Kafamda deli gibi sorular oluştu.Acaba bu işi yapabilir miyim ? Sevdiğim yeşil sahalara top koşturan değilde menejer olarak gelebilir miydim ? Hemen kalkıp internete girip birkaç bilgi aldım. Daha sonra gerekli yerlere başvuru yaptım ve onayı bekledim. Heycanlıydım hemde öyle bir heyecanlıydım ki sanki saat geçmiyor hep aynı dakikada hatta saniyede duruyor gibiydi. Günler geçti ve beklediğim mektup geldi. Sağlık kontrolünde bir bacağımın olmaması bu duruma engel olacağını ve ilerleyen zamanlarda sağlığınızın iyi olamayacağı için başvurumu reddetmişlerdi. Dünyam yine karardı ve bir an içime kapanıp odama çekildim. Yemek yemiyor su dahi içmiyordum.
Beni hayata çevirebilecek olan tek şey olan yeşil sahalara hasretim birdaha yıkıldı. Kurduğum hayallerim paramparça oldu ve yine eski yürüyen bir ölü oldum. Birkaç gün böyle geçti ve yılmamaya karar verdim. Böyle ölümü beklemek bana göre değildi çünkü eğer onlar bu mücadelemi takdir edip başvurumu nazik dille reddediyorlarsa bende benm mücadelemi görüp başvurumu kabul edebilecek yerlere gidip başvurum onaylayana kadar oradan beklerim.
Günler hatta aylar geçti ve ben hala enerji dolu biriydim. İstediğim sonucu aldım ve başvurumu onayladılar. İlk tecrübem biraz acı olsada başarılı olmak için çok çabaladım. Ufak takımları çalıştıra çalıştıra Trabzon'da adım çıkmaya başladı. Başarılı olduğum için neredeyse bütün Trabzon'da tanınan birisiydim. Futbol ile hayata geri dönmüştüm artık. Protez bacağım ile sanki gerçekmiş gibi hissedip oyuncularıma saha dışında yardım ediyordum. Haliyle oyuncularım benim mücadelemi görüp dahada hırslanıp mücadele ede ede başarıyı buldum. Daha sonra beklediğim teklif beklenmedik bir anda geldi.
OF kahvesinde hacı amcamlar ile çay içip muhabbet ederken başkanımız geldi. Önce benimle ilgisi yoktur dedim ve fazla takılmadım konuya fakat bir baktım yanıma oturdu. Beni kaç aydır izlediğini ve takımı yönetişini,hırsımı ve mücadele arzumu beğendiğini söyledi. Tolunay Kafkas'ın ardından yeni teknik direktör aradıklarını ve bu görevi benden iyi yapan olmayacağını söyledi. Biraz daha sohbet koyulaştı ve ayak üstü sözler verildi. Ertesi gün ise basın toplantısıyla beni Trabzonspor'un teknik direktörü yapan imzayı attım.
İlk maçlarım resmi olmasa bile takım ile kaynaşmak için idealdi ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyordum.
Her oyuncuyu kullanıp verdikleri mücadeleyi not aldım. Her oyuncu her hareketini analiz yaparak nasıl oyuncu geçtiğini veya en çok nasıl çalım yediğini gözlemyerek bunların üzerine çalışmaları için uyarıda bulundum.
Tabi hazırlık maçı basit maçlardı asıl hikaye Avrupa ligindeydi ve o gün gelmişti!
Takımın başında ilk resmi maçına çıkacaktım ve bu yüzden takım elbisemi giyerek takımın başına geçtim. Soyunma odasında iyi bir konuşma yaparak takımı ateşledim...
Avrupa Ligi
2. Ön Eleme Turu 1. Maç
Deplasman'da olmamıza rağmen kendi evimizdeki gibi rahat oynayarak kolayca kazandığımız bir maç oldu. Takımın hucumsal yönü kadar defansif yönünüde koruyarak gol yemeden maçı bitirdik.
2. Ön Eleme Turu 2. Maç
Erken bulduğumuz gol yine iyi bir başlangıç yaptık ve oyunu hükmeden pas yapan bir takım olduk. Çevirdiğimiz toplar ile boş noktalar aradık ve gol atmaya çalıştık. 4-0 gibi net bir skor aldık ve adımızı bir üst tura yazdırdık.
3. Ön Eleme Turu 1. Maç
Kafa kafaya oynadığımız bir maçtı ve deplasmanda olmamız birşeyi değiştirmedi. Top çeviren ve topu koşturan takım olduk ve boş alanlara girerek golu bulmaya çalıştık ve bulduk. 3-0 gibi net bir skor ile rovanş maçına avantajlı geliyoruz.
3. Ön Eleme Turu 2. Maç
Soner Aydoğdu diyorum ve susuyorum. 51 dakika'da Zokora'nın yerine girdi ve 2 gol atarak maçın yıldızı oldu ( benim gözümde ) biri frikik biride sağ çaprazdan atılan 2 enfes gol atarak gözüme girdi.
Kaptan Gemide Kaldı!
Sözleşmesinde bulunan serbest kalır maddesini iptali için sözleşme yeniledik. Kaptan gemiyi terk etmedi!
Transfer
Forvet arayışlarına girdiğim gece gece iyi bir golcu bulabildim. Janko, Henrique, Emre ve Batuhan'dan sonra gayet iyi bir tercih olacağını ve bana iyi para kazandıracağını inandığım golcu kendisi

zaten Avrupa maçlarında kendini gösterdi.
Şuan ki taktiğimiz
Henrique'yi satmaya çalışıyorum eğer satabilirsem Olcan ileri ve Olcan'ın yerinede sağlam bir sol bek alıcam. Sizce almaya çalıştığım sol bek kim ?