş alanda oynanamıza sağlar ve buda ataklarımızı az oyuncu yerine daha çok oyuncuyla kullanmamız demektir. " diyerek devam etti.

Daha sonra ligin ilk 3 haftası ve Avrupa elemesi için konuşan Atalay " Takımım ile 3 önemli maça çıkacağız ve ilk maçımız Fenerbahçe gibi ezeli rakibimizn evinde olması dezavantaj gibi gözüksede inananırsak başaramayacağımız hiçbirşey yok. Daha sonra Antalyaspor ve Gençlerbirliği ile zorlu maçlara tabi olup kazanmaya çalışacağız. İnşallah Allah bizi bu maçlarda mahcup etmez ve taraftara iyi bir başlangıç armağan ederiz. Avrupa maçı ise kolay rakip gözüksede herhan herşey olabilir. Bu yüzden temkilli davranıp turu geçmeye çalışacağız " diyerek sözlerini tamamladı.
    Jose Mourinho

Nesil
    2007
    Yer
    Erzurum

Avrupa Ligi 2. Öneleme turunda rakibi Dila Hanım'a çevirmişsin resmen

Nesil
    2010
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by MakiLee View Post

Hahaha

Hikaye güzel transfer de güzel
    Bir de
    Quote Originally Posted by MakiLee View Post
    Ezeli rakibimizden iyi bir oyuncu alarak transferi kapattık diyebiliriz
    demişsin ama ben göremedim bunu yoksa daha yayınlamadın mı

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Ezeli rakipten transfer ofansif bek düşündüğün için Caner olabilir mi
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2010
    Yer
    Trabzon

Quote Originally Posted by xthexserhat View Post
    Avrupa Ligi 2. Öneleme turunda rakibi Dila Hanım'a çevirmişsin resmen
    Hiç sorma ya bende o takımı gördüğümde Dila Hanım benzetmesi yapmıştım

Quote Originally Posted by walcott07 View Post
    Hahaha

Hikaye güzel transfer de güzel
    Bir de

demişsin ama ben göremedim bunu yoksa daha yayınlamadın mı
    Yayınlamadık daha

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    Ezeli rakipten transfer ofansif bek düşündüğün için Caner olabilir mi
    Aynen Caner ve Olcan ikilisi ile bu sene maçlarda sol kanata ambargo koymayı düşünüyorum tabi karşı takıma göre sağ kanat
    Jose Mourinho

Paint terk shopun çok renkli olmuş ortak

Nesil
    2012

Dila kim laa nerenin takımı ?

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri