1 ile 30 arası toplam 30 sonuç

Konu: Ben ve Beşiktaş Dünyaya Karşı.

  1. #1

    Default Ben ve Beşiktaş Dünyaya Karşı.

    FM 2005'ten bu yana FM serisini takip eder ve severek oynarım. Sadece geçen sene askerde olduğum için oynayamadım ve bu sene onunda hıncını çıkartmak için daha istekli daha faal kullanmaya başladım ilk defa kariyerimi paylaşmak istedim.
    Konudan da anlaşılabileceği gibi Beşiktaş ile Kariyerime Başladım.
    Kariyeri açarken transfer bütçesine izin vererek başladım çünkü kafamda almak istediğim birkaç anterenör vardı ve bunlar farklı takımda çalıştıkları için sözleşme fesih bedeli istiyordu. İngiltere ve İspanyanın sadece 1. ligleri Türkiyede ise bütün ligleri açtım. çünkü oynamak istediğim tek takım Beşiktaş ve Teklif gelirse Türkiye Milli takımı, diğer takımlarda oynamam için En fazla maaş olan Menajerden daha fazla maaş vermeleri gerekir ki oda hayal zaten.

    Takımın Başına geldikten sonra öncelik olarak antrenörlerin antremanda ne kadar etkili olduğunu baktıktan sonra bir çoğu ile yolları ayırdım (Hemen Hemen Hepsi)
    Oyunda gençlik gelişim sorumlusu olarak başlayan Emrah Bayraktarı Asistan Manager yaptım.
    Gerçek hayatta Slaven Bilic Takımın başına getirilmeden önce Ralf Ragnick dedikodusu medyada yer almıştı. araştırdığımda kariyeri beni etkilemişti ve oyundada araştırdığımda Futbol Direktörü vazifesi ile iş başı yaptığını Uluslar Arası itibarı, Genç yetenek Bulma özlellikleri ve gençlerle çalışma gibi bir sürü özelliğinin gayed iyi olduğunu gördüğüm için Önder Özen'le yolları ayırıp Futbol Direktörü olarak getirttim.

    Ben genellikle futbolcu alırken Türk ve 25 yaş altında olmasına özen gösterir ve elimden geldiğince altyapıdan oyuncu çıkartmaya çalışırım.

    Bunun için Türk ve Milli Maç Deneyimi olan Futbolcuları Yedek ve 19 Yaş Altı Takımının başına getirdim.

    Yedekler Menejar Arif Erdem
    Yedekler Asistan Manajer Ergün Pembe
    Yedekler Antrenör Roman Dobravski

    19 Yaş Altı Menajer Recep Çetin
    19 Yaş Altı Asistan Manajer Hasan Şaş
    19 Yaş Altı Kaleci Antrenörü Ömer Çatkıç
    19 Yaş Altı Antrenörleri ise
    Fatih Tekke, Tanju Çolak, İbrahim Üzülmez, Gökhan Keskin, Ümit Karan Mustafa Doğan,

    Fizyoterapistin önemli olduğunu düşündüğüm için Dünya çapında itibarı olan David Fevre'yi Baş Fizyoterapist olarak görevlendirdim.

    Kondisyon için oyunda bulunan Miljanko Rak'ın yanına Uluslar arası itibarı iyi olan Gian Nicola Bisciotti'yi getirdim.

    Kaleci Antrenörü için Jose Sambrade'nin yanına Yine Uluslar Arası itibarı olan Wendell'i getirttim.

    Gençlik Gelişim sorumlusu olarak şimdilik Phil Canon'u getirttim (Şimdilik diyorum çünkü adam antrenmanlar konusunda çok iyi bir yıl sonra antrenör için yerim olduğunda yüksek maliyetle antrenörlük yapmasını isteyeceğim.)

    As takımın antrenörleri ise
    Uluslar Arası itibarı olan antrenmanlarda güçlü olan Dave Parnaby'i
    Anselmo Sbraglia'yı ve eski günlerin hatırına Tayfur Havutçu (eski günler hatırına çünkü adamın antrenman konusunda hiç bi katkısı yok.)
    Metin Tekin, İlhan Mansız ve Hakan Ünsal'ı Gözlemci olarak getirdim ve yanlarına 3-4 tane daha deneyimli gözlemci getirdim.

    Bu antrenörlerin seçmemin nedeni itibarları ile kulube hem prestij hemde yetenekleri ile takıma yardımcı olsunlar diye aldım.


    Transferlerde ise
    Ramon Motta ve Dany'nin kiralıklarını iptal ettirdim.
    Hugo Almeida'yı 11.25 M Tl ye Rubin'e
    Filip Holosko'yu 9 M Tl'ye Sudi Arabistandan bi kulube
    Manuel Fernandes'i 30 M Tl'ye Porto'ya
    Julien Escude'yi 750 B Tl'ye Lens'e
    İbrahim Toraman'ı 2 M Tl'ye Sparta Prag'a
    Muhammeti İse kiralık olarak İstanbul Büyükşehir BelediyeSpor'a gönderdim.

    Sol bek olarka ivan obradovic'i bedelsiz olarak takıma aldım.
    Krill Nababkin'i sağ bek olarak ön sözleşme imzaladım Ocak ayında takıma bedelsiz olarak katılacak.

    İlk sezon biraz zorlanacağım takım konuşmasında ilk hedefi avrupa kupası olarak koydum ama Jermiane Jones yetersiz buldu bende Hedefi şambiyonluk olarak açıklama gafletinde bulundum.

    gerçekte ise hedefim Türkiye kupasında Zafere ulaşmak ve Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında bu takımla ezilmeden geçmek.

    Taktiğim
    4-2-3-1

    Tolga Zengin,
    Serdar Kurtuluş (ilk dönem böyle idare edeceğim), Tomas Sivok, Ersan Adem Gülüm, İvan obradovic (İsmail Köybaşı)
    Atiba Hutchinson (Veli Kavlak) ve Jermiane Jones
    Gökhan Töre, Sezer Öztürk (Oğuzhan Özyakup) Olcay Şahan(Kerim Frei)
    Mustafa Pektemek (Ömer Şişmanoğlu)

    Yedek taktik olarak 4-4-2 oynatacağım Sezeri takımdan keseceğim.

    ilk sene Gökhan Süzen, Uğur Boral ve Sezer Öztürk'ü sataadığım için bu sezon onlardan faydalanıp gerekirse sezon sonu satıcağım yada sözleşmeleri ne olursa olsun pes edeceğilm.

    Transfer ettiğim oyuncular.





    Hazırlık maçlarını Yardımcı antrenöre bıraktım ve batırdı.

    Ligde Trabzonspro ve Gaziantepspor'la 1-1 berabere kaldım. Rizespro'u 2-1 yendim Sivassporla 3-3 berabere kaldım.
    takımın morali biraz düşse bile önümüzdeki maçlarda toparlayacağımı düşünüyorum.

    Takımımı Kerim Frei, Gökhan Töre ve Oğuzhan üçlüsünün üzerine geliştirerek kuracağım.

    Devamı gelecektir.

  2. #2
    Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]
    Yaş
    30
    Mesajlar
    13,757

    Default

    Onaylandı, başarılar.

    Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

  3. #3

    Default

    Başarılar.

  4. #4
    Nesil
    2009
    Yer
    Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    3,910

    Default

    Başarılar , iyi eğlenceler.

  5. #5

    Default

    Başarılar.

  6. #6
    Nesil
    2010
    Yer
    Yalvaç
    Yaş
    31
    Mesajlar
    900

    Default

    Başarılar.

  7. #7
    Nesil
    2013
    Yer
    Konya
    Yaş
    26
    Mesajlar
    1,280

    Default

    Başarılar.Forvet hattı için Rescaldani'yi öneririm

  8. #8

    Default

    Kaka Leite ,balot50, Leonadias, emirby, burakdinc, CocukMenajer

    Teşekkürler

    CocukMenajer ayrıyetten verdiğin öneriyide en yakın zamanda scout'larım tarafımdan araştırıcam.


  9. #9
    Nesil
    2013
    Yer
    Elazığ
    Mesajlar
    3,531

    Default

    Başarılar dilerim.

  10. #10

    Default

    5267 saol.

  11. #11

    Default

    Başarılar,Beşiktaş'ımızı yükseklere çıkarman dileğiyle

  12. #12

    Default

    mami2602 saol benim amacımda o.

    Gelecek dönem transferlerini planlamadan önce regenlerin çıkmasını bekliyorum.

    Çıkan regenlere göre yeni sezonda transfer yapacağım yerleri ona göre takviye yapıp ona göre futbolcu satıp alacağım.

    Örneğin 1-2 tane kanatlarda oynayabilen bir forvet OOSSğSlM,ST oynayan tarzı çıkarsa Olcay'ı satıp yerinde Kerim'i kullanacağım Regen'i rotasyon için kullanırım.
    Sezon sonu ocak ayında Orhan Gülle takımı ile sözleşme yenilemesse onu alıp Atiba, Jones ve Veli'nin (uygun teklifler gelirse ) satılmasına çalışacağım.
    Eğer Fenerbahçe ocak ayına kadar Caner'le sözleşme imzalamassa parayı basıp Caneri sezon sonuna transfer edeceğim böylelikle bu sezon transfer ücreti ödemeden kapatmış olurum.
    Sezon sonu Sivok'u satıp şu an kiralık olarak oynayan Atınç Nukan ve Berat Çetinkaya'yı Defansta rotasyon için kullanıcam
    ama bir tane kaliteli 21-22 yaşları civarında sağlam bir defans transfer edeceğim.
    Yine sezon sonu düzgün bir regen çıkarsa Tolga ve Cenk'i satıp bir tanede 20-21 yaşlarında kaliteli bir kaleci alıcağım.
    Kısacası Transfer şekli şu an kafamda ama Regen'lerin çıkması durumuna bağlı her pozisyon takım biraz daha güç kaybedicek ama Geleceği sağlam inşaa edeceğim.

    Bir de bir sorum var



    Direktifleri nasıl vermem lazım sizçe ben genellikle maçın durumuna göre ufak ayarlar yapıyorum takımı genellikle serbest oynatıyorum. defans ağırlıklı oynatıyorum mesala Fenerbahçeye karşı 3-6-1 oynattım defansın dibine vurdum Tolga 8.8 puan aldı maç sonu maçın adamı seçildi.Maçı 1-0 alabildim.

  13. #13

    Default

    Bu Caner Erkin Neymiş benim En fazla kazanan futbolcum aylık 400 B TL alıyo adama 500 B TL artı bir sürü bonuslar falan vedim. kabul etmedi.

    Orhan Gülle'ile anlaştım. sezon sonu gelecek.
    Türkiye Kupası gruplarda Hem Trabzonspor, Hem Bursaspor ve İstanbul B.Bldspor var Trabzonspor ve Bursaspor ile bereber üçümüz gruptan çıkmak için savaşıyoruz.

    Ağır defansif oynatmam sayesinda yenilmezlik serisi yakaladık.
    Uğur Boralı maaşının ufak bi kısmını karşılaması konusunda anlaşığ Elazığspor'a gönderdim.

    Ortasaha Göbekte
    Atiba- Jones ikilisinin yerine
    Atiba-Veli yada Veli-oğuzhan 2'lisi daha efektif oluyor nedense. Ofansif Ortasahada Sezeri yavaş yavaş takımdan kesim Kerim Frei ve Olcay'ı yerleri değiştirip kullanıyorum.

    Mustafa Pektemek Güzel gidiyor sezonun ilk yarısı kupa dahil 14 Gol Attı umarım sezon sonu iyi bir fiyata satacağım.
    Bu gün kontrol ettim takımdan 16 kişiyi 2Yıl içinde göndermeyi düşünüyorum şu an as takımda oynayan 23 (Kirada olup senye kullanmayı düşündüklerim hariç) kişi var zaten varın hesabı siz yapın umarım regenler güzel çıkar.

  14. #14

    Default

    Fotoğraf ?

  15. #15

    Default

    İstek üzerine
    Fikstürde yaptığım maçlar.


    Ayrıca Resime sığmadı Lig'te Gaziantepspor'u 3-0 yendim

    Kupada Trabzonspor'la 0-0 berabere kaldım.

    Ziraat Türkiye Kupası


    Süper Lig


    Ve Takım Dizilişi

  16. #16

    Default

    Sivasspor'u 5-0 yendikten sonra


  17. #17
    Nesil
    2013
    Yer
    Ankara
    Yaş
    29
    Mesajlar
    2,544

    Default

    Başarılar, yazı stilini değiştirsen ve kalın yazsan. Ayrıca yazılanları ortalasan daha hoş bir görünüm olur. Böylece takip edenlere kolaylık olmuş olur.

  18. #18
    Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,029

    Default

    Quote Originally Posted by RodiMood View Post
    Başarılar, yazı stilini değiştirsen ve kalın yazsan. Ayrıca yazılanları ortalasan daha hoş bir görünüm olur. Böylece takip edenlere kolaylık olmuş olur.
    Katılıyorum ayrıca biraz daha görsele önem vermelisin maçların verilerini paylaşırsan daha çok ilgi çekersin.

  19. #19
    Nesil
    2009
    Yer
    Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    3,910

    Default

    Şahanesin hocam

  20. #20

    Default

    Quote Originally Posted by RodiMood View Post
    Başarılar, yazı stilini değiştirsen ve kalın yazsan. Ayrıca yazılanları ortalasan daha hoş bir görünüm olur. Böylece takip edenlere kolaylık olmuş olur.

    Önerini dikkate alacağım bundan sonraki yazılar için.

  21. #21

    Default

    Kerim nasıl oynuyor hocam memnunmusun hiç amc denemedim

  22. #22

    Default

    Quote Originally Posted by AkdenizKutay View Post
    Kerim nasıl oynuyor hocam memnunmusun hiç amc denemedim

    Kerim İlk bi 5 - 6 maç inişli çıkışlı oynadı daha sonra fikrimi değiştirdim Kerim Solda Olcay Ortada oynattım.


    İlk sezonu bitirdim. Caner Erkin sezon sonunda başka teklif veren olmayınca 500 B Tl'lik aylık maaşı ve ekstra bonusları kabul etti.

    Oynadığım diğer maçlar



    Puan Tablosu


    Kupa'da Bursaspor ile karşılaştım. 2-1 yenerek aldım.

    Transferler
    Gökhan Törenin Bonservisini 20,5 M TL'ye,

    Cüneyt Köz'ü Kayserispordan 3.1 M TL'sına,



    Ozan Tufan 1.3 M TL'ye Bursaspordan,



    Sertaç Karakum sol bek 16 yaşında geleceğe yatırım olsun diyerek aldım.sağ bek eğitimi yaptırıyorum beklerde oynayacak bir futbolcum olsun. Altınordu'dan 100 B TL'ye aldım.



    Satılanlar
    Sezer Öztürk Lens'e sonraki satıştan yüzde ile sattım para beklemiyorum.
    Olcay Şahan'ı Stoke 20 M TL'ye,
    Veli Kavlak'ı Ipswıch'e 17 TL'ye,
    Serdar Kurtuluş'u Pescara ya 8.75 M TL'ye,
    Cenk Gönen'i 1.8 M TL'ye Kayserispor'a,
    Devre arasında bedelsiz aldığım Krill Nababkin'i 10 M TL'ye Basel'e,
    Jermien Jones'un sözleşmesini devre arasından önce uzattım yıl sonunda Fulham'a 750 B TL'ye,
    Atiba Hutchinson'u Feyenoord'da 4 M TL'ye,
    Tomas Sivok'u 9.5 M TL'ye Rubin'e,
    Burak Kaplan'ı Sivaspor'a 875 B TL'ye Sattım.
    Bir çok altyapıdaki futbolcuyu serbest bıraktım.

    Taktik ve Kadrom:



    4-4-2'nin türev'lerini oynatıyorum
    Ersan'a 10 M TL'den yüksek bir teklif gelirse,
    Cüneyt Köz bi anlık boşlukta sağ bek'siz kaldım transferin son günlerinde sağ bek transfer etmem gerektiği için biraz fazla para verdim bu sezon Cüneyt köz ve Ozan Tufan'ı dönüşümlü oynatır Cüneyt'i sezon sonu iyi bir para teklif ederlerse satarım.
    İvan Obradovic'e güzel bir teklif alamadım onu bu sene biraz daha oynatıp. sezon ortasında veya sonunda satabilirim.
    Ömer Şişmaoğlu ve Michael Eneramoyu 7.5 - 10 arası gelen tekliflere satacağım.
    Mustafa Pektemek geçen sezon 20'ye yakın gol atmasına rağmen güzel bir teklif gelmedi 25 -30 M TL'ye teklif gelirse onuda satarım.

    Bu sezon transferlerden 77.59 M TL elde edip, 25,31 M TL para harcadım.

    Şampiyonlar liginde bir amacım yok en azından 3'üncü olup avrupa ligine ordanda elemelerde elenirim herhalde.
    ama Türkiye kupası ve Lig benim olacak.

  23. #23

    Default

    Hocam şu tl leri euro yapıp yazsan her şey daha kolay olcak

  24. #24

    Default

    Quote Originally Posted by AkdenizKutay View Post
    Hocam şu tl leri euro yapıp yazsan her şey daha kolay olcak

    O zaman aklım karışıyo TL oyunda olduğundan beri ben hep maaşı aylık olarak ücreti TL olarak kullandığım için başka türlüsünü ben anlamıyorum.

  25. #25
    Nesil
    2009
    Yer
    Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    3,910

    Default

    TL kafa karıştırsa da son dönemde piyasayı takip ettiğim için az çok çakozluyorum İyi gelir elde etmişiz, Cüneyt Köz pek bir işimize yaramaz sanki

  26. #26

    Default

    Quote Originally Posted by Leonadias View Post
    TL kafa karıştırsa da son dönemde piyasayı takip ettiğim için az çok çakozluyorum İyi gelir elde etmişiz, Cüneyt Köz pek bir işimize yaramaz sanki


    Dediğim gibi sağ bekleri sattım bir ara sağ beksiz kaldım son hafta lige sağ beksiz başlamanın kötü olduğunu elimde kadro derinliği olsun dedim. Bursaspor'dan Ozan Tufan'a teklif yaptım 7.5 M TL'den aşağısını kabul etmedi Bursaspor o ara Cüneyt'e yöneldim. Bir baktım başka takımın 1.7 M TL'sini kabul ettiklerinde hemen 1.8 M TL teklif ettim kabul ettiler. şu an yetenek olarak 19 Yaşındaki Ozan 21 Yaşındaki Cüneyt'den daha iyi durumda.


  27. #27

    Default

    Quote Originally Posted by o2bucak View Post
    O zaman aklım karışıyo TL oyunda olduğundan beri ben hep maaşı aylık olarak ücreti TL olarak kullandığım için başka türlüsünü ben anlamıyorum.
    Neyse hocam yaklaşık olarak sallarız bişeyler

  28. #28

    Default

    Quote Originally Posted by AkdenizKutay View Post
    Neyse hocam yaklaşık olarak sallarız bişeyler

    Şimdi Avro'ya çevirdim sırf genel bir bilgin olsun diye

    Genel olarak transferler

    Gökhan Töre 7.5 M Avro
    Cüneyt Köz 1.1 M
    Ozan Tufan 600 B
    Sertaç Karakum 35 B

    1 Tl 2. 71 Avro

    Amerikan Doları olarak
    Gökhan Töre 10 M Dolar
    Cüneyt Köz 1.5 M
    Ozan Tufan 775 B
    Sertaç Karakum 48.5 B

    1 Tl 2.06 Dolar

    Civarında Ben oyunu Türk Lirası olarak oynamaya devam edeceğim.

  29. #29
    Nesil
    2014
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    1,029

    Default

    O regene iyi bir eğitmen bulursan gerçekten çok iyi yerlere getirirsin.

  30. #30
    Nesil
    2009
    Yer
    Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    3,910

    Default

    Hocam çevirmek için zahmet etme

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •